Blogovi

Od sebe samo razum spremam Od sebe samo ljubavi zeljan Od sebe ne razumem nikoga ti draga tebe Od sebe sve krece ne zelim da zivim od zelje vece

On.

Jutro je, mada jos je noc. Cujem tako poznatu i mucnu melodiju na telefonu, koja me trza i budi.. Napipavam telefon i produzavam san za jos koji minut, i osecam tebe kako se meskoljis pored mene,stezes me jace i nedas mi da krenem. Obuzima me osecaj srece, sigurnosti i ljubavi. Kao i jutro pre toga. Otvaram oci i vidim tako poznato lice, ne mogu da se kontrolisem ruke mi same krecu, uplicu se u tvoju bradu i maze ti glatko lice. I tako vreme stane i ja odlutam negde daleko u buducnosti s tobom. A onda alarm zvoni jos jednom.. Pa jos jednom i povratak u realnost, moram da podjem. Kada bi ljudi na trenutak osetili ono sto ja osetim svaki put budeci se pored tebe ne bi se cudili zbog cega kasnim na posao. Ali ne poznaju oni takvu ljubav...
Godinama,a bogami moze se rci i vekovima govori se o seks epilu kod zena.Znamo sta muskarce narocito pali,sta prvo primete,kada sretnu nepoznatu zenu. Naravno,ubedljivo prvo mesto zauzima pogled,na lepo oblikovane dojke.Ono sto izuzetno pali,to su jos vrhovi dojki,one bradavice,koje nama muskarcima,mute vid, uzvitlavaju mozak.E,a sta zene uzbudjuje,kada sretnu muskarca,o kome ne znaju nista,osim sto mogu pogledom da ga skenerski snime.Da ga snime onako skroz.... kao da je totalno go.Na osnovu misljenja mnogih zena,moze se sistematizovati tri grupe "objekata",koje zene "udarno snime". Prvi i najveci utisak,ostavlja visina muskarca,drugi,duzina nogu,treci po vaznosti,lepe sake,sa dugim lepo oblikovanim prstima> Ti dugi prsti,naravno...
[Zamisao spota: devojka u ludačkoj košulji u ludnici- znači ženski vokal] Matrica* još uvek nemam Muški vokal [acapela]: Gleda u list papira i govori: "Depresija, anksioznost...hm...počećemo sa 6 mg "Bromazepama", pa bi mogli da ubacimo neki lakši antidepresiv, šta mislite?" [Počinje bit] Kažete da sam luda? Jel' se snima drugi deo Alise u zemlji čuda? Šta? Kažete: sistem Ja kažem: sistem je zao i truo Alo, doktore, jesi li me čuo?! Iza ogledala te posmatra Veliki Brat Više nema vremena, ovde stao je sat Vi ne lečite, vi provocirate rat Nije pitanje da li će- nego kad! Život mi je tesnac i dalje nema Standardna šema " Ima da te nema" Jel' mi sledi kazna za to što stojim i postojim Jel' treba da trčim za belim zečevima i da ih brojim...
Prva pomisao na NJEGA javila mi se jako davno,znam da je neko pričao o ženi koja se razvela i udala za drugog muškarca,pričalo se o detaljima razvoda,ma nisu me nikad interesovali tračevi,samo je prošlo kroz mene.Ali ostala je ta misao.Kakav muškarac treba da bude da bi se ja razvela i ponovo udala?Pričala sam posle toga prijateljicama i uvek su se smejale,da ja kada bi se jednom razvela ,morala bi makar Supermena da upoznam da bi me naterao da se opet zarobim.Kakav Kluni,Bred Pit,Džoni Dep i ostali kao frajeri,ne dolazi u obzir!Nisam ja tada ni razmišljala o razvodu,iako mi je brak bio nikakav,da ne kažem loš,nisam imala prava ni vremena da razmišljam o tome.Ali sam nastavila da ,povremeno,razmišljam šta bi taj neki trebao da...
Priča je parafrazirana, a pouka je moja. Mudri starac je išao poljem diveći se prirodnim lepotama. U susret mu je naišao čovek koji je na leđima nosio toliko težak teret da su mu noge klecale. – Zašto nosiš tako težak teret i osuđuješ sebe na takvu muku? – pitao je starac. – Mučim se kako bi moja deca i unuci bili srećni – rekao je čovek.– Moj pradeda se mučio kako bi pomogao mome dedi. Deda se mučio zbog moga oca, a moj otac zbog mene. Ja se sada mučim zbog sreće moje dece. – A, da li je neko od vas bio srećan? – upitao je mudrac. Čovek se malo zamislio, a onda rekao: -Mislim da nije, ali moja deca i unuci sigurno hoće! – Krtica nikad nije othranila orla, niti je nepismen čovek ikog naučio da čita. – uzdahnuo je mudrac. –...
Ispucaj samo kad ti legne! Ne ispucaj uvek kad legne! Čuvaj se indirekta! Parada uvek završi na zemlji. Rašlje se ne brane. Svaki zid je živi. Stativa je najbolji prijtelj. Nad prečku! Uvek u kontra stranu! Degažiraj u prazno! Faul nad golmanom je samo faul. Znaćeš kad je vreme da kreneš. Za koga igram?
Ne znam da li ste gledali predstavu ,monodramu, 50 nijansi zlatne,verovatno niste,ali ako je neko gledao bilo bi zanimljivo da uporedimo mišljenja. Ja ne volim zlato žuto ni belo,pomalo srebro,a drago kamenje ne podnosim.Rubini,safiri,dijamanti i svo to blještavo kamenje mi je tako bezvezno,prostački nametljivo.Ko je odredio vrednost? Ko ima pravo da mi nametne da je to nešto vredno,skupo ,izuzetno? Meni je daleko lepši crni sjaj hematita,ljubičasto srce ametista i moj kamen - Tigrovo oko.Boja ,toplota ,osećaj u ruci.Lek.A veću mi vrednost ima jedan kesten koji sam dobila i nosim ga uvek sa sobom od tih plemenitih metala i dragog kamenja. Ali zlato je nešto što obično privlači..poglede,znatiželju,zavist...verovatno je zato zlato u...
Astralni put
ASTRALNI PUT Već nekoliko dana osjećao se loše.Krvni tlak skakao i je spuštao se kao na klackalici. Pala je noć,supruga je gledala neki film sa muzikom koja je počela uznemiravati,burljajući mu po utrbi.Ustao je teturajući se i legao na krevet u spavaćoj sobi. Zapahnuo ga je neprijatan miris omjekšivača iz tek pokačene zavjese .Legao je na desni bok,pokušavajući da se umiri.... Odjednom,ustao je i sjeo na ivicu kreveta,Ophrvan strahom,pogledao je u pravcu jastuka i prenerazio se. Njegovo tijelo,sklupčano kao dijete u utrobi svoje majke,ležalo je nepomično. Sjedio je nekoliko sekundi i gledao u to zgrčeno,beživotno ,tuđe truplo.... "TO JE TO!!!" Kriknuo je i pomislio: "Zar se tako umire ?" Legao je ponovo na isto mjesto,uvukavši se u...
Muka mi je od stajanja Nepomeranja Ustajalog vazduha Učmalosti Istih dana Ponavljanja Navika Zaboravljenih očekivanja Zatvaranja Zaključavanja očiju Bez iščekivanja Smeha i kikota Dremanja Spremanja Kuvanja Praznine Kvadrata i pravouganika Istih slika Trapeza i krugova Istih oblika Odustajanja Propuštanja Nečeg boljeg Nekih prilika Spavanja pored ogledala U kome svako jutro sretnem Užas od pogleda I isto umorno lice Iscrpljeno Istim noćima Od ciklične nesanice Prošarane snovima Zabranjenim Tek odsanjanim Ugašene zenice Mokre trepavice Na silu uspavanim Limitiranjem sopstva Bez milosti Tek zbog par trenutaka Tvoje dragosti Zbog straha Od tvoje slabosti Moje lažne Hrabrosti Stegnutih pokajanja Opraštanja Čuvanja praznih snova Istrajnosti...
Četiri vinske priče
“Prođoše skoro tri godine. I front bi probijen. Nema više stajanja u mestu. Skoro istovremeno, u selo uđoše francuski i srpski vojnici. Na ulazu u vinski podrum komešanje. Muscat blanc à petits grains! Jok,more! Tamjanika! Ostadoše da se prepiru. Neće dugo. Nije red da se saveznici svađaju. Čim se čuturice napune vinom, zlatno žutim, osvežavajućim i mirisnim, nastaviće dalje. Napred, na sever, u Srbiju.” “Na istoku se već pomaljalo sunce. Zatvoriše se i poslednje kafane. Kaldrmom odzvanja nesiguran hod. Put do kuće dug. A na kafanskim stolovima ostaše prazne flaše. Vranca. Purpurno crvenog. Gotovo crnog. Bogatog, snažnog, punog i taninskog. Ostade i Julka. Da sve dovede u red, pa da i ona pođe kući. Na stolu, među praznim...
Uskršnja dilema
Ova dilema oko pričešća, jedne kašičice i čaše koju balavi masa vernika, pa i Uskrsa, zapravo je računam - nepotrebna. Pustiti brate sve vernike u crkvu da obavljavju svoje obrede onako kako to inače vekoveima rade. Njima to svakako neće teško pasti jer i virus je od boga jeltakotakoje, pa onda bože moj, ako se i razbole ili ako čak i umru, pa opet nikakav problem, oni iovako sve te obrede i rade jer veruju u život posle smrti, dakle sve ok. Neka godinica pre ili kasnije kakve veze ima? Ja da sam vernik, sve bih to video čak kao šansu da se što pre vidim sa Isusom..ili sa kim već treba. Ali, neka ne izlaze iz crkve dok ne prođe epidemija ! Čisto zbog nas ostalih koji ne verujemo u život posle smrti i svi srećni I zadovoljni, eto.
Na istoku sveta stoji Ponoćna planina. Večno nastupa njegovo svetlo. Ljudsko oko ga ne može videti, I još uvek je tu. Iznad ponoćne planine sjaji Crno sunce. Oko ljudskog bića ne može je videti, I još uvek je tu. U unutrašnjosti svetli njeno svetlo. Hrabri i pravedni su osamljeni - Ipak je božanstvo s njima.
Dok sam ja boga pitaj šta radio sa ženama, a sećam se da sam se usput svađao, neki dedica a njegova me ignorantska faca nervira, poklopio kotlić kartonom. Pomislih na prvu loptu kako dobar i pažljiv a onda s razlogom probesnihhhhhh. pa to je paaaaprikaššš, došlo mi je da ga zgromiiiiiiiiiiiim!
Moj um je supstrat za poeziju Da duša ne bi doživela eroziju Koračajući kroz priviđenje koje se zove živeti Samo jedno ustrepljenje u beskraju gde ćemo plamteti Usamljena kapljica zvezdane prašine Od usuda možemo li tražiti više? Puzeći do plamteće kobi pečat za iskru naše dobi dodirnusmo čari vrtloga konačno odbegli od zloga Anđeli nam pevaju - aleluja Sveci utočište pružaju od oluja Slavimo vaskrsnuće svojih bića Sa postojanom verom u čudesna otkrića..
Iskušenja jednog ratnika
(Svi ostali radovi mogu se pronaći ovde) Već vekovima čekao je da se suoči sa nečim što ga je dozivalo u praznini. I eto, napokon je bilo pravo vreme. Međutim nije odmah krenuo. Ni sam ne znajući zašto, prvo je seo na prag kuće odugovlačeći bezbrižno kao da nikuda ne žuri. Prešao je pogledom preko dvorišta, ograde, drvoreda, bašte, guste šume koja se prostirala unaokolo i jedva primetnog utabanog puteljka koji se probijao kroz nju. Pa onda odjednom šuma bi prešla u livadu na strmom delu brda po kojoj je mogao da juri na svom zelenku. Jednog dana pre mnogo stotina godina sred šume stvorila se ogromna praznina. Išao je mnogo puta da je zagleda sa ivice i pokuša da vidi nešto u njoj, ali sve što je video bio je beskraj. Zatvorio je oči...
“Umori se čovek od pružanja prilika, tamo gde neprilike žive.. Od gledanja kroz prste.. Od ko zna kojeg po redu ‘nema veze’.. Jer ima.” -Od toga se ne treba umoriti. S tim se treba na vreme rasčistiti.” ————- “Srce vam je razvratom pokvareno, a bez čistog srca nema potpunog i pravilnog saznanja. Da bi se pametno postupalo nije dovoljna samo pamet, već čisto srce dobra narav i jak karakter." -Samo iz čistog srca proizadju iskrene misli. Bez iskrenosti nema ni jasnog razumevanja, ni čvrstog karaktera. —————— -Istina se ne može spoznati bez uma i srca. Srce je krije, a um razotkrije. -Ne misli da nema nade i da ćeš uvek ostati u teškoj situaciji. Život se menja, a i ti s njim. Kad se uloži više truda pronadje se i izlaz. -Ako želiš...
Ne dodiruj me, ostavi me, tu nadohvat dok stojimo na brisanom prostoru kućnog praga obuzdaj želju, obuzdaj žeđ svoju zagrli sebe, čvrsto i meko kao mene da grliš odsutnog ogrni me ljubavlju svojom nevidljivim oblakom srca Gledaj me, samo me gledaj kao prvi put da me vidiš I nemoj plakati suze će poteći i ko će ih sakupiti te bele zumbule duše, bolje ih čuvaj, trebaće ti kada budeš plakala od sreće Ne, neću te dotaći Ti na suncu, ja u senci, na pragu na granici svetova za koje znamo Ali ko da ne krene u zagrljaj tvoj Staću, vratiću korak svoj Dok te čekam ozebla Dok strahujem da ne izgubim osmeh tvoj bićeš hleb na praznom stolu u mom domu Bićeš svetlost, ognjište srca mog Zato plačem, sreća drma telo moje i...
Došla sam ovde ,zanimljivo baš na pravoslavnu novu godinu,kao virgo intacta po pitanju foruma samo,ofkoors...Nikada pre nisam ni posetila neki forum,niti sam se ikada dopisivala sa nepoznatim osobama,čak ni u oonoo vreme FB.Samo sa ljudima koje poznajem,koje sam bar jednom u oči pogledala. Bilo mi je potrebno malo skretanja pažnje,a i uvek imam milion pitanja u glavi,pa obzirom da sam iscrpela sve svoje resurse za odgovore(više me je bilo sramota da smaram moje dobre duhove) pomislila sam da nije loša ideja da procunjam po nekom forumu razmenim mišljenja sa nekim novim ljudima.Sve se poklopilo sa periodom kada sam prilično besposlena,pa sam imala vremena na pretek za blejanje na forumu.Što neko reče,kada sam spolja po nešto...
Aj  Bogo moj
Kažu da imaš plave oči, zelenooki moj, lice usko dugu kosu i smiren hod. Kažu da si ne stvoren, sišao sa nebesa a neretko bogme i činio čudesa. Al tako što si prvo postao čovek. Nevernu ženu si kažu celivao, a gromili krvožednoj namign‘o k‘o šeret: Ko nije s‘grešio nek baci prvi kamen. Tvoja je strana desna i tvoj je dan treći. U našim rukama ostalo je pismo, za život budućeg veka.
Evo prolaze praznici,a bogami i izolacija i ja sam rešila da više neću da pijem i..I neću više da idem u kafanu.Ne ovamo u Rl,tu hoću još kako,nego ovde u ovoj galaksiji.Smorila sam se. Imala sam ovde omiljenu kafanu.Ne znam zašto,ali odmah mi se svidela.Uvrnut ukus,valjda.Enterijer otrcan,star,mračno,memljivo,toče se neka čudna pića,ni ukusa ni mirisa,samo slika.Eeee,ali ima podrum! U podrumu,zatrpanom knjigama, živi Gazda Regulator(imena su naravno izmenjena da se likovi ne bi prepoznali).Ja bi mu dala ime Izvršitelj RegulatorskoOrganizacionoUpravljačkihposlova(mada ništa od toga ne radi) jer on toliko čita,knjige,da se tako književno izražava...Ponekad me uši zabole.U početku mi je bio inspirativan za zezanje ,jer se smeje na...
Sud apsurdnosti
Sulud prvi nebuločanstveni dotaknu jezikom svoje nepce dosađivajući se na visokoj stolici suda apsurdnosti. Potom jezikom uradi ono njegovo KLAK! Optuženi i Tužilac prestadože da optužuju jedni druge i okrenuše glavu ka Suludu prvom znajući da je vreme za presudu. Sulud se zakašlja a onda progovori. - U ime suda apsurdnosti konsultujući paragraf prvi prored drugi velikog zbunovnika nepopravljivog konstatujem da je optuženi kriv zbog glasina koji su o njemu iznešene na radio Milevi i osuđujem ga na doživotno slušanje istoimene radio stanice. - Ali poštovani sudijo.. - zgranuto će nevino optuženi okrivljeni.. - ja nisam izrekao te klevete o meni! TOP TUP TUP! Tišina u sudnici! - nastavi strogo i zvanično Sulud prvi nebuločanstveni.. -...
Prolog U nekom gostovanju na televiziji sam čuo kako prof. Milla Aličkovvić govori da je teoriji o seratoninu odzvonilo. Ovaj tekst je nastao kao komentar komercijalnog posta koji veliča Neurobiologiju i Neurobiologe a unižava astrologe. Sva objašnjenja celovitosti ljudskog bića putem biohemije su užasno linearna. Kao imate ekvilajzer i dižete gore dole potenciometar za seratonin, dopamin, testosteron, šta god već i tako regulišete jedan po jedan aspekt svog postojanja (koji su usput međusobno potpuno nezavisni 😝). Mala digresija, u inžinjerskim naukama su zastupljeni ovakvi modeli a zovu se "Kontinualni linearni stacionarni sistemi sa koncentrisanim parametrima":dash: i oni su u top primeni zamenjeni otprilike pre 30 godina a danas...
Od kada sam pre mnogo ,mnogo godina pročitala roman Idiot od Dostojevskog,beznadežno sam se zaljubila u lik Miškina.Kao što sam zaljubljena u svoju decu,u sunce,more,život...Apsolutno svako slovo koje je napisao FD doživljavam kao genijalnost.Apsolutnu.Ona platnena vrećica sa polovinom novca Mitje Karamazova,koja ga peče na grudima,a tu je i Aljoša ,anđeo nastao iz karamazovštine,krotka..i da ne nabrajam. Pronašla sam da se sam Dostojevski čudio da postoje osobe koje Idiota smatraju njegovim najboljim delom?Eto ja sam jedna od tih,jbg ..Valjda je mislio,to ja sad izigravam Frojda,da je preterao u savršenosti dobrote i vrlina koje mu je sabrao u liku.Iako ga je stvorio sa toliko pažnje i ljubavi ipak ga je nazvao idiotom? Kao da je...
Vilin Konjic
Najgore su bogomoljke. Boga moliš da ti posle sexa ne otkine glavu. Zato se ja držim buba mara. Buba mare su one koje nose gaćice na tufne ili sa nekim plutonima helou kitijima ili sunđer bobovima..(aj min.. HELOOU?? KITTY??). Tu ne moraš da se plašiš da će da se iz larve izleže neki predator. Naravno.. kad smo kod larvi.. jako je bitno da crvić ne pomisli da je gusenica i da ne zaluta preduboko da posle ispade da su se pojavili neki leptirići u stomaku. Bumbari ne obraćaju pažnju pa je na buba marama da paze šta hoće. Eto ima i skakavaca.. neke stigneš a neke ne. Dok ih sve pohvataš ponekad te prođe volja. Tu su još i zunzare.. koje očigledno lete kao muve bez glave.. pa ponekad paziš da se ne zalepi na tebe ko na šoferšajbnu.. ali šta...
Noćas mi je sinulo!!! (ok, bilo je malo pivo, trava i to) Sad tačno znam zašto ne uspevam da se izrazim kako treba, ovde na forumu. A i ostalima, mislim. Kada razgovarate sa nekom osobom, pa je gledate u oči, pa gestikulacija, govor tela, boja glasa.. lako je. E da, ja vam čujem glasove (dobro, možda ne baš uvek), možda zato više volim ovde da pišem. Ja u razgovoru, uživo,neizostavno kolutam očima. Onda se zna kada se zezam, a kad sam ozbiljna(onda skupim obrve). I kako da se precizno izrazim kad ne postoji smajli koji koluta očima???? A ja smajlije ozbiljno shvatam. Ne znam za vas, ali ja kad stavim onog što se valja od smeha, pa ja se stvarno valjam, a vi? Ako stavim više tih, valjajućih, valjam se od smeha kroz više prostorija u...
Ne znam ni sam koliko dugo nisam bio ove. Ima li nekoga ko me se seća? Ako ima dobro, ako nema opet dobro. Evo jedne nove pesme, a ako ima nekoga raspoloženog da iskomentariše samo slobodno neka puca. Pristojno nepristojna pesma Pristojni se ljudi varaju i lažu, na pristojne načine lepe laži kažu, ja pristojan nisam pa istinu zborim, u paklu ću pristojnom zbog toga da gorim. Pristojno je slušati starije od sebe makar bili gluplji sto puta od tebe, zato ću ja slušati samo pametnije jer ko gluplje sluša za pamet i nije. Kad mi kažu pristojni da se upristojim, da ne mogu večno kontra da postojim, ja im kažem jedno nepristojno NEĆU, kom je jelte pristojnost još donela sreću.
Back