Bog će zauvek uništiti zlo

Evo nesto lepo iz Biblije

Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima! On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.

4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti,
jer prvih stvari nestade.

Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu, Gospodu našemu. (Rimljanima 6:23)

treba tome da se radujemo
sto je Bog unapred nama obecao Vecni zivot.
i sto ce to ostvariti

Ti ne verujes u Boga ali to sto hulis naBogo govori da ipak verujes u njega ali da si nezadovoljan time kakav je.
Pa nauci Bog je ljubav voli dobro i mrzi na zlo.
Verujem.......verujem da je izmisljen ali moram nekako imenom da ga oslovim a sto se mene tice mozete da ga zovete i Pera zdera :D i naravno da sam nezadovoljan kad gleda ove nesrece i nedace, dopusta zlo i sl a nista ne preduzima.
Zato sam zakljucka ili da ne postoji ili da je nemocan ili da ga boli uvo za sve
A to sto mrzi zlo......pa i ja mrzim zlo i unistio bih ga kad bi mogao ali nemogu kao sto ne moze ni on.
Kao da smo blizanci ;)

Bogu je jednostavno jer on zna ko je kakav i ko zasluzuje spasenje a ko unistenje.
Bog je Potopom pokazao svoju pravdu.
I sam kazes da vecina nije dobra
onda se suoci sa tom istinom
i time da ce Bog unistiti zle.
Bog ne covek.
Mi tu nista ne mzoemo osim sto mozemo pomagati sebi
raditi na svojoj licnosti i spaenju
a JS vec rade - pomazu drugima da dobij uspasenje.
a šta ako se Bogu ne dopadaju JS jer pogrešno tumače Bibliju pre svega Otkrivenje?

Verujem.......verujem da je izmisljen ali moram nekako imenom da ga oslovim a sto se mene tice mozete da ga zovete i Pera zdera :D i naravno da sam nezadovoljan kad gleda ove nesrece i nedace, dopusta zlo i sl a nista ne preduzima.
Zato sam zakljucka ili da ne postoji ili da je nemocan ili da ga boli uvo za sve
A to sto mrzi zlo......pa i ja mrzim zlo i unistio bih ga kad bi mogao ali nemogu kao sto ne moze ni on.
Kao da smo blizanci ;)
Podsvesno verujes u Boga zato i pises o njemu :)

a šta ako se Bogu ne dopadaju JS jer pogrešno tumače Bibliju pre svega Otkrivenje?
A sta ako su JS pravi vernici koji sigurno dobijaju spasenje.
Ti to mozes da se pitas do sutra kao i za svaku drugu religiju.
JS se time ne bave sta drugi nego rade na svom spasenju
zato se i ne pitaju jer znaju da ce dobiti sigurno spasenje.
jer isu tim uskim putem zivota koji je Bog uspostavio.

JS jedini imaju razumevanje celog Otkrivenja
JS su izucavaoci Bilije i znaju celu Bibliju jer im je Bog to dao svojim duhom
To jedokaz delovanja Boga svetog duha jer poznaju i razumeju Celu Bibliju
A to i tebi zelim da pocnes da proucavas Bibliju pa ces u njoj dobiti sve odgovore.

Ova tema se bavi Biblijskom temom pa bi o tome mogli

Bog nam daje izbor izmedju dva puta
jedan je sirok put kojim ide vecina i on vodi u unistenje
a drugi je uzak put kojim ide manjina i koji vodi u zivot, vecan zivot.

izbor je na nama

“Jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze” (Matej 7:13, 14).

Bog nam daje izbor izmedju dva puta
jedan je sirok put kojim ide vecina i on vodi u unistenje
a drugi je uzak put kojim ide manjina i koji vodi u zivot, vecan zivot.

izbor je na nama

“Jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze” (Matej 7:13, 14).
ta manjina koja ide uskim putem koji vodi u spasenje su neki od izabranih među monasima... ljudi koji žive u svetu uglavnom idu širokim putem koji ne vodi u spasenje

ta manjina koja ide uskim putem koji vodi u spasenje su neki od izabranih među monasima... ljudi koji žive u svetu uglavnom idu širokim putem koji ne vodi u spasenje
misli kako hoces to je tvoje misljenje

Meni je bitno sta Bog kaze - sta je Bozji put
A to je netacno sto si rekao jer je Isus rekao ucenicima da ne budu deo sveta u duhovnom smislu a
ne da se izdvoje iz sveta jer je to nemoguce.
Niti ih je pozvao na to.
isusovi ucenici su normalno ziveli u svetu medju ljudima.

tako da to sto monasi tako zive ne cini ih boljim od drugih to je njihova vola ja ne Bozja.
takodje samo oni da su na uskom putu to je smesno sta znaci svi ostali su dzabe vernici?

Bog trazi od nas da zivimo moralno, to je Bozji zahtev.
Nigde u Bibliji ne pise da treba da se izdvajamo i tako zivimo.

Bas suprotno Isus kaze svojim ucenicima da ih salje u svet.

Jovan 17

11 „Ja više nisam u svetu, ali oni jesu u svetu,+ a ja dolazim k tebi. Sveti Oče, čuvaj+ ih zbog svog imena koje si mi dao, da budu jedno, kao što smo i mi.+
12 Kad sam bio s njima, ja sam ih čuvao+ zbog tvog imena koje si mi dao. I sačuvao sam ih i nijedan od njih nije uništen+ osim sina uništenja,+ da bi se ispunilo Pismo.+
13 A sada dolazim k tebi, i ovo govorim u svetu da bi se ispunili mojom radošću.+
14 Ja sam im predao tvoju reč, a svet ih je zamrzeo,+ jer nisu deo sveta, kao što ni ja nisam deo sveta.+
15 Ne molim te da ih uzmeš sa sveta, nego da ih sačuvaš od Zloga.

16 Oni nisu deo sveta,+ kao što ni ja nisam deo sveta.
17 Posveti ih istinom. Tvoja reč je istina.

18 Kao što si ti mene poslao u svet, tako sam i ja njih poslao u svet.
19 Ja posvećujem sebe za njih, da i oni budu posvećeni+ istinom.

takodje je jasna Isusova zapovest Matej 28 :19,20
Da idu po celom svetu i stvaraju ucenike

Poslednja izmena od moderatora:
a kako shvataš sledeće
Marko 8,35Jer ko hoće dušu svoju da sačuva, izgubiće je; a ko izgubi dušu svoju mene radi i jevanđelja onaj će je sačuvati.
Ako Boga stavimo na prvo mesto u svom zivotu - kao sto Bog kaze radi mene i jevandjelja
sacuvacemo svoju dusu - pravo na vecni zivot.

A kome je na prvom mestu samo vlastiti zivot - sve sto on podrazumeva
Moze izgubiti zivot kod Boga.

Bitni su prioriteti.
Staviti duhovne stvari i Boga iznad telesnih.

Ako Boga stavimo na prvo mesto u svom zivotu - kao sto Bog kaze radi mene i jevandjelja
sacuvacemo svoju dusu - pravo na vecni zivot.

A kome je na prvom mestu samo vlastiti zivot - sve sto on podrazumeva
Moze izgubiti zivot kod Boga.

Bitni su prioriteti.
Staviti duhovne stvari i Boga iznad telesnih.
a može li neko da izgubi svoju dušu baš zato što želi da je spasi? Naprimer tako što će se truditi da živi moralno, a neće imati u sebi iskrene nekoristoljubive ljubavi za Boga i bližnje?

a može li neko da izgubi svoju dušu baš zato što želi da je spasi? Naprimer tako što će se truditi da živi moralno, a neće imati u sebi iskrene nekoristoljubive ljubavi za Boga i bližnje?
Ne. bas suprotno.
izgubice svoju dusu ako ne mari za Bozji zakon.

Ako se trudi da zivi moralno sacuvace svoju dusu.

Takvi su Bozanski principi.

A Bog ne daje duha onima koji imaju pogresne motive tako da takvi ne mogu ni sada da rade na spasenju,
ne mogu se sada pridrzavati Bozje reci i ziveti moralno.

tako da ne moze se Bog prevariti.

Ne. bas suprotno.
izgubice svoju dusu ako ne mari za Bozji zakon.

Ako se trudi da zivi moralno sacuvace svoju dusu.

Takvi su Bozanski principi.

A Bog ne daje duha onima koji imaju pogresne motive tak oda takvi ne mogu ni sada da rade na spasenju
ali šta je Bogu bitnije moral ili ljubav? I fariseji su bili visoko moralne osobe. Ali nisu imali u sebi iskrenu ljubav.

ali šta je Bogu bitnije moral ili ljubav? I fariseji su bili visoko moralne osobe. Ali nisu imali u sebi iskrenu ljubav.
Bogu je bitno sve sto podrazumeva ljubav a to je i moral..

Fariseje je Isus osudio i odbacio.
Oni se nisu drzali Bozjeg zakona samo su na recima bili jaki.

Ko nema ljubav u sebi ne moze se drzati Bozjeg moralnog zakona u svom zivotu.
Vrlo je jednostavno.
Ko nema ljubav ne dobija sveti duh a sveti duh omogucava nama da se drzimo celog Bozjeg zakona u svom zivotu
i to je dokaz delovanja svetog duha.

Kao i porpovedanje Bozje reci.
To je moguce samo uz delovanje Svetog duha.
Koji Bog daje onima koje odobrava i podrzava.

Bogu je bitno sve sto podrazumeva ljubav a to je i moral..

Fariseje je Isus osudio i odbacio.
Oni se nisu drzali Bozjeg zakona samo su na recima bili jaki.

Ko nema ljubav u sebi ne moze se drzati Bozjeg moralnog zakona u svom zivotu.
Vrlo je jednostavno.
Ko nema ljubav ne dobija sveti duh a sveti duh omogucava nama da se drzimo celog Bozjeg zakona u svom zivotu
i to je dokaz delovanja svetog duha.

Kao i porpovedanje Bozje reci.
To je moguce samo uz delovanje Svetog duha.
Koji Bog daje onima koje odobrava i podrzava.
znači bitnija je ljubav od morala.
jer ljubav vodi u moral, a moral ne mora nužno da vodi u ljubav

ljubav ne moze bez morala
cim nema morala nema ni ljubavi

Ljubav podrazumeva sve ostale osobine koje su vrline : dobrota, ljubaznost, samosavladavanje, vera, miroljubivost, milosrdje itd...

Dakle ljubav je moralna kategorija.
ali iz ljubavi prirodno proizilazi moral
a iz morala ne proizilazi prirodno ljubav
mislim da je upravo to najvažnija Hristova poruka jer on je dao dve zapovesti o ljubavi iz kojih prirodno proizilaze deset prethodno datih moralnih zapovesti

ali iz ljubavi prirodno proizilazi moral
a iz morala ne proizilazi prirodno ljubav
mislim da je upravo to najvažnija Hristova poruka jer on je dao dve zapovesti o ljubavi iz kojih prirodno proizilaze deset prethodno datih moralnih zapovesti
Te dve Bozje zapovesti koje je Bog dao podrazumevaju moral.

Ko ima ljubav nece krsiti Bozje zapovesti, bice moralan.

Pored toga imamo mnostvo zapovesti i sve one su u okviru ljubavi.

Ko ima ljubav nece ciniti nemoral kradju ili sta god sto Bog osudjuje.

Iz ljubavi prema Bogu i ljudima.

Pazi sad ovo. JS voze automobile, bacaju plasticnu ambalazu u smece, ucestvuju u unistavanju zemlje kao i vecina covecanstva danas. A bog kaze da ce unistiti one koji unistavaju zemlju. Ljubav pokazuju iskljucivo uslovno. Nisu nikad pruzili ni doziveli bezuslovnu ljubav. Slede 8 LJUDI iz njujorka. I samo oni se kvalifikuju za spasenje.

Pazi sad ovo. JS voze automobile, bacaju plasticnu ambalazu u smece, ucestvuju u unistavanju zemlje kao i vecina covecanstva danas. A bog kaze da ce unistiti one koji unistavaju zemlju. Ljubav pokazuju iskljucivo uslovno. Nisu nikad pruzili ni doziveli bezuslovnu ljubav.
ljubav ako nije bezuslovna, nije prava. U svetu je ljubav majke za dete najbliža pravoj bezuslovnoj ljubavi.
Monasi rade na tome da zadobiju pravu bezuslovnu ljubav prema Bogu.

Slede 8 LJUDI iz njujorka. I samo oni se kvalifikuju za spasenje.
podrazumevaju da su tih 8 iz Bruklina u onih 144000? a ostali JS su među onima koje očekuje raj na Zemlji?

Pazi sad ovo. JS voze automobile, bacaju plasticnu ambalazu u smece, ucestvuju u unistavanju zemlje kao i vecina covecanstva danas. A bog kaze da ce unistiti one koji unistavaju zemlju. Ljubav pokazuju iskljucivo uslovno. Nisu nikad pruzili ni doziveli bezuslovnu ljubav. Slede 8 LJUDI iz njujorka. I samo oni se kvalifikuju za spasenje.
Bozja rec ti kaze da sledis Boga
ali ne vredi ti bi ljude da sledis pa ti i ne valjaju
Prvo ti treba da razumes Boga i da ga trazis a ne on tebe.
Ako ti se ne svidja Bozja rec sta dalje.
Ti sve tumacis van Biblije.

Nisi ti taj koji treba da sudis Bog sudi.
Bog zna ko unistava Zemlju ne brini
JS se drze celog zakona pa i toga da ne unistavaju Zemlju :)

A Jedino iz bezuslovne ljubavi se i moze propovedati hriscanstvo i to svim ljudima :)
Kao i poucavati ih Bibliji da bi dobili spasenje.
Duhovna pomoc je izraz nesebicne ljubavi.

Back