buudala
Stara legenda
- Poruka
- 84.652
Interesantno kako niko ne razmatra cinjenicu da moze i da se vrati posle nekog vremena.
Bio i vratio se 1991.
I nikad više neću nigde da idem, sem turistički.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Interesantno kako niko ne razmatra cinjenicu da moze i da se vrati posle nekog vremena.
svako ko može treba da ode negde gde će bolje živeti, i ja bih da imam neku praktičnu priliku, ali nemam.
naviknu se ljudi na svašta, i trpe svašta, nismo mi najgori , znate i sami da ima mnogo gorih mesta na planeti, pa ljudi životare, trpe, bleje, pasu...
skoro sam čuo neki citat "...tiranin treba da zna da ne otme potlačenima baš sve, jer dokle god ima neku mrvu koju može da čuva, potlačena masa se neće pobuniti. tek kada izgube svaku nadu izgube i strah..."
zato preko granice beže najgori slučajevi, avganistanci, sirijci, afrikanci... a mi , mi smo još uvek "super" !
Оно што вреди напоменути јесте да бар пола радно способних Срба нема ништа да понуди било ком послодавцу, ни у Србији ни још мање ван ње.
Они којима је у Србији најгоре реално немају шта да траже ван Србије, а и да оду и тамо негде ће радити најгоре послове и бити дно друштва.
Za takve u Srbiji postoje odlični poslodavci.Testiranje za zaposlenje počinje od graktanja po mitinzima...Оно што вреди напоменути јесте да бар пола радно способних Срба нема ништа да понуди било ком послодавцу, ни у Србији ни још мање ван ње.
Они којима је у Србији најгоре реално немају шта да траже ван Србије, а и да оду и тамо негде ће радити најгоре послове и бити дно друштва.
Da, ali opet, bolje je biti "dno drustva" u Svedskoj nego u Srbiji, jer ovde to podrazumeva minimalac od 150 evra i ranu smrt od jeftinih cigareta i metil-rakije, a tamo jedan sredjen skroman zivot, i penziju od koje ovde moze lepo da se zivi i dozive najmanje kasne 70te.
Pa vratis se kao penzionerКад се навикнеш на десетоструко боље тешко је да се вратиш на горе.
И оно што ти сад не смета тад ће ти сметати, а оно што ти и сад смета ће те излуђивати.

Па оно јесте и то што кажеш, само познајући такве људе они тамо опет нису задовољни, степен интеграције им је нулти, и дане и ноћи проводе маштајући о "нашој јууги" и сличном.
A gde si ti otisao?
Dakle ni ne znam odakle bih poceo pricu......
Kao sto svi mozemo zakljuciti zadnjih 13 godina nisu ovoj drzavi donele nista dobro.
Vlast je vec napravila krug od 360 stepeni i sada vladaju oni koji su i 90-tih.
Dakle svaki dan vidimo da je otkrivena neka afera za koju niko ne bude kaznjen:
1.Setimo se samo ukradenih glasackih listica.....
2.Kofer
3.Satelit
4.Pre nekoliko nedelje koliko je samo tona zitarica ukradeno iz robnih rezervi?
Postavlja se pitanje da li uopste mladi ljudi treba da trose svoje vreme i trud na ovu ,,olupinu`` od drzave?
Svakako da bi trebalo da odu bez razmisljanja, da bi njihova deca izbegla sudbinu koju su oni imali - provesti detinjstvo i mladost u Srbiji.

Postoji realna opasnost da ćeš po završetku studija kada se suočiš sa traženjem posla,malim primanjima u odnosu na obim i težinu posla promeniti mišljenje.Svi smo mi bili puni entuzijazma za vreme studija.Danas ne mogu da nađem ni par ljudi iz moje generacije koji su ostali u Srbiji.Oni koji su otišli ne mogu da se načude mom kretenizmu i tvrdoglavosti,jer ne želim da idem napolje,a imam priliku.
Pa vratis se kao penzioner
Inace znam vise premera.
Том пензионеру мир и добар здравствени систем требају највише.
Знаш ко може да се врати? Онај ко у својој глави и свом срцу никад и није отишао, који је свој живот другде увек третирао као робију, који није направио ни једног пријатеља међу људима те земље а камоли био у вези са тамошњом женом, који тамошњи језик говори као што горила Коко говори језик глувонемих, који није прочитао ништа од тамошњих писаца - додуше не чита и онако, то прескочи - и једноставно са том културом и народом нема баш никакве везе осим што га је "поћерало", силом прилика, из роднога краја да се тамо међу њиовима смуца, јој.
Али то су лузери. Људи који иду на четири ноге.
Том пензионеру мир и добар здравствени систем требају највише.
Знаш ко може да се врати? Онај ко у својој глави и свом срцу никад и није отишао, који је свој живот другде увек третирао као робију, који није направио ни једног пријатеља међу људима те земље а камоли био у вези са тамошњом женом, који тамошњи језик говори као што горила Коко говори језик глувонемих, који није прочитао ништа од тамошњих писаца - додуше не чита и онако, то прескочи - и једноставно са том културом и народом нема баш никакве везе осим што га је "поћерало", силом прилика, из роднога краја да се тамо међу њиовима смуца, јој.
Али то су лузери. Људи који иду на четири ноге.
Trebalo bi mnogo više raditi na razbijanju iluzija i predrasuda u vezi sa OSTANKOM u Srbiji.
Oni koji žele da odu i imaju šansu za to, neka odu. Svako iskustvo je dragoceno, a možda se i isplati.
Bitni su oni koji žele da ostanu - iz patriotskih, porodičnih, ili nekih drugih razloga, nije bitno. Najveći potencijal je na selu, u poljoprivredi, seoskom turizmu, pčelarstvu, voćarstvu, mlekarstvu (mlečni proizvodi), ...
Prvo treba razbiti (kod mladih) iluziju da je uspeh u životu - otići u veliki grad: BG, NS, NI, LE, KG, ... Tamo postaju "dodjoši" koji se brže, ili teže (ili nikako) uklapaju u sredinu, pri tom stiču razne komplekse, gnev, odbojnost, nezadovoljsvo, ... Što je još gore, ne nalaze posao i, da se ne bi vratili u zavičaj, postaju lak plen za razne manipulante, kriminalce i sl. Bez ikakvih sredstava za život, pristaju na sve i tu počinje njihov kraj, koji obično ide sa alkoholizmom, drogom i sl.
Mnoge devojke, takodje, očekujući ulazak u "VIP-društvo, postaju "poslovna pratnja" galantnim dedama, pdvrgavaju se plastičnim operacijama, jer je to ulaznica za estradu, pa ako ništa ne uspe, nažalost, završi se prostitucijom.
Svaka čast onim mladima koji, posle uspešnog školovanja, nadju pristojan posao i otpočnu normalan (porodičan) život.
Zato, treba prvo razbiti ilizije - kako je gore opisano.
Posle toga, treba razbiti predrasude o životu na selu. Danas kad su komunikacije raznovrsne: dobri putevi, kabl/sat TV, INTNT, mobilna/fix.telefonija,....nijedno selo nije toliko daleko da se ne može biti u kontaktu sa gradom, informacijama, praćenjem naučne tehnologije, političke situacije, zabave itd.
Ono što treba prvo i osnovno uraditi, to je prava reforma školstva - prema realnim potrebama Srbije. Ko je talentovan (matematičar, muzičar, sportista, itd.), a ima mogučnosti od roditelja, neka studira i neka se "traži" u Srbiji, ili van nje. Oni, mnogo brojniji, o kojima smo ovde i govorili, treba da završavaju SREDNJE STRUČNE škole:
za tehničara veterine, poljoprivrede (po odgovarajućim odsecima), automehaničara (za održavanje automobila, traktora, kombajna i sl.
Dakle, treba ostati na selu i biti školovani "rančer", biti svoj gazda na svojoj zemlji - bez raznih mobinga, ucena, poniženja, ili bez ikakvog posla i perspektive. Uz vredne i iskusne roditelje, za početak, pa posle samostalno, otvoriti proizvodnju mlečnih, suhomesnatih proizvoda, hladnjače sa voćem i povrćem,.... U poslednje vreme se daju i podsticaji za ovakve svrhe, sa rokom otplate od nekoliko godina - dok se "stane na noge". Uz sve to. odlično ide i turizam u domaćpj radinosti itd.
Dakle ni ne znam odakle bih poceo pricu......
Kao sto svi mozemo zakljuciti zadnjih 13 godina nisu ovoj drzavi donele nista dobro.
Vlast je vec napravila krug od 360 stepeni i sada vladaju oni koji su i 90-tih.
Dakle svaki dan vidimo da je otkrivena neka afera za koju niko ne bude kaznjen:
1.Setimo se samo ukradenih glasackih listica.....
2.Kofer
3.Satelit
4.Pre nekoliko nedelje koliko je samo tona zitarica ukradeno iz robnih rezervi?
Postavlja se pitanje da li uopste mladi ljudi treba da trose svoje vreme i trud na ovu ,,olupinu`` od drzave?
Sve to sto si napisao je idilicno, ali nece biti sprovedeno u Srbiji.
Kao sto sam napisala na drugoj temi, prethodna vlast nas je zaduzila za mnogo milijardi evra, trenutna za samo godinu dana za jos 4, a ni jedan jedini evro nije potrosen za sistem za navodnjavanje, bez koga nema poljoprivrede. Sve dok kao dodole budemo prizivali kisu, ovo sto si napisao nema nikakvog smisla.
Tako da, dok na politickoj sceni Srbije budemo gledali njuske koje gledamo poslednjih 20 godina, jedno vreme na vlasti a onda u opoziciji, pa samo obrnes redosled, a izvesno je da cemo ih gledati (vidi samo naprednjacku ekstazu na temi o RTS pretplati), mladi bi trebalo ne da idu odavde, nego da beze glavom bez obzira.