Zlatna Iris
Veoma poznat
- Poruka
- 10.624
Ja pod pojmom "dom bozji" nikako ne smatram crkvu, vec covekovo srce.
jasta

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja pod pojmom "dom bozji" nikako ne smatram crkvu, vec covekovo srce.
Ритуали су се временом мењали, а у далекој прошлости су имали и магијски значај.moje skromno misljenje o masonima
malo mi je nelogicno da masoni izdaju knjige gde detaljno opisuju rituale koji bi trebalo da budu tajni. po mom skromnom misljenju mislim da su sve te knjige plasirane namerno mozda bas od strane masona kad je pocelo da se cacka po njima kako bi zbunili radoznale. i kako vidim po misljenju koje uglavnom vlada u tome i uspevaju. misljenje da je masonerija satanizam i da ih se treba kloniti stvara strah od iste a strah jako dobro manipulativno sredstvo. sve u svemu meni se cini da su ta brojna dela koja se ticu masonerije i plasirana sa ovim ciljem, da zbune i zastrase zabadace noseva, a kad je talas krenuo nasli su se i pojedini koji sa masonerijom nemaju nista a koji su u tome videli odlican nacin da zarade.
Dozvoli da se ne složim sa tom pretpostavkom.........mislim da su sve te knjige plasirane namerno mozda bas od strane masona kad je pocelo da se cacka po njima kako bi zbunili radoznale...
a sta ako ne dozvolim?Dozvoli da se ne složim sa tom pretpostavkom....
Iako je masonerija, kao i svaka ideologija tolikog trajanja - podložna različitim tumačenjima, praksama koje se neminovno donekle razlikuju, i nepobitnoj činjenici da i među masonima ima različitih ljudi (što sve vodi u ovu konfuziju informacija na koju impliciraš) - ipak ostaje činjenica da su od samog početka svog delovanja masoni vodili zajedničkom idejom - da okupe slobodne ljude, na dobrom glasu - bez obzira na religijsku pripadnost. Masonerija ne može biti satanizam, pošto se Satana niti pominje niti slavi u masonskim ritualima, već se potencira dobrota, poštenje, solidarnost, društvena odgovornost, kao i rad na ličnom usavršavanju, što definitivno nije u skladu sa hrišćanskom percepcijom satanizma. (iako ni među njima shvatanje satanizma nije "monolitno" i sasvim jednoznačno)
Ništa, onda ću morati da se ne složim bez dozvole!a sta ako ne dozvolim?![]()
Niko nikada nije rekao da su masoni "sila" osim teoretičara zavere... masoni su ljudi kao ljudi, neki malo poznatiji nego neki neki drugi, neki bolji a neki lošiji, ali ideja oko koje se formalno okupljaju je zajednička, i nije nimalo destruktivna, čak pnaprotiv. Masonsko društvo nije tajno društvo, već društvo sa tajnom, koja je deo tradicije i tog miljea iz kog je pokret nastao.pa ako masonerija dozvoljava da u njenim redovima budu i oni koji ce razotkriti tajne tog drustva onda masoni i nisu neka sila.
To jeste dobra taktika, ali ne bih rekao da masoni imaju razrađenu taktiku zastrašivanja, niti potrebu da je razvijaju.sto se tice satanizam dozvoli da se slozimali cinjenica je da vecina ljudi masone vide kao sataniste. a nije li to odlica taktika zastrasivanja?
Joj, sad mi reci da su ti i masoni simpatični?moje skromno misljenje o masonima
malo mi je nelogicno da masoni izdaju knjige gde detaljno opisuju rituale koji bi trebalo da budu tajni. po mom skromnom misljenju mislim da su sve te knjige plasirane namerno mozda bas od strane masona kad je pocelo da se cacka po njima kako bi zbunili radoznale. i kako vidim po misljenju koje uglavnom vlada u tome i uspevaju. misljenje da je masonerija satanizam i da ih se treba kloniti stvara strah od iste a strah jako dobro manipulativno sredstvo. sve u svemu meni se cini da su ta brojna dela koja se ticu masonerije i plasirana sa ovim ciljem, da zbune i zastrase zabadace noseva, a kad je talas krenuo nasli su se i pojedini koji sa masonerijom nemaju nista a koji su u tome videli odlican nacin da zarade.
Problem je što 90% masona ni ne zna pravu pozadinu masonerije. Zamagljuju im se oči pričom koju ti iznosiš.Dozvoli da se ne složim sa tom pretpostavkom....
Iako je masonerija, kao i svaka ideologija tolikog trajanja - podložna različitim tumačenjima, praksama koje se neminovno donekle razlikuju, i nepobitnoj činjenici da i među masonima ima različitih ljudi (što sve vodi u ovu konfuziju informacija na koju impliciraš) - ipak ostaje činjenica da su od samog početka svog delovanja masoni vodili zajedničkom idejom - da okupe slobodne ljude, na dobrom glasu - bez obzira na religijsku pripadnost. Masonerija ne može biti satanizam, pošto se Satana niti pominje niti slavi u masonskim ritualima, već se potencira dobrota, poštenje, solidarnost, društvena odgovornost, kao i rad na ličnom usavršavanju, što definitivno nije u skladu sa hrišćanskom percepcijom satanizma. (iako ni među njima shvatanje satanizma nije "monolitno" i sasvim jednoznačno)
da prave su secerlemeJoj, sad mi reci da su ti i masoni simpatični?
Sve što monoteizam kritikuje tebi je simpatično.
.
da li je tebi crkva i vera u isusa jedno te isto? mislis li da je crkva u danasjem obliku institucija dostojna da propoveda jednu religiju kao sto je hriscanstvo npr?
dakle mislis li na crkvu kao instituciju kada govoris o tome i na koju crkvu mislis, neku odredjenu? verujem da samo za onu koja propoveda tvoj oblik hriscanstva vazi ovo
protiv KOJE crkve hristove ili mislis na Isusa Hrista uopste?
Pa cilj je svakako da se vlada ovom zemljom....koliko god to za nekog bila "teorija zavere", to je realnost koja se na jednostavne načine proverava.zbog cega su onda masoni obavijeni tim velom tajanstvenosti i straha ako su samo obicni ljudi? ili su mnogo bitni za nesto, ili sluze nekome mnogo bitnijem za skretanje paznje. a ko je mnogo bitniji?
da li su sila ili ne...ja upravo govorim o te dve mogucnosti. sva ta paznja koja se stvara u vezi sa njima ne verujem da je slucajna.
I Lucy je takav.da prave su secerleme
po prirodi sam inadzija ybg
Zanimljivo je to što si rekao... nešto ekvivalentno tome bi bila tvrdnja da 90% navijača na utakmicama ne zna suštinu navijanja, već im se zamagljuju oči pričom da je to uživanje u posmatranju sporta i navijanju za svoj klub, a tek onih 5% problematičnih koji su bar jednom završili u bolnici zbog tuče na stadionu su "prosvetljeni" i znaju "suštinu" navijanja.Problem je što 90% masona ni ne zna pravu pozadinu masonerije. Zamagljuju im se oči pričom koju ti iznosiš.
Albert Pajk je dosta toga otkrio, pa tako i kome se klanjaju masoni. Tako da s pravom možemo reći da je u pitanju satanizam.
Pa cilj je svakako da se vlada ovom zemljom....koliko god to za nekog bila "teorija zavere", to je realnost koja se na jednostavne načine proverava.
Trenutno postoje dva najmoćnija tabora, masonerija, i jezuiti, koji ih dovode u red tj počinju da ih drže pod kontrolom. Danas imaš da se te dve sile ujedinjuju, tj da masoni prelaze u jezuitski red. Postoje masoni koji pružaju otpor, što se u praksi da primetiti, ali brzo će i oni biti "vaspitani" po jezuitskim merilima.
Da, možda je santa leda u koju su udarili bila član jezuitskog reda...citala sam nedavno da su jezuiti odgovorni i za potop titanika, opet ja o titaniku![]()
citala sam nedavno da su jezuiti odgovorni i za potop titanika, opet ja o titaniku![]()
Pa cilj je svakako da se vlada ovom zemljom....koliko god to za nekog bila "teorija zavere", to je realnost koja se na jednostavne načine proverava.
Trenutno postoje dva najmoćnija tabora, masonerija, i jezuiti, koji ih dovode u red tj počinju da ih drže pod kontrolom. Danas imaš da se te dve sile ujedinjuju, tj da masoni prelaze u jezuitski red. Postoje masoni koji pružaju otpor, što se u praksi da primetiti, ali brzo će i oni biti "vaspitani" po jezuitskim merilima.
... a Čak Noris nadgleda operacije......jа бих пре рекао да је Католичка црква и језуити под контролом масона....
... a Čak Noris nadgleda operacije...![]()