Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hiljadu čudesnih sunaca

Joj. To sam i ja procitala. Plakala sam, kako ej tuzna knjiga. A ja svim govorim da su svi muslimani talibani, da su svi isti, a meni kazu da sam rasistkinja. Zamisli kako je tuzna sudbina od Mirjam? Zar islamski svet nije okrutan? Ocekivala sam da ce predsednik Bus da resi islamsko pitanje u svetu, ali, eto, i ovaj Obama se nesto petlja.

"Kako otkriti zlo u sebi i drugima- čovek dobar ili zao?" - grupa autora-dekan Filozofskog Fakulteta u Beogradu, Ivan Štajnberg, psiholog Branislava Čolak i doktor veterinarske medicine Nenad Milojković

Knjiga govori bukvalno o svakome od nas, objasnjava da covek nije ni dobar ni zao, i da zli ljudi u stvari postanu zli vremenom tj zavisi u kakvom se drustvu nalaze....Sveukupna dešavanja oko nas, snažno jačaju netrpeljivosti i destrukcije, uticu na to da počnemo detaljnije da razmišljamo o ljudskoj prirodi i fenomenu dobra i zla u njoj. Da li je zaista čovek čoveku vuk ili je možda i gori od vuka? Da li je čovek dobar samo zato što nema prilike da bude zao?
Ima puno ODLICNIH primera testiranja ljudi i njihovih ponasanja u odredjenim situacijama, koliko uzivamo da mucimo druge i zasto mrzimo one koji nam pomazu....

Uh, al' si se ti raspisala. Meni je malo dosadna ta knjiga. Ako si procitala Jan Mingovu "Cvor pocetka", videces da je to ista knjiga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back