MUP: Stop za pijane i drogirane vozače – angažovana sva raspoloživa sredstva

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
30.937
Alkoholisani vozači izazvali su svaku sedmu saobraćajnu nezgodu sa poginulim ili povređenim osobama u 2025.
Saobraćajna policija će od ponedeljka do nedelje 21. decembra sprovoditi međunarodnu akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova akcija se sprovodi u 34 evropske zemlje članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
S obzirom da ulazimo u period velikog broja slava i korporativnih proslava, kao i da nam se približavaju novogodišnji i božićni praznici, aktivnosti saobraćajne policije biće prvenstveno usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, navodi se u saopštenju. Iz MUP-a napominju da su od 1. januara do 30. novembra ove godine, vozači pod dejstvom alkohola izazvali 57 saobraćajnih nezgoda sa poginulim osobama i 1.448 saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima na putevima u Srbiji.

Ovi podaci pokazuju da su alkoholisani vozači izazvali svaku sedmu saobraćajnu nezgodu sa poginulim ili povređenim osobama.

Na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima zadržano je više od 12.000 ljudi koji su upravljali vozilima u alkoholisanom stanju.

Kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu u kontroli saobraćaja, biće angažovani svi raspoloživi alkometri i droga testovi, kao i maksimalno raspoloživ broj pripadnika saobraćajne policije, najavljuju iz MUP-a.

Na građane apeluju da se tokom proslave praznika ponašaju odgovorno, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.
https://www.b92.net/automobili/aktu...zace-angazovana-sva-raspoloziva-sredstva/vest

Јели неки од политичара одговарао за оваква дешавања?
Није

Јели неки од политичара одговарао за оваква дешавања?
Није
Сергеј Трифуновић.

Затим, Радомир Лазовић одговарао за неки саобраћајни прекршај.

Некадашњи смрадикал Драган Тодоровић робијао јер је направио саобраћајну несрећу са трагичним последицама.

Ђиласа наватали да је прекорачио брзину на аутопуту Београд-Ниш неколико пута.

Сергеј Трифуновић.

Затим, Радомир Лазовић одговарао за неки саобраћајни прекршај.

Некадашњи смрадикал Драган Тодоровић робијао јер је направио саобраћајну несрећу са трагичним последицама.
Nisam znao to za Todorovića.

Prošle godine, negde u ovo vreme me zaustavi organ u NS. Kao rutinska kontrola na alkohol...baš nešto mislim. A onaj dreger je bio namontiran , i pokazao neki procenat. Ja inače uopšte i nikad ne konzumiram alkohol. I krenu prepucavanja... Ja hoću na vađenje krvi ,ali on mi tu neke troškove pominje (za tu analizu) koju ću ja morati da platim. Reko, ok, hoćeš nešto da te počastim pa da idem jer sam na poslu a vreme je novac. I kao, pa šta znam, ajde, kaže.
A ja za te situacije potplaćivanja imam gorkiće. To nekako svi vole da dobiju.
Da ste videli tog iznenađenja i neverice kad je dobio tri flašice a ne novac 😂.
Reko... doviđenja, srećan lov vam želim.

Prošle godine, negde u ovo vreme me zaustavi organ u NS. Kao rutinska kontrola na alkohol...baš nešto mislim. A onaj dreger je bio namontiran , i pokazao neki procenat. Ja inače uopšte i nikad ne konzumiram alkohol. I krenu prepucavanja... Ja hoću na vađenje krvi ,ali on mi tu neke troškove pominje (za tu analizu) koju ću ja morati da platim. Reko, ok, hoćeš nešto da te počastim pa da idem jer sam na poslu a vreme je novac. I kao, pa šta znam, ajde, kaže.
A ja za te situacije potplaćivanja imam gorkiće. To nekako svi vole da dobiju.
Da ste videli tog iznenađenja i neverice kad je dobio tri flašice a ne novac 😂.
Reko... doviđenja, srećan lov vam želim.
A ipak si cugnula uz put.

Back