Da li ste voleli da čitate školsku lektiru ?

Da li ste ih čitali sve ili samo po neku koju ste morali zbog ocene
Da li ste voleli posle da radite analize tih lektira dok ste išli u školu :)
taman posla da gubim leto radi neke Ane Karenjine.
Krajem leta se okupimo oko nekog strebera koji je nekolko puta procitao istu lektiru, pa nam on ukratko preprica sta je citao i.......mi smo spremni za pocetak skolske godine.

lektiru za sve uzraste sam bio procitao vec u sestom razredu uveilko.
to je islo u talasima. kada sam bio kaznjen sa neizlazenjem napolje tada sem sklekova i knjiga nisam bog zna sta mogao
a nikad nisam bio od onih koji puno spavaju pa sam imao vremena

Uvek i sve osim Krleže
Kada sam bio u gimnaziji, nisam zeleo da ga citam, sto zbog tadasnje nacionalsovinsticke klime pod koju sam i sam potpao, sto zbog toga da namerno teram kontru razrednoj koja ga je obozavala. Samo sto je bilo veselo kada mi je na kraju cetvrte godine zafalila visa ocena iz srpskog da bih bio odlican, a ona mi to necitanje natrljala na nos (mada mi je ipak dala visu ocenu).
Posle sam pokusao da ga citam, ali ne ide mi izvorni hrvatski jezik, pa sam ga batalio.

Не... Читао сам их на силу, осим можда пар књига... Касније сам схватио да само треба читати тумачења, и одговарати професорима само ласкањима са предавања, да су они причали на часу јако мудро о томе и тако то...

треба памтити и записивати на часу шта професори причају, и онда то дизати у небеса кад одговараш... То пали ко књиженика и жена, које воле похвале и обожавања своје непамети

Тако се добијају петице на кварно, умиљато јагње две мајке сиса...

Нисмо имали времена за књиге од масовног дружења напољу, а и градиво од петнестак предмета, захтева читање и некњижевних тј. научних књига, које су занимљивије за мушку популацију... и више се читају, чак и оне које нису обавезне за школу јер су занимљивије

Back