• Bend je LOVE IS COLDER THAN DEATH a stvar se zove Symbole. Baš mi je žao što ne možeš da ga otvoriš. POZDRAV
  Draga Iris, srećan ti budući (ili nedavni) rođendan, znam da si Jarica, al ne znam tačan datum. Svejedno želim ti ono što ti najviše treba i najviše raduje.
  Sve najlepše u novoj 2013. god.... zdravlja i sreće pre svega, mudrosti, a ni višak keša neće škoditi :).
  Нисам гледао филм, а стварно ми из трејлера делује као да је мој :mrgreen:
  Имам неки курс, тек од десет. Па лепо код куће уз кафицу :manikir:
  Hvala daga Iris, nažalost jedina slika koju sam našla je ova koju sam ti već poslala. A ne kačim na temu da mi razni fanatici ne bi spremali lomaču.
  Evo nešto o Slavi:
  СЛАВА

  Богиња Слава је претеча каснијих словенских божанстава јер је њен култ старији и губи се у времену матријархата, кад је жена била глава породице и задруге и кад су потомци припадали мајчиној, а не очевој, лози. С обзиром да је у то давно време жена бринула о свему, морала је имати одговарајућу физичку и умну снагу, која је красила и Богињу Славу, названу још и Крилатом Мајком Словена. Словени су је замишљали са крилима, стаситу, једру и наоружану. Била је хероина. У једној руци је носила мач, а у другој венац победе. Предводила је словенске ратнике у јуришу и тад је замишљана као јахач крилатог коња Јабучила, чије је име сачувано у српским средњевековним епским песмама. Смелост је била њена највећа одлика, па су јој част, слава и победа увек биле на домаку руке. Као таква, стекла је још два имена: Бојана и Борислава - сачувана до данас као честа имена Српкиња.
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
Back
Top