čvrsnica
Domaćin
- Poruka
- 4.321
A ja bih se zapitao:
Zasto nas mrze?
P.S. Nisam hrvat niti imam dodirne tacke sa njima.Prosto, ne razmisljm o njima i ok sam.
da nisi musliman?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ja bih se zapitao:
Zasto nas mrze?
P.S. Nisam hrvat niti imam dodirne tacke sa njima.Prosto, ne razmisljm o njima i ok sam.
da nisi musliman?
Zivimo u dve drzave,prve komsije,razumemo se kad razgovaramo.Mi taj jezik zovemo Srpski,oni Hrvatski.Ne vidim razliku,razumemo se potpuno.Istoriju bih prepustio istoricarima,na kraju krajeva i nju pisu ljudi,ne verujem da bilo gde ima potpune istorijske istine.Sustina je da mi ne mozemo Srbiju,niti oni Hrvatsku ,staviti na ledja pa npr.preneti u Afriku.Hteli,ne hteli,moramo da zivimo ovde gde jesmo.Kad je tako hajde da pokusamo,ali trezveno,bez uvreda,da analiziramo:Sta nas to spaja a sta razdvaja.U cemu se to mi ,kao narodi,nije me briga za politiku i politicare pogotovu,razlikujemo a u cemu ne?!![]()
Uzas,ako tako vaspitavaju decu,sta ocekuju,gde misle da im ta deca zive.Ovo je porazavajuce.
nisam musliman. poreklo mi je 5 generacija nazad srpsko. jedna cukunbaba mij bila cehinja. ovaj nick je zezanje.
samo me uzasno nervira sto moji sunarodnici bar nekad i bar na ovom forumu ne mogu u vezi bar necega (kao sto su hrvati) da se uzdignu iznad necega, vec kao deca stalno vrte istu pricu koja vise nikome nije zanimljiva.
i prezvakavaju dnevnu kafansku politiku. I nisu svesni da hrvati ovde dolaze da bi se za.jebavali i da im puca **** i to sto ih zovete ustashe, i za jasenovac i za sve...
kad im doqurci da nas slusaju, uzmu pashose i odu na vikend u austriju, bled, trst...
a pobili su milion ljudi i niko im nista ne moze. kazu-nismo i iskuliraju svaku temu o jasenovcu, jamama, srbosecima...
i jos ako primecujete hrvati tendenciozno postavljaju teme da se napalimo kao konji i onda nas za.jebavaju.
to je moje vidjenje.
rekli smo:Istoriju ostavljamo istoricarima.OK?! I ne zivimo u istoriji vec danas.Sta danas,sutra,za 10 godina.Ili da se ubijamo pa da nam potomci "sabiraju" ko je koga vise pobio? Nikakvo bratstvo i jedinstvo,mi smo komsije,dve razlicite drzave.Nemas razloga nikaoga da volis,jednostavno gledas interes.Mi nas,oni svoj.Ali mi je nekako lakse da se dogovorim sa Hrvatom nego sa Grkom.Makar meni,nekako se ne snalazim sa grckim jezikom i njihovim pismom.Niko nista ne treba da zaboravlja,ali pustimo istoriju istoricarima,ne zivi se od istorije.A mi smo,kao i oni,nekakvi hriscani.Zanimljivo.
Када сам последњи пут био у Грчкој на мору одлично сам се споразумевао са Грцима на енглеском ,,хелоу вуан колд бир плиз,, ,,тхенк ју,, А кад би спазили мајицу са натписом ,,СРБИЈА,, ,,о ју ар фром сербиа-грејт,,...и томе слично
Не смем ни да помислим шта би се десило кад бих са истом мајицом прошетао нпр,Сплитом.
Pa da ste ratovali s Grčkom prije 15-tak godina, nebi ni tamo nosao tu majicu.
Nisi u pravu Srbija nije bila u ratu sa Hrvatskom.
U R Hrvatskoj je doslo do asistencije JNA po nalogu predsednistva SFRJ o razoruzavanju paravojnih formacija koje su odbile da se dobrovoljno razoruzaju.
To je istina .
Solun , Avgust 2008.
...Smotra folklora..itd..Balkanskih zemalja..11 zemalja učesnica..
Moja ćera (8 god.) u Srpskoj narodnoj nošnji, prolazi sa drugaricom
pored vršnjaka u narodnim nošnjama iz HR...i odjednom ,slinavci počinju da
viču- četnikuše!! i jedan slinavko ih gađa plastičnom flašicom vode....
srećom promašuje....
Pošto sam sedeo par metara odatle u kafiću, skočim i ,sav polulud, potrčim
ka njihovom vođi puta.....On, sav zelen i us.ran, stoji i gleda me....
Kada sam ga pitao zašto ne reaguje, on onako us.ran uspeva da izgovori glupost...
...''..ja se zaista izvinjavam, nisu znali da ste vi tu !?!?!?...
Da se nije pojavio neki Grk,organizator, tog trenutka bih mu isterao nos na drugu stranu...
Vidite, problem je što moja ćera još uvek ne zna šta su ustaše, četnici,balije itd...
..a neki ******i hrvačić ,koji još ne ume ni da priča kako treba, od roditelja dobija
instrukcije o četnicima i četnikušama....jbem im sve u kući što imaju....
Zato će moji klinci da budu naučeni da vam se nayebu mile vam mamice kad god je to moguće....
Za mene je kasno, drugačije sam vaspitavan i drugačije sam rastao.....
A moje klince,... ne mora ništa da spaja....sa vama..
sad je nas.......
Sto se vise tema razvija postaju jasnije zajednicke karakteristike.Jedna je,veoma upecatljiva,da i mi i Hrvati ,po mentalitetu,licimo na Siptare?!
Razbij ogledalo dok je vreme.Sto se vise tema razvija postaju jasnije zajednicke karakteristike.Jedna je,veoma upecatljiva,da i mi i Hrvati ,po mentalitetu,licimo na Siptare?!
Čitaj brusnice:
''Franko Simatović – Frenki
![]()
Osnivač "Crvenih Beretki"
Godina i mesto rođenja: 1954, Beograd
Porodično stablo: Otac Pero, Dubrovčanin, bio je partizan, a posle rata visoki oficir JNA i jedan od osnivača vaterpolo kluba Partizan. Sestra Dubravka (udata Horvat) danas živi u Rijeci.
Obrazovanje: Viša policijska škola i Fakultet političkih nauka u Beogradu.
Govori tečno engleski.
brusnica
pa dobro nacitani jezikoslovce,iznenadilo me je da jos imas problema sa citanjem jer ja ovdje nigdje ne vidim da pise da je on hrvat![]()