Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moje skromno misljenje o masonima
malo mi je nelogicno da masoni izdaju knjige gde detaljno opisuju rituale koji bi trebalo da budu tajni. po mom skromnom misljenju mislim da su sve te knjige plasirane namerno mozda bas od strane masona kad je pocelo da se cacka po njima kako bi zbunili radoznale. i kako vidim po misljenju koje uglavnom vlada u tome i uspevaju. misljenje da je masonerija satanizam i da ih se treba kloniti stvara strah od iste a strah jako dobro manipulativno sredstvo. sve u svemu meni se cini da su ta brojna dela koja se ticu masonerije i plasirana sa ovim ciljem, da zbune i zastrase zabadace noseva, a kad je talas krenuo nasli su se i pojedini koji sa masonerijom nemaju nista a koji su u tome videli odlican nacin da zarade.

malo mi je nelogicno da masoni izdaju knjige gde detaljno opisuju rituale koji bi trebalo da budu tajni. po mom skromnom misljenju mislim da su sve te knjige plasirane namerno mozda bas od strane masona kad je pocelo da se cacka po njima kako bi zbunili radoznale. i kako vidim po misljenju koje uglavnom vlada u tome i uspevaju. misljenje da je masonerija satanizam i da ih se treba kloniti stvara strah od iste a strah jako dobro manipulativno sredstvo. sve u svemu meni se cini da su ta brojna dela koja se ticu masonerije i plasirana sa ovim ciljem, da zbune i zastrase zabadace noseva, a kad je talas krenuo nasli su se i pojedini koji sa masonerijom nemaju nista a koji su u tome videli odlican nacin da zarade.
Ритуали су се временом мењали, а у далекој прошлости су имали и магијски значај.

ok ali zar bi jedno tajno drustvo dozvolilo da se bilo koji deo njihove tajne istorije ili bilo koji tajni ritual makar i promenjen nadje na tacni za javnost?
ako su se rituali menjali ne bverujem da su se promenili toliko da izgube srz, a otkrivanjem bilo kog dela rituala ta srz se izlaze riziku otkrivanja, a mislim da jedna takva da kazem sila sebi ne dozvoljava ni najmanje rizike ovakvog tipa.
moje misljenje je da su rituali koji su dati javnosti na uvid lazni.

.....mislim da su sve te knjige plasirane namerno mozda bas od strane masona kad je pocelo da se cacka po njima kako bi zbunili radoznale...
Dozvoli da se ne složim sa tom pretpostavkom.... :)

Iako je masonerija, kao i svaka ideologija tolikog trajanja - podložna različitim tumačenjima, praksama koje se neminovno donekle razlikuju, i nepobitnoj činjenici da i među masonima ima različitih ljudi (što sve vodi u ovu konfuziju informacija na koju impliciraš) - ipak ostaje činjenica da su od samog početka svog delovanja masoni vodili zajedničkom idejom - da okupe slobodne ljude, na dobrom glasu - bez obzira na religijsku pripadnost. Masonerija ne može biti satanizam, pošto se Satana niti pominje niti slavi u masonskim ritualima, već se potencira dobrota, poštenje, solidarnost, društvena odgovornost, kao i rad na ličnom usavršavanju, što definitivno nije u skladu sa hrišćanskom percepcijom satanizma. (iako ni među njima shvatanje satanizma nije "monolitno" i sasvim jednoznačno)

Iako je masonerija, kao i svaka ideologija tolikog trajanja - podložna različitim tumačenjima, praksama koje se neminovno donekle razlikuju, i nepobitnoj činjenici da i među masonima ima različitih ljudi (što sve vodi u ovu konfuziju informacija na koju impliciraš) - ipak ostaje činjenica da su od samog početka svog delovanja masoni vodili zajedničkom idejom - da okupe slobodne ljude, na dobrom glasu - bez obzira na religijsku pripadnost. Masonerija ne može biti satanizam, pošto se Satana niti pominje niti slavi u masonskim ritualima, već se potencira dobrota, poštenje, solidarnost, društvena odgovornost, kao i rad na ličnom usavršavanju, što definitivno nije u skladu sa hrišćanskom percepcijom satanizma. (iako ni među njima shvatanje satanizma nije "monolitno" i sasvim jednoznačno)
a sta ako ne dozvolim? :lol:
pa ako masonerija dozvoljava da u njenim redovima budu i oni koji ce razotkriti tajne tog drustva onda masoni i nisu neka sila.
sto se tice satanizam dozvoli da se slozim :) ali cinjenica je da vecina ljudi masone vide kao sataniste. a nije li to odlica taktika zastrasivanja?

a sta ako ne dozvolim? :lol:
Ništa, onda ću morati da se ne složim bez dozvole! z:mrgreen:
pa ako masonerija dozvoljava da u njenim redovima budu i oni koji ce razotkriti tajne tog drustva onda masoni i nisu neka sila.
Niko nikada nije rekao da su masoni "sila" osim teoretičara zavere... masoni su ljudi kao ljudi, neki malo poznatiji nego neki neki drugi, neki bolji a neki lošiji, ali ideja oko koje se formalno okupljaju je zajednička, i nije nimalo destruktivna, čak pnaprotiv. Masonsko društvo nije tajno društvo, već društvo sa tajnom, koja je deo tradicije i tog miljea iz kog je pokret nastao.
sto se tice satanizam dozvoli da se slozim :) ali cinjenica je da vecina ljudi masone vide kao sataniste. a nije li to odlica taktika zastrasivanja?
To jeste dobra taktika, ali ne bih rekao da masoni imaju razrađenu taktiku zastrašivanja, niti potrebu da je razvijaju.

Joj, sad mi reci da su ti i masoni simpatični? z:D
Sve što monoteizam kritikuje tebi je simpatično. :per:
P.S.
Ne možeš ti sakriti neki ritual, generalno govorim. Iako se ljudima preti smrću da ne smeju napustiti "bratstvo", postoje pojedinci koji su rizikovali i koji su otkrili šta se radi unutar tajnih društava.

zbog cega su onda masoni obavijeni tim velom tajanstvenosti i straha ako su samo obicni ljudi? ili su mnogo bitni za nesto, ili sluze nekome mnogo bitnijem za skretanje paznje. a ko je mnogo bitniji?
da li su sila ili ne...ja upravo govorim o te dve mogucnosti. sva ta paznja koja se stvara u vezi sa njima ne verujem da je slucajna.

Problem je što 90% masona ni ne zna pravu pozadinu masonerije. Zamagljuju im se oči pričom koju ti iznosiš.
Albert Pajk je dosta toga otkrio, pa tako i kome se klanjaju masoni. Tako da s pravom možemo reći da je u pitanju satanizam.

Poslednja izmena:
da li je tebi crkva i vera u isusa jedno te isto? mislis li da je crkva u danasjem obliku institucija dostojna da propoveda jednu religiju kao sto je hriscanstvo npr?
dakle mislis li na crkvu kao instituciju kada govoris o tome i na koju crkvu mislis, neku odredjenu :lol:? verujem da samo za onu koja propoveda tvoj oblik hriscanstva vazi ovo

protiv KOJE crkve hristove ili mislis na Isusa Hrista uopste?

Mislim na vjernike sabrane oko Hrista. Pozdrav.

zbog cega su onda masoni obavijeni tim velom tajanstvenosti i straha ako su samo obicni ljudi? ili su mnogo bitni za nesto, ili sluze nekome mnogo bitnijem za skretanje paznje. a ko je mnogo bitniji?
da li su sila ili ne...ja upravo govorim o te dve mogucnosti. sva ta paznja koja se stvara u vezi sa njima ne verujem da je slucajna.
Pa cilj je svakako da se vlada ovom zemljom....koliko god to za nekog bila "teorija zavere", to je realnost koja se na jednostavne načine proverava.
Trenutno postoje dva najmoćnija tabora, masonerija, i jezuiti, koji ih dovode u red tj počinju da ih drže pod kontrolom. Danas imaš da se te dve sile ujedinjuju, tj da masoni prelaze u jezuitski red. Postoje masoni koji pružaju otpor, što se u praksi da primetiti, ali brzo će i oni biti "vaspitani" po jezuitskim merilima.

Problem je što 90% masona ni ne zna pravu pozadinu masonerije. Zamagljuju im se oči pričom koju ti iznosiš.
Albert Pajk je dosta toga otkrio, pa tako i kome se klanjaju masoni. Tako da s pravom možemo reći da je u pitanju satanizam.
Zanimljivo je to što si rekao... nešto ekvivalentno tome bi bila tvrdnja da 90% navijača na utakmicama ne zna suštinu navijanja, već im se zamagljuju oči pričom da je to uživanje u posmatranju sporta i navijanju za svoj klub, a tek onih 5% problematičnih koji su bar jednom završili u bolnici zbog tuče na stadionu su "prosvetljeni" i znaju "suštinu" navijanja.

Dakle, prava je istina da 90% masona čini masoneriju, a to o čemu ti pričaš jesu "izuzeci" kojih mora da bude po svim zakonima statistike. Naravno, teoretičari zavere će se uvek fokusirati na manjinu jer je manjina zanimljivija od dosadne većine, na isti način na koji će izgrednici uvek osvanuti na prvoj strani novina dan posle utakmice.

Poslednja izmena:
Pa cilj je svakako da se vlada ovom zemljom....koliko god to za nekog bila "teorija zavere", to je realnost koja se na jednostavne načine proverava.
Trenutno postoje dva najmoćnija tabora, masonerija, i jezuiti, koji ih dovode u red tj počinju da ih drže pod kontrolom. Danas imaš da se te dve sile ujedinjuju, tj da masoni prelaze u jezuitski red. Postoje masoni koji pružaju otpor, što se u praksi da primetiti, ali brzo će i oni biti "vaspitani" po jezuitskim merilima.

citala sam nedavno da su jezuiti odgovorni i za potop titanika, opet ja o titaniku :roll:

Ја бих пре рекао да ти језуити немају никакве везе са масонима. Пре свега, за масоне се каже да су сатанисти, док језуити служе Католичкој цркви. Како би неко ко је сатаниста пришао Црвки, која служи Богу, а они највише мрзе Бога. Мада, треба напоменути да та ''Црква'' и не служи Богу како треба, много злочине је починила. Ја бих пре рекао да је Католичка црква и језуити под контролом масона. Масони су ти који наводно тајно владају светом, јер су банкари и око њих се врте паре. А онај који има паре, он има и моћ, јер он тако контролише масе. Неки ће се одрећи Христа и Католичке цркве, али се нико неће одрећи новца.

Оно што треба напоменути је да само протестанти и секте са Запада криве Католичку цркву за недаће у свету, зато их и не треба слушати. z:hm:

Ljudi, ako do sad niste shvatili sta razni rituali koji se mogu naci na netu o masonima znace, onda nzm sta da vam kazem...

Tajna masonerije ne postoji, tajna masona je za svakog posebno. Nikad se tajna nije saznala niti ce se ikad saznati bas zato sto ne postoji.
Kao sto neko rece, veoma verovatno je moguce da su se razne knjige, snimci, itd.. postavljali od strane samih masona, da odbiju plitke ljude od sebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back