Ovi jedan
Ističe se
- Poruka
- 2.318
Na 11:07 konstatuje da ste potomci "i tih Slavena" (dakle Liburna) koji su tu bili pre Hrvata, a Hrvati dolaze početkom devetog stoleća (dakle kad i 10. ugarskih plemena).
Znači opet lažeš i muljaš

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na 11:07 konstatuje da ste potomci "i tih Slavena" (dakle Liburna) koji su tu bili pre Hrvata, a Hrvati dolaze početkom devetog stoleća (dakle kad i 10. ugarskih plemena).
Trazi liburneZnači opet lažeš i muljaš![]()
Ne kažem ja, to kaže naš dežurni vlaja, kosooko Kumanče @Pravi Vlah. On će da ti objasni.Grohotom se nasmejah
Znaci ul ne postoji u hrvata?
Iliri su asimilirani ili protjerani
Nikakvo ko ni s histrima ni s dalmatimaI kakve veze vi imate s tim ilirskim plemenom?
Mislim da ja nisam izbacio, ali , ako me sećanje dobro služi, radi se o nekoj povelji bana Ninoslava, gde se doslovce pominje srpski jezik.https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/Сребреничка_повеља
Druga je od jednog bosanskog velikaša, izbacivao na jednoj temi @Kotromanicev sin ili @АнаиванГорд
Kako znaš da je zauzeo Hum i Travuniju? 'Zauzeo' je Duklju tako što je poobarao gradove koje drže Grci.Naime,od 1174 godine,kada je srpski Veliki Župan Stevan Nemanja zauzeo Zahumlje,Travuniju
I sad ti zamisli nekog vladara koji plati nekom da nesto napiše, i on napiše da je srpski jezik, a taj vladar priča nekim drugim jezikom... Šta misliš da li bi taj pisar to preživeo?Dubrovcani bi upotrebljavali ove pisare i ponekad kada bi trebalo napisati i neku povelju za Bosanske vladare ili kada je trebalo izvrsiti prijepis originala,za potrebe Dubrovackog arhiva. Takodjer,ovi pisari iz Srbije su bili zaposljavani i na dvorovima Bosanskih vladara, prvenstveno zbog stalne prepiske Bosne sa Dubrovnikom. Dakle kroz tu vezu sa Dubrovnikom i potrebe Bosanskih vladara za korespodencijom sa Dubrovcanima, ovi pisari bivaju zaposljavani i u Bosni, i nije nikakvo cudo da se je moglo desiti da pismo ili cak i jezik kojim pisu nazovu "srpskim".
Radi se o Sandalju Hraniću Kosači. Kod Mateje Ninoslava riječ je o nazivu naroda, Srbi, a ne nazivu jezika.Mislim da ja nisam izbacio, ali , ako me sećanje dobro služi, radi se o nekoj povelji bana Ninoslava, gde se doslovce pominje srpski jezik.
Pa ako je ta izjava citirana iz nekog članka onda pitanje nije za meneKako znaš da je zauzeo Hum i Travuniju? 'Zauzeo' je Duklju tako što je poobarao gradove koje drže Grci.
On ne govori o jeziku nego o pismu jer se naziv ćirilica nije koristia(koliko meni poznato).I sad ti zamisli nekog vladara koji plati nekom da nesto napiše, i on napiše da je srpski jezik, a taj vladar priča nekim drugim jezikom... Šta misliš da li bi taj pisar to preživeo?
Prije se mjestimice cirilica nazivala glagoljiconOn ne govori o jeziku nego o pismu jer se naziv ćirilica nije koristia(koliko meni poznato).
Nebitno jer povelja sadrzi ikavicu koja je opstala samo u hrvata. Moguve da su srbi prije koristili ikavicu ali da je nestalaI sad ti zamisli nekog vladara koji plati nekom da nesto napiše, i on napiše da je srpski jezik, a taj vladar priča nekim drugim jezikom... Šta misliš da li bi taj pisar to preživeo?