Gluposti. Apsolutno nikakvo istorijsko pravo nije potrebno da se išta prisvoji, a naročito tada kada je to već bilo dio jedne države koja pokušava da se odvoji i formira kao zasebna država. I ovo je skretanje sa teme. U razgovoru sa mnom konstantno spominješ irelevantne čimbenike kako bi skrenuo sa teme. Dakle, na pitanje o tim srpskim istoričarima koji kreiraju lažnu i sliku i podučavaju narod, ti si posegnuo za Živkovićem. Promjenio si tri različita iskaza i nijedan se nije pokazao tačnim. Toliko.
Lažeš jer ja Živkovića nisam uopće spominja već ste ga ti ili FDDD sinoć uvukli u ovu raspravu.
PS nije skretanje s teme jer ove i je bit svega, a radi se o netrpeljivosti između naša dva naroda radi čega su mnogi gubili svoje živote i domove. Mislim da je bitno za obe strane da iz grešaka naših starih naučimo nešto ne da bi nabijali jedni drugima na nos(iako to prvi radim) već da sutra ovi šta ostaju iza nas budu pametniji i ne ponove to isto. A teže će ponovit ako znaju cilu istinu i šta su sve bili uzroci prošlih sukoba među nama.
Zato što su tema Srbi i njihova kultura. Ne ispunjuju želje slušatelja. Niko nije nestao niti treba da se pominje ako se priča o srpskoj kulturi. Zašto gledaš uopšte taj serijal konstantno tragajući za hrvatskom kulturom.
Ne tragam za hrvatskom kulturom, al ako se priča o stanovništvu hrvatske pokrajine onda očekujem bar spomen naroda koji tu obitava u velikoj većini jer to nalaže minimum pristojnosti pa i opće kulture kad već o njoj pričamo. A po RTS-u Hrvati ne postoje u Dubrovniku i njegovoj okolici u 19.st. jer bi inače drugačije konstruirali rečenicu u toj emisiji. A to rade ljudi koji imaju nečasne namjere i koji iz nekih interesa prikrivaju pravu istinu. A sve to vodi daljnoj netrpeljivosti među nama.
PS kako su Crnogorci smogli snage za uvidit svoje greške iz 91. pa sad imamo relativno fer i korektne odnose usprkos tome šta su i oni sudjelovali u agresiji baš na taj isti Dubrovnik? Evo i detalj s nedavne utakmice u Zagrebu i uvik ću pozdravit ovako nešto jer zbližava ljude koji su do jučer bili u sukobu:
Crnogorski navijači razvili transparent s porukom Dubrovniku i oduševili Maksimir; evo što se krije iza nje
"Osim zbivanja na terenu, pažnju je tijekom utakmice Hrvatske i Crne Gore na Maksimiru privukao i trenutak s tribina početkom drugog poluvremena.
Oko 500 crnogorskih navijača razvilo je transparent s porukom: "Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče". Ova gesta dogodila se upravo dok je Andrej Kramarić postizao drugi pogodak za Hrvatsku.
Poruka na transparentu bila je izmijenjena verzija stihova koji su početkom 1990-ih imali sasvim drugačije značenje, povezano s opsadom Dubrovnika.
Ovoga puta, navijači su ih pretvorili u izraz isprike, što je naišlo na pozitivan odjek među publikom. Najprije su pljesak uputili hrvatski navijači u neposrednoj blizini, a potom se odobravanje proširilo cijelim stadionom.
Opet skretanje sa teme. Pričaš sa mnom, a u glavi su ti botovi sa foruma.
Dobro si svatia da se kroz raspravu s tobom često obraćam i tvojim sunarodnjacima koji ovo čitaju i izbjegavaju raspravu, a inače kroz svoje upise svojataju nešto od mog naroda i njegove baštine. Gledaj sebe ka nekog glasnogovornika ako ti lakše.
Čudno je što si maliciozne stavove grčevito branio, a nisi imao nikakvih znanja o istoričaru. I umjesto da priznaš kako neka teza uopšte nema smisla, ti izmisliš novu i to još gluplju. Mislim, nije čudno kad se već n-ti put ponavlja.
Sve šta moram znat je da Živković ima faza kad je realan, a očito ima i kad mitomani. Ja ću pohvalit kad je u prvom stadiju i pokudit kad je u drugom. Ni prvi ni zadnji koji je primia i kritike i pohvale ne samo u svom poslu nego u bilo kojem. Ne znam šta ti je tu čudno