Otvoreni za sve?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
40.434
U jednoj aplikaciji za ljude otvorenih shvatanja, sreće se puno poruka tipa par traži ženu..ili muškarca. Ili u otvorenim vezama, ili fwb, puno ponuda za ljude koji ne lažu i ne varaju partnere, već zajedno sa njima ili sami istražuju seksualnost.

Kad to uporedim sa "običnim" nekinki ljudima kod nas,koji su kao neke vanilice a često varaju i lažu partnere, ovo mi deluje kao osveženje!

Dakle, šta ljude sprečava da nađu partnere sa kojima će se sve dogovoriti, zašto postoji u narodu ta potreba da se nalazi ljubavnica ili ljubavnik iza leđa? Zar to ne deluje jadno u odnosu na ove ljude koji otvoreno traže druge partnere?

Šta je problem? Što mora ići iza leđa? 😀 Zabavnije je tako? Erotičnije?

Dakle, šta ljude sprečava da nađu partnere sa kojima će se sve dogovoriti?
Ima tu podosta toga kod naših ljudi ...
Kontam da je neka osnova problema da konzervativno gledaju na partnerske odnose, kao i na sam čin seksa. To je ono kvantitet naspram kvaliteta, ne znam šta želim - te koristim svaku mogućnost, loša osnova za komunikaciju/povezivanje sa drugom osobom i naravno lične nesigurnosti
zašto postoji u narodu ta potreba da se nalazi ljubavnica ili ljubavnik iza leđa?
Neke osobe su nemonogamne u fazonu da su svaštoebi koji će naskakti na svaku mogućnost, a iz nekog razloga ulaze u monogamne odnose tj. neiskreni su sa partnerima od samog starta.
Neki iz straha od prevare - prevare svoje partnere.
Neki vole da skupljaju "trofeje".
Neki su jednostavno zbunjeni u nekim momentima i probaju nešto sa nekim pa ako im se svidi pređe u naviku.
Zar to ne deluje jadno u odnosu na ove ljude koji otvoreno traže druge partnere?
Pa deluje - ono nije etički, nije ni empatični, a ponajviše je to nedostatak poštovanja prema svom partneru/partnerki.
Kontam da neke to uzbuđuje, mada je i prilično glupo jer može stvoriti neke specifične probleme.

Ili je zabavnije ili si ozenjen/udata za osobu koja je drustveno pozeljna ali ti nije (seksualno) dovoljna. Ili prosto si prestao/la da se lozis na partnera sa kojim delis gomilu drugih stvari koje nisu seks i onda ti naleti neko ko te uzbudjuje i ne zelis da to propustis (jer zivot je samo jedan) ali neces da izgubis ono sto si gradio/la ceo zivot sa osobom koju volis.
I tako. Ljudske relacije su komplikovane i ne bih ja tu odmah zamahivala kamenjem

Zato sto ljudi preozbiljno shvataju seks.
Normalni, zreli ljudi ozbiljno shvataju vezu, partnera, poverenje, zajedništvo itd.. E sad, na mj krstarici se sve ovo uglavnom kotira kao teško s*ranje pa ću se specijalno za ovu priliku i ja prilagoditi:
Normalni ljudi preozbiljno shvataju saglasje (osnovu odnosa, dogovor) sa partnerom o tome da li će se

a) *ebati samo međusobno ili će
b) ona primati i druge penise a on ga trpati i u druge vagine.
Tu je caka.
Ovde ko kuga redom kosi b) opcija.
Opcija a) može biti tumačena kao preozbiljno shvatanje seksa a zapravo veze sa seksom nema.

U jednoj aplikaciji za ljude otvorenih shvatanja, sreće se puno poruka tipa par traži ženu..ili muškarca. Ili u otvorenim vezama, ili fwb, puno ponuda za ljude koji ne lažu i ne varaju partnere, već zajedno sa njima ili sami istražuju seksualnost.

Kad to uporedim sa "običnim" nekinki ljudima kod nas,koji su kao neke vanilice a često varaju i lažu partnere, ovo mi deluje kao osveženje!

Dakle, šta ljude sprečava da nađu partnere sa kojima će se sve dogovoriti, zašto postoji u narodu ta potreba da se nalazi ljubavnica ili ljubavnik iza leđa? Zar to ne deluje jadno u odnosu na ove ljude koji otvoreno traže druge partnere?

Иза леђа или у леђа...??

Секс је прецењен, он има далеко мању цену.

Уствари секс би требао бити бесплатан

Али, Људи хоће да надокнаде незадовољство живота и да га претплате на разне начине

pa ocito je zbog toga sto kod vecine ti koji varaju onaj drugi u njihovom braku nije za tako nesto niti to odobrava.

a moguce je da je vecina tih koji varaju su onog misljenja :
''ok ja kresnem nesto sa strane al moje niko da ne krese...''

vrlo je mali broj onih koji skupa odobravaju to sto ti pises.

Svi ti profili što su kao parovi i kao traže žensku osobu su fejk. Veoma malo je potrebno da se to skonta.

Problem je motiv... i pogled na "moral". On sme da ima ljubavnicu, dok njegova supruga ne sme, jer je on ljubomoran na svoj "posed".Pre manje od 100 godina, ozenjeni muskarci su legalno posecivali javne kuce nedeljom ujutro, i onda dosli kuci na rucak.To se smatralo za normalu.Za mnoge, to je i danas normala.Seks sa strane moze da osvezi duzi brak, ili postoji dublji emocionalni problem, gde razvod nije resenje (materijalni problemi)
Parovi koji traze muskarca, ili zenu, ili drugi par, obicno traze seksualno osvezenje svoj bracne monotonije

Ko ti brani vise zena, brakova i dece?
Ko je lud da bude u više brakova kad i ovaj jedan je toliko obavezujući, msm potpisuješ ugovor da budeš sa nekim do kraja života XD
Decu treba praviti i sejati svoje seme svuda po svetu, a ne ono napravio si mi dete saćeš da mi plaćaš alimentaciju. Brani ti zakon da budeš slobodan i seješ svoje seme svuda po svetu a i brani ti svoj fizički izgled ako neće ni jedna tvoje gene.

Zato sto ljudi preozbiljno shvataju seks.

Možda im je vrlo važan?

Recimo možda bih se ja uzbudila i poželela dodatno uzbuđenje ako bi mi partner rekao da se loži i želi seks sa nekom drugom? Pa našla i ja nekog?
Nije li sebično da se on recimo snađe, a ja za to vreme dok on uzdiše i uživa sedim kod kuće i kuvam sve vreme ručak, perem veš!

To je onda zaista gruba doza sebičnosti, rekla bih !

Pa sve ima neki svoj ekvilibrijum.
Ko smo mi da sudimo na pr nekom balkancu koji ode na vasar i nacrta se u satri kod igracica, prvo psuje: vid ovu sramotu, posle se napije pa bude: vid sise vid dupeta, dok mu je zena sve vreme pored njega u fazonu: nagledaj se vole, nemas ti para za nju, a sutra ustajes u 5 da pokosis.

Back