dekart1973:
Ma ljudi stvarno se slatko nasmejem kada pročitam da sam ustvari žensko?!?
Ma dajte.... odakle vam to? Mislim..... dobra fora!
Nego da se uozbiljimo. Odakle nesklad između slike o osobi i realnosti? Pa to su ustvari PREDRASUDE koje drugi ljudi imaju o ovakvim devojkama (i ne samo o njima).
Da se podsetimo: PREDRASUDE su stavovi, koji su protivni stvarnosti, redovno praćeni jakim emocijama i (izuzetno) teško se menjaju.
Ne kažem da nema osoba koje kažu: "Ja sam savršen/a. Stvarno sam super, ali nikako da nađem srodnu dušu". Ne kažem! Ima i takvih, ali moja tema se odnosi na osobe koje zaista opisuje naslov!!!
Pa ZAR JE TOLIKO TEŠKO POVEROVATI da takve osobe postoje!?!? Možda baš to pokazuje koliko su jake PREDRASUDE o kojima govorimo?
Što bi pametna osoba bila sa osobom koja ima predrasude?
Ovako kako si ti postavio tezu, ti bi da spojiš dobricu i dobricu , a ne pametnu i pametnog....
-Neka bude da ovde pričamo o pametnim , neuobraženim devojkama.Mada mi je teško za poverovati da se žensko , koje po svojoj prirodi idolizuje, neće prikloniti savremenim idolima i očekivanjima....
Samo prisustvo savremenih očekivanja , očekivanja u ponašanju muškarca , traže da je on odredjen sklop ličnosti, koji iz mog iskustva obično ili je nemoguć , ili je u stvari oličenje nekreativnog , nezainteresovanog, i čak i glupog muškarca...
(Ovde je uprošteno rečeno da savremeni muškarac ne može da postoji , a da bude integrisana ličnost , već jedino ili pinokio ili piun, ili pozer, iluzionista....)
-Neka pričamo dalje o podskupu ovih pametnih devojaka , koje traže baš pametnog i nekako su uspele da se odupru medijskom šablonu (postavlja se ovde pitanje šta je pamet ako ne maksimalno prilagodjavanje okolnostima i izvlačenje maksimuma iz njih). Da li je realno očekivati da se muškarac koji može da parira takvoj , visoko kvalitetnoj devojci , može naći i još bitnije prepoznati tako što se , kao što reče plagijatorka samo pozerisanjem ili neagresivnim i kulturnim krstarenjem po društvancima...
A opet takvim devojkama je ispod nivoa i časti da se tako ponašaju .
OVDE JE KLJUČNI MOMENT. Današnji društveni odnosi su upravo takvi da se forsira nekvalitet , animalno i neetično, nemoralno. Protiviti se takvim odnosima znači da se mora biti eksponiran i to do maksimuma, što nije lični izbor takvih devojaka...
Tako dodjosmo do apsurda da pametni nemaju potrebe da se eksponiraju , ali da ako su stvarno pametni ona MORAJU DA SE EKSPONIRAJU u manjinskom društvu kao što je ovo.
-Tako dodjosmo i do igrica foliranja i maski....Koliko je dobro staviti masku , jer će inače lukavci isisati snagu takvim devojkama , koje obično nemaju toliko izgradjen sistem samozaštite da bi se zaštitile od prevaranata.....
Rećićete greška manje više, ali svaki kontakt, svaki odnos i pokušaj veze menja čoveka (pa i ženu).
Tako stigosmo do babskih recepata....
Nažalost oni više ne pale, zato što je dinamika vremena drugačija i strpljenje ljudi kraće i površnije...
Sam narod je učinio sebe jevtinim, a to što pojedinci to sebi ne žele da učine , postaje njihov ogroman problem i izvor gluposti ....i neuspešnosti.....
Hajde sad sa muške strane....Znači imamo kvalitetnu pametnu devojku i ako nju stavimo u eksponirani položaj vidimo da se neće uspeti izboriti sa tim....
Odmah pada omiljena teza "savremenosti", da devojka može sama sve da obezbedi sebi.
Ona jedino može da želi nešto što joj se čini da joj parira i da se pre ili kasnije razočara...Ako je kasnije onda je kobnije, ako je pre onda je kukavičkije....Jedno stvara predrasude i fobije, drugo kukavičluk i apatičnost.
Možda sam nešto prevideo , ali ostaje nam da devojka jasno naglasi svoje kvalitete, i da igra na njih , ali da opet ne eksponira sebe previše....Znači manje više stari šablon sa slalom stazom...
Ko je izveze , on je i izvede...i zavede....Za to treba dosta vremena, i takta i umetnosti poznavanja socijalne mudrosti...Što se od neiskusne devojke ne može očekivati , a od iskusne se ne može očekivati jer su joj kriterijumi sasvim drugačiji već preoblikovani uspesima i neuspesima....
Za ovo poslednje treba i vremena, što u trči-štrči današnjici je skoro nemoguće, ako smo već u priči o uspešnim devojkama....
---------------------------------------------------------------------------------
Tako da se može postavljati paralela , uspešan muškarac-uspešna devojka, dobrica muškarac-dobrica devojka, ali teško pametna, lepa, uspešna devojka- pametan, lep, uspešan muškarac....
Teško , izuzetno teško , ne i nemoguće jer upravo slučajnost čini od nenamere , traženi rezultat...
P.S: Stvarno molim sve muškarce i devojke koje u drugome prepoznaju devojku koja zadovoljava kriterijume da nije medijski povodljiva, pametna, i nezlobna da mi jave da se izuzetno potrudim u životnoj utakmici sa konkurencijom oko osvajanja njenog srca.....naravno posle utvrdjivanja uzajamne kompatibilnosti....više radi nje , nego radi mene....