Da li bi mladi trebali da razmisle o napustanju drzave?

Da li bi mladi jednostavno trebali da odu?

• DA

• NE

• CEK SAMO DA UDJEMO U EU (ima da rastu pare na grani)

• CEK SAMO DA UDJEMO U EVRO-AZIJSKU UNIJU

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ја радим читавог живота, и делујем сопственим примером на своју околину.
Ником ништа не "покушавам да објасним" .

Радим по својој савести, часно и поштено, и не мислим због тога посебно на "онај свет". Нисам трговац.
Mislim da bi ti kao priznati intelektualac u ovom drustvu trebala da das vise, da se vise angazujes jer posedujes odredjeni ugled i puno ljudi bi te barem poslusalo, a neki bi mozda i shvatili. i nisam mislio da si trgovac, kroz metaforu sam pokusao da kazem da je to ono sto bi trebala da uradis i budes mirne savesti kao osoba koja je uradila najbolje sto je u odredjenim okolnostima mogla.

a vređanje je znak... nemoći? :lol:
nisi dužan, ali se bar drži teme. pitala sam te nešto... ako umeš, odgovori.

Mogu ja da probam da naucim dete ometeno u razvoju , recimo, linearne jednacine ili da pricamo o vilozofiji, ali to je stvarno besmisleno trosenje vremena. Tako da bi te zamolio da mi se skines sa kicme, nemam vremena za tebe.

O tome ti pričam!!
Pa kako dete da vaspitaš i objasniš mu,da je u ovo vreme prošle godine euro bio 116 din,danas 113 din,a sve poskupilo za 50%.
Kako mu objasniti da NEMA i zašto NEMA?

Tako sto ces mu objasniti sta su mu prava, koja su mu prava uskracena, kako se bori za svoja prava, i kako je doslo do situacije da nema svoja osnovna prava. Nama su potrebna dela, a ne reci. Pokazi svom detetu kako se bori, budi mu uzor, neka se ponosi sa tobom.

Tako sto ces mu objasniti sta su mu prava, koja su mu prava uskracena, kako se bori za svoja prava, i kako je doslo do situacije da nema svoja osnovna prava. Nama su potrebna dela, a ne reci. Pokazi svom detetu kako se bori, budi mu uzor, neka se ponosi sa tobom.

kako da mu pokaže?
svako ko misli da nešto može da promeni u ovoj državi je budala. svako ko misli da treba žrtvovati sebe i svoju decu zarad nekog 'višeg državnog cilja' je degenerik.

Svako ko ispravlja tudje greske tipa pravopis, a pocinje recenicu malim slovom je nedovoljno mentalno i socijalno razvijena licnost i nema prava da komentarise bilo sta jer je nepismen.(po njihovoj shemi sveta da si intelektualno superioran ako si dobro savladao pravopis) A, tek kada totalno socijalno nesvesno bice tvrdi da svako ko hoce da uredi svoju zemlju i ucini je povoljnijom za zivot i razvoj jeste degenerik, onda je to za masovni aplauz i pojavljivanje u svim nezavisnim medijima kao vodilja,i kao uzor.

Eto Milunka, imas duznost i obavezu da mladima u svojoj okolini pokusas da objasnis kako u stvari sve funkcionise, pa kad ides na onaj svet da to bude mirne duse.

Šta tu ima da im objašnjava kad joj na reveru još stoji zalepljena udarnička DS članska karta ...jaka nauka u takvim slučajevima .:D

- - - - - - - - - -

Eto Milunka, imas duznost i obavezu da mladima u svojoj okolini pokusas da objasnis kako u stvari sve funkcionise, pa kad ides na onaj svet da to bude mirne duse.

Šta tu ima da im objašnjava kad joj na reveru još stoji zalepljena udarnička DS članska karta ...jaka nauka u takvim slučajevima .:D

Svako ko ispravlja tudje greske tipa pravopis, a pocinje recenicu malim slovom je nedovoljno mentalno i socijalno razvijena licnost i nema prava da komentarise bilo sta jer je nepismen.(po njihovoj shemi sveta da si intelektualno superioran ako si dobro savladao pravopis) A, tek kada totalno socijalno nesvesno bice tvrdi da svako ko hoce da uredi svoju zemlju i ucini je povoljnijom za zivot i razvoj jeste degenerik, onda je to za masovni aplauz i pojavljivanje u svim nezavisnim medijima kao vodilja,i kao uzor.

Ae sad , ja ne znam ovu gologuzu , a i ti si mi poprilična enigma ali mi oboje delujete dosta pismeno , a ja tu ne grešim. Jedino ako ona nije južna pruga , a tu su pravila sasvim druga.

A, oko ovoga : Da li bi mladi trebali da razmisle o napustanju drzave?

Za razliku od onih koji su iskoristili priliku k'o ovaj gore izbosne i slični pa emigrirali trbuhom za kruhom o trošku međunarodnih organizacija i same Srbije po izbegličkom statusu , napolje odlaze i otišli su sposobni i stručnjaci jer je i njima belosvestkim pun **** njihove bede i socijale , a da se još bakću sa našim nepismenim i neobrazovanim diplomcima megasega bleje i ostalih napabirčenih i nepriznatih šatro fakulteta .

U prevodu : bi oni al' ih niko takve neće.

- - - - - - - - - -

Ae sad , ja ne znam ovu gologuzu , a i ti si mi poprilična enigma ali mi oboje delujete dosta pismeno , a ja tu ne grešim. Jedino ako ona nije južna pruga , a tu su pravila sasvim druga.

A, oko ovoga : Da li bi mladi trebali da razmisle o napustanju drzave?

Za razliku od onih koji su iskoristili priliku k'o ovaj gore izbosne i slični pa emigrirali trbuhom za kruhom o trošku međunarodnih organizacija i same Srbije po izbegličkom statusu , napolje odlaze i otišli su sposobni i stručnjaci jer je i njima belosvestkim pun **** njihove bede i socijale , a da se još bakću sa našim nepismenim i neobrazovanim diplomcima megasega bleje i ostalih napabirčenih i nepriznatih šatro fakulteta .

U prevodu : bi oni al' ih niko takve neće.

CigaNJi su narod nomada, usrećili su se.
Nego Amerika nudi najkvalitetniji smeštaj....
tent_city_10_large.jpg
[/IMG]

:hahaha: Dobra ti je fora da kopiraš sa neke pete teme neku random sliku da bi dokazao... šta? Ovako izgleda pola Srbije, ali ne, Amerika je ta koja je užas jel? Sigurno, jer si tipičan ksenofobični pećinski čovek. Ti slobodno ostani u ovoj zemlji i propadni a pusti normalne ljude da odu odavde.

Drugarica Milunka je umna zena i u svakom trenutku moze da revidira svoje stavove i drustveno korisno delovanje.

Misliš u SNS člansku kartu...ne sumnjam da već nije :D[/QUOTE]

Vreme je da prestanete da se krecete po tom lavirintu za pacove znanom kao politicke stranke, da se probudite, pogledate svoju blizu okolinu i pocnete odatle. Umesto da pomazete napustene zivotinje da pomognete porodici iz komsiluka koja ima probleme sa ishranom i skolovanjem svoje dece, da pogledate stare i nemocne, da im makar malo olaksate zadnje dane u ovom paklu. Za pocetak.!

Ako su stvarno sposobni i poseduju odredjena znanja, uvek su dobrodosli svi ti koji su otisli.

Okusili su oni gastarbajterski 'lebac i nema tu vraćanja sem ako ih ti tamo ne šutnu u domaju , a i to se dešava.

Ne vidim ni gde bi se to vratili kad su stranci i ovde sve okupirali...i ovo malo što još radi.

p.s. Koji je klinac s ovim dupliranjem postova , šta su opet "stručnjaci" ukakili ? :roll:

Za agresivne mere nije potreban mozak i razmisljanje. Rezultat toga je jos gori od onoga sto zelis da promenis. Nasilje nije resenje, nasilje je problem. Budite Hriscani, budite Svetosavci, delajte iz ljubavi, ne cinite drugima ono sto nebi da cine vama. Razumes?

Sta god... ali pod pametnim vodjstvom.. onda za kraj obesiti par njih koji su se mnogo uneli...

Sta god... ali pod pametnim vodjstvom.. onda za kraj obesiti par njih koji su se mnogo uneli...

Klasika, uvek treba pametan vodja koji resava sve probleme,i umesto da se pokrenes i potrazis neko odrzivo resenje ti bi da polomis nekog, ako moze da ga obesis i sl. Najveca kazna tim lopovima koji vladaju nama je oduzimanje privilegija i pokradenog, a sve to zacinjeno ogranicavanjem uticaja na drustvo putem zatvaranja u male zajednicke celije sa ostalim kriminalcima.

Mladi bi trebali da razmisljaju o tome kako da promene svoju zemlju a ne da kao nomadi stalno beze preko a ovamo usta puna Srbije.To se radi recimo kao u Grckoj ili Brazilu vlast donese neku nepopularnu meru i odmah na ulice izadje 200 do 300000 ljudi.I sta vlast moze tada da uradi da popusti naravno jer protiv tolike sile ne moze apsolutno nista.Pogotovo ovi nasi lopovi na vlasti oni cvikaju kada izadje 7000 ljudi a sta bi tek radili kada izadje 200000.U Brazilu je ove godine povecana cena autobuske karte narod izasao na ulice i vlast odmah vratila stare cene.Ili u Francuskoj pre neku godinu kada su hteli da uvedu sat vremena duze radno vreme Francuzi su izasli na ulice malo porazbijali Pariz i vlast odustala od tog predloga.Medjutim svi ovi primeri nama nisu dovoljni ili nismo culi za njih.Obzirom da smo ovakvi kakvi smo nama je mnogo lakse da sa pojavom prvog problema uzmemo kofer u ruke i pravac inostranstvo.Takav je i mentalitet Cigana.Samo sam mislio da mi nismo na tom nivou.

Vidim da si proputovao svet i da uviđaš kako je naša zemlja najbolja od svih. Zar ne vidiš koliko smo napredni? Najbogatija smo zemlja, imamo fenomenalne uslove i za školovanje i za rad. Društvo je korak ispred svih ostalih zemalja, uopšte nam nije teško. :)

Ako neko ne želi da ostane u Srbiji, ne mora, nije ni na koji način dužan da ostane.

Vidim da si proputovao svet i da uviđaš kako je naša zemlja najbolja od svih. Zar ne vidiš koliko smo napredni? Najbogatija smo zemlja, imamo fenomenalne uslove i za školovanje i za rad. Društvo je korak ispred svih ostalih zemalja, uopšte nam nije teško. :)

Ako neko ne želi da ostane u Srbiji, ne mora, nije ni na koji način dužan da ostane.
Pa ajde da je napravimo boljom.Onda ce drugi da dolaze da zive ovde.

Back