Da li bi mladi trebali da razmisle o napustanju drzave?

Da li bi mladi jednostavno trebali da odu?

• DA

• NE

• CEK SAMO DA UDJEMO U EU (ima da rastu pare na grani)

• CEK SAMO DA UDJEMO U EVRO-AZIJSKU UNIJU

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Па отприлике.

Цео радни век треба неком да се доказујеш и опет ћеш бити обичан мали гастарбајтер који је дошао трбухом за крухом.

Мене би био блам да тако живим, за то стварно треба имати ђон-образ.

Tačno ali iz kakve su bosanske i ine vukohebine pobegli , njima su i švapske selendre metropole , a osećaj jadnosti prirodno stanje.

Na terenu je još gori utisak.

Najmanje je gastarbajtera među njima tako da su zanemarljivi, a i ono malo što ih ima su daleko kultivisaniji od gore pomenutih jer su samo otišli na isto bez da ih išta tamo negde fascinira. Ovim prvim je i Beograd fascinacija poput švapskog sela.

- - - - - - - - - -

Najmanje je gastarbajtera među njima tako da su zanemarljivi, a i ono malo što ih ima su daleko kultivisaniji od gore pomenutih jer su samo otišli na isto bez da ih išta tamo negde fascinira. Ovim prvim je i Beograd fascinacija poput švapskog sela.

- - - - - - - - - -

Ja, kako se vec zna, dugo zivim u Nemackoj, a i posao mi je takav da vidjam, upoznajem i Kurtu i Murtu iz bivse YU.

cesto imam utisak da sam ja jedina iz Srbije koja ovde boravi. Uvek su u pitanju ljudi iz Bosne, Srbi iz Hrvatske, iz AP , ali Beograda, Nisha treba ih traziti
kao iglu u plastu sena. Ovo je sada samo neka moja licna opservacija, nisam sociolog da se bavim nekim ispitivanjima.

За мене је гастарбајтер свако ко ради ван своје земље. Култивисан, некултивисан, свеједно.

Beograđani se lako uklope i stope sa domicilnim tako da se ne razlikuju od njih, a ove druge ni treća generacija ne spasava praziluka i prepoznatljivi su na kilometar.

O našem širokom obrazovanju da ne pričam gde i domicilne šijemo za pet dužina , doduše to se odnosi na starije od 40 godina, ovi mlađi su po pravilu mahom nepismeni i neobrazovani ma odakle da potiču mada se i tu opet vidi razlika.

За мене је гастарбајтер свако ко ради ван своје земље. Култивисан, некултивисан, свеједно.

Gastarbajter je izraz koji je izmisljen u Nemackoj, nigde ga u nekoj drugoj zemlji i na bilo kom drugom jeziku ziv covek ne koristi,
a smisljen je naravno iz zlih namera , znacilo bi to da covek , lekar ili inzenjer informatike ode u Dubaj da radi na odredjeno vreme
nije gastarbajter, ali ako je u Nemackoj onda jeste.
Ili kako ti to sve vidis?

Rajka , ko je ova nova koleginica , da znam kako da se postavim ? :D

e, fino : ručkić gotov, kuća proluftirana, roletne spuštene, klima uključena i sad mogu i nečem pametnom da se posFetim :cao:

- - - - - - - - - -

e, fino : ručkić gotov, kuća proluftirana, roletne spuštene, klima uključena i sad mogu i nečem pametnom da se posFetim :cao:

- - - - - - - - - -

Rebeka syle!:D Pa gde si ti drazesna, nije te bilo, ili mi se samo cini?:D

Back