Da li bi mladi trebali da razmisle o napustanju drzave?

Da li bi mladi jednostavno trebali da odu?

• DA

• NE

• CEK SAMO DA UDJEMO U EU (ima da rastu pare na grani)

• CEK SAMO DA UDJEMO U EVRO-AZIJSKU UNIJU

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Sta vredi sto neki vole svoju domovinu kada ona ne vole njih ?
Ова је земља проклета, ал' моја .

- - - - - - - - - -

Tako sto ce da se okane politikanstva i da se okrene resavanju problema u svojoj blizoj okolini. Da bude solidaran, otvoren za sve, da trazi resenje, ako ga ne nadje da pita pametnije od sebe, da se udruzuje, zahteva svoja prava..itd.
Да.

Али пре свега, да се посвети раду, и да не кукумавчи у празно.

Svako treba da gleda samo sebe, da gleda kako da uredi svoj licni zivot i kako da njemu samom bude sto bolje. Zivot je jedan i kratak i treba ga prozivjeti sto kvalitetnije.

Alo isuse, sabornost je odlika tvog naroda kroz vekove, samo zahvaljujuci njoj smo opstali. Da je svako gledao samo svog buljsona nebi nas bilo.Ako hoces da imas kvalitetan zivot treba da stvoris okruzenje u kome ces ga ziveti, a to nikako nemozes sam. Zato razmisli jos jednom, kreni od proste cinjenice da ormar ne mozes da premestis iz jednog kraja sobe u drugi bez pomoci.

Alo isuse, sabornost je odlika tvog naroda kroz vekove, samo zahvaljujuci njoj smo opstali. Da je svako gledao samo svog buljsona nebi nas bilo.Ako hoces da imas kvalitetan zivot treba da stvoris okruzenje u kome ces ga ziveti, a to nikako nemozes sam. Zato razmisli jos jednom, kreni od proste cinjenice da ormar ne mozes da premestis iz jednog kraja sobe u drugi bez pomoci.

koji je procenat nepismenih i slabopismenih građana srbije?
takvi nam ostaju... tako nam i treba.

Ова је земља проклета, ал' моја .

- - - - - - - - - -

Да.

Али пре свега, да се посвети раду, и да не кукумавчи у празно.

Pre svega treba da postane svestan koliko je mocan, koliko njegov glas vredi. Da, rad, ali prvo rad na sebi.

- - - - - - - - - -

koji je procenat nepismenih i slabopismenih građana srbije?
takvi nam ostaju... tako nam i treba.

Neko ko se hvata za formu, greske u kucanju i sl, a nevidi sustinu moze da odhebe do ljisa i tamo zavodi funkcionalno nesposobne kao sto je ona.

Mladi bi trebali da razmisljaju o tome kako da promene svoju zemlju a ne da kao nomadi stalno beze preko a ovamo usta puna Srbije.To se radi recimo kao u Grckoj ili Brazilu vlast donese neku nepopularnu meru i odmah na ulice izadje 200 do 300000 ljudi.I sta vlast moze tada da uradi da popusti naravno jer protiv tolike sile ne moze apsolutno nista.Pogotovo ovi nasi lopovi na vlasti oni cvikaju kada izadje 7000 ljudi a sta bi tek radili kada izadje 200000.U Brazilu je ove godine povecana cena autobuske karte narod izasao na ulice i vlast odmah vratila stare cene.Ili u Francuskoj pre neku godinu kada su hteli da uvedu sat vremena duze radno vreme Francuzi su izasli na ulice malo porazbijali Pariz i vlast odustala od tog predloga.Medjutim svi ovi primeri nama nisu dovoljni ili nismo culi za njih.Obzirom da smo ovakvi kakvi smo nama je mnogo lakse da sa pojavom prvog problema uzmemo kofer u ruke i pravac inostranstvo.Takav je i mentalitet Cigana.Samo sam mislio da mi nismo na tom nivou.

Pre svega treba da postane svestan koliko je mocan, koliko njegov glas vredi. Da, rad, ali prvo rad na sebi.

.
"Рад" подразумева све то, и на себи, и за себе, и за заједницу.

Има толико могућности овде око нас, само треба бити решен, радознао и вредан.

CigaNJi su narod nomada, usrećili su se.
Nego Amerika nudi najkvalitetniji smeštaj....
tent_city_10_large.jpg
[/IMG]

"Рад" подразумева све то, и на себи, и за себе, и за заједницу.

Има толико могућности овде око нас, само треба бити решен, радознао и вредан.

Eto Milunka, imas duznost i obavezu da mladima u svojoj okolini pokusas da objasnis kako u stvari sve funkcionise, pa kad ides na onaj svet da to bude mirne duse.

Mozda smo nekada kolektivno zivjeli ali sada je doslo vrijeme da kao sto rece "gledas samo svog buljsona". Jer komsija ti sigurno nece dati zalogaj kada ogladnis. Cak sta vise, uzece ti i ono sto imas da bi gledao kako se patis. Takvi smo mi. Ono sto sam zaradis to ces i imati. Nazalost polovini nasih gradjana nasa zemlja nemoze dati mogucnost da zaradi za normalan zivot. Zato je bolje da ta polovina koja se pati jednostavno ode tamo gdje moze zaraditi i normalno zivjeti a da te prazne price o ognjistima, precima, tradicijama i ostala palamudjenja ostavi politicarima. Oni barem znaju od toga napraviti pare.

Eto Milunka, imas duznost i obavezu da mladima u svojoj okolini pokusas da objasnis kako u stvari sve funkcionise, pa kad ides na onaj svet da to bude mirne duse.
Ја радим читавог живота, и делујем сопственим примером на своју околину.
Ником ништа не "покушавам да објасним" .

Радим по својој савести, часно и поштено, и не мислим због тога посебно на "онај свет". Нисам трговац.

Back