Синиша Мали: БДП по глави становника у Србији порастао на 15.800 евра, више него удвостручен у односу на 2012.

Mačevalac

Aktivan član
Poruka
1.743

Синиша Мали: БДП по глави становника у Србији порастао на 15.800 евра, више него удвостручен у односу на 2012.

Први потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали изјавио је данас на ГЛОБСЕЦ форуму БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори да је Србија успела да повећа БДП по глави становника на око 15.800 евра, као и да више од 60 процената свих страних директних инвестиција у региону Западног Балкана долази у Србију, што доприноси њеном брзом економском расту.
904z509_Sinisa-mali-0912.jpg

„Ако погледате БДП по глави становника у Србији 2012. године, он је био око 4.800 евра по глави становника, а сада је 15.800 плус или минус, дакле, више је него удвостручен", реклао је Мали на панелу "Убрзавање конвергенције: План раста, Заједничко тржиште и путеви ка ЕУ интеграцији".

Он је истакао да је Србија током тог периода имала четврту највећу или најбржу стопу раста БДП-а по глави становника у Европи. „Мислим да је Ирска била број један, па Румунија и мислим Бугарска. Постоје три ствари које покрећу тај раст у Србији - инвестиције, јер као што знате, ми инвестирамо. Ове године, 7,4 одсто нашег БДП-а иде на капиталне издатке. Тренутно градимо 10 нових аутопутева", навео је Мали.

Нагласио је да Србија улаже доста и у енергетику, мрежу брзих пруга и у друге инфраструктурне пројекте и додао да сва та јавна улагања помажу у убрзању раста и доприносе и запошљавању.

„Истовремено, имамо личну потрошњу, која је у реалном смислу позитивна, огроман допринос расту. Такође, ако погледате било који извештај о кредитном рејтингу Србије, то ће бити један од закључака, као и ако погледате извештај ММФ-а, имате и трећи фактор, а то су заправо директне стране инвестиције", рекао је Мали.

Он је подсетио да је Србија прошле године имала 5,2 милијарде евра директних страних инвестиција.

(Политика)

Шта кажу наши натофили на овај колосалан раст економије под највољенијим нам Вучићем?
И пре него што ме оптуже за сендвичмарење јадног одмах да кажем да нисам @Stojkov Menidjer већ посебан ентитет.
Само желим да јадна и грдна напоменем да ми је невероватно колико се данас ненормално више зарађује него под Ђиласовим и Коштуничиним узенгијама.
Из прве руке кажем.

Poslednja izmena:
.
И пре него што ме оптуже за сендвичмарење јадног одмах да кажем да нисам @Stojkov Menidjer већ посебан ентитет.
Pod kojom šifrom te vode?
Ja sam šifra 40 i nešto, imam lud da sam papir :rtfm:
Al ti kažeš da si poseban entitet
Ako si šifra 20,30 slobodno glasaj Vučića mogu ti ga poduvaju
Tu i Bog rek'o laku noć :D

Pod kojom šifrom te vode?
Ja sam šifra 40 i nešto, imam lud da sam papir :rtfm:
Al ti kažeš da si poseban entitet
Ako si šifra 20,30 slobodno glasaj Vučića mogu ti ga poduvaju
Tu i Bog rek'o laku noć :D
Пеугеот 508, скоро купљен.

Први потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали изјавио је данас на ГЛОБСЕЦ форуму БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори да је Србија успела да повећа БДП по глави становника на око 15.800 евра, као и да више од 60 процената свих страних директних инвестиција у региону Западног Балкана долази у Србију, што доприноси њеном брзом економском расту.
904z509_Sinisa-mali-0912.jpg

„Ако погледате БДП по глави становника у Србији 2012. године, он је био око 4.800 евра по глави становника, а сада је 15.800 плус или минус, дакле, више је него удвостручен", реклао је Мали на панелу "Убрзавање конвергенције: План раста, Заједничко тржиште и путеви ка ЕУ интеграцији".

Он је истакао да је Србија током тог периода имала четврту највећу или најбржу стопу раста БДП-а по глави становника у Европи. „Мислим да је Ирска била број један, па Румунија и мислим Бугарска. Постоје три ствари које покрећу тај раст у Србији - инвестиције, јер као што знате, ми инвестирамо. Ове године, 7,4 одсто нашег БДП-а иде на капиталне издатке. Тренутно градимо 10 нових аутопутева", навео је Мали.

Нагласио је да Србија улаже доста и у енергетику, мрежу брзих пруга и у друге инфраструктурне пројекте и додао да сва та јавна улагања помажу у убрзању раста и доприносе и запошљавању.

„Истовремено, имамо личну потрошњу, која је у реалном смислу позитивна, огроман допринос расту. Такође, ако погледате било који извештај о кредитном рејтингу Србије, то ће бити један од закључака, као и ако погледате извештај ММФ-а, имате и трећи фактор, а то су заправо директне стране инвестиције", рекао је Мали.

Он је подсетио да је Србија прошле године имала 5,2 милијарде евра директних страних инвестиција.

(Политика)
srbija je medju 10 najsiromasnijih zemalja u evropi i 2012 i danas, ako ne racunas zemlje u ratu i lazne zemlje poput MKD BIH moldavije i kosova, mi smo druga najsiromasnija zemlja iza albanije

cene od 2012 pa do danas su se utrostrucile, 600 hiljada ljudi zive od 100-200 evra MESECNO...

Шта кажу наши натофили на овај колосалан раст економије под највољенијим нам Вучићем?
Само желим да јадна и грдна напоменем да ми је невероватно колико се данас ненормално више зарађује него под Ђиласовим и Коштуничиним узенгијама.
Из прве руке кажем.
Djilas je bese bio gradonačelnik? Kakve veze je on imao sa ekonomijom?

Ko to zarađuje toliko tačno?
Srbija živi od kredita, kad prestane, sve pada u vodu.

Из прве руке кажем.

Упоредиш раст БДП Србије са суседном земљом сличном по површини и броју становника, Бугарском, и видиш како је Србија јадна.

nominalni-bdp-srbije-i-bugarske-2007-2022-v0-26vboc08q4fb1.jpeg
nominalni-bdp-srbije-i-bugarske-2007-2022-v0-5gh1waglf4fb1.png

Ево још једне слике.

istinomer-bdp.png

Код СНС-а се све своди на манипулацију.

Они народ држе као таоце, тако да њихов део народа који не зна ништа, живи у матриксу и не зна шта се около дешава.

Све земље у региону су имале снажан раст БДП-а. Део тога мора да се припише инфлацији.

Србија је ту бедно просечна. Али СНС пореди искључиво, не са суседима у истој ери, већ са периодом од пре 15-20 година.

Замисли, да поредиш нпр. 1956. и 1969. годину. Или 1965. и 1978. годину. Бесмислено.

Још, данашњих 13 година није исто што и тадашњих, јер се све убрзало, а посебно економија.

Из прве руке кажем.
ja ne poznajem nikoga koji ima manju platu od 1000 evra , a znam mnoge koji guraju i do 3000 evra. Rade u stranim firmama a vazno je ko je doveo te strane firme u Srbiju da "eksploatisu" nas jadni narod.

ja ne poznajem nikoga koji ima manju platu od 1000 evra , a znam mnoge koji guraju i do 3000 evra. Rade u stranim firmama a vazno je ko je doveo te strane firme u Srbiju da "eksploatisu" nas jadni narod.
Tako je i marija antoaneta palamudila sirotinji da jede kolače ako nema leba pa su je giljotinirali brzopotezno :whistling:

Zato sto je DOS okrenuo Srbiju ka zapadu.

Da nije bilo DOS-a. Vucic bi i dan danas zeleo da Sluzba vlada od Triglava do Soluna.
Ja sam na primer mišljenja da bi se sama Služba okrenula protiv Miloševića i bez DOS-a.
Milošević je upravo i pao zato što su Legija i još neki stali na stranu DOS-a i naroda.
A kako je ta priglupa budaletina Milošević vladala toliko dugo nikad mi neće biti jasno.

Back