Veza

nije sarkazam drugar.
pitanje je šta je veća patologija, biti u vezi bilo sa kim, ili biti sam, jer ima različitih ljudi.
Neki ne mogu sami, neki ne mogu bilo sa kim.
Nema opšteg pravila.

Zašto misliš da je to prirodna progresija? Meni deluje kao prilično socijalna. Ne kažem to ni kao lošu ni kao dobru stvar, već samo kao činjenicu.
Zašto se nisu venčali? Živeli zajedno... nebitno.
Možda nisu ni želeli :?
I mi sad treba da izvučemo zaključak da "kad nekoga dovoljno (blabla) voliš onda prirodno želiš da eto gledaš u njegovu/njenu facu svako jutro kad se probudiš dok ti se ne ogadi" :)
Dobro, ovo zadnje sam dodala.
Kažete egoizam. Pa jeste. Ali i dalje niko nije otkrio tajnu življenja zajedno. Da li je to tako izuzetna nužnost? Kao kad vam posle mlečnih ne bi izrasli stalni zubi, tako nešto? Baš onako... defekt?

Onda se vraćamo na to šta je smisao veze.
Ako je sticanje iskustva, onda ne verujem da je manje bolje.
Ako je to što ti kažeš da je socijalna progresija, reci mi smatraš li je neprirodnom ili nenormalnom.
Nije to samo socijalno prihvaćen model. Ne bih rekao.
Muškarci i žene žive zajedno i stvaraju porodice već hiljadama godina.
Možda je to i biološka uslovljenost (na šta znam da ćeš se naježiti)
Ja samo mogu da zaključim da veruješ da bi ti se vremenom svako ogadio.
Kako za koga. Meni je recimo normalno da ako neku ženu volim i sa njom mi je lepo u vezi i to traje tri četiri godine, poželeću da sa njom stalno budem zajedno.
Što bi zajednički život ubio bilo šta lepo ako ta veza stvarno valja

Ma neshto lamentiram ovih dana na tu temu. Teshko se nalazi partner za vezu, a svi neshto zujimo u potrazi za time. Sudaramo se kao u kartingu, malo zastanamo, pa opet na gas .. chitam ove ispovesti na forumu, kaze, sedam godina u vezi .. pa to je jako dugo za vezu, shta to znachi, nit` vamo, nit` tamo, zaglavljeni u prostoru. Za to vreme moglo je i nekoliko veza da bude, da se partneri malo brze zamenjuju, da se sa vishe ljudi oprobaju i daju sebi priliku da sretnu bash ono shto traze. Nekako mi se chini da se zaglavimo sa jednim istim i pravimo silne kompromise samo da bi ostali bash u toj vezi, dok oko nas milioni ljudi cirkulishu, a medju njima i neki nash nesudjeni ideal.

Ajd`, pisacu josh ..

Zaglavljujemo svojom voljom , niko nas na to ne tera... Kad udjes u vezu izvagas da li vredi ili ne i znas kako da se ponasas... ja znam da nikad ali nikad ne bi nasla nekog ko je ovako dobar prema meni... i sa kim bi se ovako dobro slagala... volim ga, obozavam ga zbog svih njegovih osobina... mozda nisam prosla svasta u zivotu po pitanju muskaraca ali to opet zato sto sam ja tako htela... mislim da sam mogla da budem sa milion muskaraca ali oni mene ne zasluzuju...

Onda se vraćamo na to šta je smisao veze.
Ako je sticanje iskustva, onda ne verujem da je manje bolje.
Ako je to što ti kažeš da je socijalna progresija, reci mi smatraš li je neprirodnom ili nenormalnom.
Nije to samo socijalno prihvaćen model. Ne bih rekao.
Muškarci i žene žive zajedno i stvaraju porodice već hiljadama godina.
Ja samo mogu da zaključim da veruješ da bi ti se vremenom svako ogadio.
Kako za koga. Meni je recimo normalno da ako neku ženu volim i sa njom mi je lepo u vezi i to traje tri četiri godine, poželeću da sa njom stalno budem zajedno.
Što bi zajednički život ubio bilo šta lepo ako ta veza stvarno valja

Zajednicki zivot je nesto najlepse sto ti se moze desiti ako volis doticnu osobu... ja bi sa svojim momkom mogla da provedem 25 sati zagrljena, samo mi, u nasem stancicu i niko drugi...
Kako moze da ti se ogadi necija faca?(lexa) To ne kontam... valjda sa vremenom tog nekog volis sve vise i vise...

nema opshteg pravila. nekada sve funkcionise sjajno, do nekog prelomnog trenutka.
ljudi su podlozni promenama, a veza to mora da isprati, ili da propadne. nema garancije da ce uspeti u buducnosti, ako u pochetku funkcionise. nekim ljudima treba vishe da uoce, nekim da se otvore, a nekada ljudi krenu sasvim drugim putevima... postoje mnogi razlozi, zbog kojih se veze zavrsavaju, nakon dugog niza godina, ne mora uvek da se radi o samoobmani
nekada je to samo razlicitost i neuklopljivost, bez obzira sto ljubav i dalje postoji, a vreme pokazuje upravo takve stvari
naravno da se prispitujemo neko vreme, nije lako doneti takvu odluku, ali ne verujem da se neko zavarava godinama, ako je problem i neuklopivost zaista velika...a o5, ima ljudi koji su manje ili vise tolerantni, a neki malo duze cekuju,nadajuci da ce se pronaci zajednicki jezik. neki i uspeju u tome
nema istant resenja, odluka je uvek individualna...
i meni nekako smea rec veza, u ceoj toj prici... nekako vuce nasledje proslosti, koje je, kako mi se cini, odavno prevazidjeno...
zajednica zvuci mnogo lepse

Zajednicki zivot je nesto najlepse sto ti se moze desiti ako volis doticnu osobu... ja bi sa svojim momkom mogla da provedem 25 sati zagrljena, samo mi, u nasem stancicu i niko drugi...
Kako moze da ti se ogadi necija faca?(lexa) To ne kontam... valjda sa vremenom tog nekog volis sve vise i vise...
Heh... u bajkama?

Ne, čak nisam ni negativna, mislim da svi ovde znamo da možda postoji 0.01% tih nekih veza gde se baka i deka drže za ruke i šetaju pristaništem... i tako im je protekao život.
Nikako mi nije želja da proričem nešto loše tebi i tvom dečq, ali sam prilično sigurna da ćete se, pre ili kasnije, zasititi jedno drugog.

Što, svakako, ne znači da se nećete voleti. Samo će ta ljubav da dobije neki daleko dosadniji oblik koji počesto deluje kao navika.

Zašto jedna veza "valja" a druga ne?

Polazim od toga da u nekoj vezi mogu samo oni da "ne valjaju" ili jedno od njih. Tj. nisu spremni da se bakću time.

Zašto bih se naježila. Vrlo je lepo videti "možda" i ja to ostavljam kao mogućnost. Manju, ali mogućnost i dalje... ko zna. Osim toga, imam poverenje u evoluciju te verujem da su socijalno i biološko vrlo povezani, stoga naša biologija može vrlo lako da bude - promenjena socijalnim ponašanjem i prihvatljivim normama blablabla..... dok je obrnuto malo teže danas, a ranije je bilo upravo obrnuto konstanta.

Hm... zaključujem li da je sve socijalno? Da, na neki način.

Dakle, ne smatram ja ništa na ovom svetu neprirodnim i nenormalnim, al' stvarno. Uglavnom izbegavam te opise.
Samo imam taj trip da pitam ljude - a yel i ti baš moraš tako??

Heh... u bajkama?

Ne, čak nisam ni negativna, mislim da svi ovde znamo da možda postoji 0.01% tih nekih veza gde se baka i deka drže za ruke i šetaju pristaništem... i tako im je protekao život.
Nikako mi nije želja da proričem nešto loše tebi i tvom dečq, ali sam prilično sigurna da ćete se, pre ili kasnije, zasititi jedno drugog.

Što, svakako, ne znači da se nećete voleti. Samo će ta ljubav da dobije neki daleko dosadniji oblik koji počesto deluje kao navika.

Sto bi se zasitili jedno drugog?
Ako se zena trudi da i sa 50 godina izgleda dobro, ima dobar posao i zelju za sexom, a muskarac drzi do sebe, svog izgleda i svestan je svojih godina, sto bi dosadili jedno drugom????

Vezice me nikad nisu zanimale i kad sam bila mnogo mladja. Da se cimam sa kojekakvim budalama, igram igrice i slicne gluposti, oduvek sam smatrala tracenjem energije. Samo kad vidim ribe koje su se trosile na kombinacije i sranja, izgledaju starije 10 godina. Uvek mi je bila potrebna ljubav, da bih mogla da rastem na drugim poljima. Oduvek sam bila u maratonskim vezama i uzivala.
Ko umije njemu dvije. :cool:

a mozda bi' i mog'o... a verovatno i ona... al'... sad razmisljam... trazim, da... al' mislim da je teze... i lepse... ako pokusam da iz zivota dobijem ono najlepse sto mogu... sa njom... da uzivam u njenom zagrljaju... da se posvadjam sa njom... da spremimo hranu zajedno... i da uzivam u njenom osmehu... u mirisu... da je gledam, bas takvu... jos uvek je gledam kao da sam je tek upoznao... i znam da nijedna ne moze da se meri sa njom... niti ce moci... ni posle 7 godina... ako to nesto i znaci... i ona je ono sto mom zivotu daje smisao... zbog cega moj zivot vredi... i zbog koga se moj zivot racuna... kao sto i ja njenom dajem sve to... moram da vam ispricam... u sekundi... kad smo se upoznali... nacin na koji se nasmejala i klimnula glavom... kako me je u tom trenutku pogledala... znao sam da je posebna... pre nego sto je ona to shvatila... i nista ne bi' menjao za taj osecaj... i sve devojke pre toga... i svi moji bezuspesni pokusaji... i nerviranja... i promasaji... izgledali su tako smesno u tom trenutku... i tako nebitno... jer je ona bila tu... konacno...

ja sam prowela pored jednog lika nekih 5 godina....zhiweli smo kao u braku,a bili smo bash klinci...sad kad se setim umrla bih zbog toga kakwe sam swe lickowe pushtala da mi prodju kroz zhiwot a nisam ni probala nishta sa njim,ostajala sam i trudila se za osobu sa kojom sam znala da nemam buducnost...nisam sklona awanturicama ali sam sigurna da sam mogla mnogo lepshe i bolje da prodjem da se nisam ukopala sa owim likom,pritom...to su bile tinejdzerske godinice,mogla sam da imam bash i neka lepsha secanja na njih i zezanja sa likowima....zbog toga se malo(wishe)kajem kad wratim misli unazad...

Videcesh. Gde cesh lepshe i izglednije parove od holivudskih parova, pa ..?

Ne pricam o holivudskim parovima, pricam o ljudima koje poznajem, pricam vam o mojim roditeljima, roditeljima mog momka, cak i mojoj babi i dedi... oni su sasvim obicni parovi kao i svi drugi ali se trude, trude se da im bude sto lepse i da sto vise vremena provedu zajedno...
Iskreno mislim da moji roditelji jedva cekaju da se mi osamostalimo, i stvorimo svoje porodice da bi oni mogli sami da uzivaju... da organizuju svoje izlaske i druzenja, setnje itd...
A tek da vidite babu i dedu... komedija... deda tera ovce i ako ne dodje do tri baba vec pocne da panici... a kad ona ode u banju on svaki dan pita kad dolazi baba...
Znam ja da to nije ona ljubav ali u tim godinama najbitnije je postovanje i paznja ...

Ma i ja sam holivudske parove navela kao sinonim za dobar izgled i u zrelim godinama, a ipak nedovoljno za ostanak u braku. Malo je takvih primera kakve si ti navela.

Naravno da nije dovoljan samo izgled. Ja sam htela da kazem da je to kao neki preduslov... jer zene koje ne drze do sebe, niko drugi takodje nece... to vazi i za muskarce...
Ja sam mislila da je malo takvih primera ali sve vise uvidjam da nije tako... samo sto ljudi uvek gledaju ono najlosije...moji su se mogli razvesti milion puta ali nisu... i evo ih sad u 50-ti, zajedno... uzmem mamin tel i procitam poruku:"ljubavi ceka te rucak i ja"-upucena tati... i mislim da se isplatilo to sto su ostali zajedno... i za njih i za nas... moje dete ce moci da ide kod babe i dede a ne samo kod babe ili dede... imace jedno drugo kad ostare... i jos jedna stvar , ja im iskreno nikad ne bi oprostila da su se razveli dok sam ja bila u pubertetu... i sad bi to tesko prihvatila a tek tad... svasta bi im napravila... zakljucak: ja sam za to da prvo dobro proveris sa kim si i u sta se upustas i da kasnije snosis posledice hrabro a ne bezeci... jer to je nas izbor...

moj piše scenario za špansku seriju trenutno :lol:

uh te veze... potrebno je mnogo odricanja, truda, tolerancije, svega...
veliki napor al sa osmehom na licu- tad je prava stvar

Pa za sve u zivotu moras da se potudis... nije car ako ti je sve servirano... cak i da jeste ako se ne trudis to propada... tako ti je u poslu tako ti je i u vezi... ulaganja i ulaganja...

Ne pricam o holivudskim parovima, pricam o ljudima koje poznajem, pricam vam o mojim roditeljima, roditeljima mog momka, cak i mojoj babi i dedi... oni su sasvim obicni parovi kao i svi drugi ali se trude, trude se da im bude sto lepse i da sto vise vremena provedu zajedno...

znaci u tom grmu lezi zec :) mozda svi nevernici u ljubav i duge veze i brakove nemaju adekvatan porodicni primer odnosno dokaz postojanja ljubavi u braku(vezi) a da ti se partner "ne ogadi" pa zato ne veruju... opet je majka kriva za sve...e ta psihologija...:D

Back