Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2823zbd.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
A o čemu piše taj Sartr u Mučnini? Ja nekako imam odbojnost prema njemu, kao dosadnom filozofu. Nemoj da bude neki smor kao većina knjiga koje izaberemo za Klub.

Pisano je u vidu dnevnika, ispovest pojedinca koji je, slično Mersou, odvojen od svih ljudi, posmatra ih sa distance a sve je to pojačano sa povremenom pojavom Mučnine :lol: Toliko mogu reći za 60 strana koliko sam pročitao :)

Ja ne znam otkud toliko negodovanje na račun Velmar-Janković. Ja sam pročitala gomilu njenih knjiga jer mi se dopadaju. Gatalicu nisam čitala (niti ću), ali iskreno se nadam da mu nije ni nalik.
A o čemu piše taj Sartr u Mučnini? Ja nekako imam odbojnost prema njemu, kao dosadnom filozofu. Nemoj da bude neki smor kao većina knjiga koje izaberemo za Klub.

Ja sam procitala nekoliko knjga Velmar-Jankovc i svaka mi se dopala ( zadnja je bila Nigdnina), ali u svakoj njenoj knjizi nalazis neke "aluzije" na oca, ministra u Nedicevoj vladi
a ako cemo vec o tom vremenu onda je Boba Selenic za moj ukus mnogo "znamenitiji" od nje. Usput i jako duhovit.

ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ, u ovom ćeš znaku pobediti.
Stvarno i dalje ne kapiram kakve ima veze s Marčelom. Uprosti mi , molim te.
И нема. Видиш да сам подвукао црту - можда треба две црте, или да се уоквири.
Једноставно сам је написао на грчком, онако како стварно гласи, у инат свима.
Иначе је NIKE грчка богиња победе па је се сети кад навлачиш најке.
Је ли, а шта би са оним, јеси ли проверила истинитост тврдње о магичности оне текућине?
И да ти кажем нешто, немој други пут никог да брукаш: уместо да кажеш како код куће имаш праву машину за производњу тога, па макар и не било тачно, ти изјављујеш нисам у могућности да проверим...
***************************************************************************************************************************************

ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ

Nisam proverila istinotost tvrdnje, čekam da mi javite kad proverite. U mogućnosti sam, ali nemam čisto pekalo. Ovo moje radi na patrone. :malav:

Izvini, je l' ti "ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ" novi potpis ili kopiraš Vrelu Cicu? ;)

PS
Znam ko je NIka. Nosim isključivo Converse.
Ako hoćeš da se se dopisuješ sa mnom, pređi na pp.

Izvini, je l' ti "ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ" novi potpis ili kopiraš Vrelu Cicu? ;)
Зашто је ја копирам, пре ће да буде да је ти копираш.
Ево, у знак добре воље, мењам претходни потпис:
............................................................................................
Гледајући у Твој профил:

А срећу и љубав
ништа да не мути
дупенце и срце
јаки су адути.
(Превер)

Зашто је ја копирам, пре ће да буде да је ти копираш.
Ево, у знак добре воље, мењам претходни потпис:
............................................................................................
Гледајући у Твој профил:

А срећу и љубав
ништа да не мути
дупенце и срце
јаки су адути.
(Превер)
Mislila sam da kopiraš Cicu isključivo u smislu originalog stila pisanja. I ona je promenila svoj...
A ti si se bavio mojim profilom? Da ne bude da sam uvređena, ostaviću citat kao preporuku Prevera.

PS
Jesmo li to dobili osmi smrtni greh?;)

A ti si se bavio mojim profilom?
PS
Jesmo li to dobili osmi smrtni greh?;)
Нисам се добро изразио, у вези је са твојим аватаром. Како се то каже... кад је поглед са стране, онда је то профил, кад је спреда, онда је анфас. А отпозади, како је отпозади, андус (en dous)?

Poslednja izmena od moderatora:
Je l' seksa s maćehom?:zper: Ili su to ipak tata i maćeha?;)
Ne sećam se da l' je to nastavak ili prethodi Pohvali pomajci...
И једно и друго.
Наставак је, али може да се чита сасвим независно. На мене је оставила много јачи утисак од Похвале.

Trenutno citam..Džensonova direktiva - Robert Ladlam

Dobitnika Nobelove nagrade, međunarodnog finansijera i filantropa Pitera Novaka - zarobile su snage koje predvodi gotovo legendarni terorista, poznat kao Kalif. Gubeći vreme i nadu, Novakovi ljudi se obraćaju čoveku iza koga stoji poduži spisak neverovatnih uspeha: Polu Džensonu. On je decenijama bio operativac i ubica, koga su veština i podvizi legendom u tajnoj agenciji. Ne mogavši više da živi sa krvoprolićem i ličnim gubitkom koji su obeležavali njegovu karijeru, Dženson se povukao i ništa ga nije moglo vratiti natrag. Dženson je okupio ekipu za izbavljenje, pokrećući tako genijalan plan za spasavanje. Međutim, mora da beži... On beži, a progoni da Džesika Kinkejd, agent zapanjujućih sposobnosti.

DZENSONOVA-DIREKTIVA-95x0-00000315452.jpg

Don DeLillo: The Body Artist (Umjetnica tijela)

Nakon što joj muž, nekada značajan filmski reditelj, počini samoubistvo u stanu jedne od bivših žena, mlada umjetnica ostaje sama u iznajmljenoj kući na osami pored mora. Ubrzo primjećuje prisustvo jednog bivšeg stanara, ispostaviće se, odbjeglog štićenika jedne psihijatrijske ustanove. Gost koji pati od neke vrste autizma na neobičan način materijalizuje udovičinu tugu i sjećanje na umrlog muža, te je istovremeno i katalizator njenog očaja i jedina utjeha.
Poslije obimnih romana u kojima se bavio vidljivim i nevidljivim silama koje upravljaju svijetom, Delilo je napisao ovaj kratak roman, prije dugu novelu, lišenu značajnijih istorijskih i društvenih referenci. Razmišljajući o smrti, samoći, stvarnosti i drugim složenim apstraktnim temama pisac se žanrovski približava spekulativnoj fikciji, ali ipak ostaje dovoljno čvrsto na zemlji, tako da Umjetnicu tijela ne možemo nazvati pričom o duhovima, već meditacijom na duboko intimne teme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back