LEPA, PAMETNA, USPESNA, A SAMA?!?

dekart1973:
Meni ovde još uvek nije jasno. Da li je problem u ovakvim devojkama, u tome što suviše očekuju, imaju previsoke kriterijume, ili se plaše da će biti odbijene (pa žele da izbegnu neuspeh), ili jednostavno čekaju "baju sa jahtom".............. ili je problem u muškarcima koji se plaše da priđu ovakvim devojkama, smatraju da nisu "dovoljno dobri", plaše se odbijanja, ili smatraju da je ženi "mesto u kuhinji" i ne žele da žena bude uspešnija od njih??? :confused:
Mislim da je tacno i jedno i drugo...Uspesne zene ( mislim samo na posao i zaradu ) zele uglavnom uspesne muskarce...Nekog ko moze da ide sa njima na safari i sl...Zanesu se i vrednuju coveka samo na osn plate i posla...Sa druge strane mnogi muskarci ne mogu da podnesu da im zena zaradjuje mnoooogo vise od njih i da pri tom mnogo radi, putuje i sl...
Po mom iskustvu dosta muskaraca bi da se primakne i odmakne ( od stola na kome je tanjir sveze zute supe )...
A opet takve devojke nisu spremne na rizik zvani " on me nece " pa zauzimaju stav zvani " ja sam nedodirljiva " iz straha da ih taj neko ne odbije zbog frizerke napr...To ne prija sujeti...

dekart1973:
ŠTA URADITI KADA VAS NEKO TOLIKO POVREDI DA POSLE TOGA NE ŽELITE DA STUPITE U BILO KAKVU OZBILJNIJU VEZU, PLAŠEĆI SE POVREĐIVANJA??? Šta uraditi u takvoj situaciji? Izbegavati svaku vezu i "bežati od života" svakako nije rešenje, ali sa druge strane kako ponovo verovati u ljubav, ali ne samo u ljubav, već pre svaga u iskrenost, ljudsku dobronamernost, kako isljučiti ljudsko koristoljublje i sebičnost i uspostaviti, kako se to kaže, spontan i produktivan odnos da drugim osobama???

Чекаш да прође. Код мене то подразумева и избегавање сваке везе. :roll:

teresa:
Mislim da je tacno i jedno i drugo...Uspesne zene ( mislim samo na posao i zaradu ) zele uglavnom uspesne muskarce...Nekog ko moze da ide sa njima na safari i sl...Zanesu se i vrednuju coveka samo na osn plate i posla...Sa druge strane mnogi muskarci ne mogu da podnesu da im zena zaradjuje mnoooogo vise od njih i da pri tom mnogo radi, putuje i sl...

A opet takve devojke nisu spremne na rizik zvani " on me nece " pa zauzimaju stav zvani " ja sam nedodirljiva " iz straha da ih taj neko ne odbije zbog frizerke napr...To ne prija sujeti
...

Šta mislite o ovome??? :)

Betty:
ma ja mislim da to nema veze s mozgom :lol:
(ko mene pita :P )

Ja te pitam Betty! Veoma cenim tvoje mišljenje!!!
a074.gif

teresa:
Po mom iskustvu dosta muskaraca bi da se primakne i odmakne ( od stola na kome je tanjir sveze zute supe )...
A opet takve devojke nisu spremne na rizik zvani " on me nece " pa zauzimaju stav zvani " ja sam nedodirljiva " iz straha da ih taj neko ne odbije zbog frizerke napr...To ne prija sujeti...

gle kakav je ovo POTPUNI nedostatak introspekcije :?
znači - one sve prelamaju kroz prizmu novca (Posao, Zarada, Safari, Putovanja). I od lika traži isto što i od sebe - novac.

(amandman 1: To je kao neki siguran pokazatelj da lik nije LENJ :confused: Nelogično. )

(amandman 2: jer bi radio i nešto drugo sem jeo supe :P :P :P Ja ne bih ništa drugo radila, priznajem! 8) )

So....RIZIK je u tome da ON možda NE gleda istim očima na stvar - i da umesto NJE sa kintom & statusom izabere neku "frizerku" koja mu, damn it, više odgovara :?

Jel se to u međuvremenu zaboravilo šta beše ljubav ? Čemu takva zamka?

Dekarte, hvala za ovacije, nemoj više, neprijatno mi je :lol:

Ova tema ima dosta strana. Mnogo toga je već rečeno. Međutim, kada malo razmislim, nekako smo svi govorili o parama, o jahtama, o visokim očekivanjima, itd........... ali čini mi se da nigde nismo pomenuli LJUBAV!!! Pa zar je moguće da smo svi već pod uticajem primitivne grand-pink kulture, koja propagira prostituciju kao normalnu i prirodnu stvar. Već godinama nameću nam se neke vrednosti koje su skroz nenormalne.

Ono kao, devojka treba da vodi računa isključivo o svom izgledu, na ulicu da izlazi polu gola i to obučena na veoma vulgaran način (naravno, devojka može da deluje provokativno i na inteligentan način, a ne samo banalizujući svoju sexualnost) imitirajući kojekakve "pevačice" koje su sada malo "prestale" da se bave prostitucijom pa ajd da snime ploču (naravno kako bi kasnije mogle da podignu cenu). A vrhunac uspeha "svake" devojke trebao bi da bude da "navata" nekog "sponzora" koji će joj pružiti "kabrio porše"!!!

Sa druge strane, muškarcima se servira model da treba da izgledaju kao "robijaši", da budu ćelavi, tzv. "opasni tipovi", da imaju što veću kajlu oko vrata i još ako su kriminalci.... pa to je savršena kombinacija!!!!

Naravno, ovakve vrednosti su forsirane intenzivnije pre nekoliko godina. Ali su i danas prisutne, pogotovo na način što su generacije koje su tada odrastale bile duboko uvučene u sve to!

Dakle, da li je problem LEPE, PAMETNE I USPEŠNE što nije "priglupa plavušica-sponzoruša", što ima svoje JA i što od života očekuje malo više nego što je to stereotipima predviđeno za ženu na našim prostorima? Da li ona možda želi LJUBAV, muškarca koji neće biti "ćelavi kriminalac", već osoba koja će joj se naći kada je potrebna, muškarac koji će biti pažljiv, duhovit, vedar i na čijem će se ramenu osećati sigurno?

Dakle, da li ona možda jednostavno traži LJUBAV, a ne "supermena punog para"???
a038.gif

dekart1973:
Ova tema ima dosta strana. Mnogo toga je već rečeno. Međutim, kada malo razmislim, nekako smo svi govorili o parama, o jahtama, o visokim očekivanjima, itd........... ali čini mi se da nigde nismo pomenuli LJUBAV!!! Pa zar je moguće da smo svi već pod uticajem primitivne grand-pink kulture, koja propagira prostituciju kao normalnu i prirodnu stvar. Već godinama nameću nam se neke vrednosti koje su skroz nenormalne.

Ono kao, devojka treba da vodi računa isključivo o svom izgledu, na ulicu da izlazi polu gola i to obučena na veoma vulgaran način (naravno, devojka može da deluje provokativno i na inteligentan način, a ne samo banalizujući svoju sexualnost) imitirajući kojekakve "pevačice" koje su sada malo "prestale" da se bave prostitucijom pa ajd da snime ploču (naravno kako bi kasnije mogle da podignu cenu). A vrhunac uspeha "svake" devojke trebao bi da bude da "navata" nekog "sponzora" koji će joj pružiti "kabrio porše"!!!

Sa druge strane, muškarcima se servira model da treba da izgledaju kao "robijaši", da budu ćelavi, tzv. "opasni tipovi", da imaju što veću kajlu oko vrata i još ako su kriminalci.... pa to je savršena kombinacija!!!!

Naravno, ovakve vrednosti su forsirane intenzivnije pre nekoliko godina. Ali su i danas prisutne, pogotovo na način što su generacije koje su tada odrastale bile duboko uvučene u sve to!

Dakle, da li je problem LEPE, PAMETNE I USPEŠNE što nije "priglupa plavušica-sponzoruša", što ima svoje JA i što od života očekuje malo više nego što je to stereotipima predviđeno za ženu na našim prostorima? Da li ona možda želi LJUBAV, muškarca koji neće biti "ćelavi kriminalac", već osoba koja će joj se naći kada je potrebna, muškarac koji će biti pažljiv, duhovit, vedar i na čijem će se ramenu osećati sigurno?

Dakle, da li ona možda jednostavno traži LJUBAV, a ne "supermena punog para"???
a038.gif
Auuu Dekarte,sada si me razocarao.....Imam utisak da uopste nisi citao postove ili ti je na jedno uvo uslo na drugo izaslo...Istina je da su neki pominjali novac kao bitan faktor ali ne svi....i mislim da ni u kom slucaju to ne bi smeo da bude zakljucak...

frida-kahlo:
Auuu Dekarte,sada si me razocarao.....Imam utisak da uopste nisi citao postove ili ti je na jedno uvo uslo na drugo izaslo...Istina je da su neki pominjali novac kao bitan faktor ali ne svi....i mislim da ni u kom slucaju to ne bi smeo da bude zakljucak...

Ma neeee......... Frida. Naravno da sam čitao. Ali tvoje mišljenje, sa kojim se inače slažem, nažalost nije većinsko. Ovde se često provlači ovo o čemu sam pisao, pa reko da rezimiramo malo i da dođemo do nekog zaključka, ili produbimo temu.

PS: Nemoj da se ljutiš, već sam se rastužio!!!
d040.gif

dekart1973:
Da li ste primetili da postoji prilican broj devojaka koje prilicno lepo izgledaju, imaju dosta toga u glavi, uspesne su u svom poslu, ali nikako da nadju decka?
O cemu se radi? Da li se muskarci plase pametnih i uspesnih devojaka?

e106.gif

Mozda nije sama mozda samo krije veze zbog na primer roditelja i sredine, kao ja sto sam radila.I zbog toga sto su moji decaci bili nezreli da shvate moju porodicnu situaciju i uopste moj temperament koji je bio prigusen zbog roditelja ali zato vrlo eksplozivan.

Na primer ja volim mog tatu koji je sadista, ali ne volim ga zbog toga sto je on sadista, nego ga volim zato sto voli i on mene. Zato sto me je lepo vaspitao. Zato sto me je napravio ovakvu kakva jesam. Zato sto me je mnogo stvari naucio. Zato sto me je razmazio kad sam bila mala.Postoje mnogi razlozi zasto se neko voli.

Back