Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
maksim u nedozvoljenom delu za shetanje
imgp9199ln2.jpg

faca je
"djavolak sam priznajem"
:lol:

10ge8.jpg

Ево наше мезимице, додуше мало је резервисана, као и други персијанци...
Хоће да се мази, а затим ескивира мажење... Опичена је на свој начин, ал' је много волимо.:heart:
Мада невероватно живне чим се на прозору појави нека птица, што значи да живи негде где постоје услови за лов, вероватно би била супер ловац.;)

П.С. Е да, на претходним странама неко се распитивао око мачке која је мирна и не прави штету по кући, том коме треба таква маца, препоручујем да обавезно узме персијску мацу. Од ње не постоји мирнији љубимац.

:-):smile:nemam sliku,ali moram da kazem da sam danas prisustvala divnom dogadaju:!:moja maca se omacila i ja sam celo vreme provela pokraj nje sad spava. to je nesto sto je recima neobjasnjivo. mislim da ce razumeti ljudi koji vole bas mace:)

Živa je istina da od nas očekuju podršku. Meni se učinilo da Maja hoće da se maci, smestila sam je na njeno mesto i ona se smirila i počela da se liže. Ali onda su mi došle stranke i ja sam morala u kancelariju, kad se odjednom čulo mjaukanje. Pođem da joj se javim, a ona na sred kuhinje i napinje se. Nisam uspela ni da je odnesem na mesto, mače je već izletelo napolje, onako, na golom laminatu. U očekivanju da izbaci posteljicu uspela sam do pod nju stavim peškir i da papirom obrišem onu vodu što je izbacila. Najzad je krenula posteljica, ali za njom odmah i drugo mače. Opšti haos! Tek kada je sredila drugo mače mogla sam sve da ih preselim u njihovo macilište. A sve samo zato što nisam bila pored nje pa je pošla da me traži. Prva dva dana posle macenja mačka neće da ostavlja svoje male, pa joj zato stalno pod nos stavljam vodu, mleko, hranu, proveravam da li joj je krevet suv i čist, a ona sve sa zahvalnošću prihvata i sve prede čim navirim kod njih...
I sad neka mi neko tvrdi da se mačke vezuju za mesto, a ne za ljude.:)

nema zuce vec dva dana i dve noci,posle cu tici kod onih komsija bar da ih pitam:(
gasha kao da oseca,preksinic i juce je ceo dan bukvalno premjaukao,izlazio na terasu,ulazio unutra,kao kada se covek unervozi,kao da je osetio:(
ne znam sta da radim,ni gde da ga potrazim,u ulici ga nema i ono sto me plasi je da mu se nije nesto desilo:(

nema zuce vec dva dana i dve noci,posle cu tici kod onih komsija bar da ih pitam:(
gasha kao da oseca,preksinic i juce je ceo dan bukvalno premjaukao,izlazio na terasu,ulazio unutra,kao kada se covek unervozi,kao da je osetio:(
ne znam sta da radim,ni gde da ga potrazim,u ulici ga nema i ono sto me plasi je da mu se nije nesto desilo:(
Joj! Mrzim ovakve situacije! Ne znam šta da ti kažem, znaš i sama da su ludi u ovom periodu, proleće je... možda ima i neku drugu kuću... ili se negde ušmucao pa ga je neko zatvorio slučajno (što se mojoj mački dešavalo u komšijskoj garaži) ..... bezveze.... :(:(:(

I meni je maca nestala prosle godine... Ceo kraj sam oblepila slikama, oglasila sam je i na Orca sajtu, medjutim nista, kao da je u zemlju propala. Ni do dana danasnjeg nisam uspela da saznam sta se desilo s Malishom:cry: Posle je dosao Kuki...sad vise ne pustam ni njega ni debelu ni u hodnik, mada ima dana kada lupa sapicom po kljucevima i mjauce. Macke su vrlo radoznale zivotinje, pogotovo avlijaneri (debela je polulpersijska pa ima izrazenije te kucevne crte, a i jako je plasljiva), a ja prosto ne znam da li je bolje pustati ih na ulicu po principu "bitan je kvalitet zivota, ne kvantitet", ili ih zatvoriti u stan gde znas da ce makar biti zivi i zdravi. I jos se to pitam... Elem, evo fotki :D

znam sve to i nadam se da je negde odskitao da ce se vratiti..razmisljal sam i o tome da ga je neko slucajno negde zatvorio i iskreno se nadam da ce se vratiti..bila sam kod tih komsija kod kojih sam ga vidjala ali ih nema trenutno,tako da cu ih pitati cim ih vidim...

Joj, znam kako je kada samo nestanu. Moj Meda je sinoć izašao i nije ga bilo celu noć i ceo dan, čak ni kada je bila ona oluja! Inače na prvi znak kiše obe mace dojure u kuću, a sada smo svi promukli od dozivanja, tražili po bašti i komšiluku - nema. Najzad je frajer stigao oko 7 večeras, na brzaka nešto pojeo i opet otrčao. Sad se vratio i ubedila sam ga da malo odspava.

Pa sezona im je, i jednima i drugima. Moj Shakespeare se nije odvojio od cicine kapije sve dok nije zapretila da ce mu odgristi sape, posto joj je teranje proslo. On je mator i pitanje kako bi podneo narkozu ali, da mi je ova pamet bila pre nekih 10 godina, verovatno bi KV bilo uskraceno za stence sa predgrizom a ja bih zivela duze za onih X puta 3-4 godine koje sam izgubila tih X puta kad je pobegao za kujom. A macu nabavljamo tek kad mi dete dovolljno poraste da je ne maltretira i kad muza ubedim da je sterilizacija dobra.

zuca po mojoj proceni ima tako negde oko 8 meseci,ne znam da li macori jos tada imaju potrebu za zenkom,tj nagon...svakako je to jedan od razloga zasto planiram da kastriram gashu,ali me brine sto sada u maju puni osam meseci,pa treba izdrzati jos dva-tri meseca do kastracije i iskreno se nadam da nece imati potrebu za skitnjom jos par meseci(:

Postavila sam ovo pitanje na obavestenjima, pa rekoh da pitam i iskusne mackoljubce isto: Elem, zna li neko da li u Beogradu postoje pansioni za macke? Putovali bi za praznik, put je dosta dug 700km pa nekako mislim da mace to ne bi dobro podnele, bolje da ih ostavim u pansionu 4 dana ukoliko tako nesto postoji. Do sada sam se snalazila sa prijateljima, ali sada nema nikog zivog, svi negde putuju... Hvala puno na informaciji!

zuca po mojoj proceni ima tako negde oko 8 meseci,ne znam da li macori jos tada imaju potrebu za zenkom,tj nagon...svakako je to jedan od razloga zasto planiram da kastriram gashu,ali me brine sto sada u maju puni osam meseci,pa treba izdrzati jos dva-tri meseca do kastracije i iskreno se nadam da nece imati potrebu za skitnjom jos par meseci(:

Nije problem ni ako ga kastriras odmah.Moj macor je kastriran sa 3 meseca.Sto su manji zahvat je manji i bolje ga podnose.

I potrebu za obeležavanjem teritorije, to si zaboravila a ubedljivo je najneprijatnije! :D

jao da,obelezavanje teritorije,to je ono sto sam zaboravil,mada mi je to mnogo manji problem od njegove skitnje...ne znam,nadam se da je jos uvek mali da bi imao taj nagon i da ce sve biti ok jos par meseci : )
@janemampojma vec smo pricali o tome,vet mi je rekao da ga kastriram tek tada,hvala na savetu,ali odluku sam vec donela,tek kada napuni deseti,jedanaesti mesec...

Joj, jako smrdi, stvarno! Postoje neki kao neutralizatori mirisa ali deluje samo ako naprskaš odmah na mesto gde je pišnuo! :) Meni je stradao monitor kad se žena (ova gore na slici) od moga pok.mačka omacila i on je bio u šoku kad je video tu malu žgadiju kako tumara po njegovoj teritoriji i prvih mesec dana je ulazio u kuću na 5min samo da prezalogaji nešto i ostavi svoj trag! :D Baš smo imali muke sa tim, jako je neprijatno... ali prestao je sam od sebe kad su ovi malo poodrasli...

Nije problem ni ako ga kastriras odmah.Moj macor je kastriran sa 3 meseca.Sto su manji zahvat je manji i bolje ga podnose.

cao.vidim da znas kako
mace da vise nezatrudne.iako ti imas macora
mene zanima kako da ja svoju macku ,resim tog priblema .omacila se sad 2 put .ali ovo je sad bas onako kako treba. prvi put je bila jako mlada .ni godinicu nije imala.ali sad ih pazi i mnogo ih cuva .samo jede i pije mleko,i malo proseta napolju.ali stalno je sa njima. ipak bi zelela da vise se nemuci ni ona ni ja. iako je meni bilo to bas pravi dogadaj. ako znas kako se to resava ,molim te javi mi. samo da je neboli:cry: pozdrav
:!:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back