Bog će zauvek uništiti zlo

podrazumevaju da su tih 8 iz Bruklina u onih 144000? a ostali JS su među onima koje očekuje raj na Zemlji?
Ne znam je li ovo pitanje ili se nadovezujes na poruku :)
U svakom slucaju fun fact: do 2012-te bog im se obracao preko svih zivih clanova iz tih 144000 njih zovu verni i razboriti rob. Od 2012-te obraca im se iskljucivo preko ovih 8 iz njujorka :)

kako JS znaju da je broj popunjen? Jel vam se Bog obraća?
Znaju.
Naravno.

Rimljanima 8
15 Jer niste primili duh ropstva da se opet bojite, nego ste primili duh posinjenja,
koji nas potiče da vičemo: “Abba,* Oče!”
16 Taj duh svjedoči s našim duhom da smo djeca Božja.

17 A ako smo djeca, onda smo i naslednici — naslednici Božji, a sunasljednici Hristovi,
ako trpimo zajedno s njim da bismo zajedno s njim bili i proslavljeni.

2 Korincanima
21 A Bog je onaj koji jamči da i mi zajedno s vama pripadamo Hristu i koji nas je pomazao.
22 On je i stavio svoj pečat na nas i u srca nam dao duh kao jamstvo za ono što će doći.

Ocigledno ne razumes sta je prava vera i dejstvo Boga i Svetog duha

Vec sam pisala o tome na koji nacin neko ima Bozje odobravanje i Bozji Duh.

vec sam pisal o tome koji su dokazi Bozjeg delovanja i podrske Boga.

Ova tema se time ne bavi izvoli na drugoj temi sam to objasnila

Pazi sad ovo. JS voze automobile, bacaju plasticnu ambalazu u smece, ucestvuju u unistavanju zemlje kao i vecina covecanstva danas. A bog kaze da ce unistiti one koji unistavaju zemlju. Ljubav pokazuju iskljucivo uslovno. Nisu nikad pruzili ni doziveli bezuslovnu ljubav. Slede 8 LJUDI iz njujorka. I samo oni se kvalifikuju za spasenje.
koje su to zentare, dogovorilo se njih 8 da ih neko ne bi isprozivao da su 7 necistih duhova - ovo sto nas informises, ja nisam znao, good job

Poslednja izmena od moderatora:
Mi zivimo u vremenu koje nazivamo "poslednjim danima"

Biblija prorice buduce dogadjaje

u Mateju 24 Marku 13 i Luki 21

i odnose se na predstojeci Dan Suda, "veliku nevolju " i Armagedon

I za to nam je potrebno da smo duhovno budni i da pazimo na nas polozaj pred Bogom

jer nam od toga zavisi spasenje i vecni zivot.

Matej 24

Isus je izašao iz hrama i krenuo dalje. Tada su mu prišli njegovi učenici pokazujući mu hramsko zdanje.
2 A on im je rekao: „Vidite li sve ovo? Zaista, kažem vam, neće se ovde ostaviti ni kamen na kamenu, sve će se srušiti.“

3 Dok je sedeo na Maslinskoj gori, učenici su mu prišli nasamo i rekli: „Kaži nam kada će to biti,
i šta će biti znak tvoje prisutnosti* i svršetka ovog poretka?“*

4 Isus im je odgovorio: „Pazite da vas neko ne zavede!
5 Jer mnogi će doći u moje ime i govoriti: ’Ja sam Hrist!‘* I mnoge će zavesti.

6 Čućete ratni metež i vesti o ratovima. Pazite da se ne uplašite.
Jer to mora da se dogodi, ali tada još nije kraj.

7 „Jer će ustati narod na narod i kraljevstvo na kraljevstvo i biće gladi+ i zemljotresa+ po raznim mestima.

8 Sve je to početak bolnih nevolja.

9 „Tada ćete od ljudi trpeti nevolje i ubijaće vas, i svi će vas narodi mrzeti zbog mog imena.

10 Mnogi će tada otpasti od vere i izdavaće jedni druge i mrzeće jedni druge.
11 Ustaće mnogi lažni proroci i zavešće mnoge.

12 Bezakonja će sve više biti, pa će kod većine ohladneti ljubav.

13 Ali ko istraje do kraja, taj će biti spasen.

14: I ova dobra vest o kraljevstvu propovedat će se po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj.

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka sveta do sada, niti će je više biti.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti, mesec više neće svetliti, zvezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.

30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovečjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska. I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.

31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube i oni će skupiti izabrane njegove s četiri strane svijeta, s jednog kraja nebesa do drugoga.

32 Učite iz usporedbe o smokvi! Kad joj grana potjera i prolista, znate da je blizu ljeto.

33 Tako i vi, kad vidite sve to, znajte da je Sin čovječji blizu, pred vratima!

34 Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi.

35 Nebo i zemlja proći će, ali riječi moje neće proći.

36 A o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.

37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost* Sina čovječjega

38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noa ušao u arku,

39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio,

takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.

40 Tada će dvojica biti u polju: jedan će se uzeti, a drugi će ostati napušten.

41 Dvije će mljeti na žrvnju: jedna će se uzeti, a druga će ostati napuštena.

42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospodin!

2. Korincanima 7,6 Ali Bog, koji tješi ponižene, utješi nas DOLASKOM Titovijem.

Dolaakom se koristi rec Parusija.
Da li je Tit bio nevidljiv kada je bio kod njih?
Samo jedan od mnostvo primere.

; Filibljanima 1,26
ili necije prisustvo 2 . Kornicanima 10,10.

rec ''prisutnost'' su sigurno ubacili kada se clanstvo osetilo namagarcenim... SAMO SADA CITAM, TO NIJE BILO SAMO JEDANPUT

1) C. T. Russel (Čarls Rasel, 1852-1916), prezbiterijanac, vodio je grupu ljudi u proučavanju Biblije. Pod uticajem Adventista sedmog dana prorekao je drugi Hristov dolazak za 1874. godinu. Kada se proroštvo nije ostvarilo, tvrdio je da se Hrist vratio nevidljivo, označavajući time početak Armagedona i ustanovljenje Božijeg kraljevstva na nebu. 1884. godine Rasel je osnovao Kulu stražaru i traktatno društvo sa sedištem u Brooklynu (Bruklin). 1909. godine govorio je da će oktobra 1914. godine započeti Armagedon. Raselovo neispunjeno predskazanje, da će vladavina neznabožaca nad svetom biti okončana 1914. godine uništilo je njegovu reputaciju. Umro je 1916. godine. Jehovni svedoci su ubrzo prekinuli svaku vezu sa Raselovim učenjem i .proroštvima..

2) J. F. Rutherford (Raderford, 1869-1942), nazvan "sudija Raderford", jer je to bio po zanimanju, izgovorio je 1918. godine svoju čuvenu propoved "Milioni koji sada žive neće videti smrti". U toj propovedi je popravio datum Hristovog ponovnog dolaska sa 1874. na 1914. godinu.Hristov dolazak će okončati vek neznabožaca i otpočeti hiljadugodišnje carstvo i sud nad Sotonom. Đavo je bio udaljen iz neba i osuđen da na zemlji vlada nad narodima. Raderford je bio odličan administrator. Preobrazio je društvo u dobro i strogo disciplinovanu organizaciju. Propagirao je snažno neprijateljstvo protiv hrišćanstva i svih crkava. Prorekao je da će se 1925. godine Avram, Isak i Jakov ponovo vratiti na zemlju. U Kaliforniji je sagradio kuću za njih. Od 1931. godine se nazivaju "Jehovnim svedocima" prema stihu iz Isaije 43:10.

3) N. H. Knorr (1905-1977) je u organizaciji napredovao kao štampar. Sastavio je prevod Biblije Kule stražare: Novi svetski prevod Svetoga Pisma. Bio je sposoban propovednik i administrator. U vreme dok je on bio lider došlo je do napretka i rasta organizacije. I on je prorekao Hristov drugi dolazak i kraj sveta, ali za 1975. godinu. Bilo je to jedno od mnogih pogrešnih predskazanja koje je prilično umanjilo moral pokreta. Od tog vremena su mnogi sledbenici napustili pokret.

4) D. W. Franz (1893-?). Pokušao je da savlada niski moral i raspoloženje zbog neostvarenog predskazanja (1975). Vođstvo se sastoji od upravnog tela. Postoji snažna birokratija. Pokret je doživeo mnoge kontroverze i mnoga progonstva.
svaki novi upravnik kompnije je izmisljao novo lazno prorostvo. Ja mogu da razumem d coveka neko namagrci jednom, dvaput tesko, ali TRECI PUT, pa magarcenje im postade politika kompanije reg. kao reliogiozne samo da ne bi placali porez

Poslednja izmena od moderatora:
plus, ovo je glupo do imbecilnosti - kakva ce biti prisutnost, kao NE-prisutnost? Sta je smisao prevoda JS, da zaglupi, jer ako mi znamo da ce DOLAZAK biti iznenadan, a vi tvrdite da je je prisutnost nevidljiva jos od proslog veka, zar to nije glupo da ne moze biti gluplje? magarcite sve jer ste i sami namagarceni.
Proizlilazi da je Hristos uvek nevidljivo prisutan, a ne od proslog veka kako vi tvrdite, samo slepcima ne mozes dokazati. Ali prisutan u hriscanima, pa ko zna da gleda IZNUTRA. aLI, AKO JE VEC TAKO, ZASTO GLUMITE MAGARCE?
37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost* Sina čovječjega

38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noa ušao u arku,

39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio,

takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.

; Filibljanima 1,26
Arijana, nesto mi cutis na receno, moze li komentar?

Istina se ne moze precutati.
Ili ju javno odbacis ili prihvatis?
Trece nema.
Ko sledi bibliju on ne moze da cuti pred istinom.
Moze da cuti samo ako sledi nesto drugo.
Ko voli istinu, nemoguce je da ju ignorise.

; Filibljanima 1,26
Da, meni nije kakve su to priče o "nevidljivom" dolasku ili prisustvu, kad je Biblija sasvim jasna

9. I ovo rekavši, dok oni gledahu, podiže se, i uze ga oblak ispred očiju njihovih.

10. I dok netremice gledahu za njim kako ide na nebo, gle, dva čovjeka u haljinama bijelim stadoše pored njih,

11. I oni rekoše: Ljudi Galilejci, što stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uznese na nebo, tako će isto doći kao što ga vidjeste da odlazi na nebo.

Back