Hrvati i Srbi | GENETSKI ISTI NAROD? ILI NE? (Video)

представио као Хрват што и јесте
:ljutko:

https://sandzakpress.net/bosanski-jezik-u-sandzaku/

Sandžak je višestoljetni naziv za područje koje se danas prostire na dijelovima dvije države – Srbije i Crne Gore. Sve do Prvog balkanskog rata 1912. godine Sandžak je činio jedinstvenu teritorijalnu cjelinu sa sjedištem u Novom Pazaru. Zbog toga se tokom osmanskog perioda i zvao Novopazarski sandžak. Kao posebna administrativna jedinica prvi puta se spominje 1578. godine kao jedna od sedam oblasti koja je ulazila u sastav Bosanskog sandžaka.

Први пута, други пута, Први Српња, Други Српња итд. су класични новокроатизми. Већ си признао да ти је мајка Хрватица. Што ти кријеш да си Хрват? Нећеш бити бановаван због тога, на овом форуму је присутна гомила твојих сународника који пишу свакодневно годинама.

Koliko novo?

Sandžak je višestoljetni naziv za područje koje se danas prostire na dijelovima dvije države – Srbije i Crne Gore. Sve do Prvog balkanskog rata 1912. godine Sandžak je činio jedinstvenu teritorijalnu cjelinu sa sjedištem u Novom Pazaru. Zbog toga se tokom osmanskog perioda i zvao Novopazarski sandžak. Kao posebna administrativna jedinica prvi puta se spominje 1578. godine kao jedna od sedam oblasti koja je ulazila u sastav Bosanskog sandžaka.
Kakav idiotizam.
Sandžak je turska reč za provinciju.
U Srbiji se taj deo oduvek zove Raška oblast, kakav crni Sandžak.
Doduše, i muslije postadoše odjednom bošnjaci, pa sad svi to premeštaju isto tako stotinama godina unazad.

Kakav idiotizam.
Doduše, i muslije postadoše odjednom bošnjaci, pa sad svi to premeštaju isto tako stotinama godina unazad.
Dobro, to je poznato.
Ovde je druga stvar pitanju, tj. da li je Vitez123 hrvatski ili sandzacki trol....

Kakav idiotizam.

Bole, nisi u toku. Dozvoli da ti ukratko objasnim.

Mrkalj, koji je inače na društvenim mrežama dobro poznat kao prevarant koji se lažno predstavlja o sopstvenoj nacionalnosti i veroispovesti (glumio je i da je Italijan, menjao je čak i pol, predstavljajići se kao žena, da je po poreklu Arapin, Bunjevac) učestvuje u lovu na veštice protiv mene. Taj čovek je već duže vreme opsednut sa mnom u potpunosti i blago rečeno progoni me. Zbog toga što mu se ne sviđa šta pišem i zato što sam nekada na ovom forumu služio se ijekavskim narečjem, došao je na ideju da ubedi jedan izvesni broj forumaša da sam ja jedan Bošnjak iz Novog Pazara. Iako mu, naravno, nije to pošlo za rukom kod većine, postoji nekoliko ljudi kojima on uspešno vrti ih oko malog prsta. Pošto je izgubio status moderacije i zbog toga što hoda po tankom ledu, on je odlučio da koristi druge ljude za svoj privatni rat protiv mene koji vodi na Krstarici, odnosno da se jednostavno rečeno sakrije iza njih. I uz sve to, naravno, vršeći projekciju sopstvenih poteza na internetu na mene.

Forumaš Kole11 jedan je od tih nekoliko kojima on aktivno manipuliše. Osim toga, Kole11 je uveren da ja na ovom potforumu imam dvocifren broj klonova; zapravo da su većina moji nalozi, a možda ih imam i među moderatorima. Zvuči totalno nebulozno, naravno, ali nažalost istina je.

Poruka na koju si ti odgovorio trebalo bi da bude polusuptilna insinuacije da je Vitez123 još jedan u nizu mojih klonova. :mrgreen:

Ima par forumaša ovde, u principu isključivo pripadnici Mrkaljeve zavere, koji tako povremeno misle da su "pametni" nekakvim suptilnim insinuacijama, kao da me (tobože) provociraju, misleći da imaju moć tako što znaju, tobože, moj privatni identitet. No, u principu se samo blamiraju i ja, naravno, iskoristim svaku priliku kao sada da ogolim šta je suština ispod površine, sažeto je prikažem i, naravno, slatko se nasmejem. :)

Poslednja izmena:
Bole, nisi u toku. Dozvoli da to ukratko objasnim.

Mrkalj, koji je inače na društvenim mrežama dobro poznat kao prevarant koji se lažno predstavlja o sopstvenoj nacionalnosti i veroispovesti (glumio je i da je Italijan, menjao je čak i pol, predstavljajići se kao žena, da je po poreklu Arapin, Bunjevac) učestvuje u lovu na veštice protiv mene. Taj čovek je već duže vreme opsednut sa mnom u potpunosti u blago rečeno progoni me. Zbog toga što mu se ne sviđa šta pišem i zato što sam nekada na ovom forumu služio se ijekavskim narečjem, došao je na ideju da ubedi jedan izvesni broj forumaša da sam ja jedan Bošnjak iz Novog Pazara. Iako mu, naravno, nije to pošlo za rukom kod većine, postoji nekoliko ljudi kojima on uspešno vrti ih oko malog prsta. Pošto je izgubio status moderacije i zbog toga što hoda po tankom ledu, on je odlučio da koristi druge ljude za svoj privatni rat protiv mene koji vodi na Krstarici, odnosno da se jednostavno rečeno sakrije iza njih. I uz sve to, naravno, vršeći projekciju sopstvenih poteza na internetu na mene.

Forumaš Kole11 jedan je od tih nekoliko kojima on aktivno manipuliše. Osim toga, Kole11 je uveren da ja na ovom potforumu imam dvocifren broj klonova; zapravo da su većina moji nalozi, a možda ih imam i među moderatorima. Zvuči totalno nebulozno, naravno, ali nažalost istina je.

Poruka na koju si ti odgovorio trebalo bi da bude polusuptilna insinuacije da je Vitez123 još jedan u nizu mojih klonova. :mrgreen:
A da se ti obratiš nadležnim institucijama već jednom i prestaneš tušit sa tom pričom??

Jer ovaki pamfleti stvarno su nedelotvorni i nisu srcedrapajući.

Први пута је кроатизам. Тај облик изворно не постоји у дијелектима којим говоре Санџаклије, а то су зетско-рашки којим говоре источне Санџаклије и источнохерцеговачки којим говоре западне Санџаклије. Појава кроатизама у говору босанских и санџачких муслимана је почела пре 20-ак година. Кроатизме задњих година усвајају и анти-српски оријентисани формално православни Црногорци тј. дукљанско-монтенегринске усташе.

Mrkalj, koji je inače na društvenim mrežama dobro poznat kao prevarant koji se lažno predstavlja o sopstvenoj nacionalnosti i veroispovesti (glumio je i da je Italijan, menjao je čak i pol, predstavljajići se kao žena, da je po poreklu Arapin, Bunjevac) učestvuje u lovu na veštice protiv mene.
jbmti ovo zamršeno ko španska serija
Taj čovek je već duže vreme opsednut sa mnom u potpunosti i blago rečeno progoni me.
a možda je ipak žensko?
Ima par forumaša ovde, u principu isključivo pripadnici Mrkaljeve zavere, koji tako povremeno misle da su "pametni" nekakvim suptilnim insinuacijama, kao da me (tobože) provociraju, misleći da imaju moć tako što znaju, tobože, moj privatni identitet. No, u principu se samo blamiraju i ja, naravno, iskoristim svaku priliku kao sada da ogolim šta je suština ispod površine, sažeto je prikažem i, naravno, slatko se nasmejem. :)
sve mogu ti oprostim i islam i itd ali brate ono za geja je strašno

Pa oni imaju problem sa Hrvatima u BiH, zato ovde na forumu sa njima (Hrvatima) ratuju. Tako spoje lepo i korisno, jer dobiju plusic i od nas
Nekako sam mišljenja da oni sasvim dobro znaju da sa Hrvatima nemaju ništa, zato se tako komotno i ponašaju sa njima.
Sada među Bošnjacima u BiH postoje dve struje, dominanto mejnstim radikalna i većinska, i ona manjinska koja je za mir sa Srbima, a deo njih čak i ističe srpsko poreko tj ne krije ga.

Nekako sam mišljenja da oni sasvim dobro znaju da sa Hrvatima nemaju ništa, zato se tako komotno i ponašaju sa njima.
Sada među Bošnjacima u BiH postoje dve struje, dominanto mejnstim radikalna i većinska, i ona manjinska koja je za mir sa Srbima, a deo njih čak i ističe srpsko poreko tj ne krije ga.

Pa i radikalna je u fazonu koimebe mater. Biraćemo njihovog člana u predsedništvu dok ne izumru; ionako ih ima toliko malo, pa i veća im je stopa emigracije da politika koju treba da zauzmu jeste samo politika rimokatolika u Severnoj Irskoj. I malo da ih preko kolektivnog predsedništva podsete da Federacija nije njihova, te tako dodatno ohrabre na emigraciju u Hrvatsku (Zagreb je danas više nego krcat Hercegovcima).

Ne brinu se oni za Hrvate ni najmanje; to je za njih „rešeno pitanje“. U bližoj budućnosti Hrvata u Federaciji će biti manje (proporcionalno govoreći) nego Srba u Hrvatskoj pred rat '91.

Poslednja izmena:
Pani radikalna je u fazonu koimebe mater. Biraćemo njihovog člana u predsedništvu dok ne izumru; ionako ih ima toliko malo u veća je stopa emigracije da politika koju treba da zauzmu jeste samo politika rimokatolika u Severnoj Irskoj. I malo da ih preko kolektivnog predsedništva podsete da Federacija nije njihova, te tako dodatno ohrabre na emigraciju u Hrvatsku (Zagreb je danas više nego krcat Hercegovcima).

Ne brinu se oni za Hrvate ni najmanje; to je za njih „rešeno pitanje“. U bližoj budućnosti Hrvata neće biti ni 10% u FBiH.
Slažem se.
Pritom ih vrlo često nazivaju Srbima u raspravama.
Da budem iskren koliko sra** su hercegovci napravili u BiH nije mi nešto ni žao.

Back