- Poruka
- 3.239
Pito sam te neštoЛибертаријанска слободна воља не може да постоји у потпуно детерминистичком свету јер је неузрокована. Цака је у томе што то није слободна воља у оригиналном смислу и што је генерално небитан концепт.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pito sam te neštoЛибертаријанска слободна воља не може да постоји у потпуно детерминистичком свету јер је неузрокована. Цака је у томе што то није слободна воља у оригиналном смислу и што је генерално небитан концепт.
NeAko je takva volja onda je to sam Bog, zar ne?
Нисам те чуо.Pito sam te nešto
GluwatjНисам те чуо.
Ne postoji AI osoba.Gluwatjna kom saitu može da se widi dali je nešto AI ili prawa osobica
Postojiš postojiš šwalerčinoNe postoji AI osoba.
А на ком сајту пише да реч "слободно" у термину "слободна воља" означава потпуну слободу?Gluwatjna kom saitu može da se widi dali je nešto AI ili prawa osobica
Dozvoljena je sloboda govora ali vam ne garantujem slobodu posle govora. HahahaА на ком сајту пише да реч "слободно" у термину "слободна воља" означава потпуну слободу?
Је л слобода говора такође потпуна слобода?
Prvi sam pitaoА на ком сајту пише да реч "слободно" у термину "слободна воља" означава потпуну слободу?
Је л слобода говора такође потпуна слобода?
Не, него слобода говора није слобода да кажеш шта год хоћеш, како год хоћеш, кад год хоћеш и где год хоћеш. Например, слобода говора не подразумева слободу да се дереш Лудој Насти на уво док он спава. То значи да се не ради о потпуној слободи. Исто тако се слободна воља не односи на потпуну слободу. Није то слобода од свих утицаја већ само од присиле и манипулације. Неко је ту превише буквално, и самим тим погрешно, схватио појам.Dozvoljena je sloboda govora ali vam ne garantujem slobodu posle govora. Hahaha
Детерминизам је идеја да све на свету има узрок -- у шта спада и свака твоја одлука. Ако твоје одлуке нису ничим узроковане, онда свет у којем живиш није детерминистички.Priroda je telo, determinizam, a svest/duša je slobodna volja, odnosno ego.