Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
verovali ili ne, upravo sam primenio ovaj predlog - uzeo sam knjigu sa stola koju trenutno čitam i pitao šta da radim s jednom osobom i izašao mi je razuman odgovor, tj. već sam znao da treba tako da postupim al imam otpor :)

ja ti rekoh... samo nikad nemoj imati na umu da ces ga uvek dobiti na tanjiru jer nekad je zapisano mnogo toga i izmedju redova... bas kao u bibliji, ali je ljudi ko tocila tumace od slova do slova ne razumevajuci sustinu jer da bi razumeli moraju da se vrate kolko ono milenijuma unazad... :lol:

zato je lakse skontati poruku od knjizevnika koji je ziveo u nama nekom blizem vremenu, ja praktikujem sa cvajgom koji mi je favorit jer je nenadmasan :lol:

ja ti rekoh... samo nikad nemoj imati na umu da ces ga uvek dobiti na tanjiru jer nekad je zapisano mnogo toga i izmedju redova... bas kao u bibliji, ali je ljudi ko tocila tumace od slova do slova ne razumevajuci sustinu jer da bi razumeli moraju da se vrate kolko ono milenijuma unazad... :lol:

zato je lakse skontati poruku od knjizevnika koji je ziveo u nama nekom blizem vremenu, ja praktikujem sa cvajgom koji mi je favorit jer je nenadmasan :lol:

Ovo me podsjeća na ritual koji su imali neki likovi u "Čovjeku u visokom dvorcu" Filipa Dika, bacajući kockice (ili koristeći neku drugu metodu slučajnog odabira) kako bi izabrali heksagram iz "Knjige promjena (Ji Đing)", koji "proriče" određene stvari u vezi sa budućim događajima. Mada, sad ide onaj dio kad neko kaže "ti heksagrami su dio opšte cjeline i ne mogu se posmatrati odvojeno" :D

imam specijalitet koji cesto praktikujem kada ne znam sta da citam, odem u neku antikvarnicu dodjem do prasnjave gomile pune knjiga zazmurim i prelzim prstima po knjigama... po osecaju se zaustavim na nekoj od njih i to je ta koju kupim. retko kad sam omasio.

Meni bi ovaj sistem upalio jedino kad bih i nastavio da ih čitam tako, žmureći i prelazeći prstom po njima. Inače, ne volim da napamet uzimam knjige na čitanje.
Не могу да схватим људе који дођу у библиотеку и узму књигу за читање тек тако, са стола: која је била при руци или чије су им се корице допале, а можда и по наслову. Када бих тако изабирао књиге, верујем да бих брзо престао са читањем.

Poslednja izmena:
Procitala sam roman ``Berkut``, Dzozefa Hejvuda.
Da li ga je neko sa teme citao?

Pre petnaestak godina. Prvi put je kod nas objavljen pre dvadesetak godina. Iznenadilo me kad sam video pre neki mesec da je ponovo objavljen. Dobra knjiga, jaki likovi. Pošto sam bio klinac kad sam čitao, iznenadilo me što sve žene moraju da rade za svoju državu.

Završila sam triler Hirurg - Tes Geritsen. Toliko je napet, nastran, ali verodostojan i pitak, oduševljena sam. Nisam čitala trilere još od trilogije Milenijum, i baš mi je legao. Autorka se savršeno razume u medicinu, radnja je toliko brza i živa, kao da gledate serijue Urgentni centar i Poroci Majamija istovremeno. Ipak, ukoliko imate slab želudac, bolje ne uzimajte ovu knjigu u ruke. Ja je preživeh, i sigurno ću potražiti još neku njenu.

kuca_prasine_i_snova-brenda_rid_s.jpg

Krit 1936....

O čemu je? Ima lepe korice i naziv. Ja bih je izabrala na pultu ili polici u biblioteci na osnovu toga. :zper:

Pročitala sam Zimski dvorac, Džona Bojna, o Romanovima. Dobar je roman, mada su neki momenti suviše bajkoviti za moj ukus. Ono, kako je seljačić došao na dvor i kako se posle.... da ne otkrivam.

A sad čitam Bujno leto, Barbare Kingslover.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back