Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam procitala knjigu jos na norveskom, kada je izasla 2000. godine. Ja sam tada zivela u Norveskoj, a Karin je tamo hit, kao Agata Kristi. Ne znamd a li si jos nesto citala o njoj. Inace, onaj opis ubijene mlade i zlatna sandala je u njenom stilu. Njen stil i jeste da ne otkriva ubicu, ali ubica je Gunar, prodavac onih poljoprivreednih masina, koji je isao u Bombaj da trazi zenu. Njega je Sejer otkrio, kada je prespavao u njegovoj kuci. Prosto je, ako se secas, oborio njegov alibi.

Mila, sto mi ne odgovori privatnom porukom!
Inace, ona je zaista sjajan pisac, ali mislim da ovaj roman prosto mora da ima nastavak, jer Sejer nije spavao u Gunarovoj kuci, bar nije u ovom romanu.
Izvinjavam se svima, ali roman zaista vredi procitati.
Sjajna je Karin Fosum. Procitajte i njen roman ``Ne osvrci se``. Isto fantastican. Fantastican i neocekivani kraj.

Da se vratim Nevesti iz Mumbaja zasto mislim da mora da ima nastavak, jer npr. Uporiste Stivena Kinga ima tri nastavka a u originalu na engleskom je sve smesteno medju korice jedne knjige.
A junaci Karin Fosum se pojavljuju u svakom njenom romanu. Prosto sam mislila da mora da postoji nastavak koji ovi nasi nisu jos preveli...

Poslednja izmena:
Mila, sto mi ne odgovori privatnom porukom!
Inace, ona je zaista sjajan pisac, ali mislim da ovaj roman prosto mora da ima nastavak, jer Sejer nije spavao u Gunarovoj kuci, bar nije u ovom romanu.
Izvinjavam se svima, ali roman zaista vredi procitati.
Sjajna je Karin Fosum. Procitajte i njen roman ``Ne osvrci se``. Isto fantastican. Fantastican i neocekivani kraj.

Da se vratim Nevesti iz Mumbaja zasto mislim da mora da ima nastavak, jer npr. Uporiste Stivena Kinga ima tri nastavka a u originalu na engleskom je sve smesteno medju korice jedne knjige.
A junaci Karin Fosum se pojavljuju u svakom njenom romanu. Prosto sam mislila da mora da postoji nastavak koji ovi nasi nisu jos preveli...

IZvini, ali ja obozavma Karin Fosum. Kada sam isla u skolu u Norveskoj citala sam njene romane, pa sam bila presrecna sto je neko cuo za nju.

Mislim da je Den Simons prevazisao samog sebe u ``Teroru``.
Nekad pomislim da ga on uopste nije ni pisao, po tome kako Den Simons uglavnom pise i o cemu pise.
Ne znam, meni se mnogo dopao roman, ukusi su razliciti.
Ne smem da kazem nista vise...

Procitah Otmenost jeza od Mjuriel Barberi.
Sada je na redu Ognjena kisa, a ako budem pri lovi kupujem najnoviju knjigu mog omiljenog norveskog pisca Ju Nesbea i Solomonovo slovo, kao i njegovu Odmazdu. Crvendaca sam procitala odavno.
Obozavam norvesku kao i svedsku knjizevnost, nisam znala do skora da imaju tako dobre pisce.
Stalno razmisljam o knjizi Pusti pravog da udje, obozavam je, zato mi ispod nicka i stoji taj naslov... <3

Mario Vargas Ljosa - Avanture nevaljale devojcice... Totalno razočarenje...ljubavno baljezganje...pa čak nije ni to. A čovek je Nobelovac..tja

Joj, ni meni se nije svideo taj roman!
Mislila sam da mi se nije dopao jer govori o neobicnoj ljubavi dvoje ljudi, a ja ljubavne romane zaobilazim u sirokom luku.
Roman sam procitala jer je dobio Nobela, ni zbog cega drugog.

Možeš li mi reći nešto o "Teroru"? MOmka je vrlo zainteresovao naslov. Kakve su tvoje impresije?

Roman je pisan na osnovu istinitog dogadjaja, ekspedicije koja je u hm, u osamnaestom veku ili tako (godine mi nisu jača strana) krenula na severni pol i koja je nestala bez traga, odnosno sa vrlo malo podataka o samoj ekspediciji. E, sad Den Simons pravi na osnovu toga priču šta se im se desilo tamo na dalekom severu, okovanima ledom, uz prisustvo "bića" koje masakrira članove posade. Ali nije samo horor, ima tu i elemenata psihološkog romana i hm, avanture. Višeslojna knjiga i drži pažnju sve vreme.
Toplo preporučujem

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back