LEPA, PAMETNA, USPESNA, A SAMA?!?

1. Ako nema uspeha u nalaženju odgovarajućeg partnera, odnosno u održavanju uspešne emotivne veze, mislim da je neuspešna na tom polju.
2. Da li je lepa ili ima dobru šminku i adekvatnu garderobu ? Dobro, neka je lepa... To onda pojačava dojam njenog neuspeha u tački 1.
3. Pamet je diskutabilna kategorija, pogotovo kod žena. Ako je ipak pametna, postavlja se pitanje zašto pravi gluposti ?

dekart1973:
Da li ste primetili da postoji prilican broj devojaka koje prilicno lepo izgledaju, imaju dosta toga u glavi, uspesne su u svom poslu, ali nikako da nadju decka?
O cemu se radi? Da li se muskarci plase pametnih i uspesnih devojaka?

e106.gif

Uspešne su u poslu - imaju novaca da prave tapete. Šta će im onda dečko?

frida-kahlo:
jao jao jao Episkopeeeee
Sovinista li si....??
Da.
Znaci biti pametan /rezervisano samo za muskarce
Ja rekoh da je pamet i inače diskutabilna kategorija bez obzira na pol, s tim što je kod žena stvar malo tužnija. Ako govorimo o ženama, istina je da se pojave neki retki pametni primerci. I sam ih poznajem par komada.
ja ne mogu da verujem da ima tipova koji jos uvek tako rezonuju....sorry...
Neke istine su večite i ne menjaju se kroz vreme...

dekart1973:

Gle sajber - Paraćinka :lol:
mislim, žvazbuka :P

e....ja se plašim, samo ne mogu sad da se setim čega...ah, da, buba koje u veće i brže od mene :D I lutalica kerova....i toga da pokisnem (nervni slom doživim ako kapi padnu na mene, mislim ne bukvalno ali mi treba duugo da se smirim ).
Muškaraca? Samo se plašim da nekog neću sresti... u smislu da će mi biti žao što nešto nisam uradila. :? ali ne znam ŠTA. Blissfull ignorance :P
ali to i nije neki strah, to je neka fina jeza...pa čak i produktivna i kreativna jeza :) Eto tako ja pazim na sebe. I onda dođem ovde da zaboravim :P SVE nek ide u štrik štrik bang bang...:lol:

Betty:
aaa...Episkope, a reci otkud ti to da je "kod žena stvar malo tužnija"? Pretpostavljam da to nisi onako nasumice rknuo ovde...?

Naravno da nije nasumice.
Istini za volju, zaključak je više empirijski, nego što je striktno dokazan, mada postoje neka anatomska istraživanja koja idu u prilog tezi da su žene iracionalna bića, nasuprot muškarcima. Za mene je ta iracionalnost samo lepša reč za nesposobnost ženskog dela populacije da racionalno postupa, logično razmišlja i da drži pažnju na jednoj niti misli i zaključivanja duže od tri koraka. Zadovoljna odgovorom ?

ok, iskustvo ti pokazalo.....a reci Episkope, misliš li da si baš ti reliable reper za empiriju glede žena & pameti?
Ajd budi iskren prema sebi....da li si imao prilike da sretneš highly performing ženske individue?

NIČIJE iskustvo (sem nekog ko je jaaako mnogo prputovao, video, doživeo, upoznao, probao) nije dostojan reper. Tek se u ukrštaju iskustava pojednaca može nazreti (!) neka istina.
Dakle, jesi li reliable? :)

btw.
Racionalno bi bilo da si rekao - da, ti podaci su dobijeni analizom anketa sprovedenih u OECD na teme te i te - upravo si sam iracionalan ovde - uzimaš sebe za pouzdanog svedoka pameti celog jednog pola! I čak se ni ogradio nisi.....bar da si rekao "što se mene tiče, nisam imao sreće da naletim na..."....:lol:

Betty:
ok, iskustvo ti pokazalo.....a reci Episkope, misliš li da si baš ti reliable reper za empiriju glede žena & pameti?
Ajd budi iskren prema sebi....da li si imao prilike da sretneš highly performing ženske individue?

NIČIJE iskustvo (sem nekog ko je jaaako mnogo prputovao, video, doživeo, upoznao, probao) nije dostojan reper. Tek se u ukrštaju iskustava pojednaca može nazreti (!) neka istina.
Dakle, jesi li reliable? :)

btw.
Racionalno bi bilo da si rekao - da, ti podaci su dobijeni analizom anketa sprovedenih u OECD na teme te i te - upravo si sam iracionalan ovde - uzimaš sebe za pouzdanog svedoka pameti celog jednog pola! I čak se ni ogradio nisi.....bar da si rekao "što se mene tiče, nisam imao sreće da naletim na..."....:lol:

Da, jesam taj reper i dovoljno sam pouzdan. Uzorak je dovoljan, ne radi se samo o mom iskustvu itd... Uostalom, to je jednostavna činjenica, a za razumeti je da je ženskom polu teško da je prihvati.
Takođe iskreno, imao sam zadovoljstvo & priliku upoznati i ostati prijatelj sa ženama visokih performansi. Pogotovo u domenu pameti & inteligencije.

Što se statistike tiče, jasan je zakon velikih brojeva, tako da svako može da izvuče zadovoljavajuću generalizaciju na osnovu trocifrenog uzorka, posebno kada se govori o tako jednostavnom pitanju u kome postoje dve mogućnosti.

Na kraju krajeva, nisam ja odvalio nešto originalno nego zaključak koji je validan već vekovima unazad, a koji je postao sumnjiv u doba feminizma, kada su ga se muškarci počeli javno odricati u strahu da će ostati bez ... hm, vagine...

rastamann:
Videli smo sveshtenike koji guraju ruke u gace neduzne dece, a sada i ovaj

Sem što je poređenje besmisleno, ne vidim na koji način opovrgava stav, sem demonstracijom besmislenosti i suvišnosti od strane nekog ko je pretpostavljam muško.

kao da već nisu , ih! :)

znači, episkope, ti si reper i tačka, ja ako hoću da verujem ok, ako neću - ništa :)
a iskustva nisu samo tvoja već si i sintetisao slična iz okoline. Ok.Ti si iracionalan. Ko ZOna Sumraka si, nepotkrepljen. Misliš da će to postati istina zato što TI kažeš da "je validan stotinama godina" ? :lol:
Šovinizam je to, nemoć i beda Balkana.

:lol:
kakav lik...cudi me da takve ljudi uopste uzimaju za ozbiljno.

evo frida, i'm back. ;)

nego gde si ti betty videla dobre frajere, ja ih ne vidjam nigde...doduse samo po zemunu se krecem u poslednje vreme, ni zemunci nisu ono sto su nekad bili. :D a pogotovo su u pravosudju nikakvi...dok su zene u pravosudju, po pravilu, bas lepe. e da...jos da ti kazem ovo...crnci nisu dobri frejeri...no no no way...prepustam ti sve crnce ovoga sveta.
a to oko skromnosti. kao prvo, nisam ja bas uvek ozbiljna, i nekako kontam da se na osnovu mojih postova moze naslutiti kada se zezam, a kada zastupam neki svoj stav. a vi se uhvatili za tu moju recenicu ko pijani plota. elem, nema veze. mislim da ljudi cesto brkaju skromnost, smernost, introvertno ponasanje, stidljivost, nedostatak samopouzdanja...a to nije isto.. valjda zato sto su neki simptomi isti ili slicni. a sad skromnost...zapitala sam se, dok sam citala ovu temu, sta je uopste skromnost? i evo sad davim brata da mi odgovori a on ne zna, ali kaze da je to zanimljivo pitanje. :D moracu da uzmem "olovka pise srcem" da procitam definicije. :D ne mislim da je to kontrapod uobrazenosti (uobrazenost-smernost, mislim da je to relacija). dakle neskromnost nije uobrazenost. opet, intimno, ne mislim da sam skromna, i ne mislim da je to neka moja velika mana. mada mi je jedan bivsi decko koji me je video posle nekoliko godina posle casice rekao da sam ostala skromna kao sto sam uvek i bila, i da je to oducek cenio kod mene :lol: jesi ti betty skromna?

Betty:
Misliš da će to postati istina zato što TI kažeš da "je validan stotinama godina" ? :lol:
Šovinizam je to, nemoć i beda Balkana.

Kao prvo, nisam ja izmislio tu istinu. Ne znam kako da ti to objasnim ( a da ne uvredim tvoju ideju da si obrazovana osoba ), ali muški šovinizam nije balkanski proizvod, niti je potekao tek u dvadesetom veku.
Zato i podsećam na činjenicu da se vekovima kod poštenog muškog sveta smatralo da su žene intelektualno i moralno inferiorne muškarcima u istoj meri kao što su to i fizički.
Mislio sam da svi znaju da je to stav koji je važio hiljadama godina, a u zadnje vreme je odbačen.

Meni je jasno da zastupanje takvog stava čoveku ne može doneti ništa dobro u životu ( pa ni na forumu ), ali se on meni potvrđuje svakog dana.

Ah, da... Ja nisam iracionalan. Naprotiv, užasno sam racionalna osoba...

a mene nisi pitala?:O)
evo ja jesam....bas jesam...e bas bas...:)
Salu na stranu....uvek cu ostati ista....u to sam sigurna...jer evo zasto....tip sam koji ce radje stati sa crnim ciganinom .....eto tako....uvek sam bila vise naklonjena ljudima koji su autsajderi...nego nekim drugim koji su negde pored mene....prljav je to svet....
na srecu ima ljudi koji jos uvek stoje na zemlji i pored toga sto su "uspeli" ali retki su ti....obicno je to varijanta "niko niko kao ja niko niko..."

SKVO vesela, toooo ! :)
jesam, sigurna sam u to. Što ne znači da sam luzer :)
Dobro si primetila: komentarisala sam rečenicu, ne tebe. "Spining" je kad se, neznano kako i zašto, nekoj reči PROMENI ZNAČENJE i ona postane, umesto nečeg prvobitno super, postane neštp mnogo gadno i odurno.
Inače, to je stari marketinški štos, ali ovde nije reč o reklami tj,. brendiranju proizvoda.
Ili jeste, ali na jedan pakleni način.
Pogledaj reč .- vredan/vredna. Jel i tebe asocira na "glup/a"?
Razmislite dobro oko kojih reči sve imate dilemu kad vas neko pita da li ste to, pa mi javnite na pp.

Episkop:
Plaše se da će se otkriti tajna da nisu savršene. A to saznanje boli i njih same, samozaljubljene kakve jesu, šta bi tek bilo kada bi to saznao još neko !
Onog trenutka kada počne da puca slika o "lepoj, pametnoj, uspešnoj" i pokaže se nešto ružno, glupo i neuspeh na drugoj strani, onda 'vataju džadu...

Zasto..lepa , pametna i uspesna mora biti i ..savrsena..zar ne moze imati naprimer navlaku na sestici gore levo..ili ne biti religiozna ili..ne voleti Mitra Mirica..:-D

frida-kahlo:
a mene nisi pitala?:O)
evo ja jesam....bas jesam...e bas bas...:)
Salu na stranu....uvek cu ostati ista....u to sam sigurna...jer evo zasto....tip sam koji ce radje stati sa crnim ciganinom .....eto tako....uvek sam bila vise naklonjena ljudima koji su autsajderi...nego nekim drugim koji su negde pored mene....prljav je to svet....
na srecu ima ljudi koji jos uvek stoje na zemlji i pored toga sto su "uspeli" ali retki su ti....obicno je to varijanta "niko niko kao ja niko niko..."

bojim se da te nista nisam pit'o! :D
sala sala...gledala si valjda tu tln...
tako ti je to frida jos od kad se bira predsednik odeljenske zajednice pa nadalje...glava u oblacima...lazni sjaj, lazne vrednosti...svako ko je iskren prema sebi i prihvata sebe realno, sa svim svojim manama i vrlinama ima pravo da bude i skroman i neskroman a da to i dalje ostane prirodno i nenametljivo. glava u oblacima...sad me podseti na istoimeni film...obavezno pogledati...

p.s. o ala ste brze...ko brze gonsaleskinje...morala sam da editujem da napravim vezu sa postom na koj se moj post odnosi posto ste uspele da za par minuta iubacite nekoliko postova izmedju. :D

kučka:
Zasto..lepa , pametna i uspesna mora biti i ..savrsena..zar ne moze imati naprimer navlaku na sestici gore levo..ili ne biti religiozna ili..ne voleti Mitra Mirica..:-D

Point je u slici o savršenosti, ne i o stvarnoj savršenosti ( što je uostalom, nemoguće).
Što se navlake na šestici tiče, nema problema mogu svi zubi da joj budu veštaci.
Religioznost je nešto sasvim deseto, ne vidim gde je to nužno za savršenstvo ( da ne govorim o tome da bi to neko smatrao za minus).
Da ne voli Tarmi Rićmi - ja je zapravo plus ! Teško bismo mogli da govorimo o ženi od ukusa kada bi volela Tarmija bilo kao "umetnika", bilo kao mušku pojavu...

Episkop:
Point je u slici o savršenosti, ne i o stvarnoj savršenosti ( što je uostalom, nemoguće).
Što se navlake na šestici tiče, nema problema mogu svi zubi da joj budu veštaci.
Religioznost je nešto sasvim deseto, ne vidim gde je to nužno za savršenstvo ( da ne govorim o tome da bi to neko smatrao za minus).
Da ne voli Tarmi Rićmi - ja je zapravo plus ! Teško bismo mogli da govorimo o ženi od ukusa kada bi volela Tarmija bilo kao "umetnika", bilo kao mušku pojavu...

U tvojoj slici o savrsenosti( pih) ne mogu svi zubi da joj budu vestaci..Silikoni, eventualno.:wink:
Religioznost je nesto sasvim prvo..danas je jeres ne biti religiozan i ....uhhhh... ma kako ono nasa Bettily kaze..strik,strik..blah, blah....odoh ja ..:-D E..da..i Point je u ..fabuli radnje..:wink:

kučka:
U tvojoj slici o savrsenosti( pih) ne mogu svi zubi da joj budu vestaci..Silikoni, eventualno.:wink:
Religioznost je nesto sasvim prvo..danas je jeres ne biti religiozan i ....uhhhh... ma kako ono nasa Bettily kaze..strik,strik..blah, blah....odoh ja ..:-D

Nije to moja slika. Govorim o slici koju dotična osoba, optužena da je lepa, pametna & uspešna, pruža okolini o sebi samoj.
Za religioznost si u krivu. Ko je religiozan, danas se obično smatra za idiota suženih pogleda na svet itd.

Back