Srbi i Hrvati, šta nas spaja a šta razlikuje

pa nije to bas tako komplikovano:

krv. u oba slucaja.

krv sto nam jos nisu uspeli da puste, ona nas sa njima i spaja. a krv koju su nam pustili, pustaju i koju ce nam opet prvom prilikom pustiti - ta krv nas razdvaja.

i tu je problem. onaj kome su krv pustili nikako ne moze da misli da ga ta krv s krvnikom spaja. a onaj kome krv jos nisu pustili... on analizira. dok drugi oplakuju svoje mrtve, proklinju i boga i svece i krvnike - on analizira, miri se i pomiruje. on je pametan, stalozen, objektivan i logican. on je iznad ostrascenosti. on je savremen, proaktivan, dobronameran, cvrst, moralan. on je iznad podela. on je svecovek. on je human.
i on ne razume sa kakvom ce slascu njegovu humanu krv da pustaju, prvom prilikom. i prvo njegovu. za primer onim manje objektivnim i vise ostrascenim - kad pustaju tako lako humanu, kako lako ce tek nasu, zversku i ostrascenu.

nek ti je sa srecom. gledaj samo pa se drzi analitike i teorije, mani se prakse, da se ne zateknes tamo opet u neko novo nevereme...

Na kraju si ipak morao da mu kazes . razumem te potpuno .

Pobogu ljudi,niko ne treba da zaboravlja istoriju,to niko i ne trazi.Ali da se zivi i saradjuje sa komsilukom mora,nemamo ni jedni ni drugi izbor.Kad se nesto mora,onda nije tesko.To je stara istina.

sa kim da saradjujes...sa onima koji su pobili i pokrstili na milion tvojih sunarodnika, i prosli nekaznjeno...od onoga sto je ostalo, u poslednjem ratu napravili manjinu od konstitutivnog naroda, i brojcano i pravno, cime su ostvarili svoj san, a danas te tuze za genocid...:dash:

ko je prvi pruzio ruku pomirenja i izvinio se...sta smo dobili za uzvrat...

Poslednja izmena:
sa kim da saradjujes...sa onima koji su pobili i pokrstili na milion tvojih sunarodnika, i prosli nekaznjeno...od onoga sto je ostalo, u poslednjem ratu napravili manjinu od konstitutivnog naroda, i brojcano i pravno, cime su ostvarili svoj san, a danas te tuze za genocid...:dash:

ko je prvi pruzio ruku pomirenja i izvinio se...sta smo dobili za uzvrat...

kocho...nije to bas tako jednostavno
crno-belo
vino-voda

Mi Srbi treba sami sebe da upitamo:Zasto smo toliko krvarili kroz istoriju,zasto?! I dokle vise?! I da li smo zeljni boljeg zivota ili krvi i osvete.Niko nikoga ne tera da bilo sta zaboravi,ali dajte malo pragmaticnog razuma!

Pravi Srbin se to ne pita on to zna.Nije se odrekao Isusa Hrista i Pravoslavnog Krsta bez obzira na nevolju koja ga je pritisnula,niti bi prodao vjeru za večeru,jer ako se odrekne Hrista postaće laž i govoriti laž i povjerovati u laž.A to je cilj nečastivog brate...

Poslednja izmena:
Mi Srbi treba sami sebe da upitamo:Zasto smo toliko krvarili kroz istoriju,zasto?! I dokle vise?! I da li smo zeljni boljeg zivota ili krvi i osvete.Niko nikoga ne tera da bilo sta zaboravi,ali dajte malo pragmaticnog razuma!

Ja mislim da si ti mundijalista.Dok Thompson peva Jasenovac i Gradiska Stara,i najpopularniji pevac u Hrvatskoj.Svi se prave mutavi. Tu bas treba biti pragmatican.

pa nije to bas tako komplikovano:

krv. u oba slucaja.

krv sto nam jos nisu uspeli da puste, ona nas sa njima i spaja. a krv koju su nam pustili, pustaju i koju ce nam opet prvom prilikom pustiti - ta krv nas razdvaja.

i tu je problem. onaj kome su krv pustili nikako ne moze da misli da ga ta krv s krvnikom spaja. a onaj kome krv jos nisu pustili... on analizira. dok drugi oplakuju svoje mrtve, proklinju i boga i svece i krvnike - on analizira, miri se i pomiruje. on je pametan, stalozen, objektivan i logican. on je iznad ostrascenosti. on je savremen, proaktivan, dobronameran, cvrst, moralan. on je iznad podela. on je svecovek. on je human.
i on ne razume sa kakvom ce slascu njegovu humanu krv da pustaju, prvom prilikom. i prvo njegovu. za primer onim manje objektivnim i vise ostrascenim - kad pustaju tako lako humanu, kako lako ce tek nasu, zversku i ostrascenu.

nek ti je sa srecom. gledaj samo pa se drzi analitike i teorije, mani se prakse, da se ne zateknes tamo opet u neko novo nevereme...

Ovde je sve rečeno.

E i tome ce doci kraj . mos biti siguran .. Ili ce te nas skrz poklati , ( a vidim da ima medju nama onih koji su dovoljno naivni , pa vam mozda to i okmoguce ) , ili ce mo vam vratiti milo za drago .
Kakav si ti bre apokaliptičar!
Tu teoriju "do istrage vaše ili naše" su upravo izbacili Srbi i stalno je se drže ko pijan plota. Prava istina je da će nadvladati oni koji kasnije izumru!
U tome će docnije važnu ulogu da igra asimilaciona moći nekog naroda čak i više od nataliteta koji je u q.cu u celoj zapadnoj civilizaciji a u koju sabiram i vas. Ipak ste civilizovaniji od Arapa, Iranaca i Pakistanaca!
Ovaj Mirko_212 se trudi ali bez uspeha. Srećom Mirko, ne boj se, ovakvih idiota kao šta smo mi ima veoma malo a verovatno smo idioti samo kad smo za kompjutorom na ovakvim temama. Kad bi se čistačica u mom preduzeću poslepodne domogla ovih mojih postova na mom kompjuteru, bio bi proglašen ludakom. Ko danas u Hrvatskoj o Srbima uopšte govori? Verujem da je slično i kod vas. Ovo više treba shvatiti kao zezanciju.

Poslednja izmena:
covek poredi Čorbu i Tompsona...evo u nedoumici sam koji smajli da stavim, onaj sto roni suze, umire od smeha ili mozda najjace onaj sto dere glavu o zid...sva tri :sad2::hahaha::dash:

ko je prvi posle rata snimio pesmu funjarsku, podmuklu, kako samo hrvati znaju, pesmu ''E moj druze beogradski''....grupa Film (koju inace slusam i cenim, i jurio sam prosle godine na Beer Fest, da stignem na njihov nastup, i bilo je nikad bolje...posle mi sine u glavi, sto ne otpevase tu pesmu...hehehe)....A od Corbe su dobili odgovor pesmom ''E moj druze zagrebacki'', onako po srpski:D

i o kojim ti pesmama govoris, jednog od najvecih umetnika na ovim prostorima, sa sigurno najbrojnijom publikom uz Azru poredis sa nekim Tupsonom, koga ne treba posebno predstavljati...Da si rekao Baja Mali Knindza pa i da razumem, samo sto Baja ne puni stadione i trgove po Beogradu, niti ce ikad...

Poslednja izmena:
covek poredi Čorbu i Tompsona...evo u nedoumici sam koji smajli da stavim, onaj sto roni suze, umire od smeha ili mozda najjace onaj sto dere glavu o zid...sva tri :sad2::hahaha::dash:

ko je prvi posle rata snimio pesmu funjarsku, podmuklu, kako samo hrvati znaju, pesmu ''E moj druze beogradski''....grupa Film (koju inace slusam i cenim, i jurio sam prosle godine na Beer Fest, da stignem na njihov nastup, i bilo je nikad bolje...posle mi sine u glavi, sto ne otpevase tu pesmu...hehehe)....A od Corbe su dobili odgovor pesmom ''E moj druze zagrebacki'', onako po srpski:D

i o kojim ti pesmama govoris, jednog od najvecih umetnika na ovim prostorima, sa sigurno najvecom publikom, i poredis ga Tupsonom, koga ne treba posebno opisivati...Da si rekao Baja Mali Knindza pa i da razumem, samo sto Baja ne puni stadione i trgove po Beogradu, niti ce ikad...

punio bi baja trgove i stadione da mu pjesme lice na ista i usporedjivat njega cobana i tomsona,bezi bre

i o kojim ti pesmama govoris, jednog od najvecih umetnika na ovim prostorima, sa sigurno najbrojnijom publikom uz Azru poredis sa nekim Tupsonom, koga ne treba posebno predstavljati...Da si rekao Baja Mali Knindza pa i da razumem, samo sto Baja ne puni stadione i trgove po Beogradu, niti ce ikad...

Malo si ga prepizdija......

punio bi baja trgove i stadione da mu pjesme lice na ista i usporedjivat njega cobana i tomsona,bezi bre

:klap:

sad si pravi Hrvat...s tisucljetnom kulturom:hahaha:

a ja moram opet da ponovim i ponavljacu milion puta, nikad dosta...HRVATI SU NAJHRABRIJI NAROD NA SVETU ALI NE ZATO STO SE NICEGA NE BOJE VEC ZATO STO SE NICEGA NE STIDE...

taj moze da puni samo provincije poput Zagreba, a jedan Beograd nikad ne bi mogao...i to je svima jasno...

Evo slike hrvatske tisucljetne kulture, koja se gnusa cobanizma:dash:

x102140137256083531.jpg

5982_vest_ustase1or7.jpg

20070618012824thompson_maksimir_maksimirski_stadion_marko_perkovic_koncert_treba.jpg

ustasa_prosvjed_trgmarsalatita_indexV.jpg

@Mirko . Evo vec su ustase pocele da te brane i da staju na tvoju stranu .... los znak . Vaszno da je usput onaj jedan ljudozder pomenuo teoriju [B] do istrage vase , ili nase [/I][/B]. I naravno rekao nebulozu to jest cistu laz da je ta teorija spska . A posto nema reakcije , eto nama jos jedne gnusne lazi , servirane ko istina . E sad ti citas , a ne znas i jos si mundijalista , i ne proveravas da li je to istina , nego ga tako usvojis , to se pojabvi za jedno 5 meseci ko tvoja teorija . Mnogo smo naivni ... A krajnje je smesno da uporedjujes Tupsonove pesme , i njihovo znacenje , sa Corbinim pesmam i sa njihovim znacenjem , ili sa poslanicama srpskog Partirajrha . Ne kazem , naravno , daa je Bora Partrijarh , nego kazem samo da je razlika medju njma nista manja .

Poslednja izmena:

Back