Veza

nije poenta u klecanju i kmecanju.
poenta je u tome sto se covek umori od toga da nekome stalno menja pelene.
:?
umoris se od odgovornosti za nekog neodgovornog.

E, TOOO!
stalno neka sranja, a ja s osmeho na licu a on zabrinut do bola. . .
i ja ko mama der der, dođi dušo...
kao da je vremenom postao zavisan o moju pomoć o moju snagu. . .

i, ja, takva, jaka i svesna, kažem njemu ,,ti si moj muškarac, trebaš mi"
a on zna istinu. . .

žao mi ga je

:) Ljubim te Ivo....
nisam tuzzna,naprotiv...srechna sam...oslobodjena tereta odgovornosti prema slepom...sve sam dala i imam josh...ako to nije to shto zzeli onda neka nadje bolju...mozzda che i nachi neku koja che njemu biti bolja...ako ne mogu da ga usrechim neka ide...
A ja jedem minjone i chastim ljude muzichkim zzeljama i pivom i osmehom i imam sve u zzivotu...imam zzivot...

Divni ste ljudi...ali ja nemam bol..ne boli me raskid...
Nije on ni raskinuo samnom ako nije ni znao ko sam...
Nema to ni veze, ja ne moram da ga imam da bih ga volela,ne gubim nishta...
To savrshenstvo, ta fikcija...imamo je svi gradimo je godinama...neki od nas shvate da je ta slika limitirana nashim iskustvima,strahom i lichnoshchu...da je realnost mnogo bogatija i bolja koliko god bila zbunjujucha ponekad...
A i rekla sam mu da mi je mnogo smeshno da on kao mushkarac kao bolje zna kakva zzena treba bude...pa sve vreme ima original zzenu, a on hoche tu svoju sliku koju je izmashtao, bolesno neko stvorenje,ili pre bih rekla...narcisoidni odraz u vodi...iskrivljena unutrashnja slika mushkarca nije slika zzene...
ALI: ta njegova iz njegove glave ume da mu chita misli i da uvek zna tachno kako se on osecha i shta da mu kazze i shta zzeli da chuje jer to je on sam...
I ne vidi da je nikad neche nachi sae dok ne pochne ogledalo da ljubi.

svaka ti cast za podnosenje raskida i zrela razmisljanja...

kad nekog stvarno volis,on je za tebe savrsen ma koliko mana zaista imao:razz:...jednostavno,volis sve u vezi sa tom osobom,i njegove vrline i njegove mane8-)...

ma šta su sad njoj uteha zrela razmišljanja kad nema sreće u ljubafi..
ona se nadala da će zrela razmišljanja da joj budu nagrađena..a gle sad qrca u slamnom šeširu..

Mogu samo iz svog ugla da pokusam da objasnim .. jer i ja sam ostavila jednog tako divnog muskarca posle pet godina veze, koji mi je zvezde sa neba skidao .. i dan danas mi nedostaje to shto sam imala sa njim i od njega - ali ne bih mogla da budem opet u vezi. I danas mi je drag, poprichamo, sretnemo se, brinem u vezi njega, zelim mu najbolje. Svesna sam da takvu osobu tesko da cu ikada vise sresti i posto je on u novoj vezi sada, samo mogu da kazem - blago njoj. I sad je logichno pitanje zashto sam otishla iz veze .. on mi je jednostavno dosadio. I kao pojava i kao partner. Nekako nisam mogla vise da podnesem njegovo cesto prisustvo pored sebe. Nisu nas vezivala deca ili materijalna dobra, tako da je bilo lakse izaci iz takve veze, nego, recimo, braka, kad se ista stvar dogodi. Inache, prekidala sam sa njim vezu pola godine, nije bilo lako ni svejedno.

ma i on je meni sve to činio al smo se stalno svađali...
bila tema o leptiriću šareniću dođi vamo da te slupam...
tu sve lepo objašnjeno...

hteo je on nešto sam...
pa video da je lakše u dvoje...
pa se usrao od toga šta će biti ako bude samo jedno. . .

n umem to da objasnim...

sad zove da se vidimo, a ja se ne javljam...
i kaže ne mogu da spavam...
a ja nisam spavala tri meseca. . .

i zato mi je žao njega jer znam kako je kad ne možeš da spavaš. . .

I da se ne lazzemo kako smo mi jake a oni slabi itd...
Nisu slabi. Nismo jake. Samo smo ono shto jesmo.
I samo nas nisu voleli dovoljno da bi odustali od te slike u glavi...nisu nas voleli vishe od svog ega.
I to je to.
Nismo im bile vredne toga da odustanu od JA i postanu MI.
I to je u redu.

:) Ljubim te Ivo....
nisam tuzzna,naprotiv...srechna sam...oslobodjena tereta odgovornosti prema slepom...sve sam dala i imam josh...ako to nije to shto zzeli onda neka nadje bolju...mozzda che i nachi neku koja che njemu biti bolja...ako ne mogu da ga usrechim neka ide...
A ja jedem minjone i chastim ljude muzichkim zzeljama i pivom i osmehom i imam sve u zzivotu...imam zzivot...

e, to je prava stvar. . .
a meni jedna forumašica rekla da sam izmislila priču da bih skrenula pažnju na sebe jer joj nije jasno kako mogu da stavim :lol: ako sam ostavljena, a sruga me pitala da li hoću da se svetim...

nije meni potrebna veza da bih bila srećna, meni je potrebna ljubav...

jedna žena koja izučava ezoteriju mi je jednom rekla:

koliko god da imaš partnera, sve je to jedan partner...
i samo jednu ljubav imaš jer je to jedna energija, koju usmeravaš prema svima, a samo od toga kako je oni dočekaju zavisi koliko ćeš osetiti sopstvenu ljubav..

kad nekog stvarno volis,on je za tebe savrsen ma koliko mana zaista imao:razz:...jednostavno,volis sve u vezi sa tom osobom,i njegove vrline i njegove mane8-)...

ali jedno je potrebno da se voli a jedno da se bude u vezi...

raskinuti ne znači ne voleti više...

najlepše sam volelakad nisam bila sa tom osobom...

neke je lakše voleti bez njih

Boogie, ne treba mi nagrada za to shto nekog volim...ceo svet je moj...kad ne trebash nagradu ne delish kazne...
i sve je tachno onako kako treba da bude...uvek je...
Ako se vrati,neka ga, ako nadje drugu, neka ga...a ja chu svakako da zzivim dalje kao i dosad...i nechu plakati zbog sebe jer meni je dobro.
Ljubavi ima na sve strane, i u raznim oblicima.
I on mene voli,mnogo, znam ja to...ali ne vishe od svog straha i nechu ni da ga teram.

I samo nas nisu voleli dovoljno da bi odustali od te slike u glavi...nisu nas voleli vishe od svog ega.
I to je to.
I to je u redu.

ma mene baš briga da l on voli mene dovoljno da bude samnom...
ebi ga takav je život...
pa meni je otac umro odavno, kada sam bila dete, pa ga i dalje volim...
ne mora neko da bude tu da bi ga voleo...

vredna sam sebi,i on je vredan meni, i lepo mi je da sretnem dete na ulici i dam mu bimbonu, i radujem se što sam našla super grožđe u sred zime...

i juče je bio prelep dan, a u subotu uveče mi je bilo super na forumu. . .

sve je super. . .

ne moram da je pitam - znam odgovor. ne postoji nacin da se osigura tudja ljubav, da se osigura takva vrsta "nagrade".
razum i svest je samo tu da se sa najmanje smaranja PODNESE sve sto te snadje u zivotu i da budes MAKSIMALNO srecan i zadovoljan covek obzirom na date okolnosti.

ma šta su sad njoj uteha zrela razmišljanja kad nema sreće u ljubafi..
ona se nadala da će zrela razmišljanja da joj budu nagrađena..a gle sad qrca u slamnom šeširu..

e svasta, pa i jesu joj nagradjena. ona je to sto jeste i zadovoljna sobom i ocigledno to ne bi menjala za bilo sta(predpostavljam). a ljubav i sreca u istoj ce doci, sta sad treba negativno da razmislja... da se povede tvojom recenicom, moze samo nizbrdo da krene...

Nemam pojma .. ako jesam shto nije otisao. Ako je podnosio mene, a dosadilo mu, onda je to njegov izbor .. a moj je bio kakav je bio.

e to je taj zec (i taj grm)
što veza zahteva trpljenje i strpljenje, a luksuz "Dosadi mi je" obično biva kažnjen samoćom.
Mislim, možeš ti opet da cimaš ljude koji će te želeti, pa ih onda napustiti kad ti dosadi, ali to jednostavno nije ok.
Mislim o kej je, ali onda nemaš moralno pravo ni da zucneš što ne nalaziš tog Mr Pravog.

Vesela je u pravu! Iz svog iskustva znam da je duga veza, bez jasnog cilja, promašaj i gubljenje vremena. Ili su se našle osobe za zajednički život i za osnivanje porodice uopšte ili se samo zavaravaju i gube vreme...

I to je to.
I to je u redu.
hm...
mozda se i radi o slabosti, kada neko odustane od JA zarad MI... MI uvek grade dva JA... i nikada ne treba odustajati od svog JA, jer cemo se osetiti izgubljenim u MI... JA koje svesno zeli MI, je jedino mogucno u MI koje funkcionise...
a vec sam rekao na jednoj temi, cim postoji sumlja, pa cak ako i ne znamo da je objasnimo sebi i drugima, postoji i neuklopnost...

Ja na dugu vezu gledam kratkorochno.
Kako da objasnim...nije da kao udjem u vezu pa onda zasejem kukuruz pa prolazi vreme i nishta se ne deshava a na proleche raj na zemlji i sve roze i kolachi...
Vishe je ovako: ja se probudim ujutru i dam mu osmeh a on meni poljubac....ODMAH se deshava, svake sekunde je davanje i uzimanje i nagrada i kazna i srecha i nesrecha i sve...kuda vode veze...ako chekamo da se NA KRAJU NESHTO DESI, DESICHE SE SAMO KRAJ...
I onda veza traje dokle god mi to zzelimo. A prestaje kad tako odluchimo.
Ili,ako neko odluchi umesto nas.

hm...
mozda se i radi o slabosti, kada neko odustane od JA zarad MI... MI uvek grade dva JA... i nikada ne treba odustajati od svog JA, jer cemo se osetiti izgubljenim u MI... JA koje svesno zeli MI, je jedino mogucno u MI koje funkcionise...
a vec sam rekao na jednoj temi, cim postoji sumlja, pa cak ako i ne znamo da je objasnimo sebi i drugima, postoji i neuklopnost...

ma ja se nešto mislim da to JA neminovno mora malo da se promeni da bi se uklopilo u MI...
samo neko nije spreman. . .
nije dovoljnio jak...
a ja sam uvek bila toliko sigurna u svoje JA da mi nije bio problem da postane s nekim MI...

to da se osobe "nađu" je najobičniji mit i podvala u koje veruju naivni.

Ljudi ili RADE na vezi ili ne rade.

Oni koji rade, mogu bilo sa kim, oni koji ne rade mogu samo sami sa sobom.
simple as that.

Sve zavisi da li si od dobrog štofa ili nisi.

Back