- Poruka
- 4.066
Mislio sam na potomke tadašnjih Srba.A koji su to njegovi potomci, Nemanjici danas nemaju zivih potomaka, bar za koje se to zna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislio sam na potomke tadašnjih Srba.A koji su to njegovi potomci, Nemanjici danas nemaju zivih potomaka, bar za koje se to zna.
Можда браћа Мрњавчевић?
Vuk Branković je iz srpske porodice (iz Srbije), tako da nije moga pričat ikavicom. Možda je neko drugo pisao tu povelju u njegovo ime (a on diktirao)?
Са извора Буне.Ево како почиње повеља:
Мојим дразим и старишој браћи, кнезу властелом которсцим, поклоњеније од кнеза Вука.
Именује сам себе у повељи коју је написа икавицом.
Да си зера образованији зна би да су Бранковићи старином из Благаја поред Неретве, и да је некад већи дио Ерцеговине био икавски.
Ne gleda se daleko porijeklo, no dje si odrasta. On je odrasta u ekavsku sredinu.Ево како почиње повеља:
Мојим дразим и старишој браћи, кнезу властелом которсцим, поклоњеније од кнеза Вука.
Именује сам себе у повељи коју је написа икавицом.
Да си зера образованији зна би да су Бранковићи старином из Благаја поред Неретве, и да је некад већи дио Ерцеговине био икавски.
Са извора Буне.
Ne gleda se daleko porijeklo, no dje si odrasta. On je odrasta u ekavsku sredinu.
Ако није чуо за Буну, за Буњевце јесте.Знам, али написа сам Неретва јербо овај милогорски тудум врв. није ни чуо за Буну. За Неретву је ваљда чуо.
Ne gleda se daleko porijeklo, no dje si odrasta. On je odrasta u ekavsku sredinu.
Znači Vuk je došljak u Srbiju, eto to objašnjava njegovu ikavicu.Ако Вук није рођен и одраста у Благају, тамо му врв. рођен и одраста ћаћа а дид сигурно.
Ја знам више људи који су рођени у Војводини а родитељи су им дошли из динарских крајева и они не причају ки Војвођани него ки родитељи.
Znači Vuk je došljak u Srbiju, eto to objašnjava njegovu ikavicu.
Za vrijeme Velike Seobe Srba oni su se preselili u današnju Srbiju.Шта објашњава чињеницу да већина некадашње старе Рашке се налази данас у ЦГ на територији Васојевића шта објашњава језик којим сад говоре?
Za vrijeme Velike Seobe Srba oni su se preselili u današnju Srbiju.
ne samo da je bio cetinjanin , nego i patrijarh SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ....a dje nestade ona njihova CPC to mi nikako nije jasnoАко говориш о великој сеоби Срба ту су учествовали и Црногорци и Херцеговци из свих чука и гудура јер је Арсеније Црнојевић био Цетињанин тако да ти је ова прича шуоља скроз, цео јужни Банат је насељен горштацима.
http://www.maticacrnogorska.me/files/67/21 marijan maso miljic.pdf
Prvi zasad poznati, najraniji i najstariji, pisani pomen Crne Gore u istorijskim izvorima, u latinskom obliku, nalazi se u dokumentu koji je V. D. Nikčević preuzeo iz korpusa građe
crkvu svetog Jovana u Monte nigru (Crnoj Gori),
Да ли здрав разум може наредити руци да напише нешто овако неразумно?Vasojevići su etnički Crnogorci, dok su “Srbljaci” ekavski narod sa potpuno drugačijom kulturom, čak I fizički ne liče.
on se samo zezaДа ли здрав разум може наредити руци да напише нешто овако неразумно?
Пишеш о комшијама као да једни живе у Заиру а други на Аљасци.
Култура Балканских народа разликује се само у степену прихваћености
страног утицаја на исту, претежно ношња, мелос, ређе језик употребом туђица.
Ти Васојевиће и Србљаке стављаш у раван два народа који немају ништа заједничко.
Приметио сам да опет потенцираш ношњу а лепо сам ти написао да је она одраз
туђе моде и да су само опанци и чарапе изворни.
pa kakve komsije, vidis da su ovi njegovi exxperti istoricari dokazali da su oni negde iz "monte nigra" kod napulja u italijiПишеш о комшијама као да једни живе у Заиру а други на Аљасци.
А не, он зна на око да препозна Србина. Каква је то мизерна срамота не две ноге.pa kakve komsije, vidis da su ovi njegovi exxperti istoricari dokazali da su oni negde iz "monte nigra" kod napulja u italiji
znaci druga i kultura i izgled![]()