Pronaći sebe

Šta za vas znači ovaj pojam?
Da li ste pronašli sebe?
Da li smatrate da imate jednu ili više ličnosti u sebi?
Da li su vam karakter i osobine ujednačeni, ako nisu, da li ste uspeli da pronađete najbolju verziju sebe i da volite sebe takvog/takvu?
jedna licnost u multidimenzionom sistemu
pitanjce dragom postavljacu: dal razume da je "najjbolja verzija sebe" lishena senke/podrazumeva senku integriranu?

Svest o sebi uz sposobnost posmatranja sopstvenih misli, emocija i ponašanja; živeti u skladu sa svojim istinskim "ja", umesto da se prilagođavate tuđim očekivanjima; emocionalno prihvatanje sebe sa svim vrlinama i manama, pronalaženje osećaja svrhe ili smera u životu, postavljanje granica, lakoća da kažemo "ne" i da se zaštitite od očekivanja koja su u suprotnosti sa vašim vrednostima; otvorenost novim aktivnostima, hobijima kako bi otkrili.

jedna licnost u multidimenzionom sistemu
pitanjce dragom postavljacu: dal razume da je "najjbolja verzija sebe" lishena senke/podrazumeva senku integriranu?
Razumem
Ne negiram senku
Najbolja... nije najspretniji termin
Recimo naj autentičnija, ona koja vama najviše odgovara... u kojoj sebe ne ponižavate ali ni druge, u kojoj se osećate najharmoničnije i volite sebe

Da li ste pronašli sebe?
Da li su vam karakter i osobine ujednačeni, ako nisu, da li ste uspeli da pronađete najbolju verziju sebe i da volite sebe takvog/takvu?
Pronaći sebe znači upoznati sebe kao kompletnu osobu. Zaviriti u najudaljenije delove duše. Postati svestan i onoga što nam se možda neće dopasti a sastavni je deo nas.
Pronašla sam sebe tek nedavno.Prošla kroz bure života i izašla ogoljena JA.
Navikavam se na mene takvu.
Sa ovom spoznajom sam razvila sposobnost da i druge sagledam iz pravog ugla , da reči i gestove provučem kroz najsitnije sito i dođem do suštine.
Ne vole ljudi istinu.

Da li smatram da imam jednu ili više ličnosti u sebi? Imam jednu. Ostale ličnosti dodaju oni koji me posmatraju na drugačiji način, površno.

Da li sam uspela da pronađem najbolju verziju sebe?
Jesam. I najgoru i najbolju. Ali samo zajedno čine mene.

Najgore sto moze da ti se desi da nisi zadovoljan sobom i trazis sebe ( za sta mislim da je donekle i kontruktivno)
i onda se taj stari ti (kojim se nezadovoljan) raspadne na komadice i onda vise ne trazis sebe - onu najbolju verziju sebe,
vec trazis te stare komade kojima nisi bio zadovoljan jer su i oni bolji od gubitka samog sebe...kad trazis sebe da se vratis.

Ne treba se ni previse traziti jer covek u tom trazenju moze lako da se izgubi u lavirintu i onoga sto jeste i sto nije,
jer svaki covek ima i svetlu i tamnu stranu, pitanje je samo koja ce dominirati i kada.

Najgore sto moze da ti se desi da nisi zadovoljan sobom i trazis sebe ( za sta mislim da je donekle i kontruktivno)
i onda se taj stari ti (kojim se nezadovoljan) raspadne na komadice i onda vise ne trazis sebe - onu najbolju verziju sebe,
vec trazis te stare komade kojima nisi bio zadovoljan jer su i oni bolji od gubitka samog sebe...kad trazis sebe da se vratis.

Ne treba se ni previse traziti jer covek u tom trazenju moze lako da se izgubi u lavirintu i onoga sto jeste i sto nije,
jer svaki covek ima i svetlu i tamnu stranu, pitanje je samo koja ce dominirati i kada.
da, ovo je lepo receno i tacno!

Mmmm
Onako
Ne slažem se baš
Neki ljudi su više svoji
A neki su fragmentarniji pa im treba da se pronađu nekako

Uopšte nije reč o tamna/svetla strana
To se podrazumeva i treba sve to zavoleti u sebi

Jedan mudar covek je rekao: “Ne mozes dva puta uci u istu reku….Jer to nije ista reka i ti vise nisi isti covek”.
da li ste uspeli da pronađete najbolju verziju sebe i da volite sebe takvog/takvu?
Zasigurno nisam izgradio najbolju verziju sebe, volim miran i stalozen zivot, i nije mi potrebna najbolja verzija mene; mislim da bi izgradnja najboljeg mene bila inspirisana sujetom.

Da li ste pronašli sebe?

Pronašla sam neku verziju sebe ali najbolja verzija mene pojavljuje se ponekad ne znam od čega to zavisi ali
nije svakog dana tu tako da ova nađena verzija služi kao rezerva dok ne dođe ona najbolja koja se kratko zadrži

Pronašla sam neku verziju sebe ali najbolja verzija mene pojavljuje se ponekad ne znam od čega to zavisi ali
nije svakog dana tu tako da ova nađena verzija služi kao rezerva dok ne dođe ona najbolja koja se kratko zadrži
Slično.
Najbolja verzija mene dolazi kada su stvari relativno ok , potaman - spoljašnji faktori.
Mislim da je ne gubimo skroz nikada , samo imamo varijante, što je prirodno.

Ne mogu da kazem da imam verzije sebe
uvek sam isti...svuda
Mozda to nije dobro nemam pojma...
ali ja ne umem da glumim niti igram igrice.
Imam dobre i lose strane kao i svi
ali nema kod mene Doktor Dzekila i Mister Hjada
ja sam to sto sam a uvk sam i bio
Jedino sam iskusniji nego pre, a da li i pametniji
pokazace vreme.

Mmmm
Onako
Ne slažem se baš
Neki ljudi su više svoji
A neki su fragmentarniji pa im treba da se pronađu nekako
Razumem sta hoces da kazes, ali mislim da dobar deo ljudi pronadje sebe kad tad a isto tako mislim opet
da se dobar deo ljudi trazi veci deo svog zivota... Ima tu dosta faktora koji indirektno uticu.
Uopšte nije reč o tamna/svetla strana
To se podrazumeva i treba sve to zavoleti u sebi
To sam onako pomenula, znam da poenta nije u tome.

Mogla bih sasvim da se slozim sa ovim kad sam ja u pitanju,
s tim sto sam se prvo raspala na komade...pa tek onda pronasla ili vratila neku verziju sebe.

Back