- Poruka
- 240.058
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

SPC dobija i pare iz budžeta tako da ...Ako se gradi privatnim parama- da, ako se gradi drzavnim parama- ne.
???
Ovi koji se bune protiv crkava bi pozdravili gradnju džamija na svakom koraku.???
Ako već treba, onda bolje kršćansko, nego židovsko ili muslimansko.
Smeta mi zvonjava al mi daleko vise smeta arlaukanjeOvi koji se bune protiv crkava bi pozdravili gradnju džamija na svakom koraku.
Otkud ti ta ideja?Ovi koji se bune protiv crkava bi pozdravili gradnju džamija na svakom koraku.
Treba i više: jedanaest pravoslavnih i odgovarajući broj katoličkih i evangelističkih.
Treba obdaništa preurediti u džamije a škole u crkve.Ovi koji se bune protiv crkava bi pozdravili gradnju džamija na svakom koraku.
Nisam čuo da se katolici i evangelisti nešto žale.Treba i više: jedanaest pravoslavnih i odgovarajući broj katoličkih i evangelističkih.
Apsolutno se slažem, bitnije je privući vernike i jednu crkvu napuniti ljudima nego da 10 crkava zvrje prazneKao vjernik mislim da nije potrebno zidati 11 crkvi u Novom Sadu.
Ako su postojeci hramovi puni svake Liturgije onda napraviti jos dvije-tri,ako nisu ne treba graditi vise nijednu.

Kod mog ujaka na nbgd su napravili čak dve crkve jedna pored druge. Kada počnu da lupaju zvonima cela zgrada se trese. Ako pričamo telefonom prekinemo razgovor ili sačekamo da prestanu. Jednom rečju pakao!
Zavisi kako na koga deluju, na mene zvuk crkvenog zvona deluje umirujuće...Kod mog ujaka na nbgd su napravili čak dve crkve jedna pored druge. Kada počnu da lupaju zvonima cela zgrada se trese. Ako pričamo telefonom prekinemo razgovor ili sačekamo da prestanu. Jednom rečju pakao!
SPC dobija i pare iz budžeta tako da ...
Iz arhitektonsko-kulturnih razloga.Nisam čuo da se katolici i evangelisti nešto žale.
Da se i nas dvoje složimo oko nečega.Zavisi kako na koga deluju, na mene zvuk crkvenog zvona deluje umirujuće...
Ako SPC prima novac iz budžeta, logično bi bilo da sveštenici imaju državno penziono osiguranje. Ali nemaju. Svaki sveštenik uplaćuje za sebe penziono osiguranje i ukoliko uplaćuje malo, biće mu mala penzija.
Sveštenik iz moje parohije je mlad, on uplaćuje i dodatno penziono osiguranje.
Što se zdravstva tiče, mislim da su oslobođeni plaćanja participacije kad idu kod lekara opšte prakse.
Pa mozda i treba.Mnogo bivsih komunista se posvetilo bogu i crkvi.