Dokazi da Bog postoji

Ljubo2

Iskusan
Poruka
5.913
Da bi dokazali da Bog postoji, prvo treba da nabrojimo sve osobbone za koje vernici da on ima, a zatim da analiziramo sveukupnu stvarnost da vidmo da li onna tim osobinama raspolaže. I tako se eventuano uverimo da su Bog i Univerzum jedno i isto, imajući na umu da veš postoji filozofski pravac, panteizan, koji stoji na tom stanovištu.

Osobine za koje se verije da ih Bog ima su sledeći:

1. Nestvoruvost i neuništivost;
2. Svesnost, sveznanje i svemoćnost;
3. Stvaranje sveta iz ništa;
4. Nalazi se svugde i na svaklom mestu;
5. Trojedbost;
6. Možemo ga spoznati samo u sebi,

1. NESTVORIVOST I NEUNIŠTIVOST
Na početku, pre svega drugog špstoji Bog. Materijalnih dokaza o tome nemamo, ali postokjii logika koja kaže da iz ništa ne može da nastane nešto, pa je, prema tome logično je da Bog postoji od uvek, jer nije mogao da nastane iz nništa i da će da postoji zauvek, jer nikada neće moći da se pretvori u ništa.

2. SVESNOST, SVEZNABHE I SVEMOĆNOST
I uovom slučaju se moraamo pozvati na logiku. Naime, logično je da stvoritelj svta kao uzrok sveta, ne bi mogao da stvori svet bez znanja, tj. bez ideje ili informacije o svetu koji treba da stvori, kao ni bez neograniččene snage, tj. energijje potrebne za stvarabnje. O postojanju informacija o svetu i o energiji koja je za tio potrebna, u prirodnim naukama doikazi postoje.

3. STVARANJE SVETA IZ NIŠTA
U fizici poszoji daokkaz da su energija, život i Univerzum nastali iz nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koji je sa stanovišta fizike isto što i ništa. I sa stanovišta fizike to je dokaz da je svet stvoren iz ništa. Ali sa stanovišta logije, nastajanje iz ništa nije moguće, već samo iz nešto koje postoji. A predpostavljajuči da samo Bog postoji, logično je da je on stvorio svest iz samoga sebe, svojim znanjem kretanjem i radom. Pa je u tom slučaju Bog ono što se u naci zove imenom "energija". Koja se još fizički manifestuje i kao elektricitet i kao svetlost. Takođe i kao Svest, jer energija ne raspolaže samo fizičkim sposobnostima kretanja i rada, već i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog kretanja i rada. Bez kojih nikakvoih informacija ne bi moglo da bude, kao ni stvaranja visoko razvijenih oblika kretanja i rada energije, poput atoma, nebeskih tela, galaksija, kao ni tela ćeloja, biljaka, životinja i ljudi.

4. BOG SE NALAZI SVUGDE I NA SVAKOM MESTU
To je razumljivo, imajući na umu da su život i Univerzum visoko razvijeni oblici kretanja i rada energije. Koja kao fizička radnja kretanja ne bi mogla da postoji sama po sebi bez Kretača koji raspolaše saposobnošću da se kreće i radi. Kojeg mi, posmatrajući ga iz vanjske strane, opaža,o lao energiju. Dok je On za samoga sebe i u sebi Bog ili, pak Svest", koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, miščkenja i razumevanja - bez kojih nikakvog stvaranja ne bi moglo da bude.

5. BOŽANSKA TROJEDNOST
Bog nije materijalan, a mora da bude, da ni od sebe sagradio Univerzum. Dakle, mora da se napreže, kreće i radi i tako pstane materijalan. A pošto kretanjem i radom troši svoju snagu i umara se, to peripodično mora da se zaustavlja i podmara i tako se uvek iznova pretače kroz svoja tru priridna oblioka i stanja. U fizici ta tri stanja su označena imenima "kvantni vakuum" kao stanje mirovanja, zatim "sintropija" kao stanje naprezanja, kretanja i evoluiranja Univerzuma i "entropija" kao stanje opuštanja, starenja i na kraju ponovo vraćanje i stanje mirovanja i odmaranja. U Univerzumu sve je trojedno. Najbolji primer je "jaje-pile-koka kao mini model Univerzuma. I u čoveku sve je trojedno. Tako naša pluća dišu, srce kuca, želidac se uvek iznova puni i prazmi, tako tokom dana osam sati spavamo, osam sati radimo, osam sati se odmaramo itd.

6. BOGA MOŽENO SPOZNATI SAMO U SEBI.
Naravno, možemo ga spoznati kao svoje živo i svesno jastvo. Možemo pomoću svojih, tj. Božanskih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, pomoću kojih dovodimo sebe u stanje svesnosti o sebi, svojim fizičkim i psihičkim radnjama koje vršimo, kao i o Univerzumu kao celovitom živom i svesnom Božanstvu u kojem živimo.

Svuda oko nas su znaci i poruke Boga

Untitled.jpg

Untitled2.jpg

5. Trojedbost;
Takav bog ne postoji. Pogresno Ga zamisljas. Evo nauci napamet:

1. Da jeste nestvoriv i neunistiv. Ne samo Gosopd vec sve sto je bilo i sto jeste i jeste neunistivo. Sve je kauzalno pa je sve samo dalji razvoj jednog istog.

2. Nema sve mocnosti vec Bog moze sve moguce. Nema sveznanja vec se sve moze saznati itd... Losi prevodi sa starosrpskog su se daleko rasirili.

3.NE. Nesto ne moze nastati iz ili od nicega a najmanje ceo svet.

4. Bome da. Jest sveprisutan. Ali ne tamo gde ga slepac vidi.

5. NE.

6. Mozda neko drugi. Ti si ocito daleko od toga. Mirises buniku vlastite umisljenosti.

Poslednja izmena:
Dokaz da Bog postoji je u nama.

Slika makrokosmosa je slika mikrokosmosa.

Kako gore tako dole.

Da bi nasli Boga ne trebamo da idemo daleko vec da zaronimo duboko i podignemo kamen mudrosti.

Sta nas razlikuje od miliona drugih zivih bica?

Svestnost i sposobnost koriscenja uma.

Um je gokaz da Bog postoji kako on da svetlost telu u odnosu na drvo ili kamen.. tako i okean ima svojstva kapljice vode. Odnosno obrnuto.

Kako gore tako dole.

Da bi dokazali da Bog postoji, prvo treba da nabrojimo sve osobbone za koje vernici da on ima, a zatim da analiziramo sveukupnu stvarnost da vidmo da li onna tim osobinama raspolaže. I tako se eventuano uverimo da su Bog i Univerzum jedno i isto, imajući na umu da veš postoji filozofski pravac, panteizan, koji stoji na tom stanovištu.

5. Trojedbost;

Na početku, pre svega drugog špstoji Bog. Materijalnih dokaza o tome nemamo, ali postokjii logika koja kaže da iz ništa ne može da nastane nešto, pa je, prema tome logično je da Bog postoji od uvek, jer nije mogao da nastane iz nništa i da će da postoji zauvek, jer nikada neće moći da se pretvori u ništa.
tvrdnja da "iz ništa ne može da nastane nešto" nije nikakav dokaz da postoji Bog! to je više filozofsko pitanje nego činjenica. fizika ima svoje modele, kvantna polja, fluktuacije i sve to, i nigde tu ne mora da se pojavi Bog. čak i ako nešto postoji "oduvek", to opet ne znači da je to baš Bog, može da bude i neko fizičko stanje koje još ne razumemo.

I uovom slučaju se moraamo pozvati na logiku. Naime, logično je da stvoritelj svta kao uzrok sveta, ne bi mogao da stvori svet bez znanja, tj. bez ideje ili informacije o svetu koji treba da stvori, kao ni bez neograniččene snage, tj. energijje potrebne za stvarabnje. O postojanju informacija o svetu i o energiji koja je za tio potrebna, u prirodnim naukama doikazi postoje.
to što je svet složen ne znači automatski da ga je stvorilo svemoguće biće. priroda sama gradi komplikovane stvari kroz jednostavna pravila. to se vidi svuda oko nas... od evolucije pa do toga kako se neki oblici sami organizuju. informacija u prirodi ne znači da je neko "svesno" pravio plan za to, nego da je tako ispalo kroz procese koji traju milijardama god.

U fizici poszoji daokkaz da su energija, život i Univerzum nastali iz nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koji je sa stanovišta fizike isto što i ništa. I sa stanovišta fizike to je dokaz da je svet stvoren iz ništa. Ali sa stanovišta logije, nastajanje iz ništa nije moguće, već samo iz nešto koje postoji. A predpostavljajuči da samo Bog postoji, logično je da je on stvorio svest iz samoga sebe, svojim znanjem kretanjem i radom. Pa je u tom slučaju Bog ono što se u naci zove imenom "energija". Koja se još fizički manifestuje i kao elektricitet i kao svetlost. Takođe i kao Svest, jer energija ne raspolaže samo fizičkim sposobnostima kretanja i rada, već i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog kretanja i rada. Bez kojih nikakvoih informacija ne bi moglo da bude, kao ni stvaranja visoko razvijenih oblika kretanja i rada energije, poput atoma, nebeskih tela, galaksija, kao ni tela ćeloja, biljaka, životinja i ljudi.
kvantni vakuum nije "ništa", nego stanje koje ima svoja pravila i energiju. to nije religijski pojam praznine. nauka još ne zna sve o početku svemira, ali neznanje nije dokaz za postojanje Boga. ako neko kaže "ne znam" ne znači da je automatski Bog stoji iza toga! to nije dokaz, to je samo rupa u znanju, koju će nauka, siguran sam u budućnosti popuniti!

To je razumljivo, imajući na umu da su život i Univerzum visoko razvijeni oblici kretanja i rada energije. Koja kao fizička radnja kretanja ne bi mogla da postoji sama po sebi bez Kretača koji raspolaše saposobnošću da se kreće i radi. Kojeg mi, posmatrajući ga iz vanjske strane, opaža,o lao energiju. Dok je On za samoga sebe i u sebi Bog ili, pak Svest", koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, miščkenja i razumevanja - bez kojih nikakvog stvaranja ne bi moglo da bude.
energija u fizici nema veze sa bogom. to je merljiva veličina, a ne neka božanska "svest". to što je energija prisutna svuda jednostavno opisuje kako funkcioniše univerzum. ne može tek tako da se izjednači energija = Bog, to je možda tumačenje Vaš vernika, ali stvarni dokaz definitivno nije!

5. BOŽANSKA TROJEDNOST
Bog nije materijalan, a mora da bude, da ni od sebe sagradio Univerzum. Dakle, mora da se napreže, kreće i radi i tako pstane materijalan. A pošto kretanjem i radom troši svoju snagu i umara se, to peripodično mora da se zaustavlja i podmara i tako se uvek iznova pretače kroz svoja tru priridna oblioka i stanja. U fizici ta tri stanja su označena imenima "kvantni vakuum" kao stanje mirovanja, zatim "sintropija" kao stanje naprezanja, kretanja i evoluiranja Univerzuma i "entropija" kao stanje opuštanja, starenja i na kraju ponovo vraćanje i stanje mirovanja i odmaranja. U Univerzumu sve je trojedno. Najbolji primer je "jaje-pile-koka kao mini model Univerzuma. I u čoveku sve je trojedno. Tako naša pluća dišu, srce kuca, želidac se uvek iznova puni i prazmi, tako tokom dana osam sati spavamo, osam sati radimo, osam sati se odmaramo itd.
to sto neko u svemu vidi "bozansku trojnost" u prirodi ne znaci nista. tri faze, tri stanja, jaje–pile–koka… to su samo nacini da se nesto objasni, ne dokaz bilo kakve bozanske logike. priroda nema obavezu da bude u tri dela, to je samo ljudska podela.
imas cikluse koji idu u cetiri faze... npr. godisnja doba ili faze meseca, i niko tu ne trazi "bozansku cetvorku". ima i procesa sa pet faza, kao celijska deoba, pa i vise. znaci, kako god da podelis, tako ce da ispadne.
poenta je da priroda radi svoje, a ljudi imaju svoju interpretaciju koju prave onako kako njima odgovara. nije sve u broju tri, nego u tome kako posmatras stvari.

Naravno, možemo ga spoznati kao svoje živo i svesno jastvo. Možemo pomoću svojih, tj. Božanskih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, pomoću kojih dovodimo sebe u stanje svesnosti o sebi, svojim fizičkim i psihičkim radnjama koje vršimo, kao i o Univerzumu kao celovitom živom i svesnom Božanstvu u kojem živimo.
lični osećaji, unutrašnja iskustva, meditacija ili šta god... to isto nije dokaz za postojanje bilo kakvog bića izvan nas. ljudi svašta osećaju, različite religije imaju potpuno suprotna "unutrašnja iskustva", pa opet to sve ostaje na nivou subjektivnog. ono što ljudi osećaju opet nije dokaz je Bog iznad svega.

uopšte ne razumem zašto vi vernici imate uopšte potrebu da dokazujete nama koji ne verujemo da Bog postoji?!
kad pokušav da Boga uguraš u jednačine fizike ili logiku, ti ustvari degradiraš veru u običnu teoriju koja traži potvrdu. vera je verovanje u ono što se ne vidi i ne može da se dokaze. veruješ, OK, veruj, niko ti ne brani, ali kroz vaše stalno "dokazivanje" stičem utisak da bi vi sami niste sigurni u postojanje pa stalno iznova "dokazujete"!

Ne trebaju nam neki posebno vidljivi dokazi da Bog postoji jer bi onda vera prestala da postoji i zvala bi se VIDA a ne vera. Zato i glagol verovati postoji da bi tom radnjom dokazali da smo vernici. Živimo verujući.

Logika izneta u ovom postu je šuplja na mnogo mesta. Uzeo sam ovo samo kao jedan primer:

Logika nam kaže da iz ništa ne može da nastane nešto. Odakle nam ta logika? Iz iskustva?

Odatle izvodiš zaključak da Bog postoji oduvek. Kako se to “oduvek” slaže sa našom iskustvenom logikom? Pa - nikako!

Mogao si obrnuti stvari i reći da postoji logika koja kaže da sve mora imati svoj početak i kraj, te da iz toga sledi da Bog ne može biti ni nestvoriv ni neuništiv - naprotiv!

Ne tvrdim da je jedan ili drugi pristup ispravan - naprotiv. Tvrdim da su oba podjednako pogrešna i podjednako nekonzistentna - uzima se naša iskustvena logika kao polazna tačka da se dokaže nešto što je potpuno izvan našeg iskustva.

Kao da je toma akvinski pisao, logika 13-og veka
Kontradiktorna i zasnovana na pogresnim premisama
Izreci misao do kraja. Navedi te pogrešne premise.

Premise iz kojih sam ja izveo zaključke su ispravne. Ja sam se držao mnaučnih činjenica i logike, koje sam upoređivao sa onim osobinama Boga za koje vernici veruju da ih On ima. I ako je ispalo da je Bog ipak nešto drugo od onoga što vernioci veruju da jeste, to je zato što su pogresše premise iz kojih su vernici izveli svoju predstavu Biga, a ne premise iz kojh sam ja izveo.

Izreci misao do kraja. Navedi te pogrešne premise.

Premise iz kojih sam ja izveo zaključke su ispravne. Ja sam se držao mnaučnih činjenica i logike, koje sam upoređivao sa onim osobinama Boga za koje vernici veruju da ih On ima. I ako je ispalo da je Bog ipak nešto drugo od onoga što vernioci veruju da jeste, to je zato što su pogresše premise iz kojih su vernici izveli svoju predstavu Biga, a ne premise iz kojh sam ja izveo.

Otkud postoji kad materijalnih dokaza nema?
Od cega je bog stvorio sve ako oduvek postoji samo on?- Iz niceg? Od sebe?
O5 tvrdnja da bog postoji iako sam kazes da materijalnih dokaza nema - validnija je onda tvrdnja da boga nema
Posto vec dokaza nema
Eto analizica 1 tacke

6. Mozda neko drugi. Ti si ocito daleko od toga. Mirises buniku vlastite umisljenosti.
Prilikom izvođenja mojih zaključaka o Bogu, koristio sam isključivo naučne činjenice i logiku poznatu nam o postojanju sveukupne stvarnosti. I ti argumenti i logika imaju značenje Istine o postojanju stvarnosti. I ako ta Istina nije podudarna sa onim što vernici zamišljaju da Bog jeste, tada su vernici dužni da svoju predstavu koriguju i usklade svoje verovanje sa pravim stanjem stvarnosti. Pogotovo što svi vernici sveta nemaju istu predstavu boga, već razzličite predstave, zavisno od mnoštva religija i sekti kojima pripadaju. Posebno iz razloga što ni jedna religija, ni sekta ne može da dokaže da je njena predstava Boga ispravna, a ne izmišljena i pogrešna.

Pozicija jednog atoma u molekulu ćelije u organu organizama je otprilike kao pozicija onoga što je čovek u odnosu na Boga.
Pito jedan atom drugog atoma za dokaz postojanja kosmosa....
Ono što je najbitnije za dokazivanje i razumevanje Boga je činjenica da sve što postoji - i elememtarna čestica i atom i nebesko telo i galaksija i ćelija i biljka i životinja i čovek - raspolažu se sedam vrsta fizičkih i psihičkih sposobnosti. To su: naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Što im je dovoljno da postoje sami po sebi i budu to što jesu. Jer upravo tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i jesu to što Bog jeste i što Bog ima da bi mogao da postoji sam po sebi od uvek i zauvek. Jer bez tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ne bi moglo da bude svesnosti, a bez svesnosti ne bi moglo ničega da bude. Dakle, postojanje svesnosti nije samo glavni dokaz da Bog postoji, već i jedini dokaz. Jer bez svesnosti ništa ne bi bilo moglo da bude.

Ono što je najbitnije za dokazivanje i razumevanje Boga je činjenica da sve što postoji - i elememtarna čestica i atom i nebesko telo i galaksija i ćelija i biljka i životinja i čovek - raspolažu se sedam vrsta fizičkih i psihičkih sposobnosti. To su: naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Što im je dovoljno da postoje sami po sebi i budu to što jesu. Jer upravo tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i jesu to što Bog jeste i što Bog ima da bi mogao da postoji sam po sebi od uvek i zauvek. Jer bez tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ne bi moglo da bude svesnosti, a bez svesnosti ne bi moglo ničega da bude. Dakle, postojanje svesnosti nije samo glavni dokaz da Bog postoji, već i jedini dokaz. Jer bez svesnosti ništa ne bi bilo moglo da bude.
Moglo bi.
Nesvesno

tvrdnja da "iz ništa ne može da nastane nešto" nije nikakav dokaz da postoji Bog! to je više filozofsko pitanje nego činjenica. fizika ima svoje modele, kvantna polja, fluktuacije i sve to, i nigde tu ne mora da se pojavi Bog. čak i ako nešto postoji "oduvek", to opet ne znači da je to baš Bog, može da bude i neko fizičko stanje koje još ne razumemo.
Nije poenta dokazati da Bog postoji, već objasniti da postoječa stvarnost postoji sama po sebi i da ona ima sve one osobine koje vernici širom sveta pripisuju Bogu. To je jedini način da pomirimo religiju i nauku, a time ujedno i tragično podeljeni i zavađeni svet.
to što je svet složen ne znači automatski da ga je stvorilo svemoguće biće. priroda sama gradi komplikovane stvari kroz jednostavna pravila.
Time se ne objašnjava ništa , ako kažemo da ne postoji Bog i njegove osobine i pravila, već da sve to radi priroda po svojim zakonima i pravilima. Ti je samo zamenna reči "Bog", za reč "priroda". Čime se ne postiže ništa, jervernici i dalje ne znaju znaku šta je Bog, niti naučnici šta je pririda.
kvantni vakuum nije "ništa", nego stanje koje ima svoja pravila i energiju. to nije religijski pojam praznine. nauka još ne zna sve o početku svemira, ali neznanje nije dokaz za postojanje Boga. ako neko kaže "ne znam" ne znači da je automatski Bog stoji iza toga! to nije dokaz, to je samo rupa u znanju, koju će nauka, siguran sam u budućnosti popuniti!
Postavljajući ovu zemu, nije mi bila namera da dokažem da Bog postoji, već da napravim paralelu između onogggggga što vernici veruju da Bog jeste i onoga što naučnici znaju o Prirodi da ona jeste, kao bi se došlo do zaključka da su Bog i Priroda jedno i isto.
energija u fizici nema veze sa bogom. to je merljiva veličina, a ne neka božanska "svest". to što je energija prisutna svuda jednostavno opisuje kako funkcioniše univerzum. ne može tek tako da se izjednači energija = Bog, to je možda tumačenje Vaš vernika, ali stvarni dokaz definitivno nije!
Ti ovde o energiji govoriš kao da znaš šta je energija, a činjenica je da to ni naučnici još uvek ne znaju. Znaju samo da je energija kretanje i rad i zato i kažu "sve je kretanje". A nikome ni na pamet ne pada da kretanje nijee moguće bez Kretača koji raspolaže sposobnošću da se kreće i da ćemo pomoću energije moči da objašnjavamo stvarnost tek kad uspemo da odgoborimo na pitanje "ko i šta je kretač"? A taj kretač može da bude samo Bog ili Svest. A kao što znamo, niiti su vernici rešili pitanje Božijeg postojanja, niti naučnici postojanje Svesti. Mada, po meni, reči Bog i Svest su sinomimi, jer označavaju jedan i isti pojam. Uostalom, šta bi Bog bio kad ne bi biop Svest? Kao što nio Svest ne bi bila ništa kad ne bi bila Bog. Jer bez sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja - koje su osnovni faktori Svesti, postojanje ovga sveta ne bi bilo moguće. Kao što ni Bog ne bi mogao ni da postoji, ni da stvori svet kad ne bi raspolagao sa ovoh istih sedam sposobnosti.
nije sve u broju tri, nego u tome kako posmatras stvari.
Pa i ovaj tvoj komentar o Božijoj trojednosti se može opisati kao način posmatranja stvari. Ali ovde je činjenica da dve svetske velike religioje,hjrišćanstvo i hinduizan veruju da je Bog trojedan, kao što je činjenica da je i Univerzn trojedan trojedan, kao i sve ono iz čega se Univerzum sastoji. Dakle, sve što postoji, postoji tako što se večito, po principu "jaje-pile-koka", pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja.
lični osećaji, unutrašnja iskustva, meditacija ili šta god... to isto nije dokaz za postojanje bilo kakvog bića izvan nas. ljudi svašta osećaju, različite religije imaju potpuno suprotna "unutrašnja iskustva", pa opet to sve ostaje na nivou subjektivnog. ono što ljudi osećaju opet nije dokaz je Bog iznad svega.
Kad iz Srbije na svoj mobilni telefon pozoveš nekog svog prijatelja u nekom drugom delu sveta, pa se njegov lik pojavi na ekranu tvog telefoma, pitanje je da li je taj lik unutar tvog telefona ili negde daleko izvan njega? Ovde je pitanje da li meditacija i telepatska komunikacija na daljinu i bežičma komunikacija mobinim telefonom rade možda na istom principu i po istoj mogućnosti? Naše neznanje kako ovaj svet postoji i međusobno komunicira, ne daje nam pravo da te različite oblike komunikacijje, koje ne znamo kako su mogući, objašnjavamo svako na svoj način.
uopšte ne razumem zašto vi vernici imate uopšte potrebu da dokazujete nama koji ne verujemo da Bog postoji?!
kad pokušav da Boga uguraš u jednačine fizike ili logiku, ti ustvari degradiraš veru u običnu teoriju koja traži potvrdu. vera je verovanje u ono što se ne vidi i ne može da se dokaze. veruješ, OK, veruj, niko ti ne brani, ali kroz vaše stalno "dokazivanje" stičem utisak da bi vi sami niste sigurni u postojanje pa stalno iznova "dokazujete"!
Nisi u pravu. Ja niti verujem u Boga, niti imam nameru da ga dokazujem. Moja namera je da vernicima u Bog pokušam da objasnim da sve ono u šta oni veruju ima svoje racionalno, iskustveno i naučno, kai i logičko objašnjenje i da se sva verovanja mogu zameniti za znanja. Kako ljudi više ne bi bili vernici, več znalci. Što važi i za one koji ne veruju u Boga, jer ni oni o svom ppostojanju još uvek ništza ne znaju. A sve to iz razloga kako se ljudi u sveu više ne bi delili na pripadnike različitih vrsta ludi, koji se zbog svojioh različitih verovanja dele, mrze i već hiljadama godina zbog svojih različitih gluposti ratuju i najgore moguće vrste zla jedni drugima čine. Ovo, naravno ne važi samo za svetske religijske podele i institucije, već i ideološko-političke, nacionalne i klasne. Koje ljudima sveta za normalan i sretan život nisi ni od kakve koristi, već goleme štete, koja na kraju može da se završi i samouništenjem ljudske vrste, a možda i celokupnog života na Zemlji.

5. Trojedbost;

5. BOŽANSKA TROJEDNOST

Ako je Bog svemocan, sto dozvoljava zemljotrese, cunamije..gde ljudi ginu ?
Kako se onda objasnjava postojanje zla ?

Back