Srbi i Hrvati, šta nas spaja a šta razlikuje

Pa za pocetak uzmi majcu na kojoj pise 'JA SAM HRVAT' pa idi u batajnicu na ladno pivo u bilo kojoj kafani. Shvatices odmah sta bi ti se desilo u Splitu.

Uostalom, ne kazu dzaba stari ISKUSNI SRBI-'EBO ONOG KOGA RUS BRANI A GRK HRANI'. To su reci mog dede.srbina.
У питању је био дрес српске репрезентације.Поента је била на томе да упркос разлици у језику уГрчкој се осећаш мноооого слободније.Најгоре од свега је што би и у Хрватској морао да причам енглески (да ми се не омакне-,,бре,, хвала лепо,,и тд.)Иначе откуд ти то да нас Грк храни ја мислим да је управо супротно на летовању потрошимо 2 хиљаде еура а можда и више.

Истина је опасна ствар увек погађа(у живац) и највише боли.Наравно да кад сам мислио Краљевина мислио сам и Кнежевина,Царевина,Деспотија и остали облици Монархистичког уређења државе на коју сте ви Хрвати изузетно љубоморни.Интересантно је то да си цитирао само део мог поста а не и део који помиње вашег ,,оца нације,, муд(р)ослова Анту Старчевића .То си урадио из само 2 разлога 1)Не знаш историју и 2 )Знаш историју
Али најбоље вас је описао песник Јован Дучић
,,Ми нисмо познали вас по заставама
ни ваше хероје од лавова љуће
све на коленима вукли сте се к нама
носећ мач убице и луч паликуће,,
Поздрав од ,,ненормалног,,Србина сасвим нормалном Хрвату и једно Дучићевско питање ,,Где су ваши термопилски кланци,,

Moram citirati cijeli post da se ne uvrijediš.
Starčevića nisam komentirao, jer se ne slažem sa njim, niti sa bilo kakvim drugim oblikom nacionalne isključivosti.
Dučić me ne zanima. On je za mene tek trećerazredni "pjesnik". Uostalom, za njega znate samo vi, Srbi i nitko drugi na kugli zemaljskoj.
Da ti odgovorim na pitanje. Evo ti ga najsjajniji termopilski klanac kojega smo izborili krajem XX vijeka, točnije od 91-95.
Kad smo doslovno goloruki porazili horde zla.

A gdje su vaši termopilski klanci? Koje ste vi to slavodobitne bitke vojevali?

Starčevića nisam komentirao, jer se ne slažem sa njim, niti sa bilo kakvim drugim oblikom nacionalne isključivosti.
Dučić me ne zanima. On je za mene tek trećerazredni "pjesnik". Uostalom, za njega znate samo vi, Srbi i nitko drugi na kugli zemaljskoj.
Da ti odgovorim na pitanje. Evo ti ga najsjajniji termopilski klanac kojega smo izborili krajem XX vijeka, točnije od 91-95.

:hahaha:Голоруки :hahaha::hahaha:без Американаца ,без Слобе :hahaha: А ја мислио да си ти озбиљан...Не заслужујеш одговор а и ја немам цео живот за набрајање:D

ja samo kazem istinu,
a sta ti mislis o meni, boli me briga...

To sto ti govoris nije istina vec govor mrznje, nacionalizam, sovinizam, noramalan covek nikad nece za ceo jedan narod reci da su genocidan, svejedno o kom narodu je rec. Oni koji tako govore jaaaako dobro znaju i sami da to nije i ne moze da bude istina, ali cilj i nije iznosenje istine, vec vredjanje, povrediti onog drugog sto je vise moguce, tamo gde najvise boli.

Hrvati su Narod koji nestao posle turskog osvajanja Balkana..
Turci su najveci deo Hrvata ( oko 600 000) preselili u Tursku..
Zive u Centralnoj Turskoj blizu Kurda kao Dimili ili Zazaki..
Racuna se da ima do 2 miliona Dimila..
Izvod iz teksta hrvatskih znanstvenika..

Danas Hrvati zive u istočnoj Turskoj pod imenom Dimili (ili turski pogrdno "Zazaki"). Nove genetske poredbe na Y-kromosomu tih kurdskih Dimila i današnjih Dalmatinaca iz Zagore daju skoro identični genski spektar s dominacijom istoga dinarskog haplotipa I1b (Eu7) što znači da su prvotno zajedničkog iskona; također je znakovito da u jeziku ti potomci Delamita i naši ikavci imaju 1/5 zajedničkih riječi, osobito glagole i zamjenice, pa čak i naš glas jat koji je inače nepoznat drugdje u Aziji.

Ovo je njihov Arsen Dedic..

Poslednja izmena:

Pa malo je ovde prostora da ti se odgovori .... kakve ti gluposti pises , pa to je strasno . Ako je to termopilski klanac .... stvarno vi Hrvati patite od teske hipertrofije ega .
Sta li je onda boj na Ivankovcu , ili boj na Misaru , Stalacu , da ne pominjemm Cer , Kolubaru , Kajmakcalan , Bragalnicu . Naravno , ti ne mozes to sad da razumes , jer vam drzava traje od 1995 godine .
Ovo sto se tice Ducica . sa njim je situacija takva ,jer je bio prakticno zabranjen pod Titom . Al eto , samo da znas , da Srbi imaju visestuko bogatiju knjizevnost od vas Hrvata .

С обзиром да му је и мајка православка, те да је она лично својим синовима дала у сред Шибеника имена Арсеније и Милутин (Арсену Дедићу је пуно име Арсеније), као и да му рођени брат живи у Београду као Србин, за Дедића се слободно може рећи да је Србин, а не мешовите националности.

Дучић је све само не "трећеразредни" и никако није "песник" под знацима навода, него једно од највећих имена јужнословенске лирике и то добро знају студенти књижевности и у Хрватској. Њему се можда због политичких разлога и његовог каснијег националистичког и четничког опредељења не посвећује пажња у наставним програмима Хрватске и ФБиХ, али то никако не умањује његов значај.

Пошто си из Хрватске, паде ми на памет Далмација, ево мало да оплеменимо тему:

Са капеле једне, са старог врхунца,
Полагано звони. Све је мирно тако.
На водама лежи крв вечерњег сунца,
Дими се, и хлади, и мрзне полако.

Албатрос је један кружио над водом,
Залутао амо ко зна с кога мора.
И пламен док хвата крвавијем сводом,
И пуши из модрих маслинових гора,

Гордо, са далеко раширеним крилом,
Кружаше албатрос... Беше у порфири,
Сав покривен златом и пурпурном свилом:

Изгледа дух страсни Диоклецијана
Над драгим се морем далматинским шири,
У сунчано вече једног Царског Дана.

Ако си љубитељ квалитетне лирике, потражи његова дела од пре Другог светског рата. Каснија су обојена националном тематиком, али Дучић је превасходно лирски песник. И није никакав негативац, јер је у Другом светском рату био на страни побијених у НДХ, а сви се слажемо да је то била позитивна страна. Ако је био бесан на Хрвате због усташа, данашњи Хрвати, ако су и сами против усташа, немају ама баш никаквог разлога да буду љути на њега.

Al , eto zaboravio ko je ... ko i Draazen Petrovic ... to nem je najveca slabost .

Није Арсен Дедић заборавио ко је, крштени је православац и има рођеног брата Србина у Београду са којим је у контакту. Још по имену Милутин, такво име не оставља много простора за спекулацију о народности.

Дучић је све само не "трећеразредни" и никако није "песник" под знацима навода, него једно од највећих имена јужнословенске лирике и то добро знају студенти књижевности и у Хрватској. Њему се можда због политичких разлога и његовог каснијег националистичког и четничког опредељења не посвећује пажња у наставним програмима Хрватске и ФБиХ, али то никако не умањује његов значај.

Пошто си из Хрватске, паде ми на памет Далмација, ево мало да оплеменимо тему:

Са капеле једне, са старог врхунца,
Полагано звони. Све је мирно тако.
На водама лежи крв вечерњег сунца,
Дими се, и хлади, и мрзне полако.

Албатрос је један кружио над водом,
Залутао амо ко зна с кога мора.
И пламен док хвата крвавијем сводом,
И пуши из модрих маслинових гора,

Гордо, са далеко раширеним крилом,
Кружаше албатрос... Беше у порфири,
Сав покривен златом и пурпурном свилом:

Изгледа дух страсни Диоклецијана
Над драгим се морем далматинским шири,
У сунчано вече једног Царског Дана.

Ако си љубитељ квалитетне лирике, потражи његова дела од пре Другог светског рата. Каснија су обојена националном тематиком, али Дучић је превасходно лирски песник. И није никакав негативац, јер је у Другом светском рату био на страни побијених у НДХ, а сви се слажемо да је то била позитивна страна. Ако је био бесан на Хрвате због усташа, данашњи Хрвати, ако су и сами против усташа, немају ама баш никаквог разлога да буду љути на њега.

Ducic ttrecerazredni pesnik??????
Da ne poveruje covek sta ovaj pise . Al dobro . Hrvati su tradicionalno narod bez svoje kulture i istorije .

Back