Црногорци - Срби или посебан народ

Sto su crnogorci

• Zaseban narod

glasova: 1 20,0%
  • Srpska regija

glasova: 2 40,0%
  • Crvena Hrvatska

glasova: 2 40,0%
  • Ostalo

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    5
Vuk Branković je iz srpske porodice (iz Srbije), tako da nije moga pričat ikavicom. Možda je neko drugo pisao tu povelju u njegovo ime (a on diktirao)?

Ево како почиње повеља:
Мојим дразим и старишој браћи, кнезу властелом которсцим, поклоњеније од кнеза Вука.

Именује сам себе у повељи коју је написа икавицом.

Да си зера образованији зна би да су Бранковићи старином из Благаја поред Неретве, и да је некад већи дио Ерцеговине био икавски.

Ево како почиње повеља:
Мојим дразим и старишој браћи, кнезу властелом которсцим, поклоњеније од кнеза Вука.

Да си зера образованији зна би да су Бранковићи старином из Благаја поред Неретве, и да је некад већи дио Ерцеговине био икавски.
Са извора Буне.

Ево како почиње повеља:

Ne gleda se daleko porijeklo, no dje si odrasta. On je odrasta u ekavsku sredinu.

Ne gleda se daleko porijeklo, no dje si odrasta. On je odrasta u ekavsku sredinu.
Знам, али написа сам Неретва јербо овај милогорски тудум врв. није ни чуо за Буну. За Неретву је ваљда чуо.
Ако није чуо за Буну, за Буњевце јесте.

Ако Вук није рођен и одраста у Благају, тамо му врв. рођен и одраста ћаћа а дид сигурно.
Ја знам више људи који су рођени у Војводини а родитељи су им дошли из динарских крајева и они не причају ки Војвођани него ки родитељи.

Ако Вук није рођен и одраста у Благају, тамо му врв. рођен и одраста ћаћа а дид сигурно.
Ја знам више људи који су рођени у Војводини а родитељи су им дошли из динарских крајева и они не причају ки Војвођани него ки родитељи.
Znači Vuk je došljak u Srbiju, eto to objašnjava njegovu ikavicu.

Нетачно.
Доша је из едне српске области у другу, из Ерцеговине на Косово.
578632

Ено Благаја (оклен потичу Бранковићи) у Србији, а боме ено и Омиша, Макарске, Будве, Бара, Улциња, Скадра, Љеша и Скопља у Србији.

Шта си ти мислио, да је Немањићка Србија била само Шумадија?

Шта објашњава чињеницу да већина некадашње старе Рашке се налази данас у ЦГ на територији Васојевића шта објашњава језик којим сад говоре?

Оисторија није само политички процес посматрање са данашњих граница , свести и ид и пројектовања тога у прошлост.
Границе су се мењале , народ мигрирао а за малену Зету тешто да је могла сачувати свој изворни облик.
Ти аргументујеш према личном осећању ја то поштујем ато није аргумент.

највећи аргумент је да су Војислвљевићи своју државу звали Србија енде.

Шта објашњава чињеницу да већина некадашње старе Рашке се налази данас у ЦГ на територији Васојевића шта објашњава језик којим сад говоре?
Za vrijeme Velike Seobe Srba oni su se preselili u današnju Srbiju.

Za vrijeme Velike Seobe Srba oni su se preselili u današnju Srbiju.

Ово и сам знаш да није тачно нека неко приложи закон Васојевића ако има , сво старо становништво су прозвали Србљацима и радила је крвна освета све до изједначавања права Србљака и Васојевића ,староседеоци су били бројнији да није било тако не би било потребе за крвљу нити за законом. И даље постоје региони Србљака према једној од могућности Карађорђе је водио порекло од Србљака.

Ако говориш о великој сеоби Срба ту су учествовали и Црногорци и Херцеговци из свих чука и гудура јер је Арсеније Црнојевић био Цетињанин тако да ти је ова прича шуоља скроз, цео јужни Банат је насељен горштацима.

Друго Васојевићи су касно припојени ЦГ они су имали самосвест о сиоственој држави па су једном хтели позвати католичке мисионаре.
Због великог броја староседеоца њихова ношња је била различита од црногорске као и женска , Цетињани су је забранили.
Зато ти кажем ако не постоји кохензије на тако малој територији о чему ми причамо?

Ви можете почети причу од Ивана Црнојевића и наћи средину као Македонци са Бугарима и Грцима један део историје заједнички један одвојен са пуним поштровањем на њиховом примеру Самуило није ни њихов и бугарски већ заједнички и тд. Са таквим приступом много више шансе за успехом.+

Ако говориш о великој сеоби Срба ту су учествовали и Црногорци и Херцеговци из свих чука и гудура јер је Арсеније Црнојевић био Цетињанин тако да ти је ова прича шуоља скроз, цео јужни Банат је насељен горштацима.
ne samo da je bio cetinjanin , nego i patrijarh SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ....a dje nestade ona njihova CPC to mi nikako nije jasno :amen:

http://www.maticacrnogorska.me/files/67/21 marijan maso miljic.pdf

Prvi zasad poznati, najraniji i najstariji, pisani pomen Crne Gore u istorijskim izvorima, u latinskom obliku, nalazi se u dokumentu koji je V. D. Nikčević preuzeo iz korpusa građe

crkvu svetog Jovana u Monte nigru (Crnoj Gori),
:dash: :cepanje::mazi:
jeste jeste , to je ona takozvana dukljanska "mala crna gora" kod napulja
Istoria civile del Regno di Napoli, v. 4/9

"Ego Riccardus de Monte Nigro Magnae Imperialis Curiae Magister Justitiarius. Ego Magister Robertus de Panormo, qui supra Judex "
"Riccardi de Monte Nigro Magnae Curiae nostrae Magistri Justitiarii, Magistri Joannis de Idrunto Notarii nostri, Fulconis Ruffi, Magistri Joannis de Procida, "

http://www.crlearning.org/files/PDF/76000/76877-0000.pdf

a jes vala ste dokazali odakle ide prvi pomen crne gore, a svaka vam cast :cepanje:

Vasojevići su etnički Crnogorci, dok su “Srbljaci” ekavski narod sa potpuno drugačijom kulturom, čak I fizički ne liče.
Да ли здрав разум може наредити руци да напише нешто овако неразумно?
Пишеш о комшијама као да једни живе у Заиру а други на Аљасци.
Култура Балканских народа разликује се само у степену прихваћености
страног утицаја на исту, претежно ношња, мелос, ређе језик употребом туђица.
Ти Васојевиће и Србљаке стављаш у раван два народа који немају ништа заједничко.
Приметио сам да опет потенцираш ношњу а лепо сам ти написао да је она одраз
туђе моде и да су само опанци и чарапе изворни.

Да ли здрав разум може наредити руци да напише нешто овако неразумно?
Пишеш о комшијама као да једни живе у Заиру а други на Аљасци.
Култура Балканских народа разликује се само у степену прихваћености
страног утицаја на исту, претежно ношња, мелос, ређе језик употребом туђица.
Ти Васојевиће и Србљаке стављаш у раван два народа који немају ништа заједничко.
Приметио сам да опет потенцираш ношњу а лепо сам ти написао да је она одраз
туђе моде и да су само опанци и чарапе изворни.
on se samo zeza
vec je jednom "odlazio zauvek" ali se ipak sutradan vratio

Back