Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam po čemu, sem ako nećeš da vidiš još jedno debilno prežvakavanje teorije o jevrejskoj zaveri. Ima i deo o jevrejskim ritualnim ubistvima i pijenju krvi hrišćanske dece. Knjiga je vrlo popularna na stormfrontu.

Evo procitao knjigu.
Ovo su moji utisci.

Totalno ocrnjivanje svih jevreja kao super/nad ljude koji zele da istrebe suptilno sve ostale religije i da porobe sve narode na svetu kao svoje ljubimce.
Nista se protiv crkve nije reklo. Ali su zato osudjivali Templare koji su sluzili crkvi i na kraju bili izdati od strane crkve
Podrzavanje Hitlerove ideologije.
itd..

Po meni dosta za neko misljenje o autoru i kredibilnosti podataka.

Evo procitao knjigu.
Ovo su moji utisci.

Totalno ocrnjivanje svih jevreja kao super/nad ljude koji zele da istrebe suptilno sve ostale religije i da porobe sve narode na svetu kao svoje ljubimce.
Nista se protiv crkve nije reklo. Ali su zato osudjivali Templare koji su sluzili crkvi i na kraju bili izdati od strane crkve
Podrzavanje Hitlerove ideologije.
itd..

Po meni dosta za neko misljenje o autoru i kredibilnosti podataka.

A tebi nešto mnogo smeta crkva.
Ne bih da ti rušim snove,ali evo jedan citat za tebe:

Matej 16,18. А и ја теби кажем: ти си Петар, и на овом камену сазидаћу цркву своју, и врата паклена неће је надвладати.

Uzmi u obzir i ovo:

1.Korincanima 3,11. Јер темеља другог нико не може поставити осим оног који је постављен, који је Исус Христос.

Efescima 2,
20. Назидани на темељу апостола и пророка, где је камен од угла сам Исус Христос,
21. На коме сва грађевина састављена расте за цркву свету у Господу;
22. На коме ћете се и ви сазидати за стан Божји у духу.

Zanimljivo je i ono kada Isus citira Psalam 118.
Matej 21,42. А рече им Исус: Зар нисте никада читали у Писму: Камен који одбацише зидари, он је постао глава од угла; то би од Господа и дивно је у вашим очима.

Zar ne govori ovdje Isus jasno o tome da su masoni (zidari) odbacili Isusa?

Nastavak:
43. Зато вам кажем да ће се од вас узети царство Божје, и даће се народу који његове родове доноси.
44. И ко падне на овај камен разбиће се; а на кога он падне сатрће га.

Iz svega iznesenog, ne bih preporučio masonima da se bore protiv crkve Hristove.

Gnev Bozji.. Uopste vise necu da se raspravljam sa tobom. Nisi shvatio tu knjigu i mislim da nikad ni neces. Tako da je svaka dalja diskusija besmislena. Iskreno me mrzi da pisem.

Cak i da imam volje da ti objasnjavam itd.. opet neces shvatiti. Iz prostog razloga zato sto si ti vec izbrusen kamen. Nema tu vise otvorenosti nikakve prema drugim idejama. Samo jeres i dogma.

Poslednja izmena:
Zanimljivo je i ono kada Isus citira Psalam 118.

Zar ne govori ovdje Isus jasno o tome da su masoni (zidari) odbacili Isusa?

Nastavak:

Iz svega iznesenog, ne bih preporučio masonima da se bore protiv crkve Hristove.

Ne lupaj Gnev. Tada nije postojala masonerija, inace kada kaze zidari misli na zakonoucitelje, knjiznike i fariceje, sve shvatas bukvalno sto pokazuje koliko si prost.Vidi sliku(OSMTH):
masoni.jpg

Biblija kaže: "Božija Crkva je čovečije srce" Jovan. 3:3-7; Dela 13:2; 1:7-8; 3:38
http://www.dobravest.ch/index.php?o...i-hristovu-crkvu&catid=50:teologija&Itemid=56

Gnev Bozji.. Uopste vise necu da se raspravljam sa tobom. Nisi shvatio tu knjigu i mislim da nikad ni neces. Tako da je svaka dalja diskusija besmislena. Iskreno me mrzi da pisem.

Cak i da imam volje da ti objasnjavam itd.. opet neces shvatiti. Iz prostog razloga zato sto si ti vec izbrusen kamen. Nema tu vise otvorenosti nikakve prema drugim idejama. Samo jeres i dogma.

Umjesto sto mi lijepis etikete,mogao bi da objasnis zasto mrzis Crkvu? Zasto masoni mrze Crkvu?
Zasto sebe smatraju uzvisenim u odnosu na ostale ljude? Cemu takva gordost?
Zar Isus nije govorio ovako:
Matej 23,12. Јер који се подиже, понизиће се, а који се понижује, подигнуће се.
Matej 20,27. И који хоће међу вама да буде први, да вам буде слуга.

Ako masoni slijede Hrista, zasto su svi bogatasi?

Ne lupaj Gnev. Tada nije postojala masonerija, inace kada kaze zidari misli na zakonoucitelje, knjiznike i fariceje, sve shvatas bukvalno sto pokazuje koliko si prost.Vidi sliku(OSMTH):
Pogledajte prilog 218791
Nemoj da se ljutis. To je samo tvoje tumacenje. Nezavisno od toga da li su masoni postojali u doba Hrista, one stihove mozemo uzeti i kao prorocanstvo.

Vidi sliku:
hitler.1.jpg

Izgleda da je i Hitler bio "privrzen" Hristu.:dash:

Pomislih radi onih pitanja tebi postavljenih, zasto mizis Crkvu, zasto masoni mrze Crkvu?

Tebi i mogu da odgovorim, njemu necu. Nema poente vise.

@ Zasto mrzim crkvu?

- Ne mrzim ja crkvu. "Mrzim" nacin njenog poslovanja.
Ideja crkve je izuzetna i nju volim.
Nacin na koji svestenici vode crkvu ne podrzavam i njoj se protivim.
Naravno da postoje dobri svestenici, koji su ozbiljno shvatili svoj put, ali oni su u onih 10% od velikih 100%.
Tako da se moze reci, da su mi svesteneci odvratni i izuzetno pokvareni ljudi. Mnogo pokvareniji i opasniji i podmukliji od politicara.

@ Zasto masoni mrze crkvu?

Pitaj masone. :D
A ako su protiv crkve(kao najstarije diktatorske institucije), ja ih podrzavam.

Tebi i mogu da odgovorim, njemu necu. Nema poente vise.

@ Zasto mrzim crkvu?

- Ne mrzim ja crkvu. "Mrzim" nacin njenog poslovanja.
Ideja crkve je izuzetna i nju volim.
Nacin na koji svestenici vode crkvu ne podrzavam i njoj se protivim.
Naravno da postoje dobri svestenici, koji su ozbiljno shvatili svoj put, ali oni su u onih 10% od velikih 100%.
Tako da se moze reci, da su mi svesteneci odvratni i izuzetno pokvareni ljudi. Mnogo pokvareniji i opasniji i podmukliji od politicara.

@ Zasto masoni mrze crkvu?

Pitaj masone. :D
A ako su protiv crkve(kao najstarije diktatorske institucije), ja ih podrzavam.

Sta da ti kazem, po svetom pismu sud Boziji pocece od doma njegovoga, to jest svestenstva, ako oni budu osudjeni sta tek mi mozemo ocekivati.
Naravno, pod uslovom da sve to bude ako bude.
Ali sve je to vec predskazano ,da ce u domu Bozjemu da se uvuku vuci grabljivi koji nece stedeti stada.

Sta da ti kazem, po svetom pismu sud Boziji pocece od doma njegovoga, to jest svestenstva, ako oni budu osudjeni sta tek mi mozemo ocekivati.
Naravno, pod uslovom da sve to bude ako bude.
Ali sve je to vec predskazano ,da ce u domu Bozjemu da se uvuku vuci grabljivi koji nece stedeti stada.

Ja pod pojmom "dom bozji" nikako ne smatram crkvu, vec covekovo srce.

Ja pod pojmom "dom bozji" nikako ne smatram crkvu, vec covekovo srce.

Naravno, srce covecije je hram Boziji.
Nisi ni malo pogresio, Ali takodje je receno gde su dva ili tri sabrani u ime Bozije onde sam i ja medju njima, crkva je takva sabornost, gde se ispunjuje sve Hristove tajne za one koji veruju.
Jer i u doba apostola je postojala sabornost, a ne svako za sebe, jer se kaze da su zajedno ucestvovalki u lomljenju hleba i moltvi.

Ljudi odkud vam da masoni mrze crkvu, nadjite mi i jednu recenicu u masonskoj literaturi u kojoj mason kaze sa mrzi crkvu, cak i da mrzi to je stvar licnog stava(ne razmisljasu svi isto, zapravo kaze slobodno zidarstvo, sloboda misljenja).Dok ako pricamo o crkvi kao kao najstarijoj diktatorskoj instituciji, moj stav je da su preterali. Pre nedelju dana bilo godinu dana od kako mi je deda umro i doslo je nekoliko popova na groblje, oni su ti ono iscitali za 10 minuta i pokupili se i otisli i uzeli 5-7 hiljada dinara.Pazi ovo pre u starije vreme, pop dodje i bude sa ljudima duze i posle ode u kafanu sa ljudima koji su bili na groblju i prica sa njima i prica im mudre stvari, uzme i pojede nesto, I NE TRAZI PARE. Ali danas za vodicu dajemo po 1000-5000 zavisi od stanja.To pre nije bilo.I sad ovaj pop za jedan dan zaradi.....izracunaj brateeee.Tu vise nema duhovnosti niti mudrost.Ovo je dno dna, ovo je krajnje nepravoslavlje u crkvi.

Ako masoni slijede Hrista, zasto su svi bogatasi?

Kao prvo Masonerija nije religija i nisu svi bogatasi. U pitanju je da svaki pripadnik spozna sebe i shvati da je on sam sebi "Bog" i "Solomonov hram" i "Crkva" - tj. da moze da usmerava svoj zivot ka uspehu tj. da gradi svoj "Solomonov Hram" kao drevni graditelji pravog hrama. Tj da zavrsis fakultet, da imas porodicu, da budes najbolji covek sto mozes, a sa time usput dolazi i novac, kao prod vaseg zalaganja i rada.
Steve Jobs: "Your time is limited, so don't waste it living someone else's life."- veoma pametno receno, zivite svoj zivot. Ako vec zivim ovde na zemlji i ako znam da cu umreti, poenta je neplasiti se smti, jer mozda umre tvoje telo, ali dusa ostaje da zivi. Zasto onda ne bih ziveo najbolje i najlepse sto mogu ovde?
Isus reče, "ono što vam je mrsko ne činite."-Toma.
.
Steve nije bio Mason! Ali je bio pametan covek.
I ponovo se vrtismo u krug i ponovo dolazimo do filozofije zivota.
Dok ga ne shvatis, ja ti vise Gnev ne mogu objasnjavati nista o masoneriji niti religiji niti crkvi, iz prostog razloga jer ne zelis da znas niti da mi verujes.

Ljudi odkud vam da masoni mrze crkvu, nadjite mi i jednu recenicu u masonskoj literaturi u kojoj mason kaze sa mrzi crkvu, cak i da mrzi to je stvar licnog stava(ne razmisljasu svi isto, zapravo kaze slobodno zidarstvo, sloboda misljenja).Dok ako pricamo o crkvi kao kao najstarijoj diktatorskoj instituciji, moj stav je da su preterali. Pre nedelju dana bilo godinu dana od kako mi je deda umro i doslo je nekoliko popova na groblje, oni su ti ono iscitali za 10 minuta i pokupili se i otisli i uzeli 5-7 hiljada dinara.Pazi ovo pre u starije vreme, pop dodje i bude sa ljudima duze i posle ode u kafanu sa ljudima koji su bili na groblju i prica sa njima i prica im mudre stvari, uzme i pojede nesto, I NE TRAZI PARE. Ali danas za vodicu dajemo po 1000-5000 zavisi od stanja.To pre nije bilo.I sad ovaj pop za jedan dan zaradi.....izracunaj brateeee.Tu vise nema duhovnosti niti mudrost.Ovo je dno dna, ovo je krajnje nepravoslavlje u crkvi.

Kao prvo Masonerija nije religija i nisu svi bogatasi. U pitanju je da svaki pripadnik spozna sebe i shvati da je on sam sebi "Bog" i "Solomonov hram" i "Crkva" - tj. da moze da usmerava svoj zivot ka uspehu tj. da gradi svoj "Solomonov Hram" kao drevni graditelji pravog hrama. Tj da zavrsis fakultet, da imas porodicu, da budes najbolji covek sto mozes, a sa time usput dolazi i novac, kao prod vaseg zalaganja i rada.
Steve Jobs: "Your time is limited, so don't waste it living someone else's life."- veoma pametno receno, zivite svoj zivot. Ako vec zivim ovde na zemlji i ako znam da cu umreti, poenta je neplasiti se smti, jer mozda umre tvoje telo, ali dusa ostaje da zivi. Zasto onda ne bih ziveo najbolje i najlepse sto mogu ovde?
Isus reče, "ono što vam je mrsko ne činite."-Toma.
.
Steve nije bio Mason! Ali je bio pametan covek.
I ponovo se vrtismo u krug i ponovo dolazimo do filozofije zivota.
Dok ga ne shvatis, ja ti vise Gnev ne mogu objasnjavati nista o masoneriji niti religiji niti crkvi, iz prostog razloga jer ne zelis da znas niti da mi verujes.

Veliki Arhitekta Svih Svetova je naš Veliki Majstor. Sva naša učenja i način rada zasnivaju se na veri u Vrhovnog Tvorca, u njegovu savršenost i bez te vere u njegove moralne zakone, oni bi bili potpuno nedelotvorni. Sve naše težnje usmerene su ka približavanju i pojedinaca i društva u celini ovom idealu.
Mi nismo religiozno udruženje i to ne želimo biti. Za nas nije važno kojoj veri Brat pripada. Naš put ne vodi kroz dogme, versko izjašnjavanje i katehizme jer, upravljanje sakramentima je stvar crkava. Naš put je okrenut otkrivanju svetlosti istine i tu dogmama nije mesto. Slobodno zidarstvo nije zamena za veru ili crkvu.

http://www.rgls.org/sr/slobodno-zidarstvo/sta-je-slobodno-zidarstvo.html

Свако веровање у натприродно биће има религиозни карактер.

Henri Klosen,mason 33.stepena:

"Kandidat se u svecanom prisustvu Smrti zaklinje da ce se suprotstavljati duhovnom despotizmu i politickoj tiraniji... (to znaci da će se suprotstavljati religiji i državnoj vlasti)... preduzima se simbolična radnja da se odbace svi pokušaji bilo koje crkve ili države (ovde on potvrdjuje da su 'religija' i 'državna vlast' tačne interpretacije dva simbola 'despotizma' i 'tiranije'), čiji je cilj razbijanje i umanjivanje čovekove slobode ili njegovo degradiranje, a time se on odvlači od obožavanja vrhovne duhovne moći ili njegovog izbora” (misleći na to da oni veruju da je čovekova sloboda umanjena Božijim 'moralnim apsolutnostima').”

Veliki Arhitekta Svih Svetova je naš Veliki Majstor. Sva naša učenja i način rada zasnivaju se na veri u Vrhovnog Tvorca, u njegovu savršenost i bez te vere u njegove moralne zakone, oni bi bili potpuno nedelotvorni. Sve naše težnje usmerene su ka približavanju i pojedinaca i društva u celini ovom idealu.
Mi nismo religiozno udruženje i to ne želimo biti. Za nas nije važno kojoj veri Brat pripada. Naš put ne vodi kroz dogme, versko izjašnjavanje i katehizme jer, upravljanje sakramentima je stvar crkava. Naš put je okrenut otkrivanju svetlosti istine i tu dogmama nije mesto. Slobodno zidarstvo nije zamena za veru ili crkvu.

http://www.rgls.org/sr/slobodno-zidarstvo/sta-je-slobodno-zidarstvo.html

Свако веровање у натприродно биће има религиозни карактер.

Lepo receno i dobro dosao na temu gde retko ko misli kao ti i ja.

P.S.
Jesi li ti Mason?

Zanimljivo je koliko su masoni osvetoljubivi,potpuno u suprotnosti sa Hristovim ucenjem.

U svojoj knjizi “Magnum opus” Pajk daje verziju zakletve za 30. stepen. Evo kako je navodi:
“Najposvecenije i najsvecanije se zaklinjemo i dajemo svaku obnovljenu masonsku i vitesku rec da cemo, svim legalnim i casnim sredstvirna, osvetiti ubistva nasih predaka ovog Reda..."

:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back