kojote:
"Dame i gospodo, dragi članovi i klijenti agencije Happy Millenium,
dozvolite da vam poželim dobrodošlicu na jednom od naših specijalnih
izleta. Uverena sam da se slažete sa mnom, da je usamljenost najveći problem
našeg vremena, i da bez zaista voljene osobe, ne treba da uđemo u novi milenijum.
U to ime i sa željom da ovaj izlet za mnoge od vas bude životna prekretnica, moli'vas
da zauzmete predviđena i kompjuterski određena mesta, ne da sedimo ovako... niii...
ovako bezveze, sbrdasdola - moli'vas! ... I ne zaboravite, kada stignemo,
sa članskom kartom imate pravo na dva bezalkoholna pića ili jedno alkoholno." :-)
(Milena Dravić u filmu "Sjaj u očima")
e, Cartesiuse, Nico je u pravu. Volim da čitam Nico girl.
Što se tvojih pitanja tiče - reaktivna formacija jeste iritirajuća (imaju je bivše mog dečka

Beda). E sad ZAŠTO je neko uobražen.

Ja sam "uobražena" kad se plašim nečega. Ali tad navlačim masku užurbanosti i begam. Ne znam odgorovr na ovo, SKVO će znati ako i dalje zastupa tezu da je skromnost osobina onih koji nemaju druge osobine
To je jako opasna teza, već sam negde pisala, implikacije su strašne! Ma - stravične. Potencijalno je fašistoidna.
Skromni su oni koji nemaju čime drugim da se pohvale

Skromnost je osobina praznih ljudi

Onaj ko ti se učini OK taj je sigurno glup (jer je skromnost osobina onihj koji nemaju šta drugo da ponude)

Ako si inteligentan, pitanje časti je da budeš maniplutivan, da ne bi bio priprost. Što bi reko Đinđić "Pa ukraditi TI milion €! Nije lako? Naravno d aniej lako! Treba biti pametan pa ukrasti milion €! " :? (ovo verovatno NIJE rekao, ali kruži kao priča)
Spining, klasičan.
Note: Skromnost NE znači odricanje od svake (svoje) vrednosti!!! To NIJE onaj biblijski "budite nišči duhom" (sagnite glave i budite poslušni).,
Skromnost znači nestavljanje u prvi plan razlika nego - sličnosti. NARAVNO da se razlikujemo, ali hajde da vidimo gde nam je zajednički sadržatelj, u čemu možemo da sarađujemo.
Skromni ljudi će uvek biti prijatni u društvu. Naprotiv, neskromni su NESNOSNI. Ako mi je neko OK sigurno je da nijenadobudan i uobražen.