Šta određuje čovekovu sudbinu?

Covek svoju sudbinu sam stvara.Postoje neke sitnice koje on ne moze da utice ali glavne stvari u zivotu covek sam stvara i kako ih stvaori tako cemu biti.Sto se tice tih sitnica,nekada mozete da imate bas srece pa da vam te sitnice pormene zivot,na ovaj ili onaj nacin.Ali ne smatram da je to od Boga,vec da je to cista koincidencija.

Svet nije samo sunce i cvece. To je jako gadno i opako mesto i koliko god da si cvrst bacice te na kolena i drzati te na njima ako mu to dopustis. Li, nije stvar u tome koliko jako udaras, vec koliko te jako mogu udariti, a da nastavis ici napred. Koliko mozes podneti i nastaviti ici napred. Tako se pobedjuje. Ako znas koliko vredis, onda uzmi koliko vredis, ali moras biti voljan primiti udarce, a ne upirati prsom i da nisi gde zelis biti zbog njega ili nje ili bilo koga. To rade kukavice, a ti to nisi. Bolji si od toga. Dok ne pocnes verovati u sebe neces imati zivot.

Rocky VI

Svet nije samo sunce i cvece. To je jako gadno i opako mesto i koliko god da si cvrst bacice te na kolena i drzati te na njima ako mu to dopustis. Li, nije stvar u tome koliko jako udaras, vec koliko te jako mogu udariti, a da nastavis ici napred. Koliko mozes podneti i nastaviti ici napred. Tako se pobedjuje. Ako znas koliko vredis, onda uzmi koliko vredis, ali moras biti voljan primiti udarce, a ne upirati prsom i da nisi gde zelis biti zbog njega ili nje ili bilo koga. To rade kukavice, a ti to nisi. Bolji si od toga. Dok ne pocnes verovati u sebe neces imati zivot.

Rocky VI

Poucan citati iz nisko-inteligetnog filma!:klap:

Moguce je svasta. Ali smatram da ces ti 3 od deset puta imati priliku i vreme da iskrojis sudbinu. I mislim da ni to nece biti iskrojeno,nego ces se ti tako osecati samo. Kao ono:"e,sad biram svoju sudbinu-hocu li podleteti pod kamion ili necu..?" Naravno da ces imati vremena da iskrojis sebi i sudbinu i prsluk ako hoces. A kad ne budes imao vremena da razmislis,i udari te drugi kamion sa druge strane,ko ce onda da kroji...? Ti? Ti da si tad u mogucnosti da to uradis,uradio bi je u svoju korist,ne bi dopustio da te kamion udari...e,ko je TAD onaj koji to sve odredjuje?

Bravo. To u potpunosti isključuje proroke i proroštva.

i sudbinu-naravno, jer ona kao takva nematerijalna, nije "kivac" za nase postupke...samim tim sto i ne postoji...uvrezeno misljenje je da je ima...jer se tako lakse snalazimo u bolnim situacijama..."umro mlad...ma to ti je sudbina...", tako su rekli za mog brata, a to sto je sam birao svoj nacin zivota i skoro duzinu zivota, o kakvoj sudbini pricamo?:???:

Sudbina je u našim glavama, našim mislima, našim misaonim tvorevinama. Njih uvek možemo oblikovati prema želji pa, prema tome, i sudbinu možemo uvek oblikovati prema vlastitim željama.

e ***... tacno je da je sudbina u nasim rukama, ali bas da mozemo da je oblikujemo po nasim zeljama, malo sutra... Bitan je i spelt okolnosti... Ja zelim da budem astronaut, al ***, rodjen sam na Balkanu, gde ce prva raketa biti napravljena 2586 godine...

Pitaj svoje roditelje sta su hteli ( zeleli ) da budes i kakav da budes.Sta su cinili po pitanju tvoje *sudbine*, da ne kazem buducnosti.
Zapanjujuce je kako oni koji su roditelji ( druge nisam intervjuisao, a i ovo je bilo po nekom zadatku i ispalo je krajnje zanimljivo ! ) nisu u stanju da odgovore sta je smisao njihovog zivota. Svi odgovaraju *deca*, kao da ne postoje kad izrode decu ( cesto SAMO JEDNO dete. JAK im je SMISAO )

smisao zivota roditelja?sigurno da jeste, kao prvo znaci da imaju dete, pa da budu roditelji, zatim da to dete "izvedu" na put, pa kad ono zaluta, jer svaki put ima svoje krivine, onda ce ovaj post izgubiti smisao,,,tema je sudbina...zar ne?Ako kojim slucajem bracni par nema dece, sta im je onda smisao zivota? svi ce reci...sudbina je to...Splet okolnosti zbunjuje coveka, moja drugarica i njen suprug imaju dvoje dece, oboje bolesni, necu reci o cemu se radi,,,,lekar je konacno postavio dijagnozu da genetski ne odgovaraju jedno drugom i zbog toga imaju decu s takvim zdravstvenim problemima.Znaci da je on imao decu s drugom ili ona s drugim, deca ne bi imala ovakve probleme, u pitanju su hromozomi, to je misljenje lekara s VMA...sta je to sudbina, ili naprosto je to tako da oni stvarno nisu kompatibilni/naravno da su znali da ce imati ovaj problem, opet ne verujem da bi poblegli glavom bez obzira jedno od drugoga dok nisu imali decu, jer se tada o tome, i ne razmislja "duboko".I dalje ne verujem u sudbinu.

Sudbina je u našim glavama, našim mislima, našim misaonim tvorevinama. Njih uvek možemo oblikovati prema želji pa, prema tome, i sudbinu možemo uvek oblikovati prema vlastitim željama.

izvini, ali ja ne razumem kako to mi mozemo oblikovati sudbinu u nasim glavama, prema nasim zeljama itd...tada bi svi bili sretni...to mi deluje nemoguce..zivot ne bi imao smisao...zamisli ovu nasu planetu punu sretnih ljudi jer su tako oblikovali svoj zivot i sve im "klizi" ...samo trljaju dlan o dlan i uzivaju kako su sretni..nije lose kao ideja...ali mislim da to nije moguce.

Ja pojma nemam šta je to sudbina. Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni?

Čisto da znam o čemu raspravljamo...
Па, отприлике, неки догађаји који морају да се десе без обзира на све наше жеље или нежеље (а о свесним плановима да и не говоримо).

Чула сам да су неки људи истраживали колико се човеков живот поклапа са "судбином" записаном на длану. И испало је -- 60%. Није лош резултат. То би значило да имамо читавих 40% могућности да сами обликујемо свој живот.

Back