LEPA, PAMETNA, USPESNA, A SAMA?!?

Ponavljam! Ovde ne pišem o osobama koje su uobražene ili prepotentne. Pričam o devojkama koje su nešto postigle u životu, ali su i pored toga "obične" devojke, koje su pre svega SKROMNE i koje samo žele da nađu "običnog", normalnog dečka, kao i o PREDRASUDAMA koje ljudi imaju o njima!!!

dekart1973:
Ponavljam! Ovde ne pišem o osobama koje su uobražene ili prepotentne. Pričam o devojkama koje su nešto postigle u životu, ali su i pored toga "obične" devojke, koje su pre svega SKROMNE i koje samo žele da nađu "običnog", normalnog dečka, kao i o PREDRASUDAMA koje ljudi imaju o njima!!!

Ma ja te potpuno kapiram ....tacno znam na sta mislis i o cemu si hteo da se govori....
zato sam malopre rekla decku da je promasio temu....jer verujem da si mislio na uspesne/profesionalno ostvarene ..nikako na razmazene koje misle da su uspesne jer imaju najnovije Manolo cipele....
Kapiram te. Skroz si u pravu i nazalost stvari stoje upravo tako.

Muskarci (vecinom) imaju predrasude, plase se i to je sve ok. Ali mnoge od takvih zena ocekuju da valjda s neba padne idealan muskarac za njih.
Ergo, i muskarci i zene imaju predrasude jedni o drugima.
Sto svi vec znamo
Pitanje je: sta uciniti povodom toga?

P.S. Muskarci imaju vise predrasuda, na njima se mora ozbiljno raditi

dekart1973:

ti mozda ne pises, ali koliko vidim sve ove devojke koje su se pronasle u naslovu, tj. sve koje sebe smatraju lepim, pametnim i uspesnim (a jos su same) pisu kako zbog svih tih svojih kvaliteta one traze i zele (i ne pristaju na nista manje) mr savrsenog...ja tu nalazim veliku dozu prepotencije.

Copy_Cat:
ti mozda ne pises, ali koliko vidim sve ove devojke koje su se pronasle u naslovu, tj. sve koje sebe smatraju lepim, pametnim i uspesnim (a jos su same) pisu kako zbog svih tih svojih kvaliteta one traze i zele (i ne pristaju na nista manje) mr savrsenog...ja tu nalazim veliku dozu prepotencije.

Dakle ovako...jako vazno....
niko ovde ne smatra nista ...ovde govorimo o cinjenicnom stanju...dakle ne o onome sto neko subjektivmo o sebi misli nego o pravom stanju stvari....skroz objektivnom....
Drugo....nije mi jasno gde si ti to procitala da ovde neko trazi savrsenog muskarca...jer ja nisam nigde....a pre svega nisam procitala da je neko rekao da su lepe pametne i uspesne ...."savrsene"...jer to ne postoji...
Svi smo ljudi od krvi i mesa...da li je neko imao srecu da se rodi lep talentovan i vredan ili ne to je tema za sebe...svakako nije za osudu....ali niko ovde ne pise o savrsenstvu....To je tako deplasirano....

Nico:
...........................
Pitanje je: sta uciniti povodom toga?

P.S. Muskarci imaju vise predrasuda, na njima se mora ozbiljno raditi

Slažem se. Pitanje je šta učiniti!
Sa jedne strane imamo muškarce koji se plaše da će biti odbijeni.
A sa druge strane imamo mogućnost da ovakve devojke možda postavljaju previsoke standarde.

Šta učiniti? Da li je potrebno spustiti standarde (ukoliko su previsoki)?
Da li biste vi mogli da spustite svoje standarde i da se zadovoljite nečim što vas ne ispunjava? Ili možda želite da se zaljubite i da makar za trenutak zaboravite na prostor i vreme?

PS: Frida, znam da se razumemo i drago mi je zbog toga! Pozdrav! :)

ako je posredi nesporazum, kako kaže Dekart, da on eizgledaju kao d aočekuju bogznašta, a u stvari su normalne i čak i skormne - KAKO TO DA ODAŠILJU POGREŠNU SLIKU o sebi?
Tu nešto ne štima.
Koliko god da je neko poznat ili slično - lepo se vidi (čuje, oseti) ko je ok a ko je isfoliran i kompleksaš. Mislim, NEMOGUĆE je da one, takve kao što si ih opisao, sede kod kuće čekajuči da im se neki pojavi na vratima, odnosno kad su u društvu samo ĆUTE I POZIRAJU i time pothranjuju POGREŠNU predstavu o sebi? :?
Ne sretoh još nijednu stidljivu selebriti! :lol:
Dakle - šta nije u redu sa relejom? Otkud šum na vezi? Kako to da slika koju šalju ne odgovara stvarnosti?

@frida ili @dekarte, bice da je isto, pa od prve strane devojke pisu e ja sam bas takva i eto bas se svi cude kako sam sama. e mrzi me da sve citam, ali evo par citata (do 8. strane)...

Da ja sam UPRAVO jedna od takvih.......

Imam taj problem!
Ljudi ne mogu da se nacude kako to da nemam momka!

ja sam oduvek bila jasna da necu da ulazim u vezu koja nije ono pravo i koja nije vredna mog truda

Hm,mogu reci da spadam u tu kategoriju

itd. itd. a cinjenicno stanje je....? ....jos studiram. polozila sam ispit i ja sam uspesna???? ne zelim ja sad ovde nikog da analiziram, ali ja ipak malo dublje i ozbiljnije shvatam ovu temu.

p.s. definisite "uspesna". ako je neka devojka uspesna po mojim merilima, ne mora da znaci da je i po vasim. i obrnuto.

Copy_Cat:
@frozen, moram se sloziti sa tobom...previse je ovde slucajnosti, slaganja i pojavljivanja u isto vreme.......
u potpisu serlok holms

Ma ljudi stvarno se slatko nasmejem kada pročitam da sam ustvari žensko?!? :)
Ma dajte.... odakle vam to? Mislim..... dobra fora!

Nego da se uozbiljimo. Odakle nesklad između slike o osobi i realnosti? Pa to su ustvari PREDRASUDE koje drugi ljudi imaju o ovakvim devojkama (i ne samo o njima).

Da se podsetimo: PREDRASUDE su stavovi, koji su protivni stvarnosti, redovno praćeni jakim emocijama i teško se menjaju.

Ne kažem da nema osoba koje kažu: "Ja sam savršen/a. Stvarno sam super, ali nikako da nađem srodnu dušu". Ne kažem! Ima i takvih, ali moja tema se odnosi na osobe koje zaista opisuje naslov!!!
Pa ZAR JE TOLIKO TEŠKO POVEROVATI da takve osobe postoje!?!? Možda baš to pokazuje koliko su jake PREDRASUDE o kojima govorimo?
:shock:

PS: Frida, toliko se dobro slažemo da ljudi odmah misle da smo ista osoba?!? :-D

dekart1973:
Ma ljudi stvarno se slatko nasmejem kada pročitam da sam ustvari žensko?!? :)

Nego da se uozbiljimo. Odakle nesklad između slike o osobi i realnosti? Pa to su ustvari PREDRASUDE koje drugi ljudi imaju o ovakvim devojkama (i ne samo o njima).

Da se podsetimo: PREDRASUDE su stavovi, koji su protivni stvarnosti, redovno praćeni jakim emocijama i teško se menjaju.

Ne kažem da nema osoba koje kažu: "Ja sam savršen/a. Stvarno sam super, ali nikako da nađem srodnu dušu". Ne kažem! Ima i takvih, ali moja tema se odnosi na osobe koje zaista opisuje naslov!!!
Pa ZAR JE TOLIKO TEŠKO POVEROVATI da takve osobe postoje!?!? Možda baš to pokazuje koliko su jake PREDRASUDE o kojima govorimo?
:shock:

PS: Frida, toliko se dobro slažemo da ljudi odmah misle da smo ista osoba?!? :-D

hahahahhaaa.....
e pazi kad ne mogu da verujem...ne samo to...nego htedoh napisati isto sto i ti od reci do reci....ali nisam imala vremena ..."bojadisem" u isto vreme....
a sad se slatko nasmejah...:O) (:O

aaa...predrasude......pa valjda čim progovoriš, nasmeješ se i to, razbiješ te predrasude. Ne gajiš valjda iluzije o sebi? Pa što ja znam ;) Neko i tu možda vidi svoj interes ;)

izvini, ali meni jeste teFko da poverujem da postoji SAVRŠENA osoba :D (čak ni JA nisam savršena......:lol: )

ok,odoh s teme, opet sam napravila grešku u koracima (šta ti je prekovremeni rad :P )

Betty, vrati se.......... sve ti je oprošteno!!!!

Pa ne treba očekivati da je iko savršen. Savršenstvo i jeste upravo u nesavršenosti. Svi imamo svoje mane i vrline, i to niko ne poriče!!! Možda se predrasude i ogledaju u tome što ljudi misle da su ovakve devojke "savršene" i da niko nije dovoljno dobar za njih. A one su samo "obične" devojke, koje žele malo ljubavi i pažnje! :)

PS: Zar vam se ne čini da se ovde suviše često ponavlja reč PREDRASUDE? Možda nam to nešto govori?

ma daj....samo je Barby savršena, a ona je LUTKA :P Ne postoje savršeni ljudi, ni m. ni ž, i ne verujem da postoji neko ko to još ne zna :) Ako postoji, ondaK nije normalan - jednostavno. Ili ej zaljubljen pa mu se može da misli da mu je partner/ka savršen/a :D

Predrasude imaju ljudi koji se ne poznaju, jel tako? Pravo rasuđivanje počinje upoznavanjem?
So..treba se družiti, a ne biti zatvoren u kuli od slonovače i qqati.

Mislim da generalno postoje devojke koje to ne umeju - da se druže, flertuju, pa i odbiju udvaranje kad treba, ali onako lepo, najlepše na svetu.
Bojim se da će jednog dana, baš kao u USA, i ovde postojati kursevi - kako da osetite ljubav, kako da je pokažete, kako da spoznate ko ste........već ima testova na temu koji je posao za vas (dobro, to, ajde, nisu svi rođeni s eXtra talentima da bi ih bili svesni) ....

svi smo OBIČNI ljudi, i tako nam (im, njima) treba i prići ;) Ljudski.

Pa apsolutno se slažem da niko nije savršen! Možda se ovde i ne radi o savršenosti ili nesavršenosti, već o načinu na koji ljudi vide ovakve osobe. Dakle, savršenost je u glavi - fikcija! E sad, zašto postoje ovakve predrasude? Da li su ove devojke krive za to? Pa ne znam.... mislim da ipak nije uzrok samo u njima........... ili možda jeste??? :shock:

dekart1973:
Ma ljudi stvarno se slatko nasmejem kada pročitam da sam ustvari žensko?!?

Da se podsetimo: PREDRASUDE su stavovi, koji su protivni stvarnosti, redovno praćeni jakim emocijama i (izuzetno) teško se menjaju.

Što bi pametna osoba bila sa osobom koja ima predrasude?
Ovako kako si ti postavio tezu, ti bi da spojiš dobricu i dobricu , a ne pametnu i pametnog....

-Neka bude da ovde pričamo o pametnim , neuobraženim devojkama.Mada mi je teško za poverovati da se žensko , koje po svojoj prirodi idolizuje, neće prikloniti savremenim idolima i očekivanjima....
Samo prisustvo savremenih očekivanja , očekivanja u ponašanju muškarca , traže da je on odredjen sklop ličnosti, koji iz mog iskustva obično ili je nemoguć , ili je u stvari oličenje nekreativnog , nezainteresovanog, i čak i glupog muškarca...
(Ovde je uprošteno rečeno da savremeni muškarac ne može da postoji , a da bude integrisana ličnost , već jedino ili pinokio ili piun, ili pozer, iluzionista....)

-Neka pričamo dalje o podskupu ovih pametnih devojaka , koje traže baš pametnog i nekako su uspele da se odupru medijskom šablonu (postavlja se ovde pitanje šta je pamet ako ne maksimalno prilagodjavanje okolnostima i izvlačenje maksimuma iz njih). Da li je realno očekivati da se muškarac koji može da parira takvoj , visoko kvalitetnoj devojci , može naći i još bitnije prepoznati tako što se , kao što reče plagijatorka samo pozerisanjem ili neagresivnim i kulturnim krstarenjem po društvancima...
A opet takvim devojkama je ispod nivoa i časti da se tako ponašaju .
OVDE JE KLJUČNI MOMENT. Današnji društveni odnosi su upravo takvi da se forsira nekvalitet , animalno i neetično, nemoralno. Protiviti se takvim odnosima znači da se mora biti eksponiran i to do maksimuma, što nije lični izbor takvih devojaka...

Tako dodjosmo do apsurda da pametni nemaju potrebe da se eksponiraju , ali da ako su stvarno pametni ona MORAJU DA SE EKSPONIRAJU u manjinskom društvu kao što je ovo.

-Tako dodjosmo i do igrica foliranja i maski....Koliko je dobro staviti masku , jer će inače lukavci isisati snagu takvim devojkama , koje obično nemaju toliko izgradjen sistem samozaštite da bi se zaštitile od prevaranata.....
Rećićete greška manje više, ali svaki kontakt, svaki odnos i pokušaj veze menja čoveka (pa i ženu).
Tako stigosmo do babskih recepata....
Nažalost oni više ne pale, zato što je dinamika vremena drugačija i strpljenje ljudi kraće i površnije...
Sam narod je učinio sebe jevtinim, a to što pojedinci to sebi ne žele da učine , postaje njihov ogroman problem i izvor gluposti ....i neuspešnosti.....

Hajde sad sa muške strane....Znači imamo kvalitetnu pametnu devojku i ako nju stavimo u eksponirani položaj vidimo da se neće uspeti izboriti sa tim....
Odmah pada omiljena teza "savremenosti", da devojka može sama sve da obezbedi sebi.
Ona jedino može da želi nešto što joj se čini da joj parira i da se pre ili kasnije razočara...Ako je kasnije onda je kobnije, ako je pre onda je kukavičkije....Jedno stvara predrasude i fobije, drugo kukavičluk i apatičnost.

Možda sam nešto prevideo , ali ostaje nam da devojka jasno naglasi svoje kvalitete, i da igra na njih , ali da opet ne eksponira sebe previše....Znači manje više stari šablon sa slalom stazom...
Ko je izveze , on je i izvede...i zavede....Za to treba dosta vremena, i takta i umetnosti poznavanja socijalne mudrosti...Što se od neiskusne devojke ne može očekivati , a od iskusne se ne može očekivati jer su joj kriterijumi sasvim drugačiji već preoblikovani uspesima i neuspesima....

Za ovo poslednje treba i vremena, što u trči-štrči današnjici je skoro nemoguće, ako smo već u priči o uspešnim devojkama....

---------------------------------------------------------------------------------
Tako da se može postavljati paralela , uspešan muškarac-uspešna devojka, dobrica muškarac-dobrica devojka, ali teško pametna, lepa, uspešna devojka- pametan, lep, uspešan muškarac....

Teško , izuzetno teško , ne i nemoguće jer upravo slučajnost čini od nenamere , traženi rezultat...

P.S: Stvarno molim sve muškarce i devojke koje u drugome prepoznaju devojku koja zadovoljava kriterijume da nije medijski povodljiva, pametna, i nezlobna da mi jave da se izuzetno potrudim u životnoj utakmici sa konkurencijom oko osvajanja njenog srca.....naravno posle utvrdjivanja uzajamne kompatibilnosti....više radi nje , nego radi mene....

dekart1973:
Pa apsolutno se slažem da niko nije savršen! Možda se ovde i ne radi o savršenosti ili nesavršenosti, već o načinu na koji ljudi vide ovakve osobe. Dakle, savršenost je u glavi - fikcija! E sad, zašto postoje ovakve predrasude? Da li su ove devojke krive za to? Pa ne znam.... mislim da ipak nije uzrok samo u njima........... ili možda jeste??? :shock:

zašto?
:roll:
Ja nemam odgovor na to pitanje.
Zašto ljudi UOPŠTE imaju predubeđenja, pre nego što sami a posteriori provere o čemu se radi? Zato što im je LAKŠE da dođu "na gotovo" pa čak i kad je ta info u stvari half-baked, i kvari stomak i glavu.... i srce, ali barem ne košta TRUDA. Lenjost dakle u kombinaciji sa strahom od novog. Ako bi SAMI istraživali, onda ne bi bilo AUTORITETA na koji bi se oslonili (koji tvrdi da je svet ovakav ili onakav), morali bi na sebe da se oslone...a tu je, mislim, kunst. Ali ode topic u filozofiju....:)

Pitam se: da li je ovde reč o hrabrosti da se misli svojom glavom?

Tuzni_patak:
...................P.S: Stvarno molim sve muškarce i devojke koje u drugome prepoznaju devojku koja zadovoljava kriterijume da nije medijski povodljiva, pametna, i nezlobna da mi jave da se izuzetno potrudim u životnoj utakmici sa konkurencijom oko osvajanja njenog srca.....naravno posle utvrdjivanja uzajamne kompatibilnosti....više radi nje , nego radi mene....

Evo imamo jednog kandidata!!! :) Lepa, pametna i uspešna..... JAVI SE!

a200.gif

Red bi bio i da kažem šta može , kad se već devojka reši da se umereno eksponira...
Može da radi na svom USMERENOM marketingu . Tj mora da bude carica, da priziva i izaziva, da prati podrškom i usmerava neprimetno....I uz sve to da ne bude sebični manipulant jer joj to po polaznoj pretpostavci nije u karakteru...
Tako blizu moći , a da je ne zloupotrebi bar malo....
Izuzetno retko....
Osim ako je to porodična tradicija...stvar mentaliteta takoreći....

Ovakve devojke stalno srećete, sve bi one da izgledaju ovako (većina koje pucaju na ozbiljno).
Takav odnos ispunjava obe ličnosti i postoji i korelacija i koordinacija...

Šta obično biva?
Biva to da se malo zaboravimo (to je kao u ljudskoj prirodi) pa opadne koordinacija , pa opadne korelacija i onda odnos minimalno krene da vuće na ispunjavanje mojih potreba....a njegove ili njene ćemo posle...
Ocenjivanje čije je rešenje hitnije i pravičnije, važnije i neophodnije....Idealno za EGO vladavinu ili farbanje....
Pa odmah zatim i projekcije , "ma dobro sam odlučio/la, baš sam fer."

Da li uopšte mislite na takve devojke ?
Ili pričamo o onome što je ciljna iluzija...ali ne i realnost...(bar ne 100%).
Sve devojke izgledaju na početku baš kao takve....možda baš i jesu...
I onda se desi da dodje u sukob EGO i izgradnja veze , i pobedi EGo.....
Ili se izvuče potpuno pogrešan zaključak da je veza poništenje EGO-a.

Back