Krishna
Elita
- Poruka
- 24.184
Ne, to je bio dio Bosne prije OC. Pa za vrijeme OC. Dok ovuda nisu počeli makazama da prekraraju, AC u kooperacija sa OC.
Tvoje Gacko je bilo epicentar srpske srednjevijekovne države Ćitadelo!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, to je bio dio Bosne prije OC. Pa za vrijeme OC. Dok ovuda nisu počeli makazama da prekraraju, AC u kooperacija sa OC.
cim je Ishaković jasno mi je o kakvom originalnom turcinu se radiPazi nešto , ako misliš na ono kod Novog Pazara, onda da kažem da je osnivač Novog Pazara isti kao i osnivač Sarajeva Isa-beg Ishaković.
pa kako sad i osmanski i vas , to su dve razlicite velicine ?Pa da, osmanski je bio i Mehmed-paša Sokolović. Osmanski a naš![]()
Није био на -ић. Каснија традиција је преиначила његов прави патроним.cim je Ishaković jasno mi je o kakvom originalnom turcinu se radi![]()
Kakva je to Raška bez Rase?
ja cu ti iz prve odgovorim sugradjanineOve godine se navršava 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i oslobođenja/okupacije Crne Gore od strane vojske Srbije. Možda upravo vođeni tim jubilejem vlada Crne Gore i neke crnogorske organizacije su sprovele i sprovode razne akcije kojim iskazuju svoje mišljenje o tom (ne)slavnom događaju, pokušavajući što više da osude taj događaj.
I kao rezultat svega toga dobili smo postere po gradovima Crne Gore gde su srpski vojnici prikazani kao okupatori, palikuće i teroristi i na kojima se navodi kako je srpska vojska pobila na hiljade ljudi i zapalila na hiljade kuća, kako su žene silovane i šta sve ne.
S druge strane dobili smo i najavu da skupština Crne Gore planira da poništi odluke Podgoričke skupštine (nisam znao da istorija može da se poništi i izbriše), da će država uzeti pod svoje sve crkve i manastire SPC-e (što CPC svakako pozdravlja), da će se novčano kažnjavati svako ko ne ustane na intoniranje himne koju je napisao poznati srbofob, fašista i antisemita Sekula Drljević.
Da ne spominjem i sve glasniju priču oko dobijanja (ili kako bi neki rekli povratka) autokefalnog statusa Crnogorske Pravoslavne Crkve čime bi Srpska Pravoslavna Crkva (Mitropolija crnogorsko-primorska) postala višak, pa čak i uljez u Crnoj Gori.
E sad otkud odjednom tolika promena raspoloženja i identiteta među Crnogorcima? Da li su Crnogorci oduvek bili poseban narod ili se potreba za tom posebnošću javila upravo nakon preuzimanja kontrole nad Crnom Gorom od strane Karađorđevića i pojavom zelenaša i bjelaša?
Ili je bilo kako crnogorski istoričar Živko Andrijašević kaže - da su crnogorski vladari, a posebno kralj Nikola, bili samo politički Srbi, odnosno da su iščekivali povratak srpskog Carstva kojeg bi i oni bili deo, iako su bili svesni svoje posebnosti. Ali to je valjda bio neki viši cilj, pogotovo ako je postojala mogućnost da crnogorska dinastija preuzme vlast nad tom velikom srpskom državom.
I još jedno pitanje malo van ovog koloseka - zašto Porfirogenit ne ubraja Duklju među srpske zemlje?
sukovic je obican brav neslani...Još jedan primer hvatanja Darka Šukovića u laži.
Naime naš dobro poznati i dragi voditelj Darko je u jednoj svojoj emisiji pre nekoliko godina pozivajući se na radove i istraživanja Gorana Komara izjavio da do 19. veka u Boki nije bilo Srba.
Da vidimo šta sam Goran Komar kaže na tu tvrdnju.
Od 3:42 do 9:38
imaju amsineirju zapada, koji je time rzadvoji srpski narod!Upravo sam slušajući Andrijaševića i presekao da otvorim temu o ovome. Moram da priznam da mi je bilo zanimljivo ga slušati. Govorio je skroz razumljivo, nepristrasno, iskreno... sve dok ga onaj Šuković nije pitao otkud srpstvo među Crnogorcima.
E tu me je razočarao, jer je krenuo sa pričom kako je tada prosečni Crnogorac bio nepismen, još uvek je verovao da je Zemlja ravna ploča, pa ga nije bilo teško ubediti iz ovog ili onog razloga da je Srbin.
Ali opet Andrijašević je za onog nesrećnog Novaka Adžića profesionalac. Istoričara u pokušaju Ćosovića da i ne spominjem.
A zanimljivo mi je ovo da je Andrijašević bio ubeđen da procenat Srba u Crnoj Gori konstantno raste, pa je čak uzimao i procente glasanja na referendumu 2006. kao neki reprezent nacionalne strukture u Crnoj Gori po kojem bi procenat Srba još više porastao u odnosu na popis iz 2003.
Procenat Srba bi verovatno i nastavio da raste da je zajednička država opstala, ali je već na sledećem popisu 2011. procenat Srba spao sa 32% na 28.7% i bojim se da će u budućnosti samo i opadati i da će se crnogorski nacionalni korpus širiti na račun srpskog.
Mislim da će na popisu 2021. Srba biti jedva preko 20%.
Jaku propagandnu mašineriju Crnogorci imaju iza sebe, a diskriminaciju koju sistematski sve vidljivije sprovode da ne spominjem.
Bukvalno se stvara atmosfera da su Srbi gosti u Crnoj Gori, da su nepoželjni, okupatori, agresori i šta sve ne.
Ko je Kapetan Mark?sukovic je obican brav neslani...
meni svaki komandant je kapetan.... tako i onaj sa ontarija...Ko je Kapetan Mark?
necemo se svadjati sugradjanineZnači ti si poreklom iz Pipera gde je srpstvo gotovo ugašeno, ali si zato imao obraza da mene uhodiš i objašnjavaš mi kako Srbi iz Vojvodine ne vrede ništa.
Prvo kreni od svog dvorišta, ubedi svoje rođake da su Srbi pa onda drži nama predavanja o srpstvu, ko su pravi Srbi i kako treba da se ponašamo.