Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
macina trava...5 puta sam kupovala u pet shopovima i vet apotekama macinu travu posadim je i nikada ali nikada mi nije nikla :( ne znam sta da radim,gde da je drzim,koliko da je zalivam,da li skroz da je potopim vodom?posto mi ona nikako ne uspeva pocela sam da dodajem gashi one granule sa travom,specijalne,ali ipak verujem da je sama trava za mace zdravija...kako da nikne,postajem ocajna?

Kako bre nije nikla??? :) Ja zasadim i sutradan vidim kako klija, prekosutra ima izdanke i bukvalno za 10 dana ima 3-4 cm, baš smo komentarisali da je neka hibrdina ili joj extra prija! Jel veruješ da za dan raste i po nekoliko mm, ja mislim da bih možda čak i mogla da primetim kako raste! :)
Kupovala sam neku u rozim kesicama malim sa valjda žutom macom, i tata je sad kupio neku u kutiji pa smo onda to sadili iz 3 puta. Ja uglavnom radim po uputstvu, znači samo prospem sadržaj kesice u neku plitku činiju i trudim se da uvek bude vlažno, znači orošavam kad god prođem pored nje! Sad smo doduše počeli da sadimo u mini žardinjerice one za cveće tako što napunimo zemlju skoro do vrha i onda staviš to seme i preko opet malčice zemlje. Bolje je tako jer pusti korenje i bude čvršće, ovako u činije se desi da Miličica povuče i izvali ceo busen :)

Ништа мачкетине не извољевају, како их зовеш, мислим стварно! На нама је у којој мери бринемо о њима. Ја се нисам оптерећивала том биљчицом па нећу ни сада. Али је корисно за маце које не излазе напољу, е сад, да ли ће да чупкају траву испред или ће да је саде њихова је ствар.

jao ljudi umrecu!!!!!!!!Neko izbacio punu kutiju macica ovde kod mene,tik pored ulice!!! Jos ih ja ne bi ni videla,setala sam Dzipsija,a one su malecke istrcale iz zbunja,mislile da je Dzipsi maca. I krenule da mu se umiljavaju,on se ponasao ko neka macka,poceo da ih lize. I ja ih pokupila sve i vratila u zbunje u kutiju, samo na sekund,da prosetam psa da obavi svoje,pa da se vratim po njih. Kad ono,ja se vracam,lokalna decurlija(da ne spominjem da su vecina iz Doma za nezbrinutu decu),ih sve pograbila i odnela negde. To bi bilo sve slatko i bajno,da kod njih ne ugine svako mace kojeg se docepaju,jer ga potpuno izmrcvare,nose ga stalno po rukama,trpaqju u dzepove...jooooj ubicu ih majke mi!!!!!!!!!!!!!!!! Idem da vidim,mozda je neko ostalo. Da pretrazim to zbunje.

e ovako,mace su oduzete od dece,uz pomoc mojih dobrih komsija,koji stalno spasavaju zivotinje sa ulice. Medjutim,kod njih ne mogu da ostanu,iz razloga sto imaju mali stan,a unutra ogromnog haskija i jos 5njihovih macaka. Mace su jako male,imaju najvise mesec i po. Na slikama su im krmeljave oci,jer nisu imale mamu da ih ocisti,a jos nisu same to naucile. MOLIM VAS,da uzmete neko,ko moze,barem jedno od njih,jer ovi ljudi ne mogu da ih zadrze. Ja cu da uzmem jedno. Ima 3 muzijaka i 3 zenke. Ne plase se pasa, vole ljude i traze da budu u blizini ljudi. MOOOOLIM VAS!!!!

i jos jednom MOOOOOLIM VAS uzmite neko!!!!:):):)

Стварно су слатки, надам се да ћеш успети да их удомиш! Ја сам захваљујући Мачкић и захваљујући форуму успела да удомим чак 2 легла!

Zuti macorcic je udomljen. Tj. ostace kod komsije zauvek. Sinoc mi je mushu13 odgovorila, da ce da nadje par njih koji bi usvojili neko od njih,a ako ne,onda ih vodim u subotu na stand ARC-a pa ce ih neko najverovatnije uzeti. Ako neko ostane neudomljeno,uzimam ga ja. Na najvecu zalost i protivljenje mojih ukucana,Dzipsija i papagaja:):):)

Zuti macorcic je udomljen. Tj. ostace kod komsije zauvek. Sinoc mi je mushu13 odgovorila, da ce da nadje par njih koji bi usvojili neko od njih,a ako ne,onda ih vodim u subotu na stand ARC-a pa ce ih neko najverovatnije uzeti. Ako neko ostane neudomljeno,uzimam ga ja. Na najvecu zalost i protivljenje mojih ukucana,Dzipsija i papagaja:):):)

... a sta je Dzipsi? Kuca ili maca, koje je rase???

Super bas mi je drago! I nadam se da ces i ti doci do male mace, uprkos tolikom negodovanju :lol::lol: Ma ima Dzipsi da ga prihvati cim mu se jednom bude uvukao u krevetic dok bude spavao. :D Malom macetu niko ne moze da odoli ;)

Super bas mi je drago! I nadam se da ces i ti doci do male mace, uprkos tolikom negodovanju :lol::lol: Ma ima Dzipsi da ga prihvati cim mu se jednom bude uvukao u krevetic dok bude spavao. :D Malom macetu niko ne moze da odoli ;)

slazem se.....one krupne okice i paperjasta dlaka...pa tek pogled:heart::heart::heart:
a onda porastu u male gremline koji samo gledaju kako da napakoste,to ih drzi jedno godinu dana i najzad se pretvore u poslednji stadijum odrastanja, male zlice,koje su dosle pravo iz pakla!!!!!:evil::evil::evil:
salim se malo!!!!:) takva je bila moja stara macka.:mrgreen:

moj machak maksim i ja smo nekako prisniji otkako je porastao

vishe ga ne tretiram kao bebu
vec prichamo kao odrasli

samo mu malo smrducka iz usta
kada mi pored lica zevne

c040.gif

gasha je pre par veceri doveo drugara,zutog macora,zucu,rekla bih da su vrsnjaci,koliko sam ukapirala zuca je iz komsiluka,ali nisam bas sigurna,vidjam ga po ulici,presladak je i predivan...neverovatno je kako se igraju,sada zuca dolazi sam oko osam uvece,igraju se na terasi,pa dolaze na veceru i igranjac se nastavlja do kasnih sati,kada se rastaju...i mnogo mi je drago sto gasha ima drustvo i sto je zuca tako divan,samo se brinem da li ima dobru negu....kod mene dobija obavezno jedan obrok,kada dodjei slatko se najede,ali ne znam sta je sa svim ostalim...eto,samo sam morala to da podelim sa vama...
my.php
[/URL][/IMG]

Koliko sam ja shvatila, doveo ga je na terasu, tj. dozvao.

Pre neki dan sam gledala Kliniku-vet a i ono sto je Vilus pisala u Pitajte veterinara, mace treba otprilike jednom godisnje voditi kod veta na kontrolu zuba, a po potrebi i cesce. Obicno im tad (u totalnoj anesteziji) ociste kamenac, karijes i sve ostalo i utvrde ako im treba davati neku lokalnu terapiju u slucaju da imaju upalu desni (jako cesta pojava) ili neki drugi problem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back