Veza

Pa shta ce da traze? Zabu? Zasto tako zacudjeno zborish u vezi princa? Normalno je da svako sebi trazi ono sto smatra da mu je potrebno, pa ako je princ, princ je. Malo duze u vezi .. pa u redu .. ali sedam godina je predugo. Ne bih da ponavljam ono shto su ljudi vec pisali, pa te molim da procitash prve dve-tri stranice. Lyon je, recimo, izneo razmishljanja koja su mi bliska. .

nije ton zacudjen vezano za princa, ali nekako mi je ostao utisak iz raznoraznih postova da princ predstavlja vec formiranu nerealnu sliku muskarca koja je jednostavno samo to-nerealna slika, ne ideal nego iluzija koja se nikada ne moze potvrditi u realnosti. naravno da treba znati sta hoces u zivotu. ali ipak postoji razlika izmedju formirane, zrele osobe koja trazi (ajde da se tako grubo izrazim) kompatibilnog partnera i koja je spremna da radi na sebi, svojoj vezi, kao i na ostalim stvarima u zivotu, jer retko sta dolazi upakovano sa roze masnicom; i osobe koja misli da je ceka idealizovani mr.rihgt iza coska i ceka/trazi ga citav zivot ne uspevajuci da uoci potencijalne realne mr.right ispred nosa.

sto se tice magicnog br.7 (godina), i predpostavljam price iz dr.teme, ne mislim da je previse, jednostavno svako ima drugacije izbore...nezgodno je kada ti prava osoba naleti prerano u zivotu, jer nekada je stvarno bolje imati standarnu kolicinu veza raznoraznih duzina pre nego sto naletis na nju. ali u tom slucaju svako ima izbor should i stay or should i go:). i nekako mislim da bih se ja pre kajala da ne ostanem do kraja i ne vidim da li je to stvarno to, nego da ostanem u dugoj vezi i da se ipak na kraju ispostavi da nismo jedno za drugo... a koliko je nekom potrebno za dzak soli je krajnje relativna stvar...

Uvek sam imala kratke veze...pochnem,uplashim se i pobegnem pa onda opet...i shvatim da moram da odrastem bar donekle..
i onda upoznam osobu nesavrshenu skroz, mana koliko hochesh ali dobre sushtine i zavolim.
I osam godina smo bili zajedno.
I juche me je ostavio.
Kazze da nisam dovoljno dobra, da on tachno zna kako savrshena zzena treba da izgleda i da sam ja opet pogreshila i nisam bila savrshena. To ga jako povredjuje, jer uvek kada sam ja ono shto jesam a ne ono shto on misli da treba da budem on se duboko razochara....

I pustila sam ga da ode....nisam ga ni pitala shta je onda radio 8 godina pored mene, jel' onda on glup il' lud il'shta...nisam mu to rekla...
A on mi je rekao:" I trazzichu tu savrshenu i dalje i ceo zzivot ako treba,trazzichu dalje..."

I bi mi ga zzao.

Jer ja sam zziva zzena,prava, bolja od te nakaze koju je izmashtao u svojoj glavi 100x ali che on to tek mnogo kasnije shvatiti.
A vishe bih volela da ne shvati, ne zzelim da ga boli.

A da...mojoj drugarici naleteo onaj pravi prerano u zzivotu...nije shvatila da je on taj...a svi smo videli i znali i ona je otishla i posle 7 godina su se ponovo sreli i venchali se evo sad skoro.

Moja je baba govorila:"Sine,shto je tvoje dochi che i kroz prozor."

uf pipi i ti ostavljena jer nisi savršena...
jbt ko je njih zarazio?

to je ta tranzicija...

i mene zbog toga ostavio moj dragi...

kaže sve si ti super lepa zgodna domaćica pametnica sposobnica volim te ljubim te
ali nisi savršena. . . :shock:

sad kad sam čitala ovo tvoje, steglo mi su u duši i opet proživeh svoj šok i bol. . .

pitaj mog Miloša. . .
ili pipinog koga već. . .

ne znam
ja sam kuvala, peglala, čekala, iznenađivala, unapređivala, davala, ljubila, grejala promrzle prste, tešila, šila, i prala, šetala, vodila, bila vođena...
i neje dosta. . .

moj još gori, ostavio me, pa se pos tri meseca vratio, na desetak dana, pa opet kao ne može. . .

ne znam. . . :shock:

čudo neko, a mene boli duša i srce, i plašim se i za njega. . .

jer kako ga volim, brinem o njemu. . .

nije dosta je roće druge da iebe,a tebe da poštedi bola od prevare,pa ne zna šta će sa sobom pa ti smišlja mane kako bi sebe opravdao.
eto kako je to prosto i žalosno..

Divni ste ljudi...ali ja nemam bol..ne boli me raskid...
Nije on ni raskinuo samnom ako nije ni znao ko sam...
Nema to ni veze, ja ne moram da ga imam da bih ga volela,ne gubim nishta...
To savrshenstvo, ta fikcija...imamo je svi gradimo je godinama...neki od nas shvate da je ta slika limitirana nashim iskustvima,strahom i lichnoshchu...da je realnost mnogo bogatija i bolja koliko god bila zbunjujucha ponekad...
A i rekla sam mu da mi je mnogo smeshno da on kao mushkarac kao bolje zna kakva zzena treba bude...pa sve vreme ima original zzenu, a on hoche tu svoju sliku koju je izmashtao, bolesno neko stvorenje,ili pre bih rekla...narcisoidni odraz u vodi...iskrivljena unutrashnja slika mushkarca nije slika zzene...
ALI: ta njegova iz njegove glave ume da mu chita misli i da uvek zna tachno kako se on osecha i shta da mu kazze i shta zzeli da chuje jer to je on sam...
I ne vidi da je nikad neche nachi sae dok ne pochne ogledalo da ljubi.

aj što će da ljubi ogledalo Pipi, nego će u odrazu vode das udavi..
a onda će opet sav preplašen da dođe tamo gde mu je najsigurnije - kod tebe.

a ti za to vreme okruni jedno pešes kkukuruza ;)

I josh neshto mislim...veruje da neshto propushta, neku bolju jer ne veruje sebi da je dobro odabrao...i sad che ichi da 'ebe sve shto stigne pod izgovorom da sam ja za to kriva jer nisam bila savrshena... i tako che on ostati sa oreolom oko glave oslobodjen svake niske pobude...
ma nek su mu sa srechom...

Oh Boze... koliko tuge.. ali bas ste dobre, obe... bez panike i histerije.

Scaryv, jbt, pored takvih cica - pa nije savrsena... svasta, salim se, ali zaista svasta. Zaista bih voleo da cujem sta je to njemu bilo u glavi. Mislim da se osecao zarobljeno... meni je to glupo, ali,... valjda je to... Ako je tako, mogla si da budes i 3x savrsena, nezreo covek.

Jbg Pipi... bzwz-e, bez komentara, znas ti sve... samo tebi kiss.

samo sto se voda zamuti kad krenes da poljubis sliku i slika nestane.

povodom toga da svi imaju svoje "savrsene slike" - ja sam prozaican lik. bitno mi da je muskarac zanimljiv, da imamo zajednicka interesovanja, slican stil zivota, da se dobro slazemo u seksu... da je direktan, preduzimljiv covek, a ne neka slina... i to je to. ne trazim neuhvatljivo savrsenstvo (a i da ga ima - sta bih sa tim?)

Uvek sam ga prihvatala nazad, i nije morao da klechi....
sada to vishe ne zzelim, da ga prihvatim nazad ako dodje...ali nije iskljucheno da to nechu uraditi...

'ebesh kukuruz, njemu je najtezze jer nema pojma ko je i zashto je i s kim je i ne vidi kako je svet lep i pun boja a ne samo ofarban u njegov tirkiz...

Uvek sam ga prihvatala nazad, i nije morao da klechi....
sada to vishe ne zzelim, da ga prihvatim nazad ako dodje...ali nije iskljucheno da to nechu uraditi...

'ebesh kukuruz, njemu je najtezze jer nema pojma ko je i zashto je i s kim je i ne vidi kako je svet lep i pun boja a ne samo ofarban u njegov tirkiz...

i ja sam o tome razmišljala...
puno, da njemu nije lako...
razumem ga...
raskinuli smo jer smo se svađali...
plašio se stalno te moje savršene nesavršenosti i još mu je bilo gore jer je video da sam ja uvek bila spremna da živim sa njegovim manama, jer sam ebi ga snažnija od njega...

čuj savršeno? pa to ne postoji. . .

ne znam
ja sam kuvala, peglala, čekala, iznenađivala, unapređivala, davala, ljubila, grejala promrzle prste, tešila, šila, i prala, šetala, vodila, bila vođena...
i neje dosta. . .

Mogu samo iz svog ugla da pokusam da objasnim .. jer i ja sam ostavila jednog tako divnog muskarca posle pet godina veze, koji mi je zvezde sa neba skidao .. i dan danas mi nedostaje to shto sam imala sa njim i od njega - ali ne bih mogla da budem opet u vezi. I danas mi je drag, poprichamo, sretnemo se, brinem u vezi njega, zelim mu najbolje. Svesna sam da takvu osobu tesko da cu ikada vise sresti i posto je on u novoj vezi sada, samo mogu da kazem - blago njoj. I sad je logichno pitanje zashto sam otishla iz veze .. on mi je jednostavno dosadio. I kao pojava i kao partner. Nekako nisam mogla vise da podnesem njegovo cesto prisustvo pored sebe. Nisu nas vezivala deca ili materijalna dobra, tako da je bilo lakse izaci iz takve veze, nego, recimo, braka, kad se ista stvar dogodi. Inache, prekidala sam sa njim vezu pola godine, nije bilo lako ni svejedno.

Back