Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Istina je šta ja mislim-moja misao postoji i to je istina!
Ajd sad idealisti!

Ajd sad idealisti!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
No,no...Poslednja rečenica je vaš,idealistički pristup filozofiji!
Naravno,guzocentrični kosmološki,da ne kažem-subjektocentrični pristup...
Iz njega proizilazi da jači treba da tlači?
Ne,idealizam nije benigan,ali je egoistićan,a ljudski ego je zverski ego te vam ideje takve!
Imaš bolju ideju?
Nemaš...
:
Pa od toga idealizam i polazi. Bar toliko si mogao da skapiraš, a ne da nešto proglasiš budalaštinom i ne pokušavaš da zaista razumeš. A upravo ovo boldovano je početak idealizma. Pa bravo, konačno si se pokrenuo sa mrtve tačke.Istina je šta ja mislim-moja misao postoji i to je istina!
Ajd sad idealisti!![]()
Zasto je doslo do podele na volju i predstavu? Zasto se volja "predstavila"? Cemu ta "avantura"?
Uhvatiš se za prevod Šopenhauera i to prevedeno "volja" i nekritički prihvataš taj pojam u srpskom jeziku. A mi ovde pišemo na spskom.Исто питање је поставио и Шопенхауер:
Istina je šta ja mislim-moja misao postoji i to je istina!
Ajd sad idealisti!![]()
Idi slikaj u svojoj glavi I ne troši vise pare na platna boje I ostalo,o nemudri slikaru...Tvoja misao postoji dok je misliš. A šta se s njom dešava kad je ne misliš ili pak, šta se s tobom dešava kad upšte ne misliš?
Prc tebi Mužjače!Pa od toga idealizam i polazi. Bar toliko si mogao da skapiraš, a ne da nešto proglasiš budalaštinom i ne pokušavaš da zaista razumeš. A upravo ovo boldovano je početak idealizma. Pa bravo, konačno si se pokrenuo sa mrtve tačke.
Aaa? Prc (made in).![]()
Prc tebi Mužjače!
Ova provokativna rečenica relativizuje istine (sve!) do te mere da možeš kako hoćeš! ! !
A kad ono:srce oće,a dupe klopoće!
I šta kaže logika ? ? ?
Da rečenica "istina je šta ja mislim-moja misao postoji I to je istina" nije tautologija!
A to ti ,dear Mužjače znači da svaki idealizam počiva na neistini tj.na laži! ! !
Dakle-logika!
Evo brzog odgovora.
"istina je šta ja mislim-moja misao postoji I to je istina"
Ovo bi bilo u radu da piše: istina je da ja mislim - moja misao postoji I to je istina.
Sad samo objasni šta je laž u idealizmu?
Laž je da poseduješ I jednu misao koja ne potiče od "ja u svetu"!Evo brzog odgovora.
"istina je šta ja mislim-moja misao postoji I to je istina"
Ovo bi bilo u radu da piše: istina je da ja mislim - moja misao postoji I to je istina.
Sad samo objasni šta je laž u idealizmu?
Laž je da poseduješ I jednu misao koja ne potiče od "ja u svetu"!
Pošto je to hegelizam (radi se o Svetskom duhu) I u krajnjoj instanci artikulaciji svake misli kao
društvenog izraza-za vas Šopijevce je to Espania!![]()
Kao prvo ja i ne ne znam ko je taj Šopi iliti Šopenhauer.Laž je da poseduješ I jednu misao koja ne potiče od "ja u svetu"!
Pošto je to hegelizam (radi se o Svetskom duhu) I u krajnjoj instanci artikulaciji svake misli kao
društvenog izraza-za vas Šopijevce je to Espania!![]()
Za problem slobode volje i problem odnosa između idealnog i realnog - zdravi, ali sirovi razum, ne samo što je nekompetentan, nego čak ima neku odlučujuću prirodnu sklonost ka zabludi, i za odvraćanje od nje potrebna je jedna mnogo naprednija filozofija. Što se tiče saznavanja njemu je, naime, prirodno da suviše pripiše objektu, otuda su mu potrebni Lok i Kant da bi pokazali koliko mnogo od toga zapravo potiče od subjekta.
Takva jedna razumu prirodna naopakost u spekulativnim istraživanjima ne sme nas, ipak, čuditi, budući da je on prvobitno određen samo za praktičke, a nipošto za spekulativne ciljeve.
цитат: Шопенхауер