Srbi i Hrvati, šta nas spaja a šta razlikuje

Jesi kad citao da se ja rugam hrvatskoj povjesti? Nisi i neces, karakter ili imas ili nemas, a kad jednom izgubis obraz vise ga nikad ne vracas, te mrlje su neizbrisive, najgori su ljudi koji se rugaju tudjoj istoriji i tradicijama bez ikakvog razloga, nisi ni svestan da time samo o sebi govoris kakav si, ni o kome drugom, i samo nemoj opet da se vadis kako te neko "isprovocirao", ono sto pises, bez obzira o kome se radi, normalan covek ne pomislja ni pod uticajem najgorih droga. Isto vredi i za sve one koji tvrde da su Hrvati genocidan narod.

Ja se nisam narugao nikome.
Nabrojao sam negativne momente iz povijesti. To je sve.
Samo da bih onima koji sebe smatraju da seu nešto naročito ili posebno, pokazao da to nisu.

eto,
sve zlocine koje ste cinili poricete
i ne kajete se za njih
niti vas je sramota.
i o cemu mi sa vama da pricamo?
daleko vam lepa vasa...

Taj citat koji ti već po ko zna koji put postavljaš nema veze s činjenicama.
Imaš na netu knjigu srpskog autora o zločinu u Prebilovcima, pa je pročitaj. Ja jesam.
Niti riječ od ovoga što si ti na*****la ne spominje se u knjizi.

A o buradima i sličnim bolesnim maštarijama da ne pričam. To sve govori o tvorcima takvih naklapanja.

da si posvjezim sjecanje...prvo bese gradjanski rat u sloveniji...i mirno se razidjosmo
posle bese rat u bosni...pa...nekako delovahu teroristicno...mislim nako...crni
ne bih reko da su glumili amishe :confused:

Kako to misliš, prvo rat u Sloveniji, pa miran razlaz? :dontunderstand:
Šta je tu bilo mirno?

Preskočio si cijelu godinu od Slovenije do početka rata u Bosni. Slučajno? :mrgreen:

Jesi kad citao da se ja rugam hrvatskoj povjesti? Nisi i neces, karakter ili imas ili nemas, a kad jednom izgubis obraz vise ga nikad ne vracas, te mrlje su neizbrisive, najgori su ljudi koji se rugaju tudjoj istoriji i tradicijama bez ikakvog razloga, nisi ni svestan da time samo o sebi govoris kakav si, ni o kome drugom, i samo nemoj opet da se vadis kako te neko "isprovocirao", ono sto pises, bez obzira o kome se radi, normalan covek ne pomislja ni pod uticajem najgorih droga. Isto vredi i za sve one koji tvrde da su Hrvati genocidan narod.

ja samo kazem istinu,
a sta ti mislis o meni, boli me briga...

Taj citat koji ti već po ko zna koji put postavljaš nema veze s činjenicama.
Imaš na netu knjigu srpskog autora o zločinu u Prebilovcima, pa je pročitaj. Ja jesam.
Niti riječ od ovoga što si ti na*****la ne spominje se u knjizi.

A o buradima i sličnim bolesnim maštarijama da ne pričam. To sve govori o tvorcima takvih naklapanja.

heh, pa istini je tesko pogledati u oci,
ali bih vas vise cenila kad bi ste bili u stanju da to uradite.
ovako...
i nemoj pogresno da me razumes.
imam ja prijatelja medju hrvatima i divni su ljudi,
ali kao narod ste jedno veliko zlo.

Austrougarski vice-maršal Gherter, nakon Prvog svetskog rata, piše:

"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi."

heh, pa istini je tesko pogledati u oci,
ali bih vas vise cenila kad bi ste bili u stanju da to uradite.
ovako...
i nemoj pogresno da me razumes.
imam ja prijatelja medju hrvatima i divni su ljudi,
ali kao narod ste jedno veliko zlo.

Pa da, problem je šta Hrvati postoje kao narod.

To podseća na onu našu:
"Svaki Hrvat zna najmanje jednog dobrog Srbina."
"Zaključak: više od pola Srba su dobri ljudi."

Opet je problem u tome šta postojite kao narod.

Austrougarski vice-maršal Gherter, nakon Prvog svetskog rata, piše:

"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi."

Ovo sam na ovom forumu u nekoliko dana pročitao 15 puta na 15 različitih mesta. Daj smisli nešto svoje.

Pričaš pizdarije.
Vjekovima imali kralja? Od 1887.- 1918. Jesu prohujali vijekovi, mašala! :hahaha:
A u povijesti stvarno nemate ama baš ničega, na čemu bi vam netko trebao biti zavidan.

Tridesetak godina cara Dušana, kad je Srbija bila na vrhuncu moći, to je to. Neš ti slavne "istorije"!
Dalje idu samo porazi. Od bitke na Kosovu, preko izdaje kršćanstva i ratovanja na strani Osmanlija, pa do potpunog nestanka Srbije pod Turcima, više egzodusa kompletnog naroda, naročito pod Čarnojevićima.

Stvarno se ispričavam normalnim Srbima, ali kad ovakvi "istoričari" počnu da laju, to mi stvarno digne živac!
Истина је опасна ствар увек погађа(у живац) и највише боли.Наравно да кад сам мислио Краљевина мислио сам и Кнежевина,Царевина,Деспотија и остали облици Монархистичког уређења државе на коју сте ви Хрвати изузетно љубоморни.Интересантно је то да си цитирао само део мог поста а не и део који помиње вашег ,,оца нације,, муд(р)ослова Анту Старчевића .То си урадио из само 2 разлога 1)Не знаш историју и 2 )Знаш историју
Али најбоље вас је описао песник Јован Дучић
,,Ми нисмо познали вас по заставама
ни ваше хероје од лавова љуће
све на коленима вукли сте се к нама
носећ мач убице и луч паликуће,,
Поздрав од ,,ненормалног,,Србина сасвим нормалном Хрвату и једно Дучићевско питање ,,Где су ваши термопилски кланци,,

Poslednja izmena:

Back