Radovan Damjanović, istina ili zabluda

Dakle sve ovo su za tebe civilizacije?

Цивилизација је релативан појам и постоје различити типови цивилизација. Предлажем књигу Cities of Dreams Стена Гуча (Stan Gooch), јер без обзира слагали се са његовом тезом или не, аутор даје веома занимљиву менталну гимнастику по питању нашег, савременог разумевања значења цивилизације.

Ja ovako neuk kao i vecma publika Damjanoviceve oslanjajuci se na ono sto nam takvima preostaje, a to su predpostavke uvek bi radije odabrao da verujem u rad i posten odnos prema nauci jednog dr. Ivana Djurica, a ne slatkorecivih novoromanticara koji se ne protive istoriografskim rezultatima vec pre bih rekao istoriografiji kao discipini...

Simpatican mu ovaj intervju... Rusi su se odselili iz Srema na prostore danasnje Rusije... Svi su negde sa ovih prostora otisli, ovde su koreni... Soeba slovena, doseljavanje na Balkan, ma ajte molim vas, ko jos moze da veruje u to da se jedan narod seli...
Ovo za Ruse je rekao, a to za slovene sam ja dodao, jer su mu to teze iz nekih predhodnih nastupa...

"Sport je ucenje ljudi da pristanu na tudju arbitrazu" - Radovan Damjanovic

Poslednja izmena:
Bice da trenutno ne postoji nikakvo organizovano zaglupljivanje masa izvan mase, vec ono izvire unutar ljudi pa se iz njih preliva... A mediji slede njihove zelje i uzimaju im novac...Imamo masu koja se u masu pretvorila bezeci od nekakvog "zaglupljivanja" tj. cinjenica do kojih se doslo nekakvi metodama... Preskacuci sve masa sada samo uzima te gole cinjenice koje joj se ne svidjaju i tvrdi da su to lazi i zavera protiv nje... Najprostija masa koja se ikad pojavila nalazi nacin da ispliva na povrsinu ovog puta kao protivnik "zaglupljivanja"...
Kada bi ste bili rodjeni i na isti nacin istrazivali istoriju Bugara, Rumuna, Poljaka, Ukrajinaca, Slovaka, Danaca, Rusa dosli bi ste do saznanja da su oni najstatiji... Nema razloga da bude drugacije... Mislim da ce tako uvek izgledati mesavina istorije i nacionalnosti pseudoistoricara gde god da je rodjen...Jer u svemu se moze pronaci logika, ako ima toliko mesta predpostavkama i ako trenutak shvatamo kako zelimo...I onda pitanje dokazi da ta "logika" nije istinita...
Sta god da je cim smo zivi i postojimo znaci imali smo predke u svim vremenima od Adama :mrgreen: bez brige

Poslednja izmena:
Tvrdnje Srba su 100% istina i cista nauka zasnovana na materijalnim dokazima Djordje Jankovic, Harlad Haarmann, Shan Winn, Radivoje Pesic... to negiraju zlikovci svetski teroristi iz iskljucivo politickih razloga i njihove tvrdnje nemaju 1% veze sa naukom i istinom.
Ulaze se od zlikovaca u genocid Srba i potpuni nestanak, neprestano vec vekovima.

Kali juga (kaljuga) mracno doba, jedna od karakteristika, naucnici ce koristiti ekstra kompleskne i strane reci, ne zato sto je pojava slozena, vec da proture lazi elite, naprave proste stvari i materijalne dokaze komplikovanim, naprave sebe pametnijim iako to nisu koriscenjem stranih reci bespotrebno kompleksnim izrazavanjem.

Lingvistika (srbski sanskrt), genetika, arheologija, prava nauka potvrdjuje istinitu istoriju Srba protiv falsifikovane istorije.

Poslednja izmena od moderatora:
Evo ovog istrazivaca jezika i mnogo prica koje je sklopio... Za neke je kaze bilo potrebno i po pet godina da ih "sklopi"... Objasnjava naziv LATINI PRISNI i kako on dolazi do zakljucaka;..(Interesantne su metode kojima to radi, on predpostavlja da to ima neke veze sa srpskim jezikom, ali nije mogao da dokuci, trebao mu je neki kontrolni uzorak i nasa ga je u keltskom jeziku citajuci knjigu "Srpsko Keltske jezicke paralele". U njoj je nasao kako kaze da u keltskom jeziku PERSAIN znaci umiljato dete... )Zatim sam sebi postavlja pitanje zasto? Pa izvodi zakljuck; Zato sto ga majka drzi na prsima. Onaj koji nam je najprisniji on je na prsima.. Mislim to ne mora da se... (Obicno kad vec smatra da je prica prosla on uptrebi to; "Mislim to ne mora da se..." To je vljda dovoljno ovakvoj publici..).Pa nastavlja; I onda mi se upalila lampica da se jedan Etrurki kralj zvao Porsena, a imamo i takozvani latinski izraz persona, to je osoba nama bliska koju poznjemo...

I tako dalje i tako dalje... U svakom slucaju se nadam da ce se slucaj ovog coveka i slicnih jednog dana istrazivati u psihologiji kod nas...

I tako dalje i tako dalje... U svakom slucaju se nadam da ce se slucaj ovog coveka i slicnih jednog dana istrazivati u psihologiji kod nas...

Neće baš, jer bih rekao da njemu ništa ne fali sem što je kvaran tip, a takvih ima mnogo u Srbiji. Kad bi se svi rđav ljudi proglasili opičenima u glavu, ludnice na ovom svetu bi bile doslovno prepune.

Ne verujem da će se tako nešto ikada dogoditi, ali Damjanović će svakako ući u nasleđe proučavanja opscenara koji su se potpuno odrekli nauke iz razloga materijalne koristi.

Evo ovog istrazivaca jezika i mnogo prica koje je sklopio... Za neke je kaze bilo potrebno i po pet godina da ih "sklopi"... Objasnjava naziv LATINI PRISNI i kako on dolazi do zakljucaka;..(Interesantne su metode kojima to radi, on predpostavlja da to ima neke veze sa srpskim jezikom, ali nije mogao da dokuci, trebao mu je neki kontrolni uzorak i nasa ga je u keltskom jeziku citajuci knjigu "Srpsko Keltske jezicke paralele". U njoj je nasao kako kaze da u keltskom jeziku PERSAIN znaci umiljato dete... )Zatim sam sebi postavlja pitanje zasto? Pa izvodi zakljuck; Zato sto ga majka drzi na prsima. Onaj koji nam je najprisniji on je na prsima.. Mislim to ne mora da se... (Obicno kad vec smatra da je prica prosla on uptrebi to; "Mislim to ne mora da se..." To je vljda dovoljno ovakvoj publici..).Pa nastavlja; I onda mi se upalila lampica da se jedan Etrurki kralj zvao Porsena, a imamo i takozvani latinski izraz persona, to je osoba nama bliska koju poznjemo...

Само шарлатан и згрће паре , не верује у то што прича осим да смо примере српско-келтске везе уочили одавно много заједничких речи са кимбрејским.
Међутим наука нема поуздан одговор шта су уопте Келти? Промењива категорија која се често злоупотребљава у историји и археологији , да би се вештачки направио дисконтинуитет народа на Балкану и уопште ако нису Илири или Трачани а време датовања је пре Словена то су Келти.

Хрвоје Грачанин инсистира у књизи "етницитети у јужној Панонији" да су археолошка истраживања Гота у Далмацији и Панонији урађена паушално држћи се извора па су многи крштени као Херули ако су на тој територији , Скири , или било шта без непосредних доказа археолошког материјала о којој се групацији ради.

Остроготи су се сахрањивали без оружја што отежава препознавање сем када су женски гробови па је присутна ношња и накит.
Случај Срба у Посавини и устанка Људовита је доживео сличан неуспех , ти Срби су такође сахрањивани без оружја , што би личило на цивилну насеобину а не некакву мањинску ратничку дружину.

тако да ако нема оружја то су одмах по правилу Остроготи! Овај хендикеп наше археологије наравно са запада поздрављају и подржавају.
само док је њима ту Гота расположени су да финансирају а нама Немачка испред плота.

fb.JPG

Današnja Kalabrija se nekada zvala VOJNOTRIJA , tu su počeli da se naseljavaju Grci u 8. veku pre nove ere. Pre njih su tu bili Feničani, koji su dolazili iz Španije I severne Afrike. Zašto je ovo VOJNOTRIJA?
Zato što se na starom grčkom VOJNOS zvalo vino, ustvari Vojnos ima samo onaj grčki nastavak (sufiks) koji oni svuda dodaju –S. Od VINO - VOJNOS = permutacijom.
Piće nije mogao da dobije svako, čuvalo se za vojsku I služilo je kao dezinfekcionalno sredstvo kada se pomeša sa vodom. Ili od toga što su vreže vina uvrnute (vinove loze), analagno tome mi kažemo za čoveka koji je kriv da je on VIN (u starom srpskom jeziku, reč koja danas više nije u upotrebi), ali se zadržala jedna druga reč koju koristimo a to je NEVIN [NE – VIN] što znači nije kriv , već PRAV odnosno uPRAVU JE , što bi značilo da NIJE U KRIVu. Koristimo i reč vinovnik koja je sinonim za reč krivac.
[Виновный] na ruski , čita se "vinovni" znači kriv.
Neću da vam držim predavanja o etimologiji i istoriji već sam napravio ovaj post iz razloga što me zanima, možda bi stariji članovi grupe mogli da mi potvrde ovu tvrdnju da se reč VINI među ličkim, ponekad i dalmatinskim Srbima koristila praktično do juće. Jedna starija baka mi je rekla koliko je samo puta čula od starijih ljudi kada su govorili "VINI otac" ili slicno. Reč se koristila u smislu ISTI = PRAVI, u ovom slučaju rečenica "vini otac" bi doslovno značila "pravi otac".
U primitivnom rodovskom društvu kriv je skoro uvek onaj koji nije rođak - a to je stranac. O tome nas antički pisci obaveštavaju na sjaset mesta. Za otimanje ili ubistvo sudilo se da bi se ustanovilo da li naneta uvreda Bogu ili Bogovima,a ne kao danas zbog samog ubistva. Posle utvrdjivanje krivice, krivac ukoliko preživi moguće surovosti ostaje bez prava na vatru i vodu i progoni se iz zajednice kao VIN, tačnije VINIK i time postaje stranac. Jasno je dakle da je krivac uvek i samo stranac, inoplemenik..Tako smo došli do biljnog materijala. Pokraj vinograda su se pravile "zaštite ograde" - uplitanjem elastičnog kolja kao pleteri, koje su bile na neki način zaštitne ograde oko vinograda. Zbog ovog pletene ograde i kažemo VINOGRAD jer je to njegovo -GRAD, došlo od -OGRAD a ne od grad u smislu naselja. Vinograd je dakle opletena zaštićena strana brda. Ali još ne rekoh o samom vinu.Vino je izgleda nastalo po ugledu na gradjenje reči pivo - ono što se pije, i predstavljalo je u najranije dobra vojničko vojno pivo, vremenom postalo je samo vojno, baš kako i glasi rekonstrukcija tračkog naziva VOJINA, od kog je nastalo ono čuveno grčko VOJNOS. Stablo vinove loze se VIJE -UZDIŽE SE I KRIVUDA sa svojim rasinjem, odatle i naziv. Retki i dragoceni vinogradi u starini pružali su vrlo malo mogućnosti za nekakvu u današnjem smislu široku upotrebu vina. Srpsko vino je svakako bilo rujno, u njega se često dodavao med. Vino je ustvari originalno piće za junake, energetska i psihološka bomba. Vino je u nepoznato vreme napustilo malu aziju i otišlo preko balkana do Italije. Vojnotrija je danas pogodna za uzgoj vinove loze, a mnogi su je u starini zvali i vinska zemlja. Ko je čitao Strabona zna o čemu pričam..U starom Rimu izgleda da je belo vino bilo mnogo skuplje i reče samim tim od crvenog vina, i tako se ljudi da bi impresionirali svoje goste dovijali na razne načine da pribave to skuplje ređe belo vino - sačuvan je tako recept za pretvaranje crnog vina u belo.

Šta mislite o ovome?

Pogledajte prilog 637184
Današnja Kalabrija se nekada zvala VOJNOTRIJA , tu su počeli da se naseljavaju Grci u 8. veku pre nove ere. Pre njih su tu bili Feničani, koji su dolazili iz Španije I severne Afrike. Zašto je ovo VOJNOTRIJA?
Zato što se na starom grčkom VOJNOS zvalo vino, ustvari Vojnos ima samo onaj grčki nastavak (sufiks) koji oni svuda dodaju –S. Od VINO - VOJNOS = permutacijom.
Piće nije mogao da dobije svako, čuvalo se za vojsku I služilo je kao dezinfekcionalno sredstvo kada se pomeša sa vodom. Ili od toga što su vreže vina uvrnute (vinove loze), analagno tome mi kažemo za čoveka koji je kriv da je on VIN (u starom srpskom jeziku, reč koja danas više nije u upotrebi), ali se zadržala jedna druga reč koju koristimo a to je NEVIN [NE – VIN] što znači nije kriv , već PRAV odnosno uPRAVU JE , što bi značilo da NIJE U KRIVu. Koristimo i reč vinovnik koja je sinonim za reč krivac.
[Виновный] na ruski , čita se "vinovni" znači kriv.
Neću da vam držim predavanja o etimologiji i istoriji već sam napravio ovaj post iz razloga što me zanima, možda bi stariji članovi grupe mogli da mi potvrde ovu tvrdnju da se reč VINI među ličkim, ponekad i dalmatinskim Srbima koristila praktično do juće. Jedna starija baka mi je rekla koliko je samo puta čula od starijih ljudi kada su govorili "VINI otac" ili slicno. Reč se koristila u smislu ISTI = PRAVI, u ovom slučaju rečenica "vini otac" bi doslovno značila "pravi otac".
U primitivnom rodovskom društvu kriv je skoro uvek onaj koji nije rođak - a to je stranac. O tome nas antički pisci obaveštavaju na sjaset mesta. Za otimanje ili ubistvo sudilo se da bi se ustanovilo da li naneta uvreda Bogu ili Bogovima,a ne kao danas zbog samog ubistva. Posle utvrdjivanje krivice, krivac ukoliko preživi moguće surovosti ostaje bez prava na vatru i vodu i progoni se iz zajednice kao VIN, tačnije VINIK i time postaje stranac. Jasno je dakle da je krivac uvek i samo stranac, inoplemenik..Tako smo došli do biljnog materijala. Pokraj vinograda su se pravile "zaštite ograde" - uplitanjem elastičnog kolja kao pleteri, koje su bile na neki način zaštitne ograde oko vinograda. Zbog ovog pletene ograde i kažemo VINOGRAD jer je to njegovo -GRAD, došlo od -OGRAD a ne od grad u smislu naselja. Vinograd je dakle opletena zaštićena strana brda. Ali još ne rekoh o samom vinu.Vino je izgleda nastalo po ugledu na gradjenje reči pivo - ono što se pije, i predstavljalo je u najranije dobra vojničko vojno pivo, vremenom postalo je samo vojno, baš kako i glasi rekonstrukcija tračkog naziva VOJINA, od kog je nastalo ono čuveno grčko VOJNOS. Stablo vinove loze se VIJE -UZDIŽE SE I KRIVUDA sa svojim rasinjem, odatle i naziv. Retki i dragoceni vinogradi u starini pružali su vrlo malo mogućnosti za nekakvu u današnjem smislu široku upotrebu vina. Srpsko vino je svakako bilo rujno, u njega se često dodavao med. Vino je ustvari originalno piće za junake, energetska i psihološka bomba. Vino je u nepoznato vreme napustilo malu aziju i otišlo preko balkana do Italije. Vojnotrija je danas pogodna za uzgoj vinove loze, a mnogi su je u starini zvali i vinska zemlja. Ko je čitao Strabona zna o čemu pričam..U starom Rimu izgleda da je belo vino bilo mnogo skuplje i reče samim tim od crvenog vina, i tako se ljudi da bi impresionirali svoje goste dovijali na razne načine da pribave to skuplje ređe belo vino - sačuvan je tako recept za pretvaranje crnog vina u belo.

Šta mislite o ovome?
Veoma zanimljivo i potkrepljeno. Samo da dodam, da se VIN aktivno nalazi u reči VINOVNIK kao krivac. Dakle, još uvek je u upotrebi.

Poslednja izmena:
Mislim da se tvoj slučaj odavno izučava kao egalitarni sindrom.
Moze biti da je tako i da to postoji kod mene...

Ja u celokupnoj ovoj pojavi koja se tice revidiranja nase istorije gledam iskljucivo na uticaj ovog fenomena na drustvo i pojedince... Jer i smatram da je to najvaznije...Da li je nesto istina ili laz za mene je u drugom planu, ako istina proizvodi ovo sto proizvode pseudoistoricari od obicnih gradjana onda ta istina nije sveobuhvatna, nije celovita i nije prijemciva ovom vremenu, jer proizvodi iskljucivo mrznju i nerazumevanje... Najvaznije je kako ce odredjena percepcija ili samo odredjena napisana istina ili laz delovti na ljude... A s obzirom da filozofija sve dozovoljava nasem drustvu niko ne treba jos Radovana Damjanovica i slicni koji ce u ljudima izbrisati i ono malo samokriticnosti... Kada bi krenuli od pocetka i prvo naucili publiku duhovnosti kao dete prvim koracima, onda bi oni drugacije gledali na svoju zelju da saznaju nekakvu skrivenu istriju o dobroti i velicini svojih predaka... Mi smo fiksirali civilizovanije da su nam prekrojili istoriju i to je prekrilo sve nase mane... U odeljenju mog deteta ni jedan, slovima ni jedan roditelj nije pristao da mu dete sedi sa Romom u klupi, te mali Rom sedi izdvojen i sam... Kakav je nas odnos prema manjim narodima od naseg koji takodje zive na ovim prostorima? Zasto je nepopularno pricati o tome, zasto se o tome ne pise, a ta je stvar vaznija i ucinila bi nas boljima od Radovanovih gluposti koje nas unistavaju... Toliko je toga nepopularnog u nasoj istoriji sto je toliko daleko od obicnog gradjanina da ljudi to i ne znaju... A kada bi znali realnije bi gledali i na sebe i na svet... Znam ima ona prica da se stalno prica o nama kao krivcima, ali da li mislite da nesto od toga dopire do nas i da o bilo kakvoj nasoj gresci obicni ljudi nekada misle... Nikad... Ima nekih par ljudi koji kadkad pomilju nesto slicno, ali oni budu naravno ispljuvani toliko da izgleda kao da ih ima ...
Pseudoistoricari imaju vecu ulogu u ovom drustvu od istoricara i upravo oni doprinose urusavanju hriscanskog duha naroda..

Moze biti da je tako i da to postoji kod mene...

Ja u celokupnoj ovoj pojavi koja se tice revidiranja nase istorije gledam iskljucivo na uticaj ovog fenomena na drustvo i pojedince... Jer i smatram da je to najvaznije...Da li je nesto istina ili laz za mene je u drugom planu, ako istina proizvodi ovo sto proizvode pseudoistoricari od obicnih gradjana onda ta istina nije sveobuhvatna, nije celovita i nije prijemciva ovom vremenu, jer proizvodi iskljucivo mrznju i nerazumevanje... Najvaznije je kako ce odredjena percepcija ili samo odredjena napisana istina ili laz delovti na ljude... A s obzirom da filozofija sve dozovoljava nasem drustvu niko ne treba jos Radovana Damjanovica i slicni koji ce u ljudima izbrisati i ono malo samokriticnosti... Kada bi krenuli od pocetka i prvo naucili publiku duhovnosti kao dete prvim koracima, onda bi oni drugacije gledali na svoju zelju da saznaju nekakvu skrivenu istriju o dobroti i velicini svojih predaka... Mi smo fiksirali civilizovanije da su nam prekrojili istoriju i to je prekrilo sve nase mane... U odeljenju mog deteta ni jedan, slovima ni jedan roditelj nije pristao da mu dete sedi sa Romom u klupi, te mali Rom sedi izdvojen i sam... Kakav je nas odnos prema manjim narodima od naseg koji takodje zive na ovim prostorima? Zasto je nepopularno pricati o tome, zasto se o tome ne pise, a ta je stvar vaznija i ucinila bi nas boljima od Radovanovih gluposti koje nas unistavaju... Toliko je toga nepopularnog u nasoj istoriji sto je toliko daleko od obicnog gradjanina da ljudi to i ne znaju... A kada bi znali realnije bi gledali i na sebe i na svet... Znam ima ona prica da se stalno prica o nama kao krivcima, ali da li mislite da nesto od toga dopire do nas i da o bilo kakvoj nasoj gresci obicni ljudi nekada misle... Nikad... Ima nekih par ljudi koji kadkad pomilju nesto slicno, ali oni budu naravno ispljuvani toliko da izgleda kao da ih ima ...
Pseudoistoricari imaju vecu ulogu u ovom drustvu od istoricara i upravo oni doprinose urusavanju hriscanskog duha naroda..
Сви овде воле да постављају ВИДЕО снимке а да се нико не пита
о пореклу те речи. Кад се појави човек, коме је то занимање,
па почне да истражује очигледне нелогичности у лингвистици,
уместо похвале добије етикету шарлатана и то нешто говори
о стању науке код нас. За ОПИЈУМ сам те већ питао.
Пази то су речи које су ушле у општу употребу у науци,
Зар те не интересује како?

On je istrazivac jezika onako na svoju ruku, ne jedini... Nije ovde bitno poreklo reci vec zakljucci koje on izvodi i kako se tim zakljuccima sluzi.. Tacnije u kakvu svrhu... Danas je poreklo reci njegov alat kojim dokazuje svoje zacrtane teze, sutra nesto drugo... Covek zaradjuje pare... A ja mislim, a on verovatno vec uveliko zna da je ljudima koji dolaze na njegove tribine suludo pricati to sto on prica... Oni moraju imati sveukupnu sliku ili veoma siroku, oni moraju da znaju kako se dolazi do porekla reci, oni moraju da budu upuceni sta se moze uzeti kao cinjenica, a sta ne, oni moraju da shvataju vreme u kome natsaju reci, da poznaju narode i jezike, da razumeju njihova kretanja i prihvatanja naziva i slicno...Da razaberu misljenje, predpostavku od dokaza.. I s obzirom da svega toga nema njegove price imaju jedini smisao u kvarenju ljudi koji dolaze na te tribine...

Evo jednog filma koji su napravili Rusi o ruskom poreklu Etruraca. Oni kazu sledece Etruski (tako na ruskom kazu za Etrurce) = это русские (to su Rusi):

Bez da ulazim da li je ovo tacno, to je samo iz naslova filma, unutra se mogu naci prilicno ubedljivi dokazi da su Etrurci bili Sloveni - da li Rusi, Srbi ili neki drugi mozda i nije toliko bitno, koliko je bitno da JESU bili Sloveni. Naravno, resenje misterije je doslo preko prevoda tekstova na etrurskom. U filmu jedan istorican Italijan, znaci domaci za istoriju Etruraca, kaze da uopste nije problem alfabet Etruraca, njega pouzdano znamo (znaju istoricari), problem je sto uopste ne razumeju jezik koji je ispisan tim poznatim slovima.

Onda je, jos pre 100 i vise godina, nekoliko naucnika iz slovenskih zemalja (Poljske, Rusije, verovatno i Srbije i ovih nasih krajeva - nisam gledao ni citao sve sto je pisano ovde na temi pa verovatno ima vec o tome) bez problema procitalo etrurske tekstove na bazi slovenskih jezika.

Mislim da je ovo apsolutno dovoljan dokaz ko su bili Etrurci poreklom.

Dalji problem je nastao oko datiranja kada su zapravo ti Etrurci ziveli tamo. Posto se taj period smesta pre Hrista, a nadjeni su tekstovi koji su hriscanski, ispostavlja se da su Etrurci (Sloveni) tamo uveliko vladali (sama njihova civilizacija je bila mocna, to priznaju svi istoricari) posle Hrista. A ako se period datira pre Hrista, onda se postavlja pitanje otkud tu Sloveni, koji su zvanicno dosli ovde tek u 7. veku (i to na Balkan, nikako u Italiju), jos u periodu pre Hrista, i to uspeli da naprave sve to sto su napravili (sto bi danas rekli, izdominirali). Znaci obrni (pre Hrista), okreni (posle Hrista) problem je otkud tu (u Italiji) Sloveni sa tako mocnom civilizacijom.

Eto to su ukratko najbitnije stvari iz ovog filma, bar za mene, a doticu se teme.

A ako je ovo tacno, a ocigledno je tacno, stvarno se postavlja pitanje STA JE SVE DRUGO LAZ. Inace slovensko poreklo Etruraca se i danas negira u ogromnoj meri uprkos toliko ocevidnim dokazima, iz prostog razloga sto rusi sve koncepte istorije kao nauke, bar sto se tice Slovena i njihovog prisustva i uticaja u Evropi (a time se ruse i koncepti o postojanju i uticaju drugih naroda u Evropi, je li, i sve ce morati da se ponovo preispita).

I ovde se dolazi do zakljucka da ni Deretic, ni Milanovic, ni gomila drugih istrazivaca nije bas toliko luda kao sto neki ovde tvrde, cak i da sve sto pisu i govore i nije potpuno tacno (a verovatno i nije, ali bitne su sustinske stvari kao recimo ovo gore o poreklu Etruraca; sad ostaje da se preciznije utvrdi ko su tacno bili, ali ocigledno su bili Sloveni a ne Svedjani a to ima mnogo drugih posledica u cemu i jeste problem za savremene istoricare). Koliko ja znam Deretic stalno i poziva, i to javno, da se istoricari uhvate problema koje on iznosi i pokazu i dokazu sta je tu tacno.

Ja govorim sta mislim da je bitno za coveka, a ne za velicinu drzave...Ako se hriscanin drzi hriscanskog duha to je dobro i za dobrog hriscanina i za dobrog muslimana i za dobrog ateistu....
Ja govorim o tome da na ovoj teritoriji imaš dva hrišćanska duha koja su suprotstavljena i jedan koji pokušava da profitira pored ova dva. Pogledaj samo koliko je Beograđana od vremena Čedomilja Mijatovića koji je dovukao švalera svoje žene u Beograd da propagira anglikanizam, prešlo u protestante. I još dobio glavnu ulicu na Vračaru. Da je MPC pod direktnim patronatom Vatikana, što se očekuje i za CPC. Dakle, hrišćanstvo je odvuklo polovinu Srba u druge religije, a time i u druge narode.

Психологија већ познаје (не само код нас) такве типове људи:радозналији су од већине, интелигентнији, способнији да повезују информације из различитих области, свеснији самог себе и свог окружења.

Ja govorim o tome da na ovoj teritoriji imaš dva hrišćanska duha koja su suprotstavljena i jedan koji pokušava da profitira pored ova dva. Pogledaj samo koliko je Beograđana od vremena Čedomilja Mijatovića koji je dovukao švalera svoje žene u Beograd da propagira anglikanizam, prešlo u protestante. I još dobio glavnu ulicu na Vračaru.
..или патње добрих православних хришћана који су од Конкордата наовамо много пострадали.

Ja govorim sta mislim da je bitno za coveka, a ne za velicinu drzave...Ako se hriscanin drzi hriscanskog duha to je dobro i za dobrog hriscanina i za dobrog muslimana i za dobrog ateistu....
Потпуно се слажем са овим твојим ставом само ми није јасно какве то
везе има са етимологијом?

Back