Verwest :)
Veoma poznat
- Poruka
- 12.229
Veronika je odlu;ila da umre - Koeljo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam ovaj put za triler....dajte neki predlog
A koliko je taj Pantić dobar pisac? Meni se sve čini da ili umeš ili ne umeš dobro da pišeš, ostalo je mlaćenje prazne slame.
"Veliki san", "Zbogom lepojko" od Rejmonda Čendlera. Klasika krimi romana. Izdala Laguna.
Postoje pisci koji su napisali jednu dobru knjigu dok su ostale za smećeNeki su i klasik stvorili, a ostale knjige su im gotovo bezvredne.
Zeznuta je rabota, to pisanje. A ako se vodimo kreptomanovom logikom da se samo čitaju klasici i priznata dela, onda se može desiti da "budući pisac" koji ih čita počne da smatra svoje pisanje bezvrednim jer mu je standard toliko visok da ni ne može da napiše nešto što je po njegovom mišljenju vredno. I onda gubi i želju za vežbom-pisanjem što ga na kraju dovodi do ćorsokaka. Ima mnogih varijanti, sve zavisi od čoveka
"Veliki san", "Zbogom lepojko" od Rejmonda Čendlera. Klasika krimi romana. Izdala Laguna.
Odličan izbor. Čendler ima specifičan stil koji vam se može dopasti iako niste fan krimića.
imam specijalitet koji cesto praktikujem kada ne znam sta da citam, odem u neku antikvarnicu dodjem do prasnjave gomile pune knjiga zazmurim i prelzim prstima po knjigama... po osecaju se zaustavim na nekoj od njih i to je ta koju kupim. retko kad sam omasio.
Meni bi ovaj sistem upalio jedino kad bih i nastavio da ih čitam tako, žmureći i prelazeći prstom po njima. Inače, ne volim da napamet uzimam knjige na čitanje.
da ne spamujem...ako imas neki problem za koji ne znas resenje, uzmi prvu knjigu koju dohvatis iz kucne biblioteke, nasumice otvori stranicu i procitaj recenicu gde ti se zadrzao prst. neces verovati....
moguće je da to tebi radi iz ne znam kog razloga, a da drugima ne radi. recimo, ja sam to probao sa Biblijom i izlazile su mi gluposti...
nikako bibliju... treba zivotno vreme da istekne a da ti pretekne ono unutarnje kada spoljasnje manifestacije zivota oko nas postaju samo klise onoga sta ustvari i na kom stepenu osecamo..malo sam smuseno objasnio, ali posmatraj kao neciji znak... kao kad ti neko da savet postupkom ili gestom a da to nije hteo jer nije ni znao da ti je mozda potrebno...jer da je znao ne bi ti nikad dao pravi, tako je u zivotu...neki to zovu bozanskim znakom, promisli i sl. uzgred, malo mi toga znamo o svetu oko nas... samo onu spoljasnjost
meni i dalje nije jasno zašto ne Biblija![]()
zato sto ocekujes da ce ti neko pokazati put a biblijski citati su svi deo opste celine i ne mogu se posmatrati odvojeno.... kao kad gledas neki film i kazes film je strava ali ona scenaaaaaa... ako je film strava i nosi jaku poruku ta jedna scena je samo deo te kompleksne celine i sama za sebe ne znaci ama bas nista nista... osim ako nije radjen principom kolazne dramaturgije, a biblija to nikako nije iako izbode oci svima da je bas to.![]()
Isto se može reći za bilo koju drugu knjigu.
naravno, ali niko od nas ne ocekuje da ce recenicu za resenje sopstvenih problema naci napr u knjizi isidore bjelice ali svi do reda su ubedjeni da biblija to daje 1000 posto. kao ono sa prenesenim porukama koje dobijas od drugih... probajte nista ne kosta.
Ne mogu da kažem da mi je sasvim jasno sve što govoriš, ali hvala na dobroj volji.