Veza

ma ja se nešto mislim da to JA neminovno mora malo da se promeni da bi se uklopilo u MI...
samo neko nije spreman. . .
nije dovoljnio jak...
a ja sam uvek bila toliko sigurna u svoje JA da mi nije bio problem da postane s nekim MI...

upravo tako.
ili si za MI ili si za JA.
MI je mnogo teže, JA je mnogo lakše
MI zahteva odricanja, JA je samo sebi svrha.

opet si citao psihologiju za pocetnike :D
niko ne moze bilo sa kim.
prvo se ljudi nadju... pa se onda snadju :D

ljude smeste u zatvor, zajedno. To dakle nije njihov izbor, pa ipak funkcionišu zajedno jer nemaju drugog izbora.

A ovde je Izbor ono što nas uvek kopka pa dozvoljavamo sebi da birkamo, da se premeštamo sa stolice na stolicu..a probirač obično nađe otirač.

to da se osobe "nađu" je najobičniji mit i podvala u koje veruju naivni.

Ljudi ili RADE na vezi ili ne rade. sa ovim se jako slazem

Oni koji rade, mogu bilo sa kim, oni koji ne rade mogu samo sami sa sobom.
simple as that.e pa nije bas sa bilo kim, ne preteruj, ne postoji mozda bukvalno tvoja druga polovina, ali ipak ne moze tu bas bilo ko da bude...

Sve zavisi da li si od dobrog štofa ili nisi.

..........

Au, boogie, opet se ne slažem.
To mi zvuči kao onaj aglosaksonski -work on that- koncept.
Po njima sve može da se nauči, svakom veštinom da se ovlada, pa stoga gomila kurseva od -kako naći boljeg partnera do -kako postati finansijski magnat-
Ok, ja ih jako cenim zbog praktičnog pristupa stvarima i zaista, taj pristup je jako dobar jer puno toga se svodi na veštine koje se mogu naučiti.
Ali...
Oni koji rade, mogu biti bilo s kim.
Sorry, ali ako nemam VOLJE da sa nekim radim na vezi, ne mogu sa njim ni da budem u vezi.
Što se više sa nekim -nađeš- to će manje biti potrebno tog -rada- na vezi, mada je on uvek neophodan.
Ali, j.ebem ti ja takvu vezu u kojoj ćemo nas dvoje non-stop nešto da -radimo- na njoj i da se nešto upinjemo.
Da, boogie, ljudi se -nađu- ali svojom glupošću i nespremnošću da se bar malo prilagode onom drugom upropaste takve sudbinske susrete.

Bio je ljut shto sam pristala na raskid.
Rekla sam mu da ja ne mogu biti neko drugi, chak ni zarad njegove ljubavi.
Bila bi gadna obmana da pristanem da se trudim da budem da iz njegove glave...
I rekla sam mu da ja mogu biti uvek samo ja...i da bi me mrzeo kada bih glumila tu njegovu savrshenu...jer bi znao da je to lazz...a ja bih znala da nisam voljena ja vech da sam sam ljushtura za nechiju fantaziju...
ne mogu da pristanem na tako neshto...
chak ni kad bih htela, ne znam kako bi uopshte bilo moguche...morala bih da imam kristalnu kuglu kako bih uvek sve pogodila....zzelje ..da zadovoljim...i nikad ne bi bilo dosta...
Nasha veza bi bila one-man-show...u kojoj on pishe scenarijo,dialoge rasplet i KRAJ.

ali jedno je potrebno da se voli a jedno da se bude u vezi...

raskinuti ne znači ne voleti više...

najlepše sam volelakad nisam bila sa tom osobom...

neke je lakše voleti bez njih

slazem se sa tobom:razz:...ali ja u mom postu podrazumevam da su dvoje vec u vezi i da se lepo slazu! Taj slucaj analiziram:wink:...

cekaj pipi, znaci on je u stvari dao neke predloge kako da popravite odnos (koji zahtevaju i tvoje prilagodjavanje), a ti odbila?
mislim, nije samo rekao odoh ja da trazim savrsenu, ajd cao?

m-hm, da ne bogohulim sad - a da niste vi oboje malo... tvrdoglavci u power game?

e to je taj zec (i taj grm)
što veza zahteva trpljenje i strpljenje, a luksuz "Dosadi mi je" obično biva kažnjen samoćom.
Mislim, možeš ti opet da cimaš ljude koji će te želeti, pa ih onda napustiti kad ti dosadi, ali to jednostavno nije ok.
Mislim o kej je, ali onda nemaš moralno pravo ni da zucneš što ne nalaziš tog Mr Pravog.

Nego treba da se 'gushim' pored njega? Pa tek to nije fer ni prema njemu ni prema meni. Uostalom, nisam ja tu vezu prekinula iznebuha, vec sam dobro razmislila shta mi valja chiniti, chim su se javili prvi simptomi - da mi je u njegovom drustvu dosadno i da bih vise volela da ga nisam videla tog dana .. ili, kad mi kaze - dolazim poslepodne ... a ja pomislim - uhhhhh ..

A hochu da se trudim da veza uspe, ako me prihvata kao ono shto jesam i takvu voli, ako i ja njega volim, radichu i te kako na tome da ga moje mane ne zzuljaju i da nas svakodnevnica ne utushi.
Ali nechu da se trudim da budem neko drugi da bi "zasluzzila" ljubav.
Neche mochi.

slazem se da sa svakim moze da se funkcionise u ogranicenom skupu stvari.
ali to se ne zove ljubavni odnos. :)
(i da ne tupim vise, samo sam htela da kazem da ipak treba malo i odabrati prema sebi)

ima raznih primera..i sve zavisi od okolnosti.
Ljubavni odnos u nekim kulturama ne mora nužno da podrazumeva i Izbor (u Indiji npr decu venčavaju još dok su mala),a li recimo da je to primer koji nije blizak nama.

Nama je blisko da nekoga izaberemo, simpatišemo, ljubav na prvi pogled isl. E, upravo TO je dovoljno za Vezu.
Kad god je neka veza u krizi, ljudi treba da se zapitaju Zašto su baš Nju/njega primetili i izdvojili iz mase drugih ljudi.
Sve ostalo je Volja & Želja da se radi na vezi.

Veza je po suštini stvari neprirodno stanje, ali je upravo zato i izazov.
I upravo zato samo retki i jaki opstaju,a slabi napuštaju na prvi znak neugodnosti.

Ja nisam odbila nikad... i prihvatala sam mnogo toga... i on se prilagodjavao pomalo i ja mnogo vishe...i onda je rekao da nije dovoljno....mogu da radim na vezi,nisam po tom pitanju tvrdoglava, naprotiv, ali odbijam da budem neko sasvim drugi...
Ako je smrtni greh shto ne mislim isto shto i on, ako ne kazzem ono shto on zzeli da chuje, ako ne pogodim njegove zzelje bez da mi on kazze...ako se ne ponasham kako on misli da treba..e to je onda dresura i brljanje po karakteru i mojoj sushtini, da ne kazzem da je nasilje a u neku ruku jeste...
a sve to zbog nezadovoljstva samim sobom i svojim zzivotom...jer sve shto je dobro to mu se podrazumeva, a neke sitnice koje su samo odraz moje individualnosti su dovoljan razlog za svaki-chas kraj...
e pa ja nisam charobni shtapich, ja sam zzena. Od krvi i mesa.

Mislim da ponekad ne vidimo shta imamo jer smo suvishe blizu. Kao kad primaknesh novine do vrha nosa, sve se iskrivi i zamuti i nemash pojma shta chitash,pa konstruishesh vesti sam.

"Annie, when you meet someone and you're attracted to them, it just means that your subconscious is attracted to their subconscious, subconsciously. So what we think of as chemistry is just two neuroses knowing that they are a perfect match." :)

Nego treba da se 'gushim' pored njega? Pa tek to nije fer ni prema njemu ni prema meni. Uostalom, nisam ja tu vezu prekinula iznebuha, vec sam dobro razmislila shta mi valja chiniti, chim su se javili prvi simptomi - da mi je u njegovom drustvu dosadno i da bih vise volela da ga nisam videla tog dana .. ili, kad mi kaze - dolazim poslepodne ... a ja pomislim - uhhhhh ..

Vesela, u tvojim postovima u tvojim pričama, u tvojim vezama i vezicama dominira samo JA.
Iskrenost je slaba zamena za toliko Samoljublje.
jesi li pomislila da li će On da se guši bez tebe ili to nije bitno?

ovaj moj oće da se vidimo, da pričamo. . .

šta da mu pričam...
šta da mi kaže?

možda da ga pošaljem kod vas da mu vi kažete umesto mene...
ionako mi se ponekad čini da znate o meni više nego on. . .
a to je jer pročitate ono što piše...
ono što mislim...
a, on čini me se da je slušao onako kako je želeo da čuje. . .
možda ni vas ne bi slušao...

kaže izvini naišo mi strah,
a šta ako mu sutra naiđe...

zašto ga volim, bem ti. . .

Pipi, neki kažu da je za raskid uvek "krivica" podeljena.
Pada mi na pamet jedan primer gde je čovek tukao ženu, ali ona i pored toga ostajala sa njim.
A onda je on nju napustio i kad je prošlo dosta godina, sreo je i rekao joj " E...da si samo umela da mi se suprotstaviš.."

Hoću reći, svako od nas ima razne munje u glavi i iz našeg ugla (kako si to lepo rekla) to sve izgleda ok, ali..uglovi se promene kada taj neko ode i udalji se.

Pipi, neki kažu da je za raskid uvek "krivica" podeljena.
Pada mi na pamet jedan primer gde je čovek tukao ženu, ali ona i pored toga ostajala sa njim.
A onda je on nju napustio i kad je prošlo dosta godina, sreo je i rekao joj " E...da si samo umela da mi se suprotstaviš.."

Hoću reći, svako od nas ima razne munje u glavi i iz našeg ugla (kako si to lepo rekla) to sve izgleda ok, ali..uglovi se promene kada taj neko ode i udalji se.

uf!!!!!!

Zašto ga voliš.
Da li ga baš toliko voliš ili je to delom ljubav a delom nešto drugo scary.
Taj čuveni mehanizam da i dalje volimo one koji nas povrede.
Ok, ostala je ljubav, nemaš ti dugme da je isključiš, ali taj intenzitet koji misliš da ima, siguran sam da nema.
Naišo mu stra....pa dobro, moguće
Ali mi je nešto mnogo neodlučan i kolebljiv, tako da ne znam kakav je to uopšte materijal za životna iskušenja.
Možeš li ti tek da zamisliš kakav bi njemu stra naišao da si ti recimo ostala trudna i to mu rekla...
...ili naiđe mu tako stra kad rodiš dete i on kaže...ne...nisam ja spreman za ovo...
Ma...

eto vidiš kakvih sve munja ima..
a da ga je to pitala tada verovatno joj ne bi rekao šta mu se oće, a šta neće..jer onda ona ne bi bila spontana i to više ne bi bilo To.

Zašto ga voliš.
Da li ga baš toliko voliš ili je to delom ljubav a delom nešto drugo scary.
Taj čuveni mehanizam da i dalje volimo one koji nas povrede.
Ok, ostala je ljubav, nemaš ti dugme da je isključiš, ali taj intenzitet koji misliš da ima, siguran sam da nema.
Naišo mu stra....pa dobro, moguće
Ali mi je nešto mnogo neodlučan i kolebljiv, tako da ne znam kakav je to uopšte materijal za životna iskušenja.
Možeš li ti tek da zamisliš kakav bi njemu stra naišao da si ti recimo ostala trudna i to mu rekla...
...ili naiđe mu tako stra kad rodiš dete i on kaže...ne...nisam ja spreman za ovo...
Ma...

pa zato se i pravim luda na pozive. . .
baš zato jer znam da ko voli on se ne palši ničega kao što se ni ja nisam plašila, ni dugova ni otkaza ni slupanih kola ni svega što mu se dešavalo. . .

ljubav je za mene sad samo u meni... i lepo mi kaže moja mama, ne voliš ti njega nego si sujetna jer tebe niko nije ostavio, i možeš da imaš sve sem njega...

zato se i ne javljam na pozive. . .

je l trebalo da mu okrenem leđa da bi pošao zamnom?
mislila sam da je muškarac a ne dete. . .

ma...

baš me briga, život ide dalje i to je to. . .

Back