Da li Novom Sadu zaista treba još 11 crkava?

Ukoliko su crkve daleko, potrebno je da se sazida jedna, možda dve. Parking ide uz crkvu.

Pre par godina je jedan moj prijatelj, starešina hrama "Sveti Vasilije Ostroški" napravio parking, ali tom prilikom nijedno drvo nije posečeno.

Sećam se da su se, svojevremeno, bunili protiv crkve žitelji naselja "Stepa Stepanović"..i uspeli su da se tu ne zida crkva :(

Kao vjernik mislim da nije potrebno zidati 11 crkvi u Novom Sadu.
Ako su postojeci hramovi puni svake Liturgije onda napraviti jos dvije-tri,ako nisu ne treba graditi vise nijednu.
Apsolutno se slažem, bitnije je privući vernike i jednu crkvu napuniti ljudima nego da 10 crkava zvrje prazne :(

Kod mog ujaka na nbgd su napravili čak dve crkve jedna pored druge. Kada počnu da lupaju zvonima cela zgrada se trese. Ako pričamo telefonom prekinemo razgovor ili sačekamo da prestanu. Jednom rečju pakao!
Zavisi kako na koga deluju, na mene zvuk crkvenog zvona deluje umirujuće...

SPC dobija i pare iz budžeta tako da ...

Ako SPC prima novac iz budžeta, logično bi bilo da sveštenici imaju državno penziono osiguranje. Ali nemaju. Svaki sveštenik uplaćuje za sebe penziono osiguranje i ukoliko uplaćuje malo, biće mu mala penzija.

Sveštenik iz moje parohije je mlad, on uplaćuje i dodatno penziono osiguranje.

Što se zdravstva tiče, mislim da su oslobođeni plaćanja participacije kad idu kod lekara opšte prakse.

Ako SPC prima novac iz budžeta, logično bi bilo da sveštenici imaju državno penziono osiguranje. Ali nemaju. Svaki sveštenik uplaćuje za sebe penziono osiguranje i ukoliko uplaćuje malo, biće mu mala penzija.

Sveštenik iz moje parohije je mlad, on uplaćuje i dodatno penziono osiguranje.

Što se zdravstva tiče, mislim da su oslobođeni plaćanja participacije kad idu kod lekara opšte prakse.

Не прима из буџета. СПЦ је регистрована као удружење. А удружења су непрофитабилна организације. Не плаћају ПДВ. Није им враћена имовина.

100 пиздарија у Србистану

Исто је са нис-ом, епс-ом, водоводом, канализацијом, културом,...

Back