oziman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.965
Cvrc Ozi!
Mnogi razumeju,ali kad ti s pet strana stigne informacija o pojavama koje se podudaraju,iako se sve zasniva na verovanju (pa i da je svet tvoja predstava!),
počneš da veruješ da to nije slučajno i vremenom se uveravaš da to nije samo u tvojoj glavi!
Istina,mnoge predstave ti oblikuju u startu roditelji matricama i obrascima koje te uče,ali osnova podudarnocti govori jasno da ne potiče od tvog uma,
već izvan njega!
Zovi ti to kako hoćeš,ali većina ljudi to zove stvarnost!
Јунг је у свом делу "Динамика несвесног", извео аналогију физичке са психичком енергијом.
Па тако ентропија. Свако мењање физичке енергије тежи топлоти, када више није могуће даље мењање, даље претакање енергије из једног облика у други.
Јунг је приметио да се нешто слично дешава и са психичком енергијом. Људи долазе до "ентропије" тј постају неспособни да мењају облик своје психичке енергије у нешто друго . Или шта су утувили то им је. Нема промене мишљења.
Надам се само да ја нећу такав постати, тј да Јунг ипак ту није открио закон који важи баш за све.

Како год. Што се тиче овог што си ти написао. Ево опет, не због тебе него због других.
Слике које окружују мој сазнајући субјекат јесу моја представа. Слике које тебе окружују јесу твоја представа. Moja predstava и твоја разликују се у много чему. Јер су све боје , мириси, укуси, чврстоћа , топлота производи индивидуалних свести који постоје као такви само у њима. Такође, облици предмета које видимо никада нису исти јер их гледамо из различитих углова.
Ту се дакле ради о различитим креацијама на исту тему. Тема је нешто у "ствари по себи" што делује на чула свесних бића, а креације су објективни светови у њиховим свестима.
Пошто је модел заједнички и креације су сличне.

Ali никада идентичне.
Нити упоређивањем тих креација можемо доћи до ствари по себи. Јер друга сазнајућа бића могу једино сведочити о својим представама, а не о ствари по себи која је изван моје тако и изван свачије представе.
Ти и ја можемо једино упоређивати слике из наших представа. А нити слика коју ја опажам , нити та твоја слика коју ти ставраш могу постојати изван представе , моје , твоје или било чије.
Poslednja izmena: