oziman

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • Čini se,kako više mislimo o ovom,sve više se svet čini smešnim i besmislenim,ali,ta volja za životom stalno iznova juri,negoduje,izjeda...koliko ja vidim i ono što je danas medju mladima omiljeno poput entuzijazma,energije,društvenosti...zapravo je ljuta guja,recimo,kada bi te ljude zatvorio negde,ili im uskratio druženje,pa oni bi se osušili.
  Još da dodam primere poput zaljubljenosti i ravnodušnosti nakon prestanka prvog,željnog iščekivanja i ravnodušnosti nakon ispunjenja,seksualni nagon i ravnodušnost posle zadovoljenja...sve sam to iskusio,ali,pošto velika masa peva bajke o nekoj ljubavi,ovom onom,ja sam verovao da nešto nije u redu sa mnom,a u suštini je to surova istina.Ovo zaista menja pogled na svet.
  Čitao sam članak ,,O besmrtnosti,, U vezi toga imam da podelim jedno čudnovato iskustvo.Dok sam išao u osnovnu školu,tada sam pohadjao veronauku kao izborni predmet (sad,ne znam da li sopstvenim izborom ili ne,ali sigurno je autoritet starijih igrao odredjenu ulogu).Jednom je bilo priče i o kraju sveta,drugom Hristovom dolasku,vaskrsenje mrtvih,večni život.Ja sam,priznajem,obradovan tim pričama,otišao kući i svima redom rastrubio to :-) Ali,par godina posle toga,sama pomisao na to je počela da me plaši,baš sve ono o čemu si govorio sam iskusio,tako da se sa onde napisanim slažem,to bi doslovno bio pakao!
  Pratim već duže vreme tvoj blog.kada sam u cetvrtom srednje dobio predmet filozofiju,imao sam probleme s njom,da li nisam bio spreman,ili je udzbenik jako lose napisan,a i bio sam na malo casova,imao sam neke licne probleme.Neverovatno je kako na jednostavan nacin objasnjavas,bez one pompezne recitosti,koja deluje nekako lazno,ruzno,cak i uvredljivo,a koju svi nekako uzimaju za meru kvaliteta recenog.Dalje,nesto sto mi je svakako privuklo paznju jesu clanci o muzici,s obzirom da se bavim muzikom.Sada mi je potpuno jasno sta to toliko jako deluje na mene i zasto.Puno toga zelim da kazem,pa ovako haoticno pisem,zato cu ostalo sacuvati za neki drugi put,a ono sto bih zeleo da pitam je:koju literaturu prouciti?Voleo bih i neki dijalog da obavimo nekad.
  Pozdrav Ozimane,pratim tvoj blog i bas mi se svidja. Na onoj temi si spomenuo i sudbinu,da li bi mogao da napises blog o tome?
  Bas me zanima kakvo je objasnjenje zasto bi sudbina morala da postoji? Zasto ja primer imam neki cilj koji mi je sudbina dodelila?
  Zasto je covek toliko bitan? Da li je samo prosudjeno ono najvaznije,a ja imam deo slobode ili je sve vec unapred odrezirano? :)
  filozofski,jesi ovo ti na slici?
  pljuunuti sopenhauer..:p
  visoko celo,bledunjav,ides ka celavosti, ai plave oci se naziru...ima da budes isti.:)
  Hvala Ozi, vrlo je slatko. Ja sam nekad svirala klavir, mada sam dosta toga pozaboravljala. Kada bih sada zasvirala, slonovi bi me demonstrativno pregazili.Pozz!
  Ne mogu brisati poruke sa pdf-ova za koje nisam nadležna, moraš se obratiti moderatorima pdf Humor :).
  Pozdrav!
  Ćao!!! Htela sam da ti dam reputaciju za one smešne novogovorne hrvatske izraze, no kad sam kliknula, dobih ovo:
  Invalid poruka specified. If you followed a valid link, please notify the administrator.
  Nije mi najjasnije o čemu se radi. Pozdrav, Agatha
  Mnogo novih teorija i misli...i jos kojecega sto dusha zeli (zeli li ona uopste ishta :))...sve najbolje u Novoj...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
Back
Top