Crnugović
Primećen član
- Poruka
- 840
""kako ljudi iz Vojvodine ili npr iz Beograda..."" Sve ti znaš, ekspert za populaciju i dešifrovanja njihove psihe jelte??Ok,razumem sta hoces da "kazes",ali da li ti razumes mene kada pokusavam da ti objasnim kako ljudi iz Vojvodine ili npr iz Beograda (koji su tu rodjeni) dozivaljavaju sve te govore bilo kojih prekodrinskih Srba?
Kada sam napisao "zavijaju" mislim da u govoru previse isticu neke samoglsnike....
A i vecinu ljudi po Vojvodini (i Beogradu) ne zanima na cemu se bazira srpski govor,oni samo primete kada se neki srpski govor drasticno razlikuje od njihovog,i kad to cuju pocnu da "prevrcu ocima"........eto,takvo ti je stanje u praksi i na "terenu",a ti nastavi da verujes u nekakve standarde srpskog govora iz Hercegovine i Tunguzije i kako mi Vojvodjani jedva cekamo da cujemo te naglaske i akcente...
""Kada sam napisao "zavijaju"..."" Pa baš govor "Lala" meni ispada zavijanje/razvlačenje, te mi pritom simpatičan i opušten govor ne izaziva nikakvo kolutanje očiju, verovatno se dobro ujutro umijem

""A i vecinu ljudi po Vojvodini (i Beogradu) ne zanima na cemu se bazira srpski govor,oni samo primete kada..." Još jedna ekspertska analiza nema šta

Kad shvatiš da si pretero u tom nekom lokal patriotizmu, ćeš možda se otresti te malograđanštine
No hard feelings