Direkt
Elita
- Poruka
- 17.569
Ambiciozno počeo još i Sartrovu Mučninu
Nisam očekivao da će toliko da me uvuče u sebe, prepoznam se u svakoj drugoj rečenici, a nekad i prvoj 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ambiciozno počeo još i Sartrovu MučninuNisam očekivao da će toliko da me uvuče u sebe, prepoznam se u svakoj drugoj rečenici, a nekad i prvoj
![]()
I ja sam čitao ovog Teslu Vladimira Pištala i dosta je dobra knjiga. Mislim, biografija, ma koliko bila romansirana, uvijek slijedi poznati životni put, pa tu nema nekih iznenađenja, ali je lijepo napisana. Sentimentalno, čak lirski, ali bez nekog padanja u patetiku.
Ako ništa drugo, dobra je ravnoteža moru kojekakvih šund gluposti u kojima se nesrećni Nikola Tesla skoro pa transforimše u zvijezdu Grand parade.
Započeo Zlatnu obalu Nelsona de Mila. Roman o američkoj aristokratiji. Predstavljen kao kombinacija Getsbija i Kuma. Nakon pročitanog prvog dela mogu reći da je prilično zanimljivo i da je stil dobar.
Prvi put se susrećem s ovim piscem. Ako imate neku preporuku ili informaciju samo napred...
Čitao sam "Igru lava" i "Ostrvo šljiva", prvi mi je bio ok, drugi bezveze, to je onaj tip knjiga za dokolicu, kad bi čitao nešto al nećeš da to bude teško i ozbiljno, laka literatura koja podseća na holivudske filmove.
Misliš li da će i mene?Ambiciozno počeo još i Sartrovu MučninuNisam očekivao da će toliko da me uvuče u sebe, prepoznam se u svakoj drugoj rečenici, a nekad i prvoj
![]()
Na redu je još jedan roman nagrađen NIN-ovom nagradu, a ovaj put u pitanju je Svetlana Velmar-Janković i roman Bezdno.
Misliš li da će i mene?
Ajmo u Čitalački klub s jednom od ove dve? Ima li zainteresovanih?
Meni se ta knjiga bas dopala ( Bedni ljudi) Uostalom, meni jee on uvek isti i uvek ga volim. Skoro pa uvek
Nego da se ti javnes sa utiscima posle Kuge.
Nikako mi se ne sviđa kad je delo u formi pisama (verovatno mi je jedini izuzetak Lazarevićeva Švabica, koju bih i ja, da sam pisao, napisao na sličan način). Uopšte mi ne drži pažnju, a pored toga, neprestano se obraća osobi kojoj piše otprilike na sledeći način: "Najdraža moja, dušo moja, pišem ti ovo pismo, rođena moja, zvezdo moja, da ti javim, sunce moje, da je...". Na prvi mah ne deluje toliko iritantno kao kad pročitaš pedeset puta "dušo moja" u jednom pismu.
A što se tiče Kuge, verovatno ću napisati nešto, mada sumnjam da će biti od kakve koristi, sudeći po dosadašnjem iskustvu sa Kamijem.
p.s. možda bismo mogli Mučninu u klub, evo, već nas je troje ili četvoro.
Pa ti sama ne volis istoriju, a Velmar-Jankovic uvek pise samo o istoriji.
Ja ne znam sta bih pisala o Velmar-Jankovic, a Mucninu cu rado citati![]()
Pa, hvala ti na informaciji. A Mučninu prebacujem u klub.
Zaista te njene knjige ne bi zanimale, a zena ima stila, ali ga ima i Gatalica![]()
Velmar-Jankovic uvek pise samo o istoriji.
Što se tiče Velmar-Janković, uzeo jednom davno Lagum da čitam i bio mi dosadan. Nije mi od tada palo na pamet da je opet čitam.